Jaunākais izdevums

Ziedoņa Stutiņa bizness ir arī viņa talants un apsēstība – ģitārspēle. 2. jūlijā viņš panāks, ka Tukumā aptur transporta plūsmu un izslēdz strūklakas, lai ģitāristu orķestris varētu atskaņot Imanta Kalniņa ceturtās simfonijas otro daļu.

Tas būs grandiozs projekts, par kuru sapņots divpadsmit gadu, stāsta Stutiņa ģitārspēles studijas īpašnieks un kultūras projektu vadītājs Ziedonis Stutiņš. Šogad kopā ar mūziķi Silviju Silavu viņam izdevies sapni īstenot. Jūlija sākumā projekts ieraudzīs dienasgaismu, vai, pareizāk sakot, to izdzirdēs ikviens, kurš šajā dienā būs Tukumā. Tā būšot dāvana Imantam Kalniņam 70. dzimšanas dienā, Imantos un arī dāvana pašam sev. Divas dienas ģitāristi no visas Latvijas mēģinās, lai 2. jūlija vēlā vakarā Tukuma pilsētas laukumā vienotos aranžējuma pirmatskaņojumā.

Stutiņa ģitārspēles studijai ir divi dibinātāji – Ziedonis Stutiņš un Jānis Caune. Jānis pie Ziedoņa mācījies spēlēt ģitāru. «Viņš mani pagrūda uz divām pozitīvām lietām. Pirmkārt, deva iespēju apkopot grāmatiņās to materiālu, pēc kura strādāju. Viņš panāca, ka izdevniecības De Novo valde bija ar mieru ieguldīt naudu mācību grāmatiņās topošajiem ģitāristiem. Otra forša palīdzība no viņa nāca laikā, kad strādāju Rīgas skolēnu pilī un dzīvoju no algas līdz algai. Viņš teica, ka vajag taisīt augšā pašam savu studiju,» atceras Z. Stutiņš. Tolaik SIA dibināšanai bija vajadzīgi 2000 latu. Budžeta iestādes skolotājam tādas naudas nebija, un Jānis to aizdevis pret kapitāldaļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināta ar foto - Latvijas balzams ražos grupas The Queen īpašā izlaiduma degvīnu

Dienas Bizness, 16.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas balzams (LB) pēc īpaša pasūtījuma sācis ražot leģendārās britu grupas Queen singla Killer Queen četrdesmitgadei veltītu degvīnu, kas arī nosaukts slavenā singla vārdā, informē LB Komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

«Šis ir viens no ambiciozākajiem un sarežģītākajiem projektiem LB vēsturē. Vienlaikus tas ir liels gods un atzinība mūsu speciālistu meistarībai un produktu reputācijai, jo paceļ uzņēmumu jaunā līmenī – īpašā, kopzīmolu (affinity brands) jomā, kad vienā kopprojektā sadarbojas vairākas iesaistītās puses, radot jaunu zīmolu ar pievienoto vērtību, augstvērtīgu saturu un unikālu dizainu,» atzīst LB komercdirektors Valters Kaže.

Zīmīgais 1974.gads, kad Killer Queen iekaroja pasauli, simboliski radis atspoguļojumu arī dzēriena receptūrā - ražošanā izmantotais spirts ir septiņas reizes destilēts un degvīnam ir veikta četrkārtēja filtrācija. Jāatzīmē, ka «jāvārdu» dzēriena receptūrai un pudeles dizainam teicis pats Queen ģitārists Braiens Meijs (Brian May), kurš pavasarī koncertēja Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu muzikālo apvienību veidošanās Latvijā neapsīkst ne brīdi, tādēļ, ņemot vērā to, cik svarīgi jaunajiem mūziķiem ir sevi apliecināt plašai auditorijai, arī mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2015 30. jubilejas koncertprogrammā iekļauts Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts. Tam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Atklājot festivāla otro daļu, šis koncerts būs klausāms 27. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs — BILŽU BIROJS.

Šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir viņu oriģinālkompozīcija, taču otra — jaunā aranžējumā veidots kāda BILŽU veterāna skaņdarbs, ar ko kopā tas tiek arī izpildīts. Šogad pasākumā uzstāsies 19 jaunie muzikālie kolektīvi un izpildītāji.

«Grupa Pērkons mums vienmēr bijusi viena no autoritātēm latviešu mūzikā, ar tās dziesmām esam uzauguši, un tās klausāmies vēl joprojām. Sadarbība ar Raimondu ir kā sapņa piepildījums, jo vēl augustā, klausoties Pērkona koncertu Ogrē, spriedām – kā būtu, ja būtu?!» Tā par uzstāšanos BILŽU Jauno grupu un veterānu kopprojektu koncertā kopā ar Latvijas roka leģendu Raimondu Bartaševiču (BILDĒS kopš 1985. gada) stāsta indie rokgrupas The Loudstone mūziķi. Jaunieši atklāj, ka mēģinājumi ar veterānu ir labākā dienas daļa, jo mēģinājumu telpā vienlaikus mijiedarbojas jautrība un atbildība pret paveicamo. «Mēs ļoti cienām Raimonda viedokli, tomēr priecājamies, ka viņš ņem vērā arī mūsu idejas. Uzstāšanās BILDĒS mums būs lielākā, kāda bijusi, tādēļ ceram iegūt jaunu pieredzi, kā arī vēlamies pierādīt sevi plašākai auditorijai un veidot kontaktus ar citiem mūziķiem,» stāsta The Loudstone dalībnieki. Savukārt R. Bartaševičs ir pozitīvi lakonisks: «Mums kopā sokas ļoti labi, un mani piesaista trīs fakti par šo grupu – viņi ir muzikāli, viņiem patīk sava nodarbošanās, ansamblī valda savstarpēja daudzība.» Pērkona solists norāda, ka šajā priekšnesumā nebūtu korekti viņu akcentēt kā «veterānu» vai «zvaigzni», jo šis ir sadarbības projekts, kurā piedalās grupa kā kopums. «Man šis koncerts vienmēr ir ļoti paticis, jo gan man ir interesanti paraudzīties, cik radoši un neordināri domājoši ir jaunie mūziķi, gan viņiem tā ir unikāla pieredze – satikties ar «monstriem», pieņemt kādu padomu un nebaidīties runāt pretī, aizstāvot savas muzikālās idejas,» stāsta R. Bartaševičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā bāzētais latviešu jaunuzņēmums «Gamechanger Audio» ražo unikālus, inovatīvus ģitāru pedāļus, ar kuriem divu gadu laikā aizsniedzies līdz klientiem, kuru vidū ir pasaulslaveni mūziķi ne tikai mūsu kontinenta pusē, bet arī Amerikas Savienotajās Valstīs un citviet.

Kā tik daudz izdevies panākt tik īsā laikā, uzņēmuma līdzdibinātājs Didzis Dubovskis stāsta pieticīgi: «Pasaule vēl nav iekarota – mēs esam pārdevuši ap 3000 pedāļu, bet pasaulē ir vairāk nekā 50 miljoni ģitāristu, kam kaut kas no mūsu produkcijas būtu interesants... Mēs tos piedāvājam internetā un dažos veikalos ASV un Eiropā, taču, ņemot vērā, cik tur ir daudz mūziķu, mūzikas veikalu un cik liela interese par šo visu, turklāt ģitāra ir ASV nacionālais instruments, mums vēl ir daudz, kur tiekties.»

«Pirms diviem gadiem bija noiets aptuveni astoņu mēnešu ilgs ceļa posms, kas faktiski bija darbs pa vakariem. Sākumā tas vairāk bija inženieriem, kuri ieguldīja savas zināšanas un laiku, izstrādājot prototipu, taču arī pārējiem tas bija otrs projekts paralēli pilna laika darbam,» turpina Didzis. «Vēl tikai pērn bijām komanda četru cilvēku sastāvā, ik pa brīdim izmantojot daudzu draugu palīdzību, kuri pieslēdzās mums uz konkrētu projektu laiku, savukārt šogad jau esam izauguši līdz 15 cilvēku kolektīvam. Pirmie darba augļi sāka nākt, kad katrs no mums projektā jau bija ieguldījis apmēram 1500 stundas. Manuprāt, agrākais, kad vari novērtēt savu ideju, ir tikai tad, kad esi tajā ieguldījis vismaz 500 stundas reāla darba. Varbūt pat nepieciešamas tai veltīt kā minimums 1000 stundu, pēc tam gan jāveic kopsavilkums, lai saprastu, kas tad rezultātā ir sanācis un kā virzīties tālāk. Kad pirmais produkts Plus Pedal bija tikai prototipa stadijā, mēs startējām grantu programmā Atspēriens. Jāatzīst, ka pirmajā reizē mūsu idejai nenoticēja un neizdevās piesaistīt finansējumu. Pēc tā nepadevāmies un piedalījāmies vēlreiz, otrajā reizē iegūstot 15 000 eiro lielu atbalstu. Tas bija nozīmīgs finansiālais atbalsts uzņēmuma attīstībai. Vēl mums ļoti daudz palīdzēja plašais kontaktu loks, sākot ar inženierijas draugiem, biznesa paziņām, tostarp resursiem Rīgā – kaut vai konsultāciju ziņā. No mentoriem sākumā mums lielu atbalstu sniedza mūziķis un uzņēmējs, veikala Nartiss.lv vadītājs Vairis Nartišs. Viņš mūs paņēma kā līdzdalībniekus savā stendā izstādē Winter NAMM 2017. Tāpat viņš palīdzēja arī ar savu ticību – gan mums, gan mūsu idejai.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināts - Prāta vētra noslēdz koncerttūri; iztērēts teju miljons

Lelde Petrāne, 20.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Prāta vētra sava jaunā albuma Vēl viena klusā daba koncerttūres noslēguma koncertā spēja ar klausītājiem pulcēt pilnu Skonto stadionu.

Grupa saviem klausītājiem bija sarūpējusi vairākus pārsteigumus, no kuriem viens bija trīs Latvijas BMX olimpieši, kuru vidū bija arī zelta medaļas ieguvējs Māris Štrombergs.

Kā vēsta laikraksts Neatkarīgā, Prāta vētra koncerttūrei iztērējusi teju miljonu. Grupas ģitārists Jānis Jubalts, vaicāts par šo summu - aptuveni 800 000 latu, atbildējis: «Jā, tā ir taisnība: šī summa ir iespaidīga, un es pat domāju, ka tā varētu būt pat lielāka [par nosaukto]. Nu, ko lai te saka: mums vienmēr ir bijis tāds teiciens – ja «pa nullītēm» izlīdīsim, tad būsim laimīgi. Vai izlīdīsim? Nu... Es ceru. Par finansiālo pusi labāk gan komentēt Aijai [grupas menedžere Aija Auškāpa], taču – koncerta sagatavošanas darbos iesaistīti 300 cilvēki, aparatūru ved divdesmit fūres, turklāt ir vēl arī daudz lietas, ko no malas pat neredz. Latvijā mēs ik pa četriem gadiem kā tādā olimpiādē cenšamies parādīt visu, ko varam, un domāju, ka arī šoreiz tas ir izdevies. Mums nav tādu ambīciju, ka tagad noteikti vajag parādīt pašu lielāko skatuvi vai pašu spožāko aprīkojumu, tā nav tāda mērīšanās ar... Pats zini, ar ko. Gribas, lai tie ir svētki, un, ja beigās tā arī sanāk, tad... Nu, tad ir laime pilnīga!»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par simtgades koncertu pie Gaismas pils izmaksātas grandiozas autoratlīdzības

LETA, 04.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas valsts simtgades svētku koncertu «Mīlestības vārdā. 18+» autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Aizliegtais paņēmiens».

Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Videografiku autors Gatis Mūrnieks par koncertu nopelnījis aptuveni 6400 eiro, mūziķis Reinis Sējāns - teju 6000 eiro. Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas «Prāta vētra» dalībnieks Renārs Kaupers - 1000 eiro. Jānis Jubalts, kurš arī ir «Prāta vētras» biedrs un uzstājās šajā koncertā, raidījumam veidotājiem norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

FOTO: Saulkrastos sācies ikgadējais džeza mūzikas festivāls Saulkrasti Jazz 2016

Žanete Hāka, 19.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saulkrastos sācies ikgadējais Baltijā vērienīgākais brīvdabas džeza mūzikas festivāls Saulkrasti Jazz 2016.

Pirmdien bezmaksas koncertā Saules laukumā Saulkrastos skatītājus priecēja Māris Pūris un viņa stepa studiju audzēkņi, ko muzikāli pavadīja koklētāju ansamblis, bet vakara koncertā festivāla lielo skatuvi Minhauzena undā ieskandināja vokālā grupa Framest un ansamblis Pieneņu vīns. Vairākiem no abu grupu mūziķiem šī bija saviļņojoša atkalsatikšanās ar Saulkrastu džeza festivāla gaisotni, jo viņi ir vieni no daudzajiem, kas savas vasaras pavadījuši izglītojoties festivāla meistarklašu nometnēs.

Otrajā festivāla dienā Saules laukuma koncertā uzstāsies Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļas labākie audzēkņi, ar kuri savu aizrautību un prasmi atrādīja Rīgas publikai festivāla ieskaņas koncertā Origo Summer Stage.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināts - Latvijas filmas Svingeri kases ieņēmumi pēc pirmajām izrādīšanas dienām - 66 700 eiro

Lelde Petrāne, 12.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas filma - komēdija Svingeri - ir kļuvusi par skatītāko filmu šajā nedēļas nogalē. Filmu tās pirmajās izrādīšanas dienās ir noskatījušies 11 700 skatītāju un kopējie kases ieņēmumi ir 66 700 EUR, informēja SIA Forum Cinemas pārstāve Ilze Roķe.

Filmas pirmizrāde notika 7.decembrī kinoteātrī Kino Citadele.

Filmas kopējās uzņemšanas izmaksas ir 250 000 eiro, informēja I. Roķe. «Kinoteātru biznesā nevar paredzēt, cik ilgi filma būs uz ekrāniem. Kamēr kinoteātri filmas izrādīšanu uzskata par ekonomiski izdevīgu, tikmēr rāda. Avatars uz ekrāniem bija gadu. Mēs ceram, ka filma noturēsies uz ekrāniem līdz Valentīndienai, kad iznāks Tumsa piecdesmit nokrāsās,» viņa skaidroja biznesa portālam db.lv.

Filma Svingeri tiek demonstrēta- Rīgas kinoteātros: Kino Citadele, Cinamon Alfa, Multikino, Liepājas k/t Kino Balle, Ventspils k/t RIO, Siguldas k/t Kino Lora, Cēsu Vidzemes koncertzālē, Valmieras 3DCinema/Gaisma, Smiltenes kinoteātrī, Madonas k/t Vidzeme, Rēzeknes k/t SilverScreen Rēzekne un Daugavpils k/t SilverScreen Daugavpils.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu jaunuzņēmums Gamechanger Audio izstādē ASV prezentējis savu pirmo produktu PLUS Pedal.

Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju ģitāras pedālis nonācis vairāku atpazīstamu mūziķu redzeslokā, starp viņiem - britu rokgrupas Pink Floyd līderis Rodžers Voterss (Roger Waters) un grupas Red Hot Chili Peppers ģitārists Jošs Klinghofers(Josh Klinghoffer).

Uzņēmums nesen atgriezies no Nešvilas, ASV, kur piedalījies mūzikas instrumentu izstādē National Association of Music Merchants.

Ideju mežs: Jēkabpilī top akustiskie paneļi Eiropas zālēm

Lampu pastiprinātāja Dimd izstrādātāji: Mums gribas dzīvot Latvijā

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ģitāru ražotājs Gibson Brands iesniedz tiesā pieteikumu aizsardzībai no kreditoriem

LETA--AP, 02.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slaveno «Gibson» zīmola ģitāru ražotājs - ASV uzņēmums «Gibson Brands Inc.» - tiesā iesniedzis pieteikumu aizsardzībai no kreditoriem, nespējot pārvarēt gadiem ilgušās parādsaistību problēmas.

Kompānijas reorganizācijas plāns paredz tai turpināt darbību ar 135 miljonu dolāru (111,7 miljonu eiro) finansējumu no aizdevējiem.

«Tas ir viens no pasaulē plašāk atpazīstamākajiem zīmoliem,» norāda veikala «Gruhn Guitars» īpašnieks Džordžs Grūns.

«Gibson Brands» dibināts 1894.gadā, un uzņēmumam ir līderpozīcijas augstākā līmeņa elektrisko ģitāru tirgū. Kompānija vairāk nekā 80 valstīs pārdod vairāk nekā 170 000 ģitāru gadā, tostarp vairāk nekā 40% no tām ir elektriskās ģitāras, kuru cena pārsniedz 2000 dolāru.

Uzņēmums jau pārdevis vairākus ar pamata darbību nesaistītus zīmolus, kuru iegāde veicināja nonākšanu parādsaistību problēmās. Tāpat «Gibson Brands» sācis likvidēšanas procesu struktūrvienībai «Gibson Innovations», kas pārdod austiņas, skaļruņus un citas elektronikas preces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lady Gaga jauno albumu iedzied Latvijā ražotos mikrofonos

Jānis Rancāns, 29.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 23. maijā izdotais dziedātājas jaunākais Lady Gaga albums Born This Way tapis izmantojot Latvijā ražotos JZ Microphones mikrofonus, informē uzņēmuma pārstāvji.

Albumu Born This Way producēja mūzikas industrijā pazīstamais skaņu inženieris Rafa Sardina, kura studija ir aprīkota ar JZ Microphones mikrofoniem, un jaunā Lady Gaga albūma ierakstā tika izmantoti Vintage sērijas mikrofoni V47 un V67.

Lady Gaga jaunā albuma ierakstīšanas procesā vairākas dziesmas tikušas ierakstītas tieši ar JZ Microphones Vintage sērijas mikrofoniem, norāda skaņu inženieris.

«Ierakstu sesijas ar Lady Gaga bija ļoti aizraujošas, un tajās es izmantoju dažus no maniem jaunajiem instrumentiem – JZ Microphones V47 un V67 mikrofonus. Tie bija pārāki daudzos veidos, sākot no akustiskā līdz elektriskajam basam, vokāliem, stīgām un ģitārām. Es izvēlējos tos, lai arī manā īpašumā ir daudzi ekskluzīvi citu ražotāju mikrofoni,» stāsta Rafa Sardina.

Komentāri

Pievienot komentāru