Tehnoloģijas

GNT izplatīs Acer produkciju

, 01.02.2007

Jaunākais izdevums

Sākot ar š. g. 1. februāri GNT grupa kļūst par datorražotāja Acer izplatītāju Baltijas valstīs. Vislielāko potenciālu GNT Latvia saskata klēpjdatoru tirgus segmentā, Db.lv informēja kompānijas pārstāvis Mārtiņš Miglinieks.

GNT grupas uzņēmumi sāk piedāvāt Acer ražotos klēpjdatorus, monitorus un projektorus. Tas tiks darīts paralēli Hewlett Packard, Fujitsu Siemens, Toshiba un citu ražotāju produkcijas izplatīšanai.

Visauglīgāko sadarbību GNT Latvia sagaida tieši klēpjdatoru kategorijā. Tas šobrīd ir viens no straujāk augošajiem tirgus segmentiem, un Acer esot tirgus prasībām atbilstošs piedāvājums.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem 2006. gadā Latvijā ir pārdoti aptuveni 50 000 klēpjdatori, kas ir par 66% vairāk nekā iepriekšējā gadā. GNT Latvia sagaida, ka arī 2007. gads nesīs līdzīgu pieaugumu un šis tirgus segments būs mērāms tuvu 80 000 klēpjdatoru.

GNT Latvia ir datortehnikas, telekomunikāciju un sadzīves elektronikas vairumtirdzniecības uzņēmums, kas ir dibināts 1995. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Acer klēpjdators Spin 7 ir tik plāns un viegls, ka to ir parocīgi lietot kā lielu biznesa planšeti

Pēc ieilguša atslābuma brīža šogad cīņa par plānākā, vieglākā un iekārojamākā klēpjdatora titulu atsākusies ar jaunu sparu. Ražotāji viens pēc otra prezentē izģindušus skaitļotājus, kuros nepietiek vietas pat ierastajām pieslēgvietām, taču tie kļūst aizvien jaudīgāki un, pateicoties skārienjutīgam ekrānam, arī plašāk pielietojami. Pavisam nesen savu jaunāko pienesumu izrādīja Taivānas elektronikas korporācija Acer, prezentējot divus ļoti līdzīgus ultraplānos datorus – Swift 7 un Spin 7.

Otrais pavisam drīz pēc ierašanās Latvijā nonāca DB rīcībā. Lai arī pēdējos mēnešos nācies turēt rokā ne vienu vien klēpjdatora un planšetes hibrīdu – ierīci ar 360 grādos atlokāmu skārienjutīgu ekrānu, Spin 7 nelika vilties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Acer, izmantojot savu slepeno ieroci, kas ir zemo cenu klēpjdators, vēlas apdzīt savu konkurentu Hewlett Packard (HP). Acer ir izgatavojis klēpjdatoru, kurš ir mazāks nekā A4 lapa, vieglāks par 1 kilogramu un tas maksā mazāk nekā 400 USD, ziņo Market Scan.

Acer One mazumtirdzniecības cena ASV būs 399 USD.

Pēc jaunā klēpjdatora prezentēšanas Acer akciju cena palielinājās par 2.5% līdz 2.14 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedos trešo lielāko datoru ražotājkompāniju

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taizemes datoru ražotājkompānija Acer plāno iegādāties ASV kompāniju Gateway par 710 miljoniem USD, ziņo Associated Press.

Šis darījums ļaus kompānijai Acer apsteigt Ķīnas datoru ražotājkompāniju Lenovo Group un ierindoties trešajā vietā starp datoru ražotājiem.

Kompānija Acer pirmdien piedāvājusi 1,9 USD par katru Gateway akciju. Kā raksta Associated Press, tad šim darījumam vajadzētu noslēgties šā gada decembrī, jo vēl ir jāsaņem atļauja no ASV un Taizemes regulatoriem.

Piektdien Gateway akciju cena bija 1,21 USD, bet pēc Acer paziņojuma tās uzleca par 49%, jeb 59 centiem līdz 1,80 USD par vienu akciju.

Kompānijas Acer paziņojumā teikts, ka šis darījums izveidos daudzu zīmolu kompāniju ar vairāk nekā 15 miljardiem USD apgrozījumu gadā, kā arī tā spēs pārdot 20 miljonus vienību gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn pēdējā ceturksnī kompānija Dell kļuvis par pasaulē otru lielāko datoru ražotāju aiz Hewlett-Packard (HP), aizsteidzoties priekšā Acer, kas bija otrs lielākais personālo datoru tirgus spēlētājs 2009. gadā.

Tā liecina jaunākie iSuppli dati, ziņo CNet.

Acer pārdošanas apjomus pērn iedragāja Apple iPad parādīšanās tirgū, kas mazināja pieprasījumu pēc Acer klēpjdatoriem. To izmantojis korporatīvajā sektorā joprojām spēcīgais Dell, pērn kopumā pārdodot par teju diviem miljoniem vairāk datoru nekā Acer.

Kopumā 2010. gadā visā pasaulē pārdoti 345,4 miljoni personālo datoru, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2009. gadā. Tirgus līderis joprojām ir HP, kas pērn pārdeva 64,8 miljonus datoru, kas ir par 21 miljonu vairāk nekā spēja realizēt otrajā vietā esošais ražotājs Dell.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Acer: Microsoft vajadzētu palikt savā lauciņā

Jānis Rancāns, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko ierīču izgatavošana ir daudz sarežģītāka nekā programmatūras, un Microsoft vajadzētu palikt savā ierastajā lauciņā, uzskata Taivānas datoru ražošanas kompānija Acer.

Sarunā ar Taivānas tehnoloģiju mediju Tencent Technology Acer viceprezidents Lins Šiaņlangs (Lin Xianlang) «dzelžu» ražošanu salīdzināja ar nevārītiem rīsiem, kurus Microsoft būšot ļoti grūti pārkost. Acer pārstāvis tomēr norādīja, ka Windows 8 operētājsistēma mainīs spēku samērus datoru tirgū un ļaus kompānijai nākamgad iegūt lielāku peļņu.

Acer jau ne pirmo reizi kritizējis Microsoft lēmumu laist klajā savu planšetdatoru Surface. Iepriekš Acer izpilddirektors Žentangs Vangs (Zhentang Wang) sacīja, ka Microsoft vajadzētu divreiz padomāt pirms ienākšanas ierīču tirgū. «Mēs Microsoft esam teikuši, lai viņi vēlreiz to pārdomā. Lai padomā divreiz. Tas radīs milzīgu negatīvu ekosistēmas ietekmi. Tā nav lieta, ko jūs lieliski protat, tāpēc padomājiet divreiz,» atsaucoties uz Ž. Vanga sacīto, vēsta ZDnet.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noslēgusies IT vairumtirgotāja GNT Latvia apvienošanās ar ALSO

Sanita Igaune, 12.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT vairumtirgotājs GNT Latvia no 12.aprīļa ir iekļāvies Šveices uzņēmuma ALSO grupā, tādējādi ir noslēgusies abu uzņēmumu apvienošanās. Tāpēc turpmāk GNT grupā ietilpstošie uzņēmumi darbosies zem vienotas preču zīmes ALSO.

ALSO iegādājās GNT grupas akcijas 2008. gadā.

«Iekļaujoties ALSO grupā, esam realizējuši stratēģiski nozīmīgu mērķi, kļūstot par lielāko IT vairumtirgotāju Eiropā,» norāda ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs Juris Ducens.

GNT Latvia jaunais nosaukums ALSO Latvia iegrāmatots 9. aprīlī, bet vienotā preču zīme tiks ieviesta 12. aprīlī.

ALSO ir viena no vadošajām Eiropas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, sadzīves elektroniskas preču vairumtirdzniecības un loģistikas kompānijām. Grupas tīrā peļņa 2009. gadā sasniedza 15 milj. Šveices franku (7,4 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā ceturksnī datoru ražotāja Acer tirgus daļa palielinājusies līdz 14,2% no 11,7% pērn pirmajā ceturksnī. Tādējādi Acer kļuvis par pasaulē otru lielāko datora ražotāju pēc pārdošanas apjomiem, apsteidzot Dell, kura tirgus daļa noslīdējusi līdz 12,1%.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos pasaules personālo datoru ražotāju pārdošanas apjomi bijuši par 27% lielāki nekā pērn attiecīgajā laika periodā, liecina kompānijas Gartner pētījums.

Joprojām lielākais datoru ražotājs pasaulē pēc pārdošanas apjomiem ir Hewlett-Packard (HP), kurš šogad pirmajā ceturksnī pārdevis par 20% vairāk datoru nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Neskatoties uz to, HP tirgus daļa no 19,3% pērn pirmajā ceturksnī noslīdējusi līdz 18,2% šogad pirmajā ceturksnī.

Tirgus daļa samazinājusies arī ražotājam Dell no 12,7% pērn pirmajā ceturksnī līdz 12,1% šogad pirmajā ceturksnī. Kompānijas pārdošanas apjomi gada laikā palielinājušies par 21%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Acer ceturkšņa peļņa palielinājusies par 47.5%

, 01.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties pieprasījumam pēc klēpjdatoriem Taivānas personālo datoru ražotāja Acer peļņa šī gada otrajā ceturksnī palielinājusies par 47.5%, ziņo AFP.

Acer, kas ir trešais lielākais personālo datoru ražotājs, trīs mēnešos līdz 30. jūnijam nopelnījis 95.4 miljonus ASV dolāru. Attiecīgajā laika periodā pirms gada kompānijas peļņa bija 64.5 miljoni dolāru.

Acer pārstāvis norāda, ka kompānijas apgrozījums palielinājies visos pārstāvētajos tirgos, taču vislielākais pieaugums novērots Eiropā, kur Acer ģenerē pusi no kopējā kompānijas apgrozījuma, kas šī gada otrajā ceturksnī , salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, palielinājās par 33.5%, sasniedzot 4.1 miljardu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samazinājusies Taivānas personālo datoru ražotāja Acer akciju vērtība, jo uzņēmums paziņojis par lielākiem nekā tika iepriekš paredzēts zaudējumiem, ko tas cietis šā gada otrajā ceturksnī, vēsta BBC.

Kompānijai šī gada otrā ceturkšņa laikā radušies 234 miljonu ASV dolāru zaudējumi. Attiecīgajā periodā pērn Acer strādājis ar peļņu.

Uzņēmuma peļņu iedragājuši zemie pārdošanas apjomi. Pēdējos gados Acer stratēģija bijusi lielos apjomos ražot lētus klēpjdatorus, tomēr patērētāji personālo datoru vietā sākuši izvēlēties tehnoloģoski attīstītākus un jaunākus produktus kā, piemēram, iPad. Kompānijas ražotais planšetdators līdz šim nav spējis konkurēt ar sāncenšu Apple ražojumu.

Acer akciju cena samazinājusies par 7%.

Jau vēstīts, ka amerikāņu uzņēmums un konkurents Hewlett-Packard paziņojis par lēmumu pirkt Lielbritānijas uzņēmumu Autonomy un savu darbības virzienu mainīt no datortehnikas ražošanas uz patlaban daudz ienesīgāko nozari – programmatūru izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas tehnoloģiju kompānija Acer nākusi klajā ar jaunu viedtālruni Liquid S2, kas aprīkots ar sešu collu skārienjūtīgu ekrānu.

Ierīce, kura oficiāli tiks prezentēta IFA tirdzniecības izstādē Berlīnē nākamajā nedēļā, aprīkota ar 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 procesoru, 13 megapikseļu aizmugurējo kameru, 2 megapiskeļu priekšējo kameru, 2 GB operatīvo atmiņu, 16 GB iebūvēto atmiņu un Android 4.2.2.

Acer uzsver, ka ierīce aprīkota ar 4K augstas izšķirtspējas video ierakstīšanas funkciju - saskaņā ar kompānijas apgalvoto Liquid S2 ir pirmais viedtālrunis pasaulē, kuram ir šāda funkcija. Paredzēts, ka viedtārunis tirdzniecībā nonāks oktobra beigās un vispirms Eiropā.

Šā gada pirmo ceturksni Acer noslēgusi ar 17,4 miljonu ASV dolāru lielu peļņu, kas bijis pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu pirms gada. Periodā no šā gada janvāra līdz martam, salīdzinot ar tādu pašu laiku pirms gada, par 19% samazinājušies kompānijas ienākumi. Tam par iemeslu galvenokārt bijis vājais globālais pieprasījums personālajiem datoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Polijas un Lietuvas alternatīvā gāzes vada izbūve Latvijai izmaksās 29,4 miljonus eiro

NOZARE.LV, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (ACER) ir pieņēmusi lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu, kas paredz, ka Latvijai šis projekts izmaksās 29,4 miljonus eiro, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Projekta īstenošana tiek plānota līdz 2019.-2020.gadam, un saskaņā ar ACER lēmumu pēc projekta realizācijas Polija saņems 85,5 miljonus eiro, no kuriem 54,9 miljoni būs jānomaksā Lietuvai, 29,4 miljoni eiro - Latvijai un 1,5 miljoni eiro - Igaunijai.

«Latvijas iemaksa par dalību projektā ir samazināta gandrīz par pieciem miljoniem eiro un būs 29,4 miljoni eiro. Šī summa nav jāsamaksā rīt vai parīt, finansējums ir nepieciešams projekta īstenošanas laikā, kas aizņems vairākus gadus,» norādīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) un piebilda, ka alternatīvā gāzes vada būvniecība kļūst pavisam reāla.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas datoru ražotājs Acer parakstījis līgumu, un kļuvis par vienu no galvenajiem 2012. gada Olimpisko spēļu sponsoriem, ziņo BBC.

Četru gadu līgumu Acer nodrošināja kompānijas Ķīnas konkurenta Lenovo paziņojums par atteikšanos no 2012. gada Olimpisko spēļu sponsorēšanas. Lenovo ir sponsors 2008. gada olimpiskajām spēlēm.

Sponsorēšanas līgums ļauj kompānijai Acer izmantot Olimpisko spēļu logo.

Līguma summa vēl nav atklāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrības biržā "Nord Pool" maksimālās cenas robeža tomēr netiks paaugstināta līdz 5000 eiro par megavatstundu (MWh), liecina biržas mājaslapā otrdien publicētā informācija.

Pēc tam, kad 17.augustā "Nord Pool" tika sasniegti līdzšinējie cenas griesti - 4000 eiro par MWh - atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) apstiprinātajam regulējumam piecas nedēļas pēc maksimuma sasniegšanas jeb 22.septembrī spēkā būtu jāstājas jaunai maksimālajai cenai.

Tomēr "Nord Pool" paziņoja, ka pēc aktīvām konsultācijām ar atbildīgajām institūcijām atrasts veids cenas griestu iesaldēšanai.

Biržas paziņojumā norādīts, ka ir saņemts Eiropas Savienības Energoregulatoru sadarbības aģentūras (ACER) un EK apstiprinājums, ka nekavējoties tiek apturēta automātiska maksimālās klīringa cenas sliekšņa paaugstināšana pēc iepriekšējo griestu sasniegšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple maksu par iPad ir noteikusi 499 ASV dolāru apmērā, kas līdzinās klēpjdatoru cenām. Gadu pēc iPad planšetdatoru tirgū parādījušies trīs lētākas Android ierīces, kas tiek uzskatītas par reālākajiem iPad konkurentiem.

Galvenie Apple iPad izaicinātāji ir Acer ražotais Iconia A100, Asus Eee Pad Transformer un Samsung Galaxy Tab 8.9.

Dienvidkorejas kompānijas Samsung Galaxy Tab 8.9 16 gigabaitu versija maksās 469 ASV dolārus. Acer Iconia A100 cena pašlaik 299 britu mārciņas jeb 483 ASV dolāri, turklāt, ierodoties ASV, šī planšetdatora cena, visticamāk, būs vēl zemāka. Asus Eee Pad Transformer 16 gigabaitu versija bez klaviatūras maksās 400 ASV dolāru.

Ir pieejami arī lētāki planšetdatori, kā, piemēram, kompānijas Archos ražojumi, kas maksā tikai 300 ASV dolārus, bet tie ir nekas vairāk kā lieli viedtālruņi, kas nespēj darboties ar planšetdatoru operētājistēmām, skaidro Techland.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Apple kļūst par trešo lielāko datoru tirgotāju ASV

Ritvars Bīders, 14.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple šā gada trešajā ceturksnī ASV pārdevusi 1,999 miljonus personālo datoru, tādējādi apsteidzot konkurentu Acer un ierindojoties ASV lielāko datoru tirgotāju trešajā vietā, atsaucoties uz kompānijas IDC pētījumu, ziņo PC Magazine.

Tajā pat laikā gan kompānijas Gartner pētījumā par personālo datoru pārdošanas apjomiem ASV teikts, ka Apple trešajā ceturksnī pārdevis 1,85 miljonus datoru, tādējādi par mata tiesu atpaliekot no Acer.

Pirmajā un otrajā vietā ASV tirgū pēc abu pētījumu kompāniju datiem joprojām atrodas kompānijas HP un Dell.

Kopumā ASV personālo datoru tirgus šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada audzis par 3,8%. Prognozēts tika pieaugums 11% apmērā.

Gan HP, gan Dell pārdošanas apjomi šā gada trešajā ceturksnī palikuši relatīvi nemainīgi, kamēr Apple personālo datoru pārdošanas apjomi gada griezumā palielinājušies par 24%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls rus.db.lv sadarbībā ar UniCredit Bank piedāvā akciju, kuras uzvarētājs saņems klēpjdatoru Acer Aspire One. Lai piedalītos akcijā un laimētu klēpjdatoru, akcijas laikā jāpiesakās uz rus.db.lv ziņu saņemšanu e-pastā.

Akcijas noteikumi ir vienkārši - izlozē piedalās ikviens, kurš laikā no 2009. gada 11. līdz 29. maijam parakstījies uz rus.db.lv e-Ziņām un līdz izlozes dienai nedēļu ir saņēmis e-Ziņas no rus.db.lv. Respektīvi - Jums vismaz vienu nedēļu (5 darba dienas) jāiepazīstas ar rus.db.lv ziņu piedāvājumu e-pastā.

Nemaz nav jānopūlas līdzšinējiem lasītājiem - visi, kas līdz šim ir parakstījušies uz rus.db.lv ziņu saņemšanu, automātiski piedalās akcijā!! E-ziņu saņēmēji katru dienu saņem tās dienas interesantāko ziņu apkopojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī datoru ražotājs Lenovo pievienojies trīsdimensiju (3D) revolūcijai. Sekojot kompānijām Acer un Asus, Lenovo nāk klajā ar Ideapad Y560d, integrējot 3D tehnoloģiju klēpjdatorā ar 15 collu ekrānu un līdzi dodot 3D attēla saskatīšanai nepieciešamās brilles, raksta PC World.

Lenovo izmantotā 3D tehnoloģija Tridef ir krietni atšķirīga no izmantotās tehnoloģijas Acer un Asus produktos. Uz Lenovo 3D klēpjdatoriem iepriekš tiks uzstādīta arī speciāla Tridef programmatūra, kas spēj pārveidot ierastos video rullīšus un fotogrāfijas 3D formātā.

Lenovo Ideapad Y560d darbojas ar Intel jaunāko 1,8 GHz četrkodolu procesoru, kas pieļauj operatīvās atmiņas DDR3 kapacitāti līdz pat 8 gigabaitiem. Dators arī aprīkots ar ATI Mobility Radeon HD5730 viena gigabaita videokarti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google Chrome datori būs pieejami jau jūnijā

Jānis Rancāns, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmie klēpjdatori, kas darbosies ar Google Chrome operētājsistēmu, būs pieejamai jau 15. jūnijā, paziņojusi kompānija.

Ar Chrome operētājsistēmu aprīkotie datori ir paredzēti strādāšanai galvenokārt tikai ar internetu. Kompānija uzskata, ka, izmantojot tīmekli, ir iespējams paveikt faktiski visas vajadzīgās darbības, tāpēc operētājsistēmai nav tik pat kā nekādu papildus aplikāciju - izmantojot «mākoņdatošanas» principus lietotājiem savus failus vairs nevajag turēt uz cietā diska.

Google Chrome klēpjdatorus izgatavos kompānijas Samsung Electronics un Acer. Samsung ražojumi ar 12,1 collu platu ekrānu un Wi-Fi maksās 429 ASV dolārus, bet ar 3G nedaudz dārgāk – 499 ASV dolārus. Acer datori būs lētāki – līdz 349 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Straujuma: Polijas-Lietuvas starpsavienojums pieliks punktu Latvijas enerģētiskajai atkarībai

Dienas Bizness, 09.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lēmums par finansējumu reģionālajam starpsavienojumam – Polijas-Lietuvas gāzes vadam - un projekta realizāciju ir ārkārtīgi būtisks Latvijai. Šis projekts izbeigs Latvijas enerģētisko atkarību un radīs reālu alternatīvu gāzes piegādēm,» norāda Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Latvija pašlaik atrodas uz «enerģētiskās salas», mums ir pieeja tikai vienam gāzes vadam un reģionālais starpsavienojums ir vienīgais reālais risinājums, kas sniegs enerģētisko neatkarību,» uzsver ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Šovasar Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER)) ir pieņēmusi lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu.

Lai uzlabotu enerģijas infrastruktūru, finansēšanai Eiropas Savienojuma instrumenta ietvaros tika iesniegti vairāki Kopējas intereses projekti. AS Augstsprieguma tīkls iesniedza finansēšanai no Eiropas Savienojuma instrumenta divus projektus: Latvijas–Igaunijas 3.starpsavienojums un Kurzemes loka 3.kārta. AS Latvijas Gāze iesniedza projektu, kas paredz Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizāciju. Tajā skaitā Lietuvas pārvades sistēmas operators pieteica gāzes vada Klaipēda – Kimenai paplašināšanu, kas arī ļaus Latvijai nepieciešamības gadījumā saņemt vairāk gāzes no Klaipēdas sašķidrinātā dabasgāzes termināla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Premjers: Gāzes vads ar Poliju Lietuvai būs 2020. līdz 2024.gadā

LETA--ELTA, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas un Polijas gāzes vads sāks darboties 2020. līdz 2024.gadā, prognozē Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs.

«Tas ir Eiropas projekts par Eiropas gāzes tīkla savienošanu. Tas ir nepieciešams, lai Baltijas valstis tiktu integrētas Eiropas gāzes cauruļvadu sistēmā,» ceturtdien intervijā radiostacijai Žiniu radijas norādīja premjers.

Butkevičs izteicās, ka pēc gāzes vada pabeigšanas aptuveni 2020. vai 2024.gadā Klaipēdas sašķidrinātās gāzes terminālis varēs tikt savienots ar cauruļvadu.

Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (ACER) augusta vidu pieņēma lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu, kas paredz, ka Latvijai šis projekts izmaksās 29,4 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) otrdien ierosināja reformēt Eiropas Savienības (ES) elektroenerģijas tirgus modeli, lai kāpinātu atjaunīgo energoresursu apguvi, labāk aizsargātu patērētājus un palielinātu rūpniecības konkurētspēju, informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

EK uzsver, ka reforma nepieciešama, lai strauji paātrinātu atjaunīgo energoresursu apguvi un pakāpenisko atteikšanos no gāzes, patērētāju rēķini kļūtu mazāk atkarīgi no svārstīgajām fosilā kurināmā cenām un patērētāji turpmāk būtu labāk aizsargāti pret spējiem cenu kāpumiem un iespējamām manipulācijām ar tirgu, savukārt ES rūpniecība kļūtu tīrāka un konkurētspējīgāka.

Ierosinātā reforma paredz pārskatīt vairākus ES tiesību aktus - Elektroenerģijas regulu, Elektroenerģijas direktīvu un Regulu par enerģijas vairumtirgus integritāti un pārredzamību (REMIT regulu). Ar to tiks ieviesti pasākumi, kas stimulē ilgāka termiņa līgumus par nefosilas elektroenerģijas ražošanu un sistēmā ievieš tīrākus, elastīgākus risinājumus, lai tā varētu konkurēt ar gāzi, piemēram, pieprasījumreakciju un uzkrāšanu. Minētie pasākumi samazinās fosilā kurināmā ietekmi uz patērētāju elektroenerģijas rēķiniem, kā arī nodrošinās, ka tajos atspoguļojas zemākās atjaunīgo energoresursu izmaksas. Turklāt ierosinātā reforma veicinās atklātu un godīgu konkurenci Eiropas enerģijas vairumtirgos, uzlabojot tirgu caurredzamību un integritāti, norāda EK.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

BB1 Baltijas valstīs izplatīs Zviedrijas Bjorn Borg apakšveļu

Ritvars Bīders, 07.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas apakšveļas ražotājs Bjorn Borg ir panācis vienošanos par savas produkcijas izplatīšanu Baltijas valstīs un Polijā. Baltijas valstīs Bjorn Borg preci izplatīs Latvijas kompānija BB1, ziņo news2biz.com.

Bjorn Borg finanšu direktors Johans Marks norāda, ka kompānija savu preci uz abiem reģioniem sāks sūtīt šā gada nogalē, iespējams, jau šā gada trešajā ceturksnī.

Runājot par to, kāpēc Bjorn Borg Baltijas valstīs par savas produkcijas izplatītāju izvēlējās BB1, kompānija norāda, ka tas noticis tāpēc, ka BB1 bijusi iepriekšēja pieredze ar pasaulē zināmiem zīmoliem, ieskaitot Adidas. «Baltijas valstis mēs izvēlējāmies, jo mēs redzam, ka pieprasījums palielinās un ekonomika stabilizējas,» tā J. Marks.

Polijā Bjorn Borg produkciju izplatīs kompānija Trade Partners, kas valstī pārvalda 20 sporta apģērba veikalus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ELKO Grupa kļuvusi par navigācijas ierīču TomTom oficiālo vairumtirgotāju Baltijā

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS ELKO Grupa, viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem Austrumeiropā, kļuvis par pirmo vietējo TomTom navigācijas ierīču vairumtirgotāju Baltijas tirgū. Sadarbība ir uzsākta šā gada 2. ceturksnī.

TomTom produkciju Latvijas tirgū līdz šā gada otrajam ceturksnim piedāvāja tikai kāda ārvalstu vairumtirgotāja filiāle. Tagad arī ELKO Grupa Latvijas un Baltijas valstīs piedāvā TomTom produkciju. Līdz ar ELKO Grupas pievienošanos Vācijas filiāles oficiālajam distribūcijas tīklam Latvijas tirgotājiem būs pieejams vēl plašāks šīs produkcijas klāsts, Db.lv informē Kristīne Saulriete

ELKO Grupa AS Mārketinga un komunikāciju direktore.

Maija sākumā TomTom nācis klajā ar divām jaunām produktu sērijām – TomTom One un TomTom XL. Šie produkti ir pilnībā pārveidoti un pielāgoti jaunākajām prasībām. Jauno produktu klāstu raksturo kompakts dizains un jauna, ērti salokāma piestiprināšanas sistēma EasyPort™. Jau pašlaik ELKO Grupa Latvijas IT produktu tirgotājiem piedāvā klasisko TomTom produktu klāstu un jau drīzumā ELKO Grupa sāks piedāvāt arī jaunākās TomTom produktu sērijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Carlsberg un Brooklyn Brewery investēs 5 miljonus eiro ekskluzīva alus ražošanas līnijā Klaipēdā

LETA-- BNS, 12.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaules lielākajiem alus ražotājiem - Lietuvas alus tirgus līderes Švyturys-Utenos alus īpašnieks Carlsberg - kopā ar ASV alus darītavu Brooklyn Brewery investēs aptuveni piecus miljonus eiro jauna, ekskluzīva alus ražošanas līnijā Klaipēdā.

Kā pastāstījis Švyturys-Utenos alus rīkotājdirektors Daiņus Smailis, Carlsberg un Brooklyn Brewery kļūs par jauna uzņēmuma akcionāriem un šim uzņēmumam tiks nodota daļa Švyturys-Utenos alus pašreizējā biznesa, proti, daļa Raudonuju Plytu zīmola.

«Tiks izveidota jauna kompānija, kas kļūs par jaunas alus ražošanas līnijas un ar to saistītā biznesa - restorāna, alus informācijas centra utt. - operatori (..). Jaunajā uzņēmumā Carlsberg un Brooklyn Brewery daļas būs aptuveni vienādas. Precīzu attiecību šobrīd nevaru nosaukt, bet tā būs standartshēma, pēc kādas Brooklyn sadarbojas ar Carlsberg citās alus darītavās,» viņš sacījis ziņu aģentūrai BNS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Abonēšana

Šodien laikrakstā: Darba sludinājumu skaits internetā gada laikā samazinājies pat uz pusi

Dienas Bizness, 15.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba meklētāju ir daudz vairāk un vairāk ir arī neatbilstošu pieteikumu uz vakancēm, tādēļ pastāv iespēja, ka darba sludinājumu portālā izreklamētā vakance paliks neaizpildīta. «Šobrīd darba devējs vēlas pieņemt darbā speciālistu, kuru nav jāapmāca, bet gan kurš uzreiz var sākt pelnīt uzņēmumam naudu,» skaidro SIA WorkingDay Latvia mārketinga direktors Māris Silinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru