Tirdzniecība un pakalpojumi

Goldingen Room saimniekiem nodedzināti četri auto

LETA, 14.05.2019

Jaunākais izdevums

Četras naktī uz 13.maiju Kuldīgā un Sabilē sadedzinātās automašīnas piederējušas kafejnīcas «Goldingen Room» saimniekiem, apstiprināja SIA «Propeller Foodie», kam Kuldīgas vecpilsētā pieder kafejnīca «Goldingen Room», pārstāvis Roalds Cinis.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova stāstīja, ka 13.maijā plkst.3.13 Valsts policijā saņemta informācija no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par to, ka Kuldīgā, Baznīcas ielā, deg divas vieglās automašīnas - «Mercedes Benz» un «Ford». Savukārt Sabilē, Avotu ielā gandrīz tajā pašā laikā dega divas automašīnas - «Mercedes Benz» un «Audi».

«Abos gadījumos ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, tāpēc Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi,» teica Šeršņova.

Cinis sacīja, ka trīs no četrām automašīnām ir jānoraksta, savukārt senlaicīgo «Ford», kas kalpojusi par Kuldīgas simbolu, atjaunos un tas atgriezīsies Baznīcas ielā.

Uzņēmējs atzina, ka radītos zaudējumus vēl nav aprēķinājis, bet ir ļoti pateicīgs vienkāršo pilsētas iedzīvotāju atbalstam, kuri zvanījuši un piedāvājuši palīdzēt uzņēmumam ar transportlīdzekļiem.

«Jāteic, ka katrai nelaimei ir sava laime, jo mēs uzzinājām, ka Kuldīgā netrūkst arī atsaucīgu un izpalīdzīgu cilvēku. Mēs neturam ļaunu prātu uz pāridarītāju, lai viņam un ģimenei labi klājas, jo apvainojas tikai muļķi. Mūsu uzņēmums turpinās darbu Kuldīgā,» sacīja Cinis.

Viņš pauda arī savas pārdomas par to, kādēļ Kuldīgā bieži sadeg automašīnas. «Kuldīgai ir divas sejas. Vienu redz tūristi, otru - Kuldīgas iedzīvotāji. Tās ir divas dažādas domāšanas, divas dažādas pasaules uztveres. Tā pilsēta, kura dzīvo ikdienas dzīvi, ir ar pilnīgi citām problēmām, citu intelektu, salīdzinot ar to pilsētu, kas ir nedēļas nogalēs,» teica Cinis.

Viņš ikdienas Kuldīgu raksturo kā lokālu ekosistēmu, kurā cilvēki eksistē citā realitātē. «Mums vairākas reizes tika pateikts, ka mēs neesam kuldīdznieki un mums nepienākas tās pašas tiesības, kas kuldīdzniekiem. Mēs esam ienācēji, kuri kādu laiku dzīvojuši ārpus Latvijas, tad kopā ar bērniem atgriezušies Latvijā. Piecu gadu laikā nekas nav mainījies. Tu vari darīt, ko gribi, bet cilvēku apziņu izmainīt nav iespējams. Ir vietējie cilvēki, kas nosaka, cik ir jāmaksā par to, ka strādāju Kuldīgā. Viņi uzskata, ka man ir jāmaksā, es uzskatu, ka man nav jāmaksā,» sacīja uzņēmējs.

Viņš automašīnu dedzināšanu uzskata par brīdinājumu viņam un pārējiem uzņēmējiem, kuri nemaksā. Viņa rīcībā esot informācija, ka arī citiem cilvēkiem tiek draudēts ar dedzināšanu, bērnu fizisku ietekmēšanu.

«Šāda situācija Kuldīgā tiek pieļauta gadiem. Jāvaicā Kuldīgas novada un Valsts policijas vadībai, kā 2019.gadā vēl kas tāds ir iespējams. Tas ir indikators tam, kādā valstī dzīvojam un kā valsts pārvalde šādas situācijas spēj risināt,» teica Cinis.

Viņš uzskata, ka Kuldīgā cilvēkiem ir iedzītas bailes un ar bailīgiem cilvēkiem var viegli manipulēt. «Ja esi godīgs un tev nekas nav slēpjams, tad nav iemesla baidīties. Mēs vairākkārt esam saskārušies ar situācijām, kurās uzņēmējdarbībai tiek radīti šķēršļi. Nezinu, kas no tā iegūst. Piemēram, pērn mēs četrus mēnešus Valsts ieņēmumu dienestam pierādījām, ka strādājam atbilstoši Latvijas likumdošanas prasībām. Ja valsts netic saviem cilvēkiem, tad kā cilvēki, lai tic savai valstij? Ja valsts ierēdnis sevi pozicionē tā, ka viņš ir tava likteņa lēmējs, tad nav jābrīnās, ka valsti turpina pamest iedzīvotāji,» savos vērojumos dalījās uzņēmējs.

Cinis kliedēja arī Kuldīgā izplatītās baumas, ka aizņēmies 500 000 eiro, tādēļ ir notikusi izrēķināšanās. «Mēs nevienam neesam parādā,» uzsvēra Cinis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorāns Goldingen Room (kas ieguva 2. vietu DB izdotā žurnāla Horeka labāko restorānu balsojumā 2018. gadā), viesnīcas 2 baloži un Noliktava No 5 ir Ciņu ģimenes tūrisma biznesa atskaites punkti vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām, taču ideju ģeneratori piedalījušies arī citos projektos, piemēram, Dzīvā muzeja izveidē un tūristu vilcieniņa radīšanā.

«Uzņēmējdarbība Kuldīgā mums sākās kā ģimenes atkalapvienošanās projekts,» saka Roalds, un Santa viņam piekrīt. Jaunās viesnīcas Noliktava No 5 vestibils priekšpusdienā ir kluss – viesu vairs nav un vēl nav. Ciņu pāris stāsta par savu dzīvesveidu, kas nesaraujami saistīts ar biznesu. Un otrādi. Roalds un Santa runā, turpinot viens otra iesāktos teikumus. Ģimenes kopsavilkums «Bija krīzes laiks, 2008. un 2009. gads. Viss izšķīda, krīze bija visā Latvijā, pieņēmām lēmumus, kas visai būtiski mainīja mūsu tā brīža dzīvi,» stāstu sāk Santa.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Ministrs sola nepieciešamības gadījumā lemt par drošības pasākumiem Kuldīgā

LETA, 17.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir apsolījis nepieciešamības gadījumā lemt par papildu drošības pasākumiem Kuldīgā, kur šonedēļ ļaunprātīgi sadedzināja divas automašīnas uzņēmējiem, izraisot arī vecākās koka ēkas aizdegšanos, informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Šodien Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV) Rīgā tikās ar iekšlietu ministru Ģirģenu un Valsts policijas priekšnieku ģenerāli Intu Ķuzi, lai pārrunātu ļaunprātīgu automašīnu aizdedzināšanu. Bērziņa drīzu tikšanos ar ministru lūdza, jo 13.maija nakts notikumi satrauca iedzīvotājus un radīja plašu rezonansi vietējā sabiedrībā. Tikšanās laikā tika pārrunāta drošības situācija Kuldīgas pilsētā un novadā un potenciālās iespējas situācijas uzlabošanā.

«Vienojāmies kopīgi darīt visu iespējamo, lai notikušais noziedzīgais nodarījums tiktu pēc iespējas ātri atklāts. Iedzīvotāju un uzņēmēju drošība viennozīmīgi ir mūsu prioritāte,» pēc tikšanās sacīja pašvaldības vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgā pagājušajā naktī nodedzināta vēl viena automašīna, tādēļ pašvaldība atkārtoti vērsusies pie iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) un Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža ar aicinājumu rūpīgi pievērsties šī noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanai.

Kā informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, naktī uz 16.jūliju Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā notikusi, domājams, ļaunprātīga dedzināšana, aizdedzinot automašīnas un pirts mājiņu. Valsts policijā pašvaldībai apstiprināja šo faktu un norādīja, ka par noziedzīgo nodarījumu ierosināts kriminālprocess. Policijas darbinieki notikuma vietā strādājuši visu nakti.

«Policija neatklāj, kas ir cietušais, taču neoficiāli ir zināms, ka tā ir tiesu varas institūcijas amatpersona, kas notikušo dara vēl satraucošāku,» norādīja Duļbinska.

Pirms diviem mēnešiem Kuldīgas vecpilsētā notika līdzīgs noziedzīgs nodarījums, kad tika ļaunprātīgi aizdedzinātas divas uzņēmēja Roalda Ciņa ģimenei piederošas automašīnas. Pašvaldība sniedza Valsts policijai videonovērošanas kameru ierakstus, lai palīdzētu nozieguma izmeklēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru