Finanses

Goldinvest Asset Management apgrozījums palielinājies par 57%

Gunta Kursiša, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

A/s Goldinvest Asset Management pērn palielinājusi apgrozījumu līdz 5,14 milj. Ls, kas ir par 57% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa sasniegusi 120 tūkst. Ls (0,14 Ls uz akciju) iepretim 1,5 tūkst. Ls peļņai iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržas valde pievieno papildus nosacījumu Goldinvest Asset Management uzraudzības statusam

Žanete Hāka, 02.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde pirmdien nolēmusi pievienot papildus nosacījumu AS Goldinvest Asset Management uzraudzības statusam, liecina paziņojums biržā.

Uzraudzības statuss, kas AS Goldinvest Asset Management tika piemērots šā gada 11.jūlijā, no 2.septembra tiek piemērots arī atbilstoši Baltijas alternatīvā tirgus First North noteikumiem, jo AS Goldinvest Asset Management līdz 2. septembrim nebija iesniegusi NASDAQ OMX Riga šā gada sešu mēnešu finanšu pārskatu.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Biržas noteikumi paredz uzraudzības statusa noteikšanu gadījumos, kad emitenti neievēro biržas noteikumos noteiktās regulāri sniedzamās informācijas iesniegšanas termiņus un kārtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Goldinvest Asset Management akcijas izslēdz no First North

Žanete Hāka, 16.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde pieņēmusi lēmumu izslēgt AS Goldinvest Asset Management 855 tūkstošus uzrādītāja akcijas no Baltijas alternatīvā tirgus First North, par pēdējo akciju tirdzniecības dienu nosakot 18. septembri.

Kā liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga, biržas valde lēmumu pieņēmusi saskaņā ar biržas Baltijas alternatīvā tirgus First North noteikumiem, un pamatojoties uz AS Goldinvest Asset Management rakstisku iesniegumu.

Db.lv jau rakstīja, ka AS Goldinvest Asset Management ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemts lēmums izslēgt uzņēmuma akcijas no NASDAQ OMX Riga organizētā alternatīvā tirgus First North.

AS Goldinvest Asset Management 17.jūlijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, kuru tiesa arī pieņēmusi, piešķirot termiņu līdz 16.septembrim, lai izstrādātu tiesiskās aizsardzības plānu un saskaņotu to ar kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pasludina Goldinvest Asset Management maksātnespējas procesu

Žanete Hāka, 24.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas process pasludināts 1997.gadā dibinātajai AS Goldinvest Asset Management, liecina Lursoft dati.

Šā gada jūlijā uzņēmumam jau bijis ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts septembra beigās, jo uzņēmums informējis tiesu, ka tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna izstrādāšanas un saskaņošanas termiņš ir pagarināts par vienu mēnesi, savukārt tiesa uzskatījusi, ka tam nav pamatojuma.

AS Goldinvest Asset Management ir uzņēmums, kura pamatdarbība saistīta ar investīciju zelta un citu cēlmetālu pirkšanu un pārdošanu, kā arī aizdevumu izsniegšanu pret cēlmetāliem.

Aizvadītajā gadā AS Goldinvest Asset Management apgrozījis 5,216 miljonus latu, tādejādi saglabājot apgrozījumu aizpagājušā gada līmenī. Tiesa gan, uzņēmumam nav izdevies 2012.gadu pabeigt ar peļņu, kura būtu līdzvērtīga 2011.gada rādītājam. Pēc 105 tūkstošu latu lielās peļņas, kas gūta 2011.gadā, pērnais gads noslēgts ar 30,19 tūkstošu latu zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lividitātes problēmu dēļ Goldinvest uzsāk tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu

Žanete Hāka, 22.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Goldinvest Asset Management 17.jūlijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, kuru tiesa ar pieņēmusi, piešķirot termiņu līdz 16.septembrim, lai izstrādātu tiesiskās aizsardzības plānu un saskaņotu to ar kreditoriem.

Goldinvest padomes priekšsēdētājs Pēteris Avotiņš paziņojumā NASDAQ OMX Riga skaidro, ka Goldinvest ir spiesta uzsākt tiesiskās aizsardzības procesu, lai risinātu likviditātes problēmas, kas radušās debitoru zemās maksātspējas dēļ un ar to saistītajām kreditoru prasībām.

Tāpat uz Goldinvest darbību negatīvu iespaidu ir atstājusi Valsts ieņēmumu dienesta piemērotā metodika nodokļu ieturēšanai dārgmetāla lūžņu iepirkšanas gadījumā, kurai uzņēmums nepiekrīt un piemēroto sodu ir pārsūdzējis, saka P. Avotiņš.

Db.lv jau rakstīja, ka augustā notiks AS Goldinvest Asset Management akcionāru sapulcē, kurā paredzēts lemt par uzņēmuma izslēgšanu no alternatīvā tirgus First North.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Varēs saņemt starptautisku sertifikāciju kolekcionētajām monētām

Mārtiņš Apinis, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju kompānija Goldinvest Asset Management (Goldinvest) kļuvusi par ASV bāzētās Numismātikas garantiju korporācijas (Numismatic Guaranty Corporation) autorizēto dīleri, tādējādi Goldinvest klientiem būs iespēja objektīvi novērtēt un saņemt visā pasaulē atzītus vērtības sertifikātus savā īpašumā jau esošajām, kā arī potenciāli iegādājamām investīciju monētām.

Monētu sertificēšana Numismātikas garantiju korporācijā palielina monētu likviditāti numismātikas tirgū, jo piesaista potenciālos pircējus: pateicoties sertifikācijai, pircēji var būt droši par monētu autentiskumu un fizisko stāvokli, skaidro Goldinvest padomes priekšsēdētājs Pēteris Avotiņš.

Numismātikas garantiju korporācija ir viena no vadošajām un lielākajām monētu novērtēšanas kompānijām pasaulē. Tā dibināta 1987.gadā un šobrīd ieņem ievērojamu vietu daudzmiljonu numismātikas tirgū.

Tāpat, paplašinot piedāvāto pakalpojumu klāstu, Goldinvest un VSIA Latvijas Proves birojs ir noslēguši sadarbības līgumu par Goldinvest klientiem piederošo dārgmetālu un dārgakmeņu nogādāšanu VSIA Latvijas Proves birojs provēšanai un zīmogošanai. Šī līgums padarīs ērtāku, kā arī paātrinās Goldinvest klientiem piederošo dārgmetālu provēšanu un zīmogošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Goldinvest Asset Management izslēgs no First North

Žanete Hāka, 16.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Goldinvest Asset Management ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemts lēmums izslēgt uzņēmuma akcijas no AS NASDAQ OMX Riga organizētā alternatīvā tirgus First North.

Db.lv jau rakstīja, ka AS Goldinvest Asset Management 17.jūlijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, kuru tiesa arī pieņēmusi, piešķirot termiņu līdz 16.septembrim, lai izstrādātu tiesiskās aizsardzības plānu un saskaņotu to ar kreditoriem.

Goldinvest padomes priekšsēdētājs Pēteris Avotiņš paziņojumā skaidro, ka Goldinvest ir spiesta uzsākt tiesiskās aizsardzības procesu, lai risinātu likviditātes problēmas, kas radušās debitoru zemās maksātspējas dēļ un ar to saistītajām kreditoru prasībām.

Tāpat uz Goldinvest darbību negatīvu iespaidu ir atstājusi Valsts ieņēmumu dienesta piemērotā metodika nodokļu ieturēšanai dārgmetāla lūžņu iepirkšanas gadījumā, kurai uzņēmums nepiekrīt un piemēroto sodu ir pārsūdzējis, saka P. Avotiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Goldinvest Asset Management apgrozījums audzis par 66%

Gunta Kursiša, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Goldinvest Asset Management šā gada pirmā pusgada apgrozījums, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, audzis par 66%, tāpat pieaugusi uzņēmuma bruto peļņa, tomēr neto peļņas apmēri 2012. gada pirmajos sešos mēnešos ir samazinājušies.

Šā gada pirmajā pusgadā Goldinvest Asset Management apgrozīja 3,41 milj. Ls iepretim 2,06 milj. Ls analoģiskā laika posmā pērn.

Lai arī būtiski palielinājās bruto pelņa - no 70,99 tūkstošiem latu 2011. gada sešos mēnešos līdz 208,15 tūkstošiem latu šogad pirmajā pusgadā, neto peļņas apmērs 2012. gada pirmajā pusgadā samazinājās un bija 5,69 tūkstoši latu pretstatā 22,37 tūkstošiem gadu iepriekš. Peļņas samazinājums skaidrojams ar pārdošanas izmaksu būtisku pieaugumu, norādīts kompānijas paziņojumā.

Uzņēmuma aktīvu vērtība pārskata periodā ir palielinājusies par 19% (no 1,68 miljoniem līdz diviem miljoniem latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Zeltam drīzumā varētu būt tāds pats statuss kā skaidrai naudai

Gunta Kursiša, 09.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drīzumā varētu tikt atbalstīts priekšlikums, kas būtībā nozīmētu oficiālu zelta remonetarizāciju.

Jau pērnā gada sākumā Londonas dārgmetālu tirgus asociācija (LBMA) uzstāja, ka banku pārraudzības Bāzeles komitejai jāatzīst zelts par augsti likvīdu aktīvu. To atbalstīja arī plaša finanšu sabiedrības daļa, kā arī Eiropas parlaments, kurš vienbalsīgi lēma, ka vērtspapīru tirgus starpniekiem jāpieņem zelts kā ķīla Eiropas tirgus infrastruktūras (European Market Infrastructure Regulation, EMIR) ietvaros.

Tādējādi augošā zelta kā ķīlas atzīšana regulējamos tirgos liek Bāzeles komitejai pārskatīt savu redzējumu par zeltu kā bankas aktīvu. Pašlaik zelts tiek vērtēts vien 50% apjomā no tirgus vērtības, taču, kā norāda Goldinvest Asset Management pārstāvji, zeltam drīz varētu būt tāds pats statuss kā skaidrai naudai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Veiktas izmaiņas Goldinvest valdē

Žanete Hāka, 18.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārgmetālu tirgotāja AS Goldinvest Asset Management valdes locekļa amatu pēc paša vēlēšanās ir atstājis Jānis Lāma, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Viņa vietā uz trīs gadu termiņu ievēlēts Aleksandrs Lazarevs. A.Lazarevs 1990.gadā ir pabeidzis Latvijas Universitātes ekonomikas fakultāti. Kopš gada sākuma A.Lazarevs ir Goldinvest projektu vadītājs. Tāpat kopš 2012.gada viņš ir nekustamā īpašuma pārvaldnieks SIA Velmars, pārvaldot īpašumus Vecrīgā, iepriekš no 2006. -2010.gada bijis nekustamā īpašuma kompānijas SIA Optimālie īpašumi līdzīpašnieks un valdes loceklis.

Kopš 2011.gada A.Lazarevs darbojas arī kā ASV medicīnas preparātu ražotaja 4Life Ltd klientu konsultantu – pārdevēju vadītājs Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pusei valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plānu ienesīgums negatīvs

LETA, 02.10.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusei valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plānu ienesīgums septembra beigās gada laikā bija negatīvs, liecina manapensija.lv publiskotā informācija.

Tostarp aktīvo ieguldījumu plānu, kuru ieguldījumu īpatsvars akcijās var būt līdz 50%, ienesīgums 2020.gada septembra beigās bija no -17,33% līdz 3,17%, bet aktīvo ieguldījumu plānu, kuru ieguldījumu īpatsvars akcijās var būt līdz 75%, ienesīgums bija no -1,56% līdz 5,63%. Vienlaikus sabalansēto ieguldījumu plānu ienesīgums gada laikā bija no -10,15% līdz 0,46%, bet konservatīvo ieguldījumu plānu ienesīgums bija no -4,88% līdz 1,54%.

No deviņiem aktīvajiem ieguldījumu plāniem, kuru ieguldījumu īpatsvars akcijās var būt līdz 50%, negatīvs ienesīgums bija sešiem plāniem, tostarp lielāko negatīvo ienesīgumu gada laikā uzrāda ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "PNB Asset Management" pārvaldītais ieguldījumu plāns "Gauja", kura ienesīgums bija -17,33%. Seko "SEB Investment Management" pārvaldītie pensiju plāni "SEB Eiropas plāns" un "SEB aktīvais plāns", kuru ienesīgums bija attiecīgi -1,87% un -0,78%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nesenajiem notikumiem saistībā ar ABLV Bank rodas jautājums, kas notiks ar bankas meitasuzņēmumiem, kuri māteskompānijai līdz šim pelnīja diezgan ievērojamas naudas summas, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

ABLV Asset Management un ABLV Capital Markets valdes priekšsēdētājs Leonīds Kiļs stāsta, ka patlaban plāns ir nodot ABLV klientu aktīvus AS Baltic International Bank, veikt rebrendingu un atrast kompānijai investoru. «Tam ir jābūt investoram, kurš teiks: puiši, jums ir lielisks bizness, un mani tas interesē,» viņš saka, piebilstot, ka «12 gadu laikā ABLV Asset Management ir nopelnījis 20 miljonus eiro (pēc nodokļu nomaksas). Šī peļņa ir salīdzināma ar daudzu vidēja izmēra Latvijas banku peļņu. Tas tiešām ir labs bizness.»

Fragments no intervijas

Vai ABLV pašlikvidācijas procesā tiks izpārdotas arī visas bankas meitaskompānijas, tajā skaitā ABLV Asset Management?

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

PNB bankas otrā pensiju līmeņa plānus pārvaldīs bankas Citadele meitas uzņēmums

Db.lv, 04.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk "PNB Asset Management" pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus "Daugava", "Gauja" un "Venta" pārvaldīs banka "Citadele" meitas uzņēmums "CBL Asset Management".

Pārņemot savā pārvaldībā "PNB Asset Management" pensiju plānu dalībnieku uzkrājumus un piedāvājot zemāku komisijas maksu kā līdz šim, "CBL Asset Management" kopumā pārvalda pensijas 18,4 % dalībniekiem no kopējā pensiju 2. līmeņa dalībnieku skaita.

"PNB Asset Management" ieguldījumu plānos uz 29. oktobri bija 63 603 dalībnieku, savukārt "CBL Asset Management" - 174 180 dalībnieki. Kopā "CBL Asset Management" pārvalda 237 783 dalībnieku pensijas uzkrājumus - 716 miljonu eiro apmērā.

"CBL Asset Management" pārņem savā pārvaldībā "PNB Asset Management" trīs pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus saistībā ar "PNB Asset Management" darbības pārtraukšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Goldinvest Asset Management varētu pamest First North

Žanete Hāka, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augustā notiks AS Goldinvest Asset Management akcionāru sapulcē, kurā paredzēts lemt par uzņēmuma izslēgšanu no alternatīvā tirgus First North, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Rezultātā NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi piemērot uzraudzības statusu AS Goldinvest Asset Management.

NASDAQ OMX Riga Baltijas Alternatīvā tirgus First North noteikumi nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja ir ierosināts jautājums par emitenta finanšu instrumentu izslēgšanu no alternatīvā tirgus vai par tirdzniecības pārtraukšanu ar emitenta finanšu instrumentiem, vai tuvāko sešu mēnešu laikā plānots veikt minētās darbības.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Goldinvest bija pirmais un ir vienīgais uzņēmums, kas pievienojies First North. Uzņēmums alternatīvajam tirgum pievienojās 2011. gada martā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Finasta Asset Management pirms pārdošanas pelnoša

Ieva Mārtiņa, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz biznesa apjomu ievērojamu samazinājumu, pērn ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Finasta Asset Management, kas pārvalda 2. un 3. pensiju līmeņa plānus, uzlabojusi peļņas rādītājus.

Bankrotējušās Lietuvas Snoras bankas meitai Finasta Holding piederošā Finasta Asset Management 2012.gadu noslēdza ar 99,6 tūkstošu latu pelņu, kas ir ievērojami labāks rādītājs nekā 449,24 tūkstošu latu zaudējumi pirms gada, Db.lv uzzināja no Finasta Asset Management finanšu pārskata.

Saskaņā ar to, Finasta Asset Management procentu un komisijas naudas ienākumi pērn bija 414 tūkstoši latu, kas ir par 46% mazāk nekā pirms gada. Pagājušā gada laikā būtiski – par 62% - samazinājās administratīvie izdevumi. Pērn Finasta Asset Management nebija izveidoti uzkrājumi šaubīgiem parādiem, kamēr 2011.gadā tas radīja sabiedrībai papildu izdevumus 398 tūkstošu latu apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Ar Latvijas mežu zemi grib piesaistīt pensiju fondu uzmanību

Jānis Šķupelis, 13.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Institucionālajiem investoriem nu ir iespēja ieguldīt Latvijas mežu zemē, stāsta AIFP Baltic Asset Management akcionārs un valdes loceklis Fredriks Zetterstroms. Viņš norāda, ka «lētas naudas» gadi radījuši situāciju, kurā dominē nereālistiskas cerības un uzpūsti novērtējumi. Tas arī esot viens no iemesliem, kādēļ reāli aktīvi, piemēram, mežu zeme, varētu būt visai laba izvēle ieguldījumiem ilgtermiņā.

Savukārt BDO Law partnere Vita Liberte, kura ir sniegusi juridisko atbalstu minētā līdzekļu pārvaldnieka licencēšanas gaitā, vērš uzmanību uz augošo pieprasījumu pēc alternatīvajiem ieguldījumiem. Būtiski esot, lai ieguldījuma veikšanas process ir pēc iespējas saprotamāks un caurspīdīgāks. Jo vairāk Latvijā būs tirgus dalībnieku, kas šo priekšnoteikumu izpildi var piedāvāt, jo nopietnāks spēlētājs Latvija būs globālajā finanšu tirgū, teic V. Liberte.

Īsumā – kas ir AIFP Baltic Asset Management un kādi ir uzņēmuma darbības mērķi?

F.Z.: AIFP Baltic Asset Management ir Latvijā pirmais licencētais alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks, kas savu darbību uzsācis no nulles. Alternatīvie ieguldījumi no tradicionālajiem galvenokārt atšķiras ar to, ka tās nav investīcijas tikai un vienīgi tradicionālajos vērtspapīros, bet tie var būt arī ieguldījumi, piemēram, nekustamajā īpašumā un tādos atvasinātajos instrumentos kā derivatīvi. AIFP Baltic Asset Management mērķis ir būt ieguldījumu pakalpojumu sniedzējam institūcijām, kas, veicot ilgtermiņa ieguldījumus nišas tirgos, ir ieinteresētas gūt zema riska peļņu. Mēs cenšamies meklēt ieguldījumu iespējas, kuras, iespējams, uzreiz nav saskatāmas. Pirmais AIFP Baltic Asset Management reģistrētais un pārvaldītais fonds Baltic ForestlandFund I veic specializētas investīcijas meža zemes aktīvos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas investīciju pārvaldības sabiedrības Lords LB Asset Management fonds Lords LB Special Fund V bijušā Preses nama teritorijā Rīgā investēs vairāk nekā 200 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Lords LB Asset Management preses pārstāvis Vītauts Matulēvičs.

Zemesgabalu 5,8 hektāru platībā kopā ar tajā esošajām ēkām uzņēmums par 16,8 miljoniem eiro iegādājies no AS Latvijas kuģniecība. Tas būs lielākais biroju telpu attīstības projekts Baltijas valstīs, un viens no pirmajiem uzņēmuma soļiem reģionālās paplašināšanās virzienā.

«Tā kā mūsu fondu aktīvi un to apmēri konsekventi turpina pieaugt, mēs meklējam jaunus investīciju virzienus. Šis projekts Rīgā ir viens no pirmajiem soļiem, veicot investīcijas citā ģeogrāfiskajā tirgū nekustamo īpašumu attīstības jomā. Tā ir uzņēmuma pirmā investīcija komerciālā nekustamā īpašuma attīstībā ārpus Lietuvas,» informēja Lords LB Asset Management direktors Doms Kačinsks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržai pievienosies Rietumu Asset Management

Žanete Hāka, 28.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1.septembra AS Rietumu Asset Management IPS Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund apakšfondi - Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-USD un Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-EUR tiks iekļauti NASDAQ OMX Riga Baltijas regulētā tirgus Ieguldījumu fondu sarakstā.

Kā informē birža, AS Rietumu Asset Management IPS atvērtais ieguldījumu fonds Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund ir reģistrēts Latvijā un dibināts kā fonds ar diviem apakšfondiem - Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-USD un Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-EUR. Katram apakšfondam ir sava ieguldījumu politika un sava pamata valūta. Abi apakšfondi tiks iekļauti regulētā tirgū, un to līdzekļi tiks ieguldīti īstermiņa un vidēja termiņa finanšu instrumentos.

Rietumu Bankas valdes loceklis Rolfs Fulss norāda, ka jaundibinātais fonds optimāli papildināja bankas piedāvāto ieguldījumu produktu klāstu, ierindojoties tādu produktu vidū kā, piemēram, depozīti un subordinētie aizdevumi. Šis fonds būs interesants tiem ieguldītājiem, kas ir orientēti uz investīcijām ar augstu stabilitātes līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nostiprinoties ASV dolārām, strauji sarukušas dārgmetālu cenas

Dienas Bizness, 09.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nostiprinoties dolāram, dārgmetāli piedzīvojuši samērā strauju cenu kritumu – decembra laikā zelta cenas samazinājās par vairāk nekā 12% ASV dolāra izteiksmē un 8,7% eiro izteiksmē. Vēl lielāka cenu korekcija bijusi sudrabam – par 15% kritusi šī dārgmetāla cena ASV dolāros un par 11,5% eiro valūtā, liecina jaunākais Goldinvest Asset Management dārgmetālu tirgus apskats.

Galvenā ietekme uz dārgmetālu cenu svārstībām bija notikumiem valūtu tirgos. Decembrī ievērojami stiprinājās ASV dolāra attiecība pret eiro, un mēneša laikā dolārs nostiprināja savas pozīcijas pret eiro par vairāk nekā 3%, pārsniedzot psiholoģiski svarīgo 1,30 USD/EUR līmeni. Eiropas parādu krīzes un eiro valūtas neskaidrā nākotne radīja labvēlīgu augsni kapitāla pārvietošanai uz dolāra zonu, tādējādi dolārs kļuva par sava veida «drošo ostu», kuru daudzi izvēlējās kā alternatīvu zeltam. Dolāra stiprināšanās atjaunoja ierasto dolāra/zelta virzību – jo stiprāks dolārs, jo zemāka zelta cena.

«Ne mazāk svarīgs iemesls cenu samazinājumam, iespējams, ir arī gada nogale. Gada beigas tradicionāli ir laiks, kad finanšu institūcijām jāuzlabo savi likviditātes rādītāji, lai veiktu tekošos norēķinus. Lai uzlabotu rādītājus, jau tā grūtajos līdzekļu likviditātes apstākļos, daudzi investori spiesti likvidēt daļu no savām peļņu nesošajām aktīvu pozīcijām,» norāda a/s Goldinvest Asset Management padomes priekšsēdētājs Pēteris Avotiņš, piebilstot, ka vienlaicīgi ar cenu straujo kritumu netika novērota pasūtījumu mazināšanās pēc fiziskā zelta. Tieši otrādi – pasūtījumu apjoms pēc fiziskā zelta piegādes strauji pieaudzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Pērn zelta cena pieaugusi vidēji par 14%

Gunta Kursiša, 19.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gads dārglietu tirgū ir bijis notikumiem bagāts, un zelta cenas turpinājušas pieaugt jau vienpadsmito gadu pēc kārtas. Pērnā gada laikā zelta cenas palielinājās vidēji par 12% - 16%, liecina a/s Goldinvest Asset Management dārgmetālu tirgus apskats par aizvadīto gadu.

Pēdējo vienpadsmit gadu periodā vidējais cenu pieaugums pērnā gada griezumā ir bijis 17,7%. Neņemot vērā ievērojamās zelta cenu svārstības gada otrajā pusē, 2011. gadā kopumā zelta cena pieauga, nedaudz atpaliekot no vidējā gada pieauguma rādītāja pēdējo vienpadsmit gadu laikā. 2011. gada sākumā zelta cenas pieauga vienmērīgi, taču augusta beigās un septembra sākumā sekoja straujš cenu «lēciens».

Septembrī, tā saucamajā spot tirgū, tika sasniegta zelta maksimuma cena – 1923,7 dolāri par unci, taču pēc Londonas fiksinga (dārgmetālu oficiālo cenu noteikšana Londonas biržā) datiem augstākā zelta cena bija pērnā gada 5. septembrī – 1896,50 ASV dolāri par unci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija nesāks kriminālprocesu pret valsts sekretāru un airBaltic vadītāju Gausu

LETA, 07.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija nolēmusi nesākt kriminālprocesu pret vairākām amatpersonām, tostarp Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu un lidsabiedrības airBaltic valdes priekšsēdētāju Martinu Gausu, par iespējamiem krāpšanas gadījumiem.

Ar iesniegumu policijā vērsās uzņēmums Eurobalt Junipro.

Pagājušā gada decembrī Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē pieņemts lēmums atteikt sākt kriminālprocesu, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, aģentūrai LETA teica Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse.

Eurobalt Junipro valdes priekšsēdētājs Gunārs Silavs aģentūru LETA iepriekš informēja, ka uzņēmuma rīcībā ir divas Satiksmes ministrijas (SM) vēstules, kuras nepārprotami ir pretrunā viena otrai, līdz ar to esot acīmredzams krāpšanas mēģinājums. Vienā SM vēstulē tiekot atzīts, ka prasība tiek atzīta, ka ir parāds pret Taurus Asset Management Fund Limited piecu miljonu eiro (3,5 miljoni latu) apmērā, bet otrā - pretēja informācija. Parādsaistības esot nodotas airBaltic par vienu latu, kas arī skaitās kā valsts atbalsts aviokompānijai, kas nedrīkst notikt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Citadele Asset Management un Citadele Life maina nosaukumus

BNS, 23.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas Citadele grupas ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Citadele Asset Management plāno paplašināt darbību ārvalstu tirgos un tādējādi ir mainījusi nosaukumu pret CBL Asset Management, tāpat nosaukumu mainījis ieguldījumu pārvaldes sabiedrības meitasuzņēmums Citadele Life, kas pārtapis par CBL Life, un Citadele atklātais pensiju fonds, kas turpmāk sauksies CBL atklātais pensiju fonds, pavēstīja bankas korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa norādīja, ka ieguldījumu pārvaldes sabiedrība mainījusi nosaukumu, lai tas būtu starptautisks un vieglāk uztverams jebkurai kultūrai.

«Nosaukums Citadele ir līdzīgs citu ārvalstu uzņēmumu piedāvāto produktu nosaukumiem. Līdz ar to tas zināmā mērā ierobežo kompānijas attīstību. Jaunais nosaukums CBL Asset Management saglabā saikni ar banku Citadele, jo veidots kā saīsinājums no Citadele Bank Latvia. Plānojam ar šo nosaukumu nostiprināt reputāciju starptautiskajā vidē. Viens no galvenajiem darbības virzieniem nākamgad mums būs paplašināšanās Eiropas tirgū,» sacīja CBL Asset Management valdes priekšsēdētājs Uldis Upenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Divu biroju centru izveidē Skanstes apkaimē investēs 60 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 20.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 60 miljonus eiro, lietuviešu ieguldījumu pārvaldības sabiedrība Capitalica Asset Management sāk divu A klases darījumu centru Verde celtniecību Skanstes apkaimē Rīgā.

Darījumu centrus projektējis arhitekts Andris Kronbergs. Celtniecību paredzēts uzsākt šā gada rudenī, bet ekspluatācijā nodot 2021. gadā.

«Uzņēmumu biroju tirgum Rīgā ir izcils potenciāls. Pieprasījums pēc augsta līmeņa darījumu centriem nepārtraukti palielinās. Ņemot vērā šo tendenci, mēs nolēmām ieguldīt un izveidot ekskluzīvu darījumu centru kompleksu. Mēs uzskatām, ka ar draudzīgumu videi un lietotājiem, inovatīviem inženiertehniskajiem risinājumiem un tehnoloģijām Verde noteiks jaunu standartu augošajā Skanstes apkaimē un visā Latvijas galvaspilsētā,» norāda Capitalica Asset Management vadītājs Andrjus Barštis.

A klases darījumu centru Verde kopējā platība kopā ar pazemes garāžu būs 45 tūkstoši kvadrātmetru. Tādējādi tā būs viena no ievērojamākajām biroju ēkām Latvijas galvaspilsētā. Būvatļauja ir saņemta 14. jūnijā, un konkurss būvuzņēmējiem ir plānots vasaras beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Capitalica Asset Management investē 50 milj. eiro biznesa centru attīstīšanā Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 23.08.2018

Capitalica Asset Management pārvalda Lietuvā pirmo ar upes ūdeni dzesējamo biznesa centru Kauno dokas

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju pārvaldības uzņēmums Capitalica Asset Management iegādājies 1,3 hektāru zemes gabalu Rīgā, Skanstes rajonā netālu no pilsētas centra, un plāno tur attīstīt divu biznesa centru projektus, informē uzņēmumā.

Paredzams, ka biznesa centri tiks atvērti 2021. gadā. Projektā Capitalica Asset Management ieguldīs vairāk nekā 50 milj. eiro.

Plānots, ka ēku kopējā platība kopā ar pazemes garāžu sasniegs aptuveni 45 tūkst. kvadrātmetru. Ņemot vērā ēku atrašanās vietu, arhitektūras un interjera risinājumus, kā arī tehniskos parametrus, biznesa centri būs A klases.

«Mūsu fonda stratēģija ir investēt Baltijas valstu lielajās pilsētās. Mēs redzam, ka Rīgā trūkst jaunu un mūsdienīgu biroju. Mūsu lēmumu ietekmēja tas, ka Rīgas pašvaldība plāno investīcijas Skanstes ielas infrastruktūrā – ir plānots ierīkot tramvaja līniju, bet tas noteikti vēl vairāk palielinās rajona pievilcībuārvalstu un vietējā kapitāla uzņēmumiem. Pēc mūsu domām, šis rajons var kļūt par centrālo biznesa centru rajonu,» komentēja «Capitalica Asset Management» ģenerāldirektors Andrjus Barštis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Capitalica pabeidzis 5 miljonus eiro vērtu obligāciju emisijas izplatīšanu

Zane Atlāce - Bistere, 23.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Capitalica Baltic Real Estate Fund I, ko pārvalda ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Capitalica Asset Management, trīs mēnešus agrāk nekā plānots publiski izplatījis visu 5 miljonu eiro vērtu obligāciju emisiju, kurā piesaistītie līdzekļi tiks ieguldīti divu A klases biznesa centru kompleksā VERDE Rīgā.

«Sekmīga un ātrāka nekā paredzēts emisijas izplatīšana apstiprināja mūsu pieņēmumu, ka zemo procentu likmju vidē ieguldītājus interesē plašāka finanšu instrumentu palete, lai ieguldītu NĪ. Ņemot vērā pašreizējo obligāciju pieprasījumu, kas ievērojami pārspēja mūsu cerības, domājams, ka tādus tirgus instrumentus kā obligācijas ar fiksētu ienākumu ieguldītājiem piedāvāsim arī tuvā nākotnē, — sacīja Capitalica Asset Management ģenerāldirektors Andrjus Barštis (Andrius Barštys). NĪ attīstītājus obligācijas piesaista ar iespēju izvērst projektu finansēšanas avotus.

Iepriekš tika plānots, ka Capitalica Baltic Real Estate Fund I obligācijas tiks izplatītas trīs posmos, un emisijas izplatīšana turpināsies līdz 3. decembrim, taču pietika ar diviem posmiem. Kā apgalvo Capitalica Asset Management vadītājs, tirgū acīmredzami ir jūtams augstāka ienesīguma ieguldījumu instrumentu vakuums. Pēc A. Baršta teiktā, zemo procentu likmju ērā ieguldītāji aktīvi meklē visdažādākos līdzekļu ieguldīšanas variantus, un pēc būtības tikai profesionāliem ieguldītājiem pieejamie Capitalica nekustamā īpašuma projekti kļuvuši sasniedzami arī mazākiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Capitalica Baltic Real Estate Fund I, ko pārvalda SBA Group investīciju pārvaldes uzņēmums Capitalica Asset Management, veiksmīgi pabeidzis 2020. gadā emitēto publisko obligāciju izvietošanu.

Oktobrī tika emitētas obligācijas papildu 5 miljonu eiro apmērā ar 5,5% ienesīgumu, tādējādi kopējam emitēto obligāciju apjomam sasniedzot 8 miljonus eiro. Kopumā Rīgas zaļākā biroju kompleksa "Verde" projekts ar obligāciju emisiju piesaistījis 13 miljonus eiro un pēc nodošanas ekspluatācijā būs viens no lielākajiem biroju kompleksiem Rīgā.

"Stratēģija ar mērķi būt pirmajiem kapitāla tirgū, kas piedāvā iespēju investēt obligācijās, kas saistītas ar biznesa centriem, pilnībā sevi apliecinājusi. Ievērojama investoru interese un veiksmīga obligāciju izplatīšana ir uzticības apliecinājums biroju kompleksam Verde, kas ir videi draudzīgākais jauno A klases biroju projekts Rīgā. Projekta skaidri redzamais progress arī veicina investoru pieprasījumu pēc šiem vērtspapīriem. Deviņi no desmit pirmās ēkas stāviem jau ir pabeigti, un sarunas ar ievērojamu skaitu potenciālo īrnieku sasniegušas noslēguma fāzi," norāda "Verde"attīstītājs, Capitalica Asset Management vadītājs Andrius Barštis.

Komentāri

Pievienot komentāru