Citas ziņas

Grifs AG iegādājas Ādažu glābšanas dienestu

Gunta Kursiša, 27.12.2013

Jaunākais izdevums

Drošības kompānija SIA Grifs AG iegādājusies apsardzes uzņēmuma SIA Ādažu glābšanas dienests kapitāldaļas, paplašinot darbību Ādažos, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ādažu glābšanas dienests turpinās sniegt tehniskās apsardzes pakalpojumus Ādažu, Carnikavas un Garkalnes novada iedzīvotājiem, pauda Grifs AG valdes loceklis Ainars Bundulis.

«Ar dienesta darbiniekiem tika pārslēgti līgumi un, lai nodrošinātu vienotu pakalpojumu standartu ievērošanu, tiek organizētas tādas mācības un instruktāžas kā esošajiem Grifs AG darbiniekiem,» pauda A. Bundulis.

Turpmāk Ādažu glābšanas dienesta darbinieki būs atpazīstami pēc Grifs AG formas tērpiem un jaunām mobilās grupas automašīnām. Šobrīd Ādažu glābšanas dienestā strādā desmit darbinieki.

1994. gada novembrī dibinātā uzņēmuma Ādažu glābšanas dienesta darbības mērķis līdz 2012. gada 1. jūnijam, kad darbu Ādažos uzsāka pašvaldības policija, bija sabiedriskās kārtības un drošības, kā arī tehniskās apsardzes nodrošināšana. Policijai pārņemot dienestam deleģētās kārtības uzturēšanas funkcijas, tas turpināja sniegt tikai apsardzes pakalpojumus. 2012. gadā Ādažu novadam piederošās uzņēmuma Ādažu glābšanas dienests kapitāldaļas publiskā izsolē iegādājās būvniecības uzņēmums SIA Starbag, pēc tam tās pārpirka uzņēmums SIA AGD Holding.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ādažos, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija, tāpēc sākta iedzīvotāju evakuācija, apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt ap plkst.8 glābēji saņēma izsaukumu uz Nūrnieku ielu, kur, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija.

Notikuma vietā konstatēts, ka applūdusi ceļa braucamā daļa un teritorija pie vairākām dzīvojamām mājām, līdz ar to bija nepieciešams apsekot teritoriju.

Patlaban, izvērtējot iespējamo apdraudējumu, glābēji ar laivu no privātmājām evakuē cilvēkus un mājdzīvniekus. Darbi veikti sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību.

Ādažu novada pašvaldība sociālajos tīklos norādījusi, ka arī Strautkalnu ceļš ir daļēji applūdis un pašreiz tiek atbrīvots no ledus sanesuma. Pašvaldība lūdz iedzīvotājus izmantot citu ceļu.

Par 35 centimetriem Gaujā cēlies ūdens līmenis Carnikavā, sasniedzot 1,25 metrus. Pašvaldības policija turpina uzraudzīt situācijas attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru