Jaunākais izdevums

Džudo cīņa, Imantā barotas cūkas un paštaisītie garie kokteiļi restorānā Ščecina – raibs bijis uzņēmēja Gunāra Ķirsona ceļš uz labklājību, ko viņam pavēra plaukstošās firmas Lido izveide.

Spriežot pēc Lido zīmola attīstības, jūs savam biznesam esat ielicis tik stabilus pamatus, ka uz tiem var uzcelt augstceltni, varbūt pat debesskrāpi. Kas kurā šīs būves stāvā atrodas?

Šīs būves pamatos ir gribēšana uztaisīt kaut ko labu, kas būtu paliekoša vērtība, nevis ekonomiskie rādītāji. Šajā ziņā esam dīvaiņi un biznesu veidojam tā, lai gūtu gandarījumu no sava darba. Līdzīgi kā cilvēkam, kurš raksta romānu – literāts taču nesāk ar topošās grāmatas pārdošanas aprēķiniem, bet gan domā par to, lai uzrakstītais būtu tīkams lasītājiem.

Un jūs domājat par to, vai ēdīs Lido?

Tas nav tikai ēdiens, arī vide, interjers, rozes, kas smaržo, attieksme – viss, kas atrodams šajā brendā. Ar tautas ēdināšanu esam darbojušies divdesmit gadus, daudz sevi meklējuši. Un cilvēkiem ir tā – ja tu ilgi esi labs, dažreiz tev jākļūst par slikto, jo vienkārši esi apnicis.

Tad tagad esat nolēmis spēlēt slikto puisi?

Nē, gribam kļūt citādi un ne tikai cept kotletes, bet taisīt interjerus. Tie kļuvuši tik pieprasīti, ka netālu no Salaspils esam uzcēluši fabriku – cerams, šogad beidzot to varēsim arī palaist. Gribētu vien redzēt, ka arī valdība šai lietai nāks pretī.

Kā tas izskatītos?

Ziniet, valstī notiek visādi pretinflācijas pasākumi: te dodam kredītus, te nedodam; te atbalstām, te neatbalstām. Bet šīs darbības ar potenciālajiem ražotājiem nav saskaņotas, eksports valstī turpina kristies un ražotnes – bremzētas. Tas ir nedaudz nesaprotami, bet, galu galā, ne jau vienmēr viss izdodas tā, kā mēs to gribētu. Un valstij ikviens, kurš veido biznesu, nav arī jāierauga. Taču mūsu ražotne, domājams, rudenī tiks atvērta. Tās būs divsimt darba vietas – turpat veidosim Lido ciematiņu, lai mūsu strādniekiem būtu savi dzīvokļi. Es ceru, ka uztaisīsim ļoti labu komūnu ar ērtu vidi, kur cilvēkiem un viņu bērniem dzīvot. Gribam veiksmīgi ieiet Eiropas tirgū – gadā ražosim divsimt tā saucamās zaļās mājas, jau šobrīd mums ir 120 pasūtījumi.

Savu biznesu laikam esat būtībā izveidojis viens pats. Vai jums ir kāds partneris, uz kuru paļauties?

Viens pats tu neesi nekas – nulle! Sāku gan viens, esmu vienīgais īpašnieks, bet tas nenozīmē, ka mani kolēģi nedzīvotu līdzi – viņi dara to pašu, ko es. Esam laba komanda, taču Dievs tā devis, ka saimnieks pašreiz esmu viens. Bet jau tagad varu oficiāli paziņot, ka mani kolēģi ir nopelnījuši daļu īpašuma, kas viņiem tiks norakstīts. Tādējādi viņi kļūs par maniem partneriem, un par procentiem lemsim visi kopā.

Tas ir augstsirdīgs solījums darba ņēmējiem?

Viņu nav daudz, un viņi to jau zina. Tie ir mani draugi, esam kā viena ģimene. Tamdēļ man nav jābūt vienam bagātam – mēs visi esam bagāti ar to, ko esam panākuši.

Vai tad biznesā var būt arī draugs tīri cilvēciski – viens otram netraucēt?

Nē. Lai viens otru saprastu un uzklausītu, nav jādomā un jājūt vienādi. Piemēram, ģimenē vīrs un sieva ne vienmēr labi saprotas, bet viņi apzinās, ka nākotnes panākumi ir viņu bērnos, kas jāaudzina. Un mēs viens uz otru paļaujamies, kaut esam dažāda rakstura cilvēki, dzīvojam kopā veiksmīgi, paskatieties – pagājuši nepilni divdesmit gadi, un mēs negrasāmies viens no otra iet projām.

Varbūt tāpēc, ka esat bagāts vīrs?

Bagātība ir nevis fiziska, naudā... Ja gribat, varu pateikt, ka man nav tik daudz naudas, lai sev mājā uzceltu baseinu. Bet tas nenozīmē, ka tā dēļ es stresoju – man ir ļoti labi, jo par to naudu mēs veidojam jaunu ražotni un dzīves vietas cilvēkiem. Tas ir kaifs! Mēs veidojam tūrisma centru, kur cilvēki brauks atpūsties. Lūk, tā ir vērtība, nevis personiskie īpašumi. Daudzi šodien lepojas un rāda savus dzīvokļus, bet mans lepnums ir mana darba vieta.

Gribat sacīt, ka jūs ierobežojat savus personiskos tēriņus biznesa dēļ?

Nu kā tad! Baidos, ka nav tāda biznesmeņa, kuram pietiktu naudas. Lai cik daudz tās arī būtu, vienmēr trūkst.

Jūs droši vien vislabāk zināt, kurās valstīs latviešu nacionālie ēdieni cilvēkiem garšo visvairāk...

Kas ir latviešu nacionālais ēdiens – zirnis ar kefīru, piena klimpu putra! Visā pārējā mums ir tipiska Eiropas virtuve. Pašlaik gan Eiropā ir ļoti maz žāvētu vistu, ko mēs piedāvāsim, bet vispār ārpus Latvijas Lido ēdienkartē izvēle būs ierobežotāka. Tur nebūs 260 ēdienu, kā pie mums ierasts, bet pietiks ar trīsdesmit nosaukumiem – skaistāka ekonomika, jāalgo mazāk pavāru. Cilvēks jau vairāk ēd ar acīm, es pats bieži te noeju lejā, Krievu sētā, un paņemu ceptus kartupeļus, lai gan iepriekšējā vakarā esmu nosolījies atturēties...

Lasīju, ka esat kļuvis par veģetārieti – esat tāds joprojām? Un kā uz šī ceļa nokļuvāt?

Gaļu es tiešām neēdu. Nedaudz nodarbojos ar jogu, kuras pasniedzēja gadu desmitiem uzturā nelieto gaļu un ļoti labi izskatās. Viņa ir mans paraugs. Pie tam man nedaudz bija paaugstināts holesterīna līmenis, kas pēc laika normalizējās. Jau apmēram astoņus gadus atturos no gaļas un jūtos arvien labāk. Bet es neesmu kategorisks un, ja vajag, pagaršošu gan liellopa steiku, gan gaļas mērcīti. No tā nekas nemainīsies.

Biznesa agresīvā vide un veģetārieša miermīlīgā domāšana laikam jau ir pretrunā...

Nē! Es regulāri trīs reizes nedēļā eju uz treniņiem, spēlēju bumbu, aktīvi slēpoju un makšķerēju – tas nozīmē gar krastu noļekatot divus trīs kilometrus, zaudējot pāris kilogramu. Un, ja fiziski jūs varat izturēt lielu slodzi, tad varat izturēt arī morālus, garīgus un citādus pārbaudījumus, kas rodas biznesā. Gadās pat tā, ka naktīs nevar aizmigt. Iedomājieties, ko nozīmē uzcelt fabriku un mēģināt ieiet pasaules tirgū, kamēr banka atsakās dot kredītu... Taču mēs esam gatavi visam! Mūs nevada blēdīgas domas – celsim tipiski zaļas mājas, no kurām pircējam būs grūti atteikties.

Cik tad tās maksās?

Vidējā cena būs 1200 eiro kvadrātmetrā bez interjera. Māja tiks uzstādīta tur, kur klients vēlēsies.

Arī purvā?

Var arī tur, jo mājās būs pretodu tīkli. Par visu ir padomāts. Esam pat izdomājuši, ka obligāts būs baseins – bez tā māju nevarēs nopirkt.

Jūs uzbāžaties ar baseinu, kaut gan pašam mājās tāda nemaz nav!

Tas ir sešmetrīgs baseins ar pirti un fitnesa centriņu – aprēķināsim tā, lai viss izmaksātu lēti. Statistika liecina, ka parasti mājas aizdegas no pirtīm, tāpēc arī vajadzīgs baseins ar speciālu uguns dzēšanas sistēmu. Ir padomāts arī par mājas vēdināšanu (ar ledus ģeneratoru) un āderēm, lai varētu mierīgi gulēt. Gribētos panākt, lai pēc šādām mājām cilvēki stāvētu rindā.

Murjāņu sporta skola jūs gribēja izveidot par īstu sportistu, bet laikam jau līdz galam nav sanācis, ko?

Ar džudo nodarbojos samērā nopietni, taču bez lieliem panākumiem: vienreiz esmu bijis Baltijas republiku un trīsreiz – Latvijas čempions. Vairāk es nevarēju un ātri aizgāju no sporta, jo sapratu, ka sportistam svarīga ir ne tikai fiziskā kondīcija, bet arī galva, proti, ļoti stipra nervu sistēma. Viņš, piemēram, nevar neaizmigt – ir jāguļ! Bet es to nevarēju. Sportistu valodā runājot, pirms mačiem sadegu. Naktīs visu laiku domāju par rītdienas startu, lidmašīnās uztraucos, ka nokritīs...

Un no kā jūs tagad baidāties?

Vislielākās bailes ir pazaudēt savu darba vietu. Visu laiku ir stress no tā, ka meita, ģimene, radi ir pieraduši pie zināma dzīves standarta – tas ir dzinulis, kas man arvien liek darīt kaut ko vairāk. Protams, ne tikai tas.

80. gada Olimpiskajās spēlēs Tallinā jūs Piritas krogā Kadriorga maisījāt kokteiļus olimpiskās regates augstajiem viesiem. Tas laikam bija, kā tagad teiktu, kruti!

Mani uz turieni aizsūtīja restorāns Ščecina kā vienu no labākajiem bārmeņiem, jutos novērtēts. Tallinā bija sabraukuši daudz ārzemnieku, tur es ieraudzīju vienu labu lietu – var nezagt un saņemt naudu, darīt cilvēkiem patīkami, par ko viņi tev pateiksies ar dzeramnaudu. Ārzemnieki deva daudz vairāk, nekā mēs padomijā varējām nozagt. Daudzi šodien nevēlas atzīties, bet tolaik, manuprāt, vairāk vai mazāk zaga katrā darba vietā.

Ko tad jūs, atvainojos, varējāt nozagt?

Nu kā, ja es klientam neielēju kaut ko tik daudz, cik viņam pienāktos, vai tā nav nozagšana?! Kāpēc to slēpt un izlikties? Bet tā Olimpiāde mani iemācīja domāt citādi – jādara, cik vien labi un skaisti var, lai klients atgrieztos. Tas ir lielākais panākums.

Vai tieksmi pēc labklājības jūs pats skaidrojat ar grūtu bērnību Sibīrijā?

Kategoriski – nē! Sibīrijā mēs cietām badu, ne jau tādu, ka vispār nebūtu, ko ēst – dienā varēja notiesāt maizes šķēli, karoti brūkleņu ievārījuma un izdzert glāzi piena. Tas bija grūti, bet es to ar šodienu nesasaistu. Man Krievija patīk, lai gan tur mani mazotnē saukāja par fašistu un bija kautiņi. Starp citu, man Rjazaņā ir draugs, kuram esmu devis vārdu šai pilsētā atvērt Lido virtuvi, jau tagad divi cilvēki no Krievijas pie mums mācās.

Kas tad jūs īsti motivē darboties?

Varbūt tas ir iedzimts no tēva. Es jūtu sevī spēju radīt. Tā ir pārliecība par savu varēšanu, lai cilvēki dzīvotu un teiktu – tās mājas taisīja Lidiņš, baigi labi!

Ar gandarījumu būs par maz, vajadzīga arī peļņa...

Protams, visur apakšā ir salikti cipari. Kapitālieguldījumi taču jādabū atpakaļ, jāmaksā arī algas un nodokļi – bet tas viss bez vārdiem ir pats par sevi saprotams. Un mūsu matemātika liecina, ka jaunais bizness aizies!

Bizness parasti aizņem tik daudz laika, enerģijas un pakārto sev cilvēka domāšanu tik tālu, ka dvēsele bieži zem tā visa paliek maza kā zaķītis zem eglītes. Vai pazīstat šādas izjūtas?

Protams, visādi ir. Bieži nākas veikt papildu pienākumus un noskatīties, kā uzkrauj tam vezumam virsū. Bet tev tas jāvelk. Un viss. Ja sāksi nervozēt, tikai zaudēsi. Savulaik ir gadījies, ka kāds neatdod apmēram 20 tūkstošus latu. Un tad tu domā: varētu griezties tiesā vai vienkārši atņemt, jo veidi ir dažādi. Bet mēs to naudu atgūstam tādējādi, ka vienkārši aizmirstam par to. Mūsuprāt, daudz ātrāk var nopelnīt jaunus 20 tūkstošus nekā cīnīties ar nelieti. Divdesmit gados esam tiesājušies tikai ar vienu nopietnu zviedru firmu un vinnējuši, bet visos citos gadījumos esam aizmirsuši.

Runājot par mazo dvēseli – tai vienmēr paliek laika. Man mājās stāv tēva un mātes fotogrāfijas, un katru rītu es saku paldies Dievam par saviem vecākiem. Es varu izrunāties ar savu mazbērnu, kurš pats nāk man klāt un vēlas komunicēt. Varbūt es šodien pāri daru meitai, jo vairāk esmu aizņemts darbā, bet viņa savukārt varbūt mācās no maniem darbiem.

Vai varat sacīt, ka jums ir laimīga ģimenes dzīve?

Jā, citādi jau mēs varbūt nebūtu kopā. Ir kaut kādas lietas, ko dažreiz vēlos pamainīt, bet tāda jau ir cilvēka daba – braucot ar vienu riteni, gribas labāku.

Jūs domājat dzīvesbiedri?

Dieva dēļ, tā nesalīdziniet! Es runāju pēc būtības – cilvēks vienmēr gribēs, lai būtu labāk. Esmu priecīgs par savu ģimeni, viņi nav naudas kāri, un man nav jāuzklausa pārmetumi, ka citiem ir daudz vairāk. Mēs visi dzīvojam ļoti pieticīgi, un tas mani priecē. Tas ir fantastiski!

Cik pieticīgi? Kur jūs iepērkat miljonāru mantiņas?

Es neiepērkos praktiski nekur; parasti sadzīvei nepieciešamo pārtiku iegādājas sieva, un es vēl vakaros dusmojos, ja man ir uzklāts galds, jo negribu pirms gulēt iešanas ēst. Bet apģērbu, ak, Dievs, kas tad tur – kad esmu komandējumā, ieskrienu un nopērku, kas patīk! Es pēc brendiem nedzenos. Un nekādas miljonāru mantiņas, ar kurām lielīties, man nav. Esmu iegādājies labas makšķerēšanas rīkus, bet arī tos pats pārveidojis. Vispār mēs paši sev veidojam labas mantiņas, piemēram, šo galdu un visu interjeru. Ar to mēs lepojamies, nevis zelta pildspalvu vai plašu dzīvokli. Nesaku, ka tas ir slikti, bet es esmu savādāks. Mežaparkā, bijušā sievas tēva mājā, kas celta 1932. gadā, man ir maza istabiņa, savs lauku lidiņa interjers un nekā lieka, lai nebliež pa acīm. Laba gulta ne virs āderes, ar cietu matraci. Viss vieglos pasteļtoņos. Esmu pieticīgs un neslēpju, ja kāds atnāk un to ierauga. Man nav jākautrējas, jo varētu atļauties arī citādi, ja baigi gribētu. Bet man nav tādas vajadzības. Man nevajag mainīt mašīnas, pietiek ar vienu labu braucamo (LEXUS džipu).

Savulaik Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā vērtējāt kā pāragru – kā šodien raugāties uz situāciju?

Šodien arī tāpat. Mēs joprojām neesam gatavi un Eiropas naudu neizmantojam līdz galam. Jūtu, ka iespējas ir daudz lielākas. Neviens jau nav pateicis, cik īsti mēs iegūstam un ko par to maksājam. Cik mēs atdodam, piemēram, NATO un – no kā mūs apsargā? Nu kāds gan karš te var būt?! Netaisiet muļķības politikā, un neviens jūs neaiztiks! Vai tad krievi nāks virsū un atņems pēdējo?! Beidziet, tie laiki jau ir pagājuši. Sakārtojiet valsti, nodokļu sistēmu, dodiet garantijas par naudas ieguldījumiem, uztaisiet ceļus... Šo valsti var pārvērst daudz skaistāku un labāku par Šveici. Esam maza valstiņa starp divām spēcīgām ekonomikām – lai iegūtu mūsu draudzību, te mestu iekšā naudu no abām pusēm, ja tikai likumi būtu sakārtoti un politiķi to gribētu. Un mani neviens nevarēs pārliecināt par to, ka Eiropa mums palīdz. Vai mēs esam idioti, ka Eiropai jāpalīdz?! Vai mēs nevaram visi sanākt kopā un izdomāt, kā dzīvot labāk?! Draugi mīļie, par ko ir runa...

Kāpēc jūs nemeklējat domubiedrus varas gaiteņos un nemēģināt iesaistīties politikā?

Tas man nav jādara, jo es māku kotletes cept. Kam man mācīties politiku? Runājot izklausās viegli, bet tā jau nav – ir cilvēki, kas ņem kukuļus un caur politiku grib nopelnīt lielu naudu. Un tas ir nopietns pretspēks. Bet tev būtu jāpierāda tautai, ka tāds neesi, un jāiegulda vismaz desmit vai divdesmit savas dzīves gadi, lai sakārtotu šo valsti.

Vai tas nebūtu cēls mērķis?

Būtu, bet kotleti arī īsti pamest šodien negribētos. Patiesībā atbildi uz jautājumu, ko būtu pareizāk darīt, varētu saņemt pēc gadiem simts. Bet par dažiem politiķiem daudzi izsakās skeptiski aiz skaudības. Negribētos nevienu saukt vārdā, bet viens otrs ir arī veiksmīgi darbojies valsts labā.

Vai pie jums kā nacionālā ēdināšanas tīklā strādā tikai latvieši?

Nē, mums tautība nav izšķirošais. Iedomājieties, mums, Ķirsoniem, krievi atņēma visu – tēvs skaitījās kulaks, budzis, tāpēc ģimene ar četriem bērniem tika izvesta lopu vagonos. Taču tēvs nekad neteica, ka krievu tauta ir slikta, tieši otrādi – viņš uzsvēra sibīriešu sirsnīgumu. Tautībai pēc būtības nav nozīmes, jo mēs visi esam cilvēki.

Vai zināt, ka pie jums strādā arī izbijuši cietumnieki?

Ļoti labi! Ja viņš ir dzīvē paklupis, to var labot, jo mežonis diez vai vēlēsies godīgi strādāt.

Šodienas konkurences apstākļos darba devējs ir sācis novērtēt savus darbiniekus, es jau droši vien viņu priekšā arī grēkoju – varbūt varētu kaut ko izdomāt pareizāk, lai varētu vairāk samaksāt. Varbūt nav vēl vajadzīgās pieredzes. Es turpinu mācīties no tā brīža, kad sāku cept pončikus, līdz šodienai. Kamēr nemaksāju savam darbiniekam 1200 eiro mēnesī, es neesmu pareizs, jo man ir jāmaksā tik, cik vidēji cilvēks saņem Eiropā. Nu, labi, mums vēl tā kotlete nemaksā Eiropas cenā, bet es saku – jāiet bišķi pa priekšu. Tā būs pareizā darba devēja cieņa pret darba ņēmēju. Šodien daudzās valstīs nav Nokia un naftas, bet Eiropas algas un cenas gan viņiem ir. Un mums to pašu vajadzētu panākt.

Vai pats savā virtuvē arī gatavojat latviskus ēdienus?

Nē. Agrāk es mīlēju gatavot, bet tagad mājās ierodos vēlu naktī un agri ceļos – man vienkārši nepietiek laika. Esmu no mājas izmetis televizoru: mēs gribam uztvert un zināt visu pasauli, bet paši nemaz nevaram tajā piedalīties. Mēs tur neko nevaram mainīt, tikai, piedodiet, pamuldēt un izlikties. Bet man ir jādara savs darbs. Ja vēl tiktu vaļā no telefona, tad būtu pavisam labi. Moderns cilvēks.

Gunāra Ķirsona dosjē

Dzimis 1951. gada 17. maijā Omskā

1959. gadā atgriezies no izsūtījuma

Precējies, ir meita

Mācījies Murjāņu sporta internātskolā

Beidzis mākslas skolu, kokapstrādes nodaļu

Bijis bārmenis restorānos Ruse un Ščecina

1991. gadā dibinājis SIA Lido

2005. gadā izveidojis SIA Zaļā zeme Lido, kas nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem

Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Ķirsons no šodienas slēdz jauno ēstuvi Ķirsons Māja

NOZARE.LV, 02.12.2013

Jaunā ēstuve "Ķirsons Māja", kas slēgta uz nenoteiktu laiku, jo līdz šim nav nodota ekspluatācijā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Gunārs Ķirsons uz nenoteiktu laiku slēdzis jauno ēstuvi Ķirsons Māja, kas līdz šim nav nodota ekspluatācijā.

G. Ķirsons šodien preses brīfingā atzina, ka Ķirsons Māja nav nodota ekspluatācijā, un viņš uzņemas par to pilnu atbildību. Jautāts, kāpēc jaunā ēstuve vispār tika atvērta, ja tā nebija nodota ekspluatācijā, viņš skaidroja, ka ēstuve atvērta, jo bija cerības to nodot ekspluatācijā tuvāko dienu laikā pēc atvēršanas.

Ēstuves līdzīpašnieks uzsvēra, ka ēkai drošības riski nepastāv, Rīgas pilsētas būvvalde bija norādījusi vien uz astoņiem trūkumiem, kas bija saistīti ar visu kompleksu, nevis tieši ēku.

«Bija palikušas nelielas formalitātes, kas nekādi nebija saistītas ar drošību cilvēkiem, tāpēc uzņēmos visus finansiālos riskus - soda naudas, objekta aizvēršana -, ļaujot objektam strādāt. Taču apzinoties šī brīža sabiedrības satraukumu un savu kļūdu likuma priekšā, Ķirsons Māja no šodienas tiek slēgta līdz brīdim, kamēr tiks izpildītas visas Rīgas pilsētas būvvaldes prasības,» norādīja uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Kā top?: Ķirsons burgeri

Gunta Kursiša, 31.01.2014

No burgeriem Latvijā neaizbēgs - jautājums vien, kādus burgerus latvieši ēdīs un cik tie būs veselīgi, uzskata ēdināšanas pakalpojumu tīkla Lido un ēstuves Ķirsons Māja īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Viņa ēstuvē Purvciemā šonedēļ viesojāmies, lai redzētu, kas burgeram «vēderā».

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja reiz ātrā ēdināšana ir kļuvusi populāra visā pasaulē, arī Latvijā šiem paradumiem nevarēs pretoties, taču fast food piedāvājumu var uzlabot, atsakoties no «ķīmijas» un cenšoties piedāvāt pircējiem pēc iespējas dabīgākas «sviestmaižu amerikāņu versijas», uzskata uzņēmējs Gunārs Ķirsons, kurš pērnvasar vēra vaļā ēstuvi Ķirsons Māja. Ēstuves saimnieks gan atzīst, ka pašlaik apaļmaizīšu jeb burgeru biznesā vēl neveicas kā cerēts, taču kaļ jaunus plānus, kā attīstīt šo ēdināšanas segmentu.

Jautāts par to, vai latvieši ir pieraduši pie ātrās ēdināšanas piedāvājuma, G. Ķirsons norāda, ka ēstuvi Ķirsons māja, kur nopērkami ēdieni līdzņemšanai, varētu salīdzināt ar bērnu, kurš vēl ir autiņos. Nākotnē ir paredzēts paplašināt piedāvāto produktu klāstu. Piemēram, burgeru stenda piedāvājumā klāt varētu nākt arī picas, kas, pēc G. Ķirsona vārdiem, karstas sviestmaizes vien ir, un dabīgi dzērieni. Picas plānots ieviest Ķirsons māja aptuveni pēc trim mēnešiem. Tāpat tiek kalti plāni par jaunu ēstuvju atvēršanu, un tas varētu notikt septembrī. «Sākumā gribam attīstīt vienu, un tad ķerties pie nākamā,» skaidro uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs un ēdināšanas uzņēmuma Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons ir pārliecināts, ka viņam piederošos īpašumus izsolē nepārdos.

Ārpus tiesas tiesiskās aizsardzības procesā esošo ēdināšanas uzņēmumu Lido, kura vienīgais īpašnieks ir Ķirsons, plānots izsolīt par 7,9 miljoniem latu. Taču uzņēmuma īpašnieks cer, ka izsole nenotiks.

«Tautai ļoti interesē - kas tur būs? Mēs kārtojam, lai nekas nebūtu, - nekādas izsoles. Tā iespējamība ir vismaz 80%. 24 gadus strādāt, lai pēc tam pasludinātu... Izsoles plāns, kas ir uztaisīts, bija jātaisa pēc juridiskajām prasībām. Patlaban, domāju, nekā no tā nebūs,» norādīja Ķirsons.

«Bieži vien aizdevējs redz citādāk nekā aizņēmējs. Aizņēmējs aizņemas un tērē svešu naudu, bet atdod savu naudu, aizdevējs aizdod un saņem savu naudu. Aizdevējs to grib saņemt savā termiņā. Aizdevējs neatrod savu vainu, mēs - savējo, un rodas konflikts. Lai konfliktu risinātu, lūdzām ārpustiesas tiesisko aizsardzību,» skaidroja uzņēmuma īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Gunārs Ķirsons plāno tirgot «veselīgus burgerus»

Jana Gavare, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Gunārs Ķirsons jau šogad plāno atvērt jaunu ātrās ēdināšanas restorānu Rīgā, ko tālāk varētu izvērst kā restorānu ķēdi ne tikai Latvijā, bet ar franšīzes starpniecību arī ārzemēs.

Restorāna nosaukums nesīs Ķirsona uzvārdu, bet par tā atrašanās vietu lēmums šobrīd vēl nav pieņemts. Notiek sarunas ar Rīgas domi un privātīpašniekiem, db.lv pastāstīja Gunārs Ķirsons. Ēdināšanas uzņēmuma koncepcija paredz iespēju produkciju ņemt līdzi, piedāvājot «veselīgus burgerus». «Cilvēki ir sākuši mīlēt burgerus. Pasaule pie tiem ir pieradināta. Rūpēsimies, lai cilvēki ar šo pārtiku uzņemtu enerģiju, bet centīsimies to piedāvāt interesantākā un labākā veidā,» saka uzņēmējs.

G. Ķirsons atzīst, ka sākotnējais plāns bija restorānu atklāt jau augustā, taču «dzīve plānos ienes korekcijas». «Līdzekļus pirmā restorāna atvēršanā ieguldīs uzņēmējs Vladimirs Šestakovs, kurš man ir palīdzējis jau iepriekš,» atklāja G. Ķirsons. DB iepriekš rakstīja, ka V. Šestakovs ir Krievijas pilsonis, G. Ķirsona uzņēmuma Daugmales projekti līdzīpašnieks, SIA GKVS valdes loceklis un Lido džudo kluba valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latgale ir viena no visskaistākajām vietām pasaulē, ieguldot tur 2, 3, 4 miljardus latu, esmu pārliecināts, ka tūristi brauktu nevis uz Dubaiju, bet uz Latgali.

To LTV raidījuma Labrīt, Latvija teica Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons. Viņš uzskata, ka šo naudu Latvijai vajadzētu aizņemties vēl papildu no tiem Eiropas un pasaules aizdevējiem, kas mums jau aizdod.

Gunārs Ķirsons. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)«Pašlaik mēs strādājam pa nullēm, taču mums ir biznesa ideja, kas palīdzētu celt Latvijas ekonomiku— koka māju ražošana un eksportēšana. Problēma, ka valsts skatās, nevis kā atbalstīt šo biznesu, bet kur no mums vēl vairāk paņemt. Valsti no krīzes izvedīs darbadevēji, nevis pacelti nodokļi, tāpēc darbadevējus vajag mīlēt,» tā G. Ķirsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķirsons pieļauj iespēju slēgt uzņēmumus, ja valdība paaugstinās PVN

, 15.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja valdība pieņems lēmumu vēlreiz paaugstināt pievienotās vērtības nodokļa likmi, SIA LIDO var nākties slēgt savus uzņēmumus Latvijā, norādīja uzņēmuma īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Viņš atzina, ka uzņēmums turpina attīstīt projektus ārpus Latvijas – šobrīd strādā Igaunijā, Baltkrievijā, pēta tirgu Rietumos. Savukārt iecere atvērt LIDO Kazahstānā pagaidām apturēta valstī valdošās krīzes dēļ.

Jau ziņots, ka valdībā tiek pieļauta iespēja izvērtēt iespēju PVN likmi palielināt līdz 24% un atteikties no ar iedzīvotāju ienākumu nodokli neapliekamā minimuma.

SIA LIDO ir 1991. gadā dibināts sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums. Tā īpašnieks un prezidents Gunārs Ķirsons šā gada maijā vērsās pie Valsts prezidenta ar aicinājumu mazināt šķēršļus uzņēmējdarbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Divu restorānu Kirsons un ražotnes izveidē Berlīnē Lido investēs trīs miljonus eiro

LETA, 17.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu restorānu Kirsons un ražotnes izveidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē ēdināšanas kompānija AS Lido investē trīs miljonus eiro, žurnālistiem stāsta Lido īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Projektu galvenokārt finansē DNB banka, atzīmē Ķirsons.

Viņš arī norāda, ka Lido attīstībai Rietumeiropā ir tālejoši mērķi. Vācija kā starta vieta izvēlēta, jo Latvijas un Vācijas vēsturiskā saikne veidojusi līdzīgu ēdienu kultūru. Savukārt Berlīne ir dinamiska lielpilsēta, kur pastāv liels pieprasījums pēc daudzveidīga ēdienu piedāvājuma.

Viens no restorāniem Kirsons atrodas netālu no tūristu apskates objekta un transportmezgla Alexanderplatz - iepirkšanās centra Alex pirmajā stāvā. Otrs restorāns atrodas Šarlotes ielā, netālu no Berlīnes apskates objekta Check Point Charlie. Šis restorāns atrodas biroju ēkas pirmajā stāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko divu līdz trīs gadu laikā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē ēdināšanas kompānija AS Lido plāno izveidot tīklu ar vismaz 15 ēdināšanas vietām, teica Lido padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Taču uzņēmums Vācijā plāno attīstīties arī ārpus Berlīnes. «Divu līdz trīs gadu laikā mums būs 15 vietas, un tās būs tikai Berlīnē. Plānojam paplašināties arī ārpus tās.»

Tiesa, patlaban sīkāku informāciju par paplašināšanos Vācijā, kā arī citās Eiropas valstīs Ķirsons vēl nevarēja izpaust.

Komentējot līdz šim Berlīnē atvērto divu bistro darbību, Ķirsons bija atturīgāks, sakot, ka līdzšinējais sniegums esot vērtējams pozitīvi. Taču par finanšu rādītājiem varēšot runāt vien pēc kādiem pieciem vai sešiem mēnešiem.

«Darbu Vācijā pirmajos divos bistro vērtējam pozitīvi. Zinu droši, ka pusdienlaikā mūsu bistro Vācijā ir tik pilni, ka nav vietas, kur papīram nokrist. Par finansēm varēsim runāt pēc pieciem mēnešiem vai pusgada,» atzīmēja Ķirsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ķirsons jau šogad plāno atklāt jaunu ēdināšanas uzņēmumu un pārtikas veikalu tīklu

NOZARE.LV, 24.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas uzņēmuma Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons šogad plāno attīstīt jauna koncepta ēdināšanas uzņēmumu un pārtikas veikalu tīklu.

Pirmo Lido jauna koncepta ēdināšanas iestādi plānots atklāt šī gada augustā. Divu gadu laikā tīkls tiks paplašināts līdz 20-30 ēdināšanas iestādēm. Pagaidām par jaunā ēdināšanas uzņēmuma nosaukumu vēl notiek diskusijas, bet galvenā publika, uz ko būs orientēts jaunais koncepts, būs tauta, intervijā biznesa portālam Nozare.lv atklāja Ķirsons.

«Mēs neesam stāvējuši uz vietas, redzam, ka Latvijā ienāk McDonald’s, Hesburger un citi. Mēs pie sevis sakām: mēs esam tautu barojuši, mums jābaro vēl labāk,» atzina Ķirsons.

«Pamatā tie būs ēdināšanas uzņēmumi kopā ar pārtikas veikalu. Varēs paēst un paņemt līdzi uz mājām,» sacīja Ķirsons. Viņš arī norādīja, ka uzņēmums plāno pārtraukt savas produkcijas izplatīšanu lielveikalos, lai to piedāvātu tikai savā veikalu tīklā, bet konkrēti termiņi pagaidām vēl nav zināmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzņēmumam dotu jaunu attīstības vērienu, par AS LIDO akcionāru (51%) kļuvis OU “Treeland”, kas ir Igaunijas uzņēmējam Ivaram Vendelinam (Ivar Vendelin) piederošs uzņēmums.

Kā nākamos attīstības soļus abi uzņēmēji - Gunārs Ķirsons un Ivars Vendelins - redz uzņēmuma darbības paplašināšanu ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijā un, iespējams, citviet Eiropā.

LIDO dibinātājs un akcionārs Gunārs Ķirsons apliecina, ka jauns partneris esošajos apstākļos ir vitāli nepieciešams, lai uzņēmums varētu turpināt attīstības ceļu.

“Covid-19 izraisītā krīze ir daudz iemācījusi, diemžēl valsts solītā palīdzība daudzkārt palikusi tikai vārdos. Taču uz vietas palikt nevar, tādēļ šis ir tālredzīgs lēmums. Šajā situācijā jauna attīstības partnera piesaiste, ar kuru mans stratēģiskais redzējums saskan, ir spēcīgs atspēriena punkts LIDO izaugsmei, lai LIDO augtu un radītu pievienoto vērtību un prieku cilvēkiem ne tikai Latvijā,” pārliecināts G.Ķirsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lido turīgajiem sāk ražot pilis

Māris Ķirsons, Db, 15.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes dēļ bistro ēku vietā SIA Lido dizaina rūpnīca sāk ražot ģimenes mājas. Pirmās dizaina ģimenes mājas Villa Estere prezentācijā atklāja SIA Lido dizaina rūpnīca īpašnieka SIA Lido prezidents Gunārs Ķirsons. Viņš atzina, ka šobrīd daudzi lielie bistro ēku pasūtījumi no ārvalstīm ir apstājušies.

«Bija liels projekts sadarbībā ar Kazahiju par 30 milj. eiro, no kuriem nedaudz vairāk par 0.6 milj. eiro jau bija iemaksāti, taču krīzes dēļ tas pašlaik ir apturēts,» ar piemēru situāciju skaidro G. Ķirsons.

Viņš atzīst, ka interese par Lido bistro komplektu iegādi joprojām ir gan no Krievijas, Azerbaidžānas, gan no citām valstīm, tomēr to realizācija ir atlikta. Kad situācija varētu mainīties, G. Ķirsons neprognozēja, vien atzina, ka iespējas jau ir, it īpaši saistībā gan ar iecerēto olimpiādes rīkošanu Sočos, gan pasaules hokeja čempionātu Baltkrievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja aizņemtie līdzekļi netiks ieguldīti jaunu darbavietu radīšanā, tad nākamgad var iestāties haoss, tā šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Uzņēmējs ierosina radīt Inovāciju komisiju, kas strikti izvērtētu, kam un kādiem mērķiem būtu jāpiešķir aizņemtie līdzekļi, kas pirmām kārtam būtu jātērē ražošanas attīstībai.

Ķirsons arī kritizēja skandināvu bankas, kuras izsniedz aizņēmumus uz augstiem procentiem un kurām nav intereses, lai Latvijā tiktu attīstīta ražošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas uzņēmuma AS «Lido» nākotnē varētu pamest Vācijas tirgu, taču gala lēmums vēl nav pieņemts, un patlaban kompānija turpina analizēt savas kļūdas un iespējas šajā tirgū, sacīja «Lido» padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

«Neesam nolēmuši šo tirgu pamest, bet veicam tā izpēti, pārrunas un analizējam savas iespējas,» sacīja Ķirsons, atzīstot, ka tiek pieļauta iespēja, ka «Lido» varētu aiziet no Vācijas tirgus, taču gala lēmums nav pieņemts.

Komentējot līdzšinējo darbību Vācijā, Ķirsons norādīja, ka «Lido» patlaban Berlīnē ir divas ēdināšanas iestādes, no kurām vienai veicas samērā labi - tā dubultojusi apgrozījumu kopš darbības uzsākšanas. Otrai - Šarlotes ielā - klājies slikti, un to būtu jāslēdz ciet. Tāpat kompānijai ir ražotne Berlīnē, kuru gan plānots pārcelt uz citu apdzīvotu vietu Vācijā, jo iecere Berlīnē atvērt 12 restorānus esot kļūda, tostarp lielās ēnu ekonomikas dēļ Vācijas galvaspilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar Ķirsonu saistīto SIA Dizaina projekti nosola par 3 miljoniem Ls

Sandra Dieziņa, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Gunārs Ķirsons iepriekš pauda pārliecību, ka viņam piederošos īpašumus izsolē nepārdos, maksātnespējīgais uzņēmums SIA Dizaina projekti otrajā izsolē nosolīts par 3 miljoniem Ls.

Uzņēmuma administrators Ilmārs Krūms Db atzina, ka otrā Dizaina projektu izsole beigusies veiksmīgi un uzņēmums nosolīts par 3 miljoniem Ls. Izsoles sākumcena bija 1,875 miljoni Ls un tajā piedalījās vairāki dalībnieki. Iepriekš pirmajā izsolē, kad sākumcena bija 2,5 miljoni Ls, nebija pieteicies neviens pretendents. I. Krūms pagaidām neatklāja, kurš ir izsoles uzvarētājs. Tas būs zināms mēneša laikā, kad izsoles uzvarētājam jāsamaksā noteiktā summa.

Jau ziņots, ka ar Lido īpašnieku Gunāru Ķirsonu saistītā SIA Dizaina projekti, kuras iepriekšējais nosaukums bija Lido Dizaina rūpnīca, par maksātnespējīgu tika pasludināta pagājušā gada decembrī. Tāpat Db.lv jau vēstīja, ka Dizaina projekti pieteikto un atzīto nenodrošināto kreditoru prasījumu kopējā summa veido 11,97 milj. Ls, liecina Maksātnespējas reģistrā publicētā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džudo, Imantā barotas cūkas un paštaisītie garie kokteiļi restorānā Ščecina - raibs bijis uzņēmēja Gunāra Ķirsona ceļš uz labklājību, ko viņam pavēra plaukstošā Lido izveide.

Kā intervijā žurnālam Numurs apgalvo Gunārs Ķirsons, ar tautas ēdināšanu Lido esot nodarbojies divdesmit gadus, bet ar cilvēkiem esot tā - ja tu ilgi esi labs, dažreiz tev jākļūst par slikto, jo vienkārši esi apnicis. Tomēr uz jautājumu, vai tagad Ķirsons nolēmis kļūt par slikto puisi, uzņēmējs atbild noraidoši. "Nē, gribam kļūt citādi un ne tikai cept kotletes, bet taisīt interjerus. Tie kļuvuši tik pieprasīti, ka netālu no Salaspils esam uzcēluši fabriku - cerams, šogad beidzot to varēsim arī palaist. Gribētu vien redzēt, ka arī valdība šai lietai nāks pretī," uzņēmējs izteic cerību, kaut gan valdības veiktajiem pretinflācijas pasākumiem velta kritiskus vārdus. "Ziniet, valstī notiek visādi pretinflācijas pasākumi: te dodam kredītus, te nedodam; te atbalstām, te neatbalstām. Bet šīs darbības ar potenciālajiem ražotājiem nav saskaņotas, eksports valstī turpina kristies un ražotnes - bremzētas. Tas ir nedaudz nesaprotami, bet, galu galā, ne jau vienmēr viss izdodas tā, kā mēs to gribētu. Un valstij ikviens, kurš veido biznesu, nav arī jāierauga."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā vajadzētu izveidot politiķu atbildības likumu, kas noteiktu viņiem juridisku atbildību par savu darbu, tā intervijā laikrakstam Neatkarīgā iesaka SIA Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Viņš norāda, ka Latvijā demokrātija izpaužas kā visatļautība, bet tas neesot pareizi. Viņš arī iesaka strādāt kā Singapūrā - ministrs strādā četrus gadus, paveic darbu ideāli un saņem par to miljonu pēc šā posma beigām.

G. Ķirsons norāda, ka politiķiem būtu jānāk un jāsaka: «Iešu politikā un uzrakstīšu, ka šodien nesu juridisku atbildību, ja nolaidīšu savu ministriju uz grunti vai nesamaksāšu saviem darbiniekiem, bet, ja atnesīšu savai ministrijai 100 miljonus peļņu, tad atdodiet man vienu procentu, kas man pienākas, jo arī es esmu cilvēks, arī es strādāju.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Daži domā, ka tas nozīmē bankrotu. Man jāpasmaida. Es teikšu: tā ir lieta, kur tu vari uzrakstīt, cik ilgā laikā atgriezīsi naudu. Sakārto un plānveidīgi uzraksti, kā varēsi atdot aizdevumu,» intervijā žurnālam SestDiena norāda pazīstamais uzņēmējs un sabiedriskās ēdināšanas tīkla Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Viņš ir optimistiski noskaņots un uzskata, ka piecu gadu laikā spēs nopelnīt pietiekami, lai atmaksātu kredītus un atsauktu maksātnespēju.

«Bet šī ir kā nāvinieku kamera. Daudzas lietas nenotiek, kā vajag, kāds velk gumiju, esi nemitīgā stresā. Taču es esmu vainīgs, man tas jāiztur un jāatdod viss. Ja es negribētu atdot, es ietu pēc jaunā likuma - lētāk arī. Priekš kam man piecus gadus vilkt? Un pēc tam zem cita uzvārda... Bet es esmu audzināts godīgi, un es esmu sportists. Man ir plāni, kā šo situāciju sakārtot, biznesu attīstīt. Vairāk sākt strādāt Rietumos (nosaukums gan būs jāmaina, jo Lido es nevaru Rietumeiropā patentēt). (..) Bizness ir jāsadala, lai tās olas ir dažādos kurvīšos,» stāsta Ķirsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas kompānija AS Lido tuvāko piecu gadu laikā iecerējusi atvērt līdz 100 restorāniem, informēja Lido īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Viņš skaidroja, ka to būtu iespējams panākt, piesaistot investoru uzmanību Vācijā. «Piemēram, pēdējo objektu Tallinā atvērām, paši neko neieguldot. Šī objekta izveidē investēja investori no Norvēģijas.»

Jautāts, vai paplašināt restorānu tīklu nebūtu vieglāk, izmantojot franšīzes modeli, Ķirsons atzina, ka tas, iespējams, būtu vieglāk, taču viņam nav pārliecības par to, vai ar franšīzes modeli būs iespējams nodrošināt to kvalitāti, ko paredz Lido.

«Investīcijas saplānotas vēl uz vismaz trīs gadiem. Nākamgad ceram paplašināties Vācijā. Sagaidām, ka Vācijā mūs iepazīs un aicinās atvērties arī citās pilsētās,» norādīja Ķirsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Lido pirmās latviešu virtuves līdzņemšanai veikala-kafejnīcas Ķirsons koncepta izveidē, kas ietver jaunu zīmolu, dizainu un sortimentu, ieguldījusi ap 200 000 eiro.

Veikala-kafejnīcas dizaina autore ir māksliniece Evija Ķirsone, ar kuru kopā izveidots koncepts, kurā var gan ērti iegādāties produktus līdzņemšanai, gan baudīt garšīgu maltīti uz vietas kafejnīcā. Papildus tradicionālajam Lido ēdienam Ķirsons piedāvā būtiskus jaunievedumus, kas radīti sadarbībā ar Lido uztura speciālisti Alisi Kindzuli - veselīgas pilngraudu sviestmaizes līdzņemšanai, ar vitamīniem bagātus kokteiļus no jogurta, augļiem un ogām, kā arī īpašus uzkodu komplektus ar pārdomātu uzturvērtību.

«Pirmie darbības rezultāti priecē ar pozitīvām atsauksmēm un liecina, ka klienti ir gatavi izmēģināt jaunumus - pirmajās Ķirsona darbības nedēļās visvairāk pieprasīti bijuši tieši veselīgie komplekti - sviestmaizes un kokteiļi,» skaidroja AS Lido valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināta – uzņēmumā LIDO lielas pārmaiņas; Ķirsons pamet valdi

Gunta Kursiša, 14.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas un pārtikas ražošanas uzņēmumā Lido vērojamas ievērojamas pārmaiņas – uzņēmums no sabiedrības ar ierobežotu atbildību Firma Lido kļuvis par akciju sabiedrību Lido, turklāt uzņēmuma īpašnieks Gunārs Ķirsons pametis kompānijas valdes priekšsēdētāja amatu, liecina jaunākie Lursoft dati.

Turpmāk G. Ķirsons darbosies uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amatā. Savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumus pilda Vladimirs Šestakovs, savukārt padomes locekles amatu ieņem Valērija Lieģe.

Kā jaunā Lido valdes priekšsēdētāja iecelta Rita Auziņa, valdē darbojas ar valdes locekļi Juris Roganovs, Baiba Sleže un Solvita Treilande. J. Roganovs un S. Treilande ir jaunpienācēji Lido valdē. Pēc Lursoft datiem, J. Roganovs ieņem valdes locekļa amatus vēl divos ar Ķirsona ģimeni saistītos uzņēmumos – SIA K.E.Projekti un SIA K.E. serviss. R. Auziņa un B. Sleža jau iepriekš darbojās uzņēmumā kā valdes locekles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Patriotiskākie uzņēmēji – Vilnītis, Skauģis un Ķirsons

, 28.11.2008

a/s Liepājas papīrs prezidents Jānis Vilnītis, SIA Lāči īpašnieks Normunds Skauģis un SIA Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji par patriotiskākajiem uzņēmējiem atzinuši a/s Liepājas papīrs prezidentu Jāni Vilnīti, SIA Lāči īpašnieku Normundu Skauģi un SIA Lido īpašnieku Gunāru Ķirsonu.a/s Liepajas papirs prezidentu Jani Vilniti, SIA Laci ipašnieks Normunds Skaugis un SIA Lido ipašnieks Gunars Kirsons.

Db jau ziņoja, ka no šī gada 14. oktobra līdz 18. novembrim interneta vietnē www.latvijaspatrioti.lv norisinājās balsojums par patriotiskāko uzņēmēju. Uzņēmēju titula Latvijas patriots saņemšanai kopumā tika izvirzīti 120 cilvēki.

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) 15. gadadienas svinīgajā pieņemšanā Latvijas patriotiskākajiem uzņēmējiem balvas šodien pasniedza Ministru prezidents Ivars Godmanis. Latvijas patriotiskāko uzņēmēju noteikšanu organizēja LDDK sadarbībā ar Izdevniecību Dienas bizness, augstskolu Turība un LR proklamēšanas deviņdesmitgades rīcības komiteju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes darbu Salaspilī sāk Lido Dizaina rūpnīca, kur ražos bistro aprīkojumu un tā saucamās zaļās mājas.

Intervijā Db Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons atklāj, ka divi vērienīgi pasūtījumi bistro aprīkojumam jau saņemti - Baku (Azerbaidžānā) un Astanā (Kazahstānā), katrs no tiem aptuveni līdz 30 miljonus eiro vērts. G. Ķirsons uzsver, ka izmaksas var mainīties un precīzi izdevumi būs zināmi, kad tiks saražotas pirmās mājas.

Šobrīd situāciju Lido īpašnieks salīdzina ar bērnu, "kurš ir piedzimis, tagad viņš bļauj, viņam jādod labi daudz ēst. Viņam jādod viss, ko mēs gribam viņā ielikt, lai mūsu prece aiziet pasaulē, Eiropā, lai tā ir pieprasīta."

Uzstādīs maijā

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķirsons grasās agresīvi iekarot ēdināšanas tirgu

LETA, 05.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajos piecos gados ēdināšanas kompānija a/s Lido plāno agresīvi izvērsties tirgū, paplašinot uzņēmuma tīklu un realizējot vairākus vērienīgus projektus, sacīja uzņēmuma īpašnieks Gunārs Ķirsons.

«Kopumā apgrozījums visā firmā aug, un esam izveidojuši labu komandu, tuvākajos gados agresīvi iekarosim tirgu. Jau tuvākajā laikā tiks sākti jauni projekti, par kuriem pagaidām sīkāk atturēšos stāstīt, bet tiG. Ķirsons.

Viņš arī norādīja, ka turpmāk darbosies tikai ēdināšanas biznesā. «Iepriekšējo gadu kļūdas, pievēršoties citiem biznesiem, vairs neatkārtošu,» sacīja G. Ķirsons.

Savukārt jautāts par Lido provizoriskajiem pagājušā gada finanšu rādītājiem, G. Ķirsons atturējās tos nosaukt, tomēr norādīja, ka apgrozījums būs daudz cerīgāks, nekā iepriekš prognozēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tirgus pagaidām nes zaudējumus, bet esam gatavi to uzveikt, to intervijā Dienas Biznesam atzīst AS Lido padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons

Viņš neslēpj, ka Vācijā ir mērķis panākt rentablu biznesu. Pēc tam iecerēts izvērsties arī Skandināvijas valstīs.

Fragments no intervijas, kas publicēta 9. novembra laikrakstā Dienas Bizness:

Lido pēdējos gados ir strauji attīstījies, izveidoti trīs restorāni Igaunijā, divi Vācijā. Kā Lido sokas Vācijā?

Jāatzīst, ka vēl ne visai labi. Pagājušo gadu tur bija lieli zaudējumi, bet tas ir apzināti, un tā netaisāmies pabeigt. Ja ieejat jaunā tirgū, tur ir milzīga konkurence un neviens nevēlas vēl kāda ienākšanu svešā valstī. Ja tas būtu pirms 25 vai 30 gadiem, man visi nāktu un palīdzētu, sakot, ka no padomijas nākušajiem jāpalīdz. Tagad tos, kas nāk no padomijas, mēģina uzskatīt par negodīgiem. Bet mēs esam balti un pūkaini. Pusdienās Lido restorānos ir pārpildīts un nav, kur papīram nokrist. Mums dienas sākas desmitos un beidzas deviņos vakarā. Esiet tik laipni, nāciet vēl! Bet viņiem ir kārtība – vācu ordnungs: ēst pusdienas viņi nāk pie mums, bet, kā pavadīt vakarus, mums vēl jāizdomā. Esam jau daudzas lietas izdomājuši, darām, bet tas notiek lēnām, ar mazāku aktivitāti. No rīta varam taisīt brančus, bet jādomā, ko darīt pēc četriem.

Komentāri

Pievienot komentāru