Nekustamais īpašums

Hagberg piesaista 6 miljonus eiro uzņēmuma attīstībai

Db.lv, 09.08.2022

Ar saņemto finansējumu ir plānots pabeigt jau iesāktā “Hagber” Mācību centra būvniecību.

Publicitātes foto/no DB arhīva

Jaunākais izdevums

Pilna servisa apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Hagberg” ir saņēmis finansējumu 6 miljonu apmērā no Swedbank. Finansējumu paredzēts izmantot uzņēmuma attīstībai, tostarp energoefektivitātes uzlabošanai.

Ar saņemto finansējumu ir plānots pabeigt jau iesāktā “Hagberg” Mācību centra būvniecību, kur 1200 kvadrātmetru platībā būs iespējams attīstīt un pilnveidot darbinieku prasmes. Tā atklāšana ir plānota nākamā gada sākumā.

Papildus Swedbank piešķirtais finansējums ļauj arī realizēt nekustamā īpašuma “Dzilnupes” būvniecību un teritorijas labiekārtošanu, lai jau šī gada rudenī tur varētu uzņemt pirmos īrniekus. “Dzilnupes” ir pirmais energoefektīvais ciemats Pierīgā, kur pirmajā kārtā īrei būs pieejami 24 labiekārtoti dzīvokļi.

“Atbalsts no Swedbank ļaus mums nostiprināt savu pozīciju apsaimniekošanas tirgū, kā arī turpināt īstenot uzņēmuma mērķi par kvalitatīvas un energoefektīvas dzīves telpas radīšanu,” Ivars Lukaševičs, “Hagberg” uzņēmuma īpašnieks un vadītājs.

“Hagberg” ir Latvijas uzņēmums, kas savā 13 gadu darbības laikā kļuvis par vienu no vadošajiem apsaimniekošanas nozares uzņēmumiem valstī ar vairāk nekā 800 speciālistu lielu komandu.

Kā norāda Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums: “Daudzīvokļu māju iedzīvotāji un komerctelpu īpašnieki arvien vairāk sāk rūpēties par saviem īpašumiem. Tāpēc pakalpojumu pievienotās vērtības radīšana kopā ar ilgtspējas virzienu ieņem būtisku lomu “Hagberg” biznesa ikdienā. Sniegtais finansējums mācību centra izveidei būs vērtīgs ieguldījums gan vairāk nekā 800 uzņēmuma darbiniekiem, gan visas apsaimniekošanas nozares profesionalitātes un kompetenču celšanā. Uzņemties pabeigt pirms vairākiem gadiem uzsākta, bet nepabeigta ciemata realizāciju ir ambiciozs un drosmīgs solis. Tas ir arī lielisks piemērs citiem, kā var attīstīt un sakārtot apkārtējo vidi”.

Kopš 2009. gada “Hagberg” darbojas īpašumu apsaimniekošanā, telpu uzkopšanā un teritoriju uzturēšanā. Uzņēmums piedāvā inovatīvus, mūsdienīgus un videi draudzīgus risinājumus, lai nodrošinātu labākos pakalpojumus saviem klientiem un noteiktu jaunus kvalitātes standartus apsaimniekošanas nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik neesot indikāciju, ka līdzekļu ielu tīrīšanai varētu nepietikt, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš sacīja, ka pirmā nedēļa saistībā ar ielu tīrīšanu pagājusi adekvāti, par to arī liecinot tas, ka lielu sastrēgumu ielās neesot. Viņš arī akcentēja, ka pašlaik nav indikāciju, ka naudas ielu tīrīšanai varētu nepietiek.

Viņš arī atgādināja, ka pašvaldība pieņēmusi lēmumu par pāriešanu uz centralizētu ielu tīrīšanu trīs gadu laikā. Šajā sezonā tā jau tiek ieviesta Rīgas vēsturiskajā centrā. Lange skaidroja, ka šāda ietvu tīrīšana nozīmē, ka pašiem iedzīvotājiem vien jātīra lāstekas, pagalmi. Pašvaldības mājaslapā iespējams uzzināt precīzi, kuras ielas jātīra iedzīvotājiem, bet kuras tīra pašvaldības.

Runājot par sāls izmantošanu, Lange atgādināja, ka vēl ir jāveic skaidrojošais darbs, proti, ielas ar tīru sāli vairs nedrīkst kaisīt, drīkst izmantot maisījumu, kurā sāls daudzums nepārsniedz 20%. Tāpat tiek izmantotas škembas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Atsāktos būvniecības darbus pie Kinoloģijas centra projekta veiks Hagberg Construction

Db.lv, 11.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) informē, ka atsākti darbi pie Kinoloģijas centra būvniecības Rēzeknē, kas nodrošinās muitas kinologiem optimālus darba apstākļus un uzlabotas apmācību iespējas darba suņiem, informē VNĪ.

Būvdarbu aizkavēšanās radās ilgstošas projekta pārskatīšanas un izmaiņu veikšanas rezultātā pēc konstatētā ēkas defekta gadījuma. Kinoloģijas centra izveide tiks īstenota Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” ietvaros un finansēta no EEZ finansējuma (85%) un valsts budžeta (15%).

“Šis būs ne tikai darba suņu apmācību un kinologu izglītības centrs, bet arī svarīgs ieguldījums Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes darbā. Projekta aizkavēšanās un izmaiņas pēc ēkas defekta konstatēšanas bija izaicinājums, taču mēs esam izvēlējušies labāko risinājumu, būvniecības atsākšanas nodrošināšanai. Projekta realizēšanā esam virzījušies uz priekšu un esam nosprauduši mērķi pabeigt Kinoloģijas centra izveidi līdz 2024. gada februārim,” skaidro VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Žogu uz Latvijas – Krievijas robežas būvēs Citrus Solutions un Hagberg Construction

Db.lv, 13.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludinātajā atklātajā konkursā žoga izbūvei pirmā prioritārā posma (57 km) divās lotēs saimnieciski izdevīgākos piedāvājumus iesnieguši uzņēmumi “Citrus Solutions” un “Hagberg Construction”, kas būvēs attiecīgi 16 km un 12,5 km garus posmus, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Atlikušajās divās lotēs cenu aptauja tika pārtraukta, jo pretendentu iesniegtie piedāvājumi būtiski pārsniedza prognozētās izmaksas. Cenu aptauja žoga izbūvei šajās lotēs tiks rīkota atkārtoti, pirms tam veicot grozījumus iepirkuma tehniskajā specifikācijā. Līguma izpildes maksimālais termiņš ir 52 kalendārās nedēļas no līguma noslēgšanas.

“Tagad mēs varam droši teikt, ka jau drīzumā atsāksies būvniecības darbi uz Latvijas – Krievijas robežas. Proti, posmos, kur iepriekš žoga nav bijis, tuvākā gada laikā tāds tiks uzbūvēts, tā stiprinot Austrumu robežas drošību. Mēs ticam, ka šogad tiks atrasti būvnieki visam izbūvējamajam žoga apjomam, un robežapsardzības infrastruktūras izbūvi uz Latvijas – Krievijas robežas varēsim pabeigt paredzētajos termiņos,” uzsver R.Griškevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru