Jaunākais izdevums

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Helmes" iegādājies 70% Lietuvas uzņēmuma "TeleSoftas" akciju, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz ar darījuma noslēgšanu "Helmes" programmas izstrādes komanda palielinājusies līdz aptuveni 1400 darbiniekiem.

Vienlaikus "Helmes" pārstāvji norāda, ka puses vienojušās neizpaust darījuma summu.

SIA "Helmes Latvia" izpilddirektors Viesturs Bulāns norāda, ka "Latvijas, Lietuvas un Igaunijas IT prātus jau šobrīd augstu novērtē klienti ne tikai Skandināvijā, bet arī Rietumeiropā, tāpēc apvienošanās nozīmē ne tikai izaugsmi uzņēmumam, bet arī plašākas karjeras iespējas pašmāju talantiem".

Komentējot darījumu, "Helmes" partneris un valdes loceklis, kurš ir atbildīgs par apvienošanās un pārņemšanas jautājumiem, kā arī par investīcijām, Andress Kaljo norāda, ka "TeleSoftas" ir stabila klientu bāze Eiropā, un kopīgiem spēkiem uzņēmumi spēs attīstīt digitālo inovāciju pakalpojumus visās trīs Baltijas valstīs, kā arī citos Eiropas reģionos.

"TeleSoftas" ir viens no lielākajiem digitālo produktu izstrādes uzņēmumiem Lietuvā, kura galvenā mītne atrodas Kauņā. Kompānijā strādā gandrīz 300 darbinieki. Uzņēmuma ilgtermiņa klientu vidū ir tādi uzņēmumi kā "Stage", "Viavi", "Kurt König", "TV 2 Denmark" un "Tele2".

"Helmes Latvia" klientu portfelī ir Valsts kase, Valsts ieņēmumu dienests, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, SIA "Tet", AS "Pasažieru vilciens" un daudzi citi.

Uzņēmums "Helmes Lavia" 2021.gadā strādāja ar 7,803 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas peļņa bija 1,244 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 100 000 eiro. "Helmes Latvia" vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Helmes", bet patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Jāns Pilesārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Helmes sadarbosies ar CERN zinātnes digitalizācijas veicināšanai

Db.lv, 23.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālo inovāciju uzņēmums "Helmes" sadarbosies ar Eiropas Kodolpētniecības centru (CERN), kļūstot par vienu no oficiālajiem programmatūras izstrādes un digitalizācijas partneriem, informē "Helmes" pārstāvji.

Organizācijas apņēmušās īstenot ilgtermiņa stratēģisko sadarbību, tostarp pirmie projekti palīdzēs attīstīt personālvadības un drošības lietojumprogrammu sistēmas.

"Šī sadarbība sniedz plašas iespējas esošajai komandai un jaunajiem talantiem, kuri vēl tikai meklē vietu savas karjeras izaugsmei," komentē "Helmes Latvia" izpilddirektors Viesturs Bulāns uzsver

"Sistēmu izstrādē ir iesaistītas divas komandas - "Java" programmēšanas komanda strādā ar personālvadības risinājumiem, savukārt dizaina komanda atjauno drošības portālu dizainu un lietotāju pieredzi. Abām organizācijām ir līdzīgas vērtības un tās ir vērstas uz attīstību, kas ir stabils pamats veiksmīgai ilgtermiņa sadarbībai," pauž "Helmes" partneris Tarmo Kīvits .

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #21

DB, 23.05.2023

Dalies ar šo rakstu

Adekvāta finansējuma piešķiršana veselības aprūpei ir politiskās gribas jautājums, vienlaikus veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību var veicināt publiskā un privātā sektora sadarbība, kā arī efektīva datu apmaiņa starp visiem pakalpojuma sniedzējiem.

Tāds ir galvenais secinājums pēc tiešraides diskusijas Kur ņemt naudu veselības aprūpei?, kurā nozares pārstāvji un eksperti sprieda par finansējuma iespējām un tā pieejamību dažādu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 23.maija numurā lasi:

Statistika

Investoru piesaiste palikusi nemainīga

Intervija

Namu ilgtspēju apdraud nepabeigta privatizācija. Latvijas Dzīvokļu īpašnieku biedrību asociācijas “Mājoklis” Rīgas nodaļas vadītājs Ingārs Daibe

Tēma

Arodskolas absolvents saņem vairāk nekā zinātņu doktors

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Digitāls automātiski nenozīmē "zaļš" – kāpēc jādomā par CO2 pēdas samazināšanu arī IT jomā?

Viesturs Bulāns, “Helmes Latvia” vadītājs, 13.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domājot par ilgtspēju, visbiežāk saprotam racionālu elektroenerģijas patēriņu, atkritumu apjoma samazināšanu un šķirošanu vai videi draudzīgu mobilitāti. Dzīvojot laikmetā, kad aizvien vairāk pakalpojumi tiek sniegti un saņemti attālināti un strauji pieaug datu apjomi, jāatceras, ka digitāls automātiski nenozīmē videi draudzīgs vai ilgtspējīgs.

Arī IT nozare rada CO2 pēdu, turklāt salīdzinoši lielu, piemēram, Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (International Energy Agency) dati liecina, ka IT nozare gadā rada aptuveni 5% no pasaules CO2 emisijas apjoma – vairāk nekā aviācija. Diskusija par to, kā padarīt aviāciju ilgtspējīgāku, aktīvi norit jau vairākus gadus, un nozares vadošie uzņēmumi uzstādījuši ļoti ambiciozus mērķus emisiju samazināšanai, tāpēc arī IT nozarei ir laiks meklēt risinājumus, piemēram, zaļajā kodēšanā (green coding) un ilgtspējīgā programmatūrā (sustainable software).

E-komercijas apjomi un augošs viedierīču skaits

Lai arī varētu šķist, ka digitalizējot noteiktus pakalpojumus vai informācijas apjomus, piemēram, datu bāzes, automātiski rīkojamies arī videi draudzīgāk, ne vienmēr viss ir tik viennozīmīgi. Arī dažādi IT nozares elementi rada CO2 nospiedumu, piemēram, IT pakalpojumi veido aptuveni 15% no kopējām nozares emisijām, datu centri – 19%, programmatūras – 18%, tīkli – 15%, bet gala lietotāju ierīces - aptuveni 30%. Pieprasījums pēc dažādiem IT pakalpojumi strauji pieaug, to būtiski ietekmēja arī pandēmija, kas veicināja e-komercijas apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru