Jaunākais izdevums

Starptautiskā viesnīcu kompānija Hilton Worldwide Holdings sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistījusi 2,35 miljardus ASV dolāru, raksta nytimes.com.

Tādējādi tas ir lielākais IPO vēsturē, ko veicis viesnīcas pakalpojumu sniedzējs. Hilton ir pārspējis viesnīcu kompānijas Hyatt IPO, kas notika 2009. gada novembrī un kura laikā tā piesaistīja 1,09 miljardus dolāru, kļūstot par lielāko viesnīcu operatora IPO.

Hilton akcijas cenu noteikusi 20 dolāru līmenī. Iepriekš uzņēmums ziņoja, ka cena tiks noteikta diapazonā starp 18 un 21 dolāru.

Kopumā investoriem tika piedāvāti 117,64 miljoni akciju, un to skaits piedāvājuma laikā tika palielināts augstā pieprasījuma dēļ. Sākotnēji tika plānots piedāvāt 112,8 miljonus akciju. Kopumā pieprasījums piedāvāto apjomu pārsniedza vairāk nekā deviņas reizes.

Hilton varētu piesaistīt vēl papildus 353 miljonus dolāru, ja akciju īpašnieki piedāvās vēl papildus akcijas. Tādējādi kopējais piesaistītais apjoms varētu pieaugt līdz 2,7 miljardiem dolāru, kas būtu otrs lielākais ASV IPO šajā gadā.

Ņemot vērā pašreizējo IPO cenu, Hilton tirgus vērtība būs aptuveni 19,7 miljardi dolāru.

«Hilton patlaban fokusējas uz nozares līdera statusa nostabilizēšanu,» aģentūrai Bloomberg norādījis Green Street Advisors eksperts Lukass Hartviks, piebilstot, ka nākotnes izaugsme galvenokārt ir balstīta uz tirgiem ārpus ASV.

Hilton akcijas 2007. gadā iegādājās kompānija Blackstone par 26,7 miljardiem dolāru. Pēc IPO Blackstone īpašumā paliks 76,2% Hilton akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā viesnīcu un atpūtas pakalpojumu kompānija Hilton Worldwide Holdings Inc ar sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) palīdzību plāno piesaistīt 2,4 miljardus ASV dolāru, raksta Bloomberg.

Tādējādi tas būs lielākais viesnīcu operatora veiktais IPO vēsturē. Uzņēmuma pārstāvji gan neatklāj, vai IPO notiks vēl šajā gadā, bet, ja tas notiks, tas būs otrs lielākais šā gada IPO, atpaliekot no naftas cauruļvada kompānijas Plains GP Holdings LP veiktā IPO, kura laikā tā piesaistīja 2,82 miljardus dolāru.

Kompānija plāno pārdot 112,8 miljonus akciju par cenu 18-21 dolārs par akciju. Kopumā tiks pārdoti 11,5% no uzņēmuma kopējā akciju skaita.

Hilton akcijas 2007. gadā iegādājās kompānija Blackstone par 26,7 miljardiem dolāru. Pēc IPO Blackstone īpašumā paliks 76,2% Hilton akciju.

Hilton vadītāji sāks tikties ar investoriem otrdien, un galīgā IPO cena tiks noteikta 12. decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembra pirmajā pusē biržā ļoti veiksmīgi debitējis naktsmītņu rezervēšanas uzņēmums "Airbnb". Šī debija, šķiet, pārspējusi jebkādas pašas optimistiskās cerības, un uzņēmuma akcijas vērtība šāvusies debesīs.

Proti, pirmajā tirdzniecības dienā "Airbnb" akcijas cena ASV Nasdaq biržā palēcās par 112,8% - no 68 ASV dolāriem līdz 144,7 ASV dolāriem. Turklāt uz mirkli "Airbnb" akcijas cena pārkāpa pāri arī 160 ASV dolāru atzīmei, lai gan pēc tam tā no šādām astronomiskām pozīcijām atkāpās.

Katrā ziņā šāda "Airbnb" debija biržā kārtējo reizi apliecina šobrīd, šķiet, visai eiforisko finanšu tirgus stāvokli. Neskatoties uz pandēmiju un to, ka akcijas nebūt nav lētas, tirgus dalībnieki tās turpina iegādāties par arvien augstāku un augstāku cenu. To, kad pienāks kāds finanšu tirgus "savienošanās" punkts ar zemi, rādīs laiks. Vēsture liecina, ka pat neprātīgi cenu burbuļi var būt krietni ilgāka realitāte nekā sākotnēji tas varētu likties.

Komentāri

Pievienot komentāru