Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«H&M ir zviedru masu modes haizivs jeb fast-fashion, ko var salīdzināt ar McDonald's,» saistībā ar šī apģērbu tirgotāja ienākšanu Latvijā sacījusi modes pazinēja Una Meistere. Ažiotāža, kas sacelta ap veikala atvēršanu Rīgā, esot provinciālisma iezīme. Taču H&M pārstāvis sacījis, ka tirgotājs šajā tirgū cer palikt uz mūžu.

«Kļūstam par vēl vienu globālo punktu izplešanās ķēdē. Tas nav ne labi, ne slikti. Vecāki var priecāties, jo H&M apģērbs ir labs risinājums bērniem - tas kalpo, kamēr bērns izaug no tā,» izdevumam Ir sacījusi U. Meistere.

Kā atgādina medijs, kompānijas veiksmes stāsts sākās 1947. gadā, kad Ērlings Pēšons Vesterosas pilsētā netālu no Stokholmas atvēra sieviešu apģērbu veikalu Hennes. Ē. Pēšons nomira 85 gadu vecumā savās mājās 2002. gada nogalē. Jau 20 gadus pirms nāves Ē. Pēšons firmas vadību bija uzticējis dēlam Stēfanam. Par galveno uzņēmuma menedžeri 2009. gadā kļuva Stēfana dēls Karls - Jūhans.

«Uz šo reģionu raudzījāmies vairākkārt. Pienāca īstais brīdis. Sadarbību ar Latviju redzam ilgtermiņā, tāpēc investējam. Es ceru, ka mēs tur būsim mūžam, nevis tikai pāris gadus. Ekonomiskā situācija ir uzlabojusies, arī pirktspēja augusi,» izdevumam Ir, atbildot uz jautājumu par ienākšanu Latvijas tirgū, stāstījis Karls - Jūhans Pēšons.

Jautāts, ko domā, redzot uz ielas divas sievietes vienādās kleitās, viņš atbildējis: «Ja tās ir H&M - pasakaini!» Bet, ja ne, «tad lai ieiet H&M. Pats es novērtēju, protams, arī citus zīmolus».

Lielāko daļu H&M apģērbu ražo Turcijā, Indijā, Bangladešā, Ķīnā, Bulgārijā, Rumānijā. Arī Latvijā - fabrikā Rita Pārdaugavā. Jau no 1994. gada. Un tikai šogad tos beidzot varēs nopirkt pāris kilometru attālajā galerijā Centrs, taču vispirms tie pabraukāsies līdz loģistikas centram Polijā, kur tos šķiros un pakos atbilstoši veikala prasībām un tad sūtīs atpakaļ uz Rīgu, raksta Ir.

Kā vēstīts, pirmais H&M veikals Latvijā tiks atklāts tirdzniecības centrā Galerija Centrs. Veikala platība būs aptuveni 2000 kvadrātmetru. Šis mazumtirdzniecības veikals aizņems trīs stāvus. Pēc pirmā veikala atvēršanas Galerijā Centrs H&M savu darbību Latvijā paplašinās, un jau šā gada rudenī Rīgā tiks atvērts arī otrs H&M veikals - tirdzniecības parkā Alfa.

Komentāri

Pievienot komentāru