Jaunākais izdevums

Horvātijas pilsoņiem pēc 1. jūlija, kad Horvātija pievienosies Eiropas Savienībai (ES), netiks noteikti ierobežojumi pieejai Latvijas darba tirgum, informēja Labklājības ministrija (LM).

Ņemot vērā Horvātijas un Latvijas atalgojuma apmēra atšķirības, līdzšinējās Horvātijas pilsoņu migrācijas tendences, abu valstu nodarbinātības un bezdarba rādītājus, kā arī faktu, ka Latvijā nav tādas Horvātijas pilsoņu kopienas, kas piesaistītu būtisku ieceļotāju skaitu no Horvātijas, šobrīd nav pamatota nepieciešamība noteikt tādus pasākumus, ar kuriem tiktu ierobežota Horvātijas pilsoņu pieeja Latvijas darba tirgum.

LM atgādina, ka Saeima pērn ratificēja 2011.gada 9.decembrī parakstīto Līgumu par Horvātijas pievienošanos ES. Līgumā par Horvātijas pievienošanos ES ir ietverti pārejas perioda noteikumi brīvai darbaspēka kustībai, kas paredz pašreizējām dalībvalstīm tiesības noteikt ierobežojošus pasākumus Horvātijas pilsoņu pieejai to darba tirgiem, tai skaitā, Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EP aicina atjaunot vīzu režīmu ASV pilsoņiem

LETA--DPA, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Parlaments (AP) ceturtdien atbalstīja aicinājumu atjaunot ASV pilsoņiem vīzu režīmu, jo Vašingtona joprojām pieprasa vīzas piecu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņiem.

EP deputāti apstiprinātajā rezolūcijā aicina Eiropas Komisiju (EK), kuras pilnvarās ir ierosināt šādas darbības, «divu mēnešu laikā» panākt vīzu režīma atjaunošanu ASV pilsoņiem.

ASV un ES līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām stājās spēkā 2014.gada janvārī, taču līdz šim EK nav spērusi nopietnus soļus pret Savienotajām Valstīm par šī līguma neievērošanu.

Saskaņā ar līgumu ASV pilsoņi bez vīzām var ceļot uz visām ES dalībvalstīm un ES pilsoņi attiecīgi bez vīzām ieceļot ASV. Tomēr Bulgārijas, Horvātijas, Kipras, Polijas un Rumānijas pilsoņiem joprojām nav ļauts bez vīzām ieceļot Savienotajās Valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Veselības ministrija pirmdien publiskoja 27 valstu sarakstu, no kurām Lietuvā drīkst ierasties ārzemnieki.

Turklāt tiem ārzemniekiem, kas būs ieradušies no 24 valstīm šajā sarakstā, divas nedēļas nebūs jāpavada pašizolācijā.

Pašizolācija nebūs nepieciešama tiem ārzemniekiem, kas būs ieradušies no Austrijas, Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Islandes, Itālijas, Kipras, Latvijas, Lihtenšteinas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Šveices, Ungārijas un Vācijas.

Lietuvā drīkst ierasties arī ārzemnieki no Īrijas, Maltas un Spānijas, taču viņiem pēc ierašanās divas nedēļas jāpavada pašizolācijā.

No šodienas 16 Šengenas valstu pilsoņi var ieceļot Igaunijā bez karantīnas 

No šodienas Igaunijā būs atļauts ieceļot 16 Šengenas valstu pilsoņiem, vairs neizvirzot...

Veselības ministrija paskaidrojusi, ka no valstīm, kurās pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimušo skaits ir 15 līdz 25 uz 100 000 iedzīvotājiem, ārzemniekiem būs atļauts ierasties Lietuvā, taču pēc ierašanās viņiem 14 dienas būs jāpavada pašizolācijā.

Ja valstī saslimušo skaits ir mazāks par 15 uz 100 000 iedzīvotājiem, ārzemnieki no šīm valstīm drīkst ierasties Lietuvā un viņiem pašizolācija nav nepieciešama.

Šī kārtība attiecas tikai uz ārzemniekiem no Eiropas Ekonomiskās zonas, Šveices un Lielbritānijas. Ārzemniekiem no trešajām valstīm Lietuvā ierasties joprojām aizliegts.

Valstu sarakstu Veselības ministrija atjaunos katru pirmdienu, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas izmaiņas katrā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru