Tehnoloģijas

HP «iegāžas» vēsturiski lielākajos zaudējumos

Jānis Rancāns, 23.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard (HP) aizvadīto ceturksni noslēgusi ar zaudējumiem 8,9 miljardu ASV dolāru apmērā, kas bijuši lielākie visā kompānijas vēsturē, vēsta AP.

Zaudējumus HP skaidro ar savu aktīvu vērtības samazināšanos, kā arī ar augstajām restrukturizācijas izmaksām. Pirms dažiem gadiem – 2008. gadā – HP par 13 miljardiem ASV dolāru iegādājās tehnoloģiju konsultāciju uzņēmumu Electronic Data Systems. Nākamajos gados minētā uzņēmuma vērtība samazinājusies.

HP vadītāja Mega Vitmane (Meg Whitman) norāda, ka kompānija pašlaik atrodas reorganizācijas procesa sākumposmā un ir pārliecināta, ka viņas vadītais uzņēmums atkal sasniegs izcilus rādītājus.

Savukārt līdz 2014. gadam HP iecerējis samazināt darbinieku skaitu par 27 tūkstošiem, jeb astoņiem procentiem cilvēku. Darbinieku skaita samazinājums arī ir daļa no HP reorganizācijas pasākumiem. Šādā veidā HP iecerējis ik gadu ietaupīt no 3 līdz 3,5 miljardiem ASV dolāru.

Pēdējos gados kompānija HP piekāpusies planšetdatoru un citu mobilo ierīču ražotāju priekšā. HP vadītāja solījusi, ka spēs situāciju mainīt. «Aizvadītajā ceturksnī mēs spērām daudzus svarīgus soļus, lai varētu pievērsties stratēģiskajām prioritātēm – pārvaldītu izmaksas, veiktu organizatoriskās izmaiņas un uzlabot finanšu situāciju,» sacīja M. Vitmane.

M. Vitmane iepriekš vadīja eBay un kandidēja Kalifornijas gubernatora vēlēšanās. Par HP vadītāju M. Vitmane kļuva, kad viņas priekšgājējs Leo Apotekers no kompānijas tika padzīts pēc vienpadsmit mēnešu darba.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jums netiks dota iespēja kļūt par vadītāju, ja vien nesignalizēsiet par savām līdera dotībām,» uzskata ekonomiste un Center for Talent Inoovation (CTI) dibinātāja Silvija Anna Hevleta (Sylvia Ann Hewlett).

Saskaņā ar pētījumu, ko CTI sadarbībā ar žurnālu Marie Claire veica pēdējā gada laikā, aptaujājot 4000 profesionāļus ar koledžas izglītību un 268 vacākos vadītājus, cilvēkam ir jābūt uzskatītam par līderi vēl pirms viņš tiek ieteikts vadošiem amatiem. Cilvēkam, kas tiek uzskatīts par līderi, jāpiemīt tādām īpašībām kā nopietnība un nosvērtība, izcilas komunikācijas prasmes un kopta āriene, citējot pētījumu, raksta Forbes.

Šīs īpašības ir nepieciešamas, tomēr to esamība vēl neliecina, ka saņemsiet «bonusa punktus». Gluži pretēji, ja jums tiek piedēvētas negatīvas īpašības, augstāk minētie punkti vairs netiks ņemti vērā.

Komentāri

Pievienot komentāru