Alternatīvās finanses

Iegulda 500 tūkstošus eiro tiešsaistes aizdevumu platformas izstrādē

Lelde Petrāne, 15.08.2019

Jaunākais izdevums

Ieguldot 0,5 miljonus eiro, kompānija «Ferratum Bank» izveidojusi automatizēto klientu maksātspējas novērtēšanas un patēriņa kredītu piedāvājuma izstrādes platformu.

Jaunā sistēma dažu sekunžu laikā spējot izanalizēt liela apjoma informāciju no vairākiem datu reģistriem un iesniegtajām banku izdrukām, kas ļauj objektīvi un ar augstu precizitāti novērtēt cilvēka maksātspēju.

«Lai nodrošinātu pakalpojuma pieejamību tikai cilvēkiem ar atbilstošu maksātspēju, mums vērtēšanas procesā ir ļoti būtiski izslēgt kļūdu un subjektīvisma faktorus – tiešsaistē nevienu nevar pierunāt, maldināt vai izlūgties. Zināms, ka cilvēki arī nelabprāt uztic savu banku kontu izrakstu pārskatīšanu finanšu iestāžu darbiniekiem. Īpaši izteikti tas ir nelielās pilsētās un pagastos. Salīdzinājumam – tas, ko šobrīd jaunā sistēma spēj paveikt minūtes laikā, banku darbiniekam var aizņemt pat vairākas dienas. Mūsu platforma tiek izmantota patēriņa kredīta pieprasījumu apstrādei un piedāvājumu izstrādei,» stāsta Artis Bērziņš, «Ferratum Bank» vadītājs Latvijā.

«Ferratum Bank» apkopotā statistika liecina, ka patēriņa kredītu 2000−10 000 EUR apjomā visbiežāk izmanto automašīnas iegādei, mājokļa labiekārtošanai un ceļojumiem. A. Bērziņš iezīmē, ka «patēriņa kredīts ir pakalpojums, ar kuru nebanku finanšu sektors šobrīd izrāda ļoti spēcīgu konkurenci bankām».

Jaunās sistēmas izveide ļauj nodrošināt to, ka lielus finanšu līdzekļus aizņemas vien tās privātpersonas, kas to var atļauties un spēj pierādīt sava finansiālā stāvokļa stabilitāti. Lai to nodrošinātu, izstrādātā platforma ferratum.lv pirms personalizēta piedāvājuma izstrādes veic sarežģītu automatizētu datu analīzi, tostarp banku izdruku pārskatu, saziņu un informācijas apmaiņu ar vairākiem datu reģistriem, kas ar augstu precizitāti ļauj novērtēt cilvēka faktisko finansiālo stāvokli un iespēju robežās prognozēt to arī nākotnē. Tas ļauj rūpīgi izsvērtu lēmumu par aizdevuma piešķiršanu pieņemt tikai vienas minūtes laikā.

Aprēķināts, ka jaunā tiešsaistes sistēma spēj aizstāt aptuveni 20 cilvēku manuālu darbu. Izveidotā tiešsaistes platforma var apstrādāt simtiem tūkstoš pieprasījumu dienā.

Ferratum Group izsniedz īstermiņa aizdevumus un patēriņa kredītus internetā, kā arī kredītus mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Ferratum dibināta 2005. gadā, un tās galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CreamFinance, starptautiskais finanšu pakalpojumu sniedzējs, mainījis savu nosaukumu un kļuvis par AvaFin. Izmaiņu galvenais mērķis ir veidot starptautiski atpazīstamu zīmolu, turpinot aktīvu darbību zem viena vārda visos piecos grupas uzņēmumos – Latvijā, Polijā, Čehijā, Meksikā un Spānijā.

2022. gada 5. oktobrī CreamFinance Holding mainīja savu nosaukumu uz AvaFin Holding LTD. 8.decembrī tam sekoja SIA CreamFinance Latvia, kļūstot par Avafin Latvia SIA. Plānots, ka tuvākajos pāris gados nosaukumu mainīs arī pārējie grupas uzņēmumi, un turpmāk zīmoli darbosies ar vienotu nosaukumu – AvaFin.

Zīmola maiņa kā nākamais attīstības solis

Līdz ar zīmola maiņu un starptautisko darbību apvienošanu tiek uzsākts jauns posms uzņēmuma attīstībā. AvaFin kļūs pieejamāks un atpazīstamāks starptautiskā vidē.

Kaspars Dzirneklis, AvaFin Latvia valdes loceklis: “Kā starptautisks uzņēmums mēs apzināmies, cik svarīgi ir pielāgoties mainīgajai videi, lai spētu darboties un konkurēt globālā mērogā. Uzlabojam procesus un veicam vizuālas izmaiņas zīmolā, bet no juridiskā viedokļa mūsu saistības paliek spēkā. Klienti un partneri būtiskas izmaiņas neizjutīs.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kādēļ latvietis sasniegtā vietā fokusējas uz neiegūto?

Ferratum Bank vadītājs Latvijā Artis Bērziņš, 12.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dzīves līmenis pēdējos gados pastāvīgi pieaug. Lūk, pāris pierādījumu: pie mums sarūk bezdarbs, palielinās cilvēku vidējie ienākumi, samazinās vides piesārņojums, pieaug to cilvēku skaits, kuri ieguvuši augstāko izglītību, mums ir viens no garākajiem apmaksātajiem dekrēta atvaļinājumiem pasaulē un, jā, – radām arvien vairāk atkritumu[1], kas diemžēl ir viens no neizbēgamajiem labklājības blakusefektiem visā pasaulē (starp līderiem šajā rādītājā ir ASV, Austrālija, Dānija, Šveice, Vācija).

Tātad «dzīve iet uz augšu!», kā teiktu apmierināts letiņš sarunā ar draugu. Tomēr cilvēku noskaņojuma līkne spītīgi stāv uz vietas − rocības pieaugums nebūt nenozīmē, ka arī kopumā kļūstam apmierinātāki ar dzīvi. Sūdzēšanās un neapmierinātības fenomens ir apskaužami spēcīgi iedzinis saknes Latvijas iedzīvotāju apziņā. Bet nepārprotiet – te nav runa par to, ka mūsu valstī viss ir lieliski. Nebūt ne. Lai to saprastu, pietiek palasīt kaut vai šīs vasaras skaļāko ziņu virsrakstus. Tomēr tendence fokusēties uz nesasniegto, neiegūto, neizdarīto sabiedrībā ir nomācoši liela.

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ir vienā līmenī ar tādām valstīm kā Baltkrievija, Krievija, Nigērija, Lībija un Mongolija

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz nākamo periodu kā Latvijas Arhitektu savienības prezidents ir ievēlēts LAS padomes biedrs un Latvijas Arhitektu slēpotāju kluba vadītājs - restaurācijas arhitekts Artūrs Lapiņš, informē Latvijas Arhitektu savienība.

Artūrs Lapiņš ir SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" valdes priekšsēdētājs un jau 30 gadus veic vēsturisku ēku un vietu izpētes, izstrādā atjaunošanas projektus, kā arī konsultē un popularizē mantojuma praktiskās saglabāšanas risinājumus. 2022.gadā Latvijas mākslas akadēmijā A. Lapiņš aizstāvēja doktora disertāciju par tēmu "Viduslaiku pilsdrupas Latvijas kultūrvidē", kā arī izdeva fotogrāmatu "Drupuainavas".

Arhitekta darbības akcent kā LAS prezidentam uz turpmākajiem gadiem būs vērsts uz to, lai kolēģu vidū popularizētu vēsturiskās vides sniegtās iespējas un atjaunošanas pieejas, ilgtspējīgas arhitektūras kontekstā, veikt arhitektu nama revitalizāciju un turpināt darbību par arhitektūras likuma pieņemšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru