Jaunākais izdevums

Iebraucot no Vidzemes puses Rīgā, nāksies rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem divus mēnešus ilgāk nekā tika plānots sākumā.

Pērn būvnieki solīja Brīvības ielas un Juglas gatves divu līmeņu krustojumu pārbūvēt līdz šī gada 30.jūnijam. Tomēr būvdarbu veikšanas termiņu bija nepieciešams pagarināt par diviem mēnešiem, līdz 29.augustam, saistībā ar maģistrālā ūdensvada rekonstrukciju un īpašumu piederības jautājumu risināšanu, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans.

Viņš informēja, ka vēl nav noformēti visi īpašumu atpirkšanas dokumenti, kas kavēja savlaicīgu ēku nojaukšanu, tāpēc trases izbūve aizkavējās. Būvdarbu realizāciju sarežģījušas arī veca tilta paliekas, kādēļ nācās atteikties no iepriekš iecerētās būvniecības gaitas.

Būvdarbu laikā AS A.C.B. izbūvēs satiksmes tuneli zem Brīvības gatves, paaugstinās Brīvības ielas līmeni, izbūvēs pilnīgi jaunu Juglas ielas pagarinājumu no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei, kā arī ierīkos jaunas nobrauktuves un uzbrauktuves Brīvības gatvei. Būs arī vairāki gājēju tuneļi brauktuvju šķērsošanai.

Jaunizveidotais satiksmes mezgls no Silciema ielas līdz kanālam Brīvības gatvē ievērojami atvieglos automašīnu kustību augstās satiksmes intensitātes apstākļos, turklāt šis būs viens no mūsdienīgākajiem satiksmes mezgliem Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas auto nomas un līzinga pakalpojumu sniedzējs Sixt no šodienas Rīgā sācis iznomāt velosipēdus par 70 santīmiem pusstundā vietās, kur savulaik atradās BalticBike nomas velosipēdu novietnes. Savlaik BalticBike iznomāja velosipēdus par 70 santīmiem stundā.

Sixt vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems sarunā ar Nozare.lv atteicās minēt, cik lielas investīcijas ieguldītas šajā projektā, taču norādīja, ka nākamgad plānots velonomas piedāvājumu būtiski paplašināt. Patlaban velosipēdus var iznomāt 12 vietās, un kopumā šogad tiks piedāvāti 130 velosipēdi. Reģistrēties var, zvanot pa tālruni, kā arī izmantojot mobilo aplikāciju. Prezentācijas pasākumā ar aplikācijas palīdzību velosipēdu izdevās iznomāt aptuveni piecās minūtēs.

Transporent jūlijā atkārtotā nomas tiesību izsolē iegādājies nomas tiesības uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem velosipēdu nomas punktu veidošanai Rīgā. Transporent izsolē bija vienīgais pretendents un nomas tiesības uz deviņiem zemesgabaliem ieguva par 2175 latiem gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Velosipēdu nomas tīklu Rīgā varētu veidot auto nomas uzņēmums Transporent

LETA, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto nomas uzņēmums Transporent jūlijā atkārtotā nomas tiesību izsolē iegādājies nomas tiesības uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem velosipēdu nomas punktu veidošanai Rīgā, informēja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Transporent izsolē bija vienīgais pretendents un nomas tiesības uz deviņiem zemesgabaliem ieguva par 2175 latiem gadā.

Velosipēdu novietnēm izvēlēti zemesgabali, kur pērn atradās BalticBike nomas velosipēdu novietnes - pie Vaļņu ielas un Kaļķu ielas krustojuma, Vaļņu ielā pie tirdzniecības centra Galerija Centrs, pie Pulkveža Brieža ielas un Elizabetes ielas krustojuma, pie Tallinas ielas un Miera ielas krustojuma, kā arī Krišjāņa Valdemāra ielā un pie Mārupes ielas un Mazās Nometņu ielas krustojuma, pie Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojuma, Dzirciema ielas un Jūrmalas gatves krustojuma, kā arī pie Lielvārdes ielas un Brīvības gatves krustojuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsludināts atklāts konkurss būvprojekta izstrādei 11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojuma infrastruktūras pielāgošanai zemās grīdas tramvaja parametriem, informē pašvaldības uzņēmumā Rīgas satiksme.

Infrastruktūras atjaunošana un pārbūve krustojumā notiks, pielāgojot to zemās grīdas tramvaja parametriem. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 2021. gada 12. jūlijs plkst. 15.00.

11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojumā plānots esošo manuāli pārslēdzamo vienasmeņa pārmiju nomaiņa pret zemās grīdas tramvaja vagonu ekspluatācijas prasībām atbilstošām divasmeņu pārmijām, nodrošinot pārmiju darbības kontroles iespēju ar tālvadību, kā arī paredzot citu ar tramvaju kustības un sliežu ceļu ekspluatācijas apstākļu uzlabošanu saistītu pasākumu īstenošanu, tai skaitā sliežu ceļu pārbūvi; tramvaja kontakttīkla konstrukciju pielāgošanu; lietus ūdens novadīšanas risinājumu sliežu ceļu krustojuma zonā; intensīvas autotransporta satiksmes slodzei atbilstoša brauktuves seguma izbūvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākta Juglas un Malienas ielu krustojuma rekonstrukcija

, 17.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākti rekonstrukcijas darbi Juglas un Malienas ielu krustojumā, lai turpmāk šo krustojumu regulētu ar luksoforu palīdzību, ļaujot transportlīdzekļu vadītājiem un kājāmgājējiem droši šķērsot šo krustojumu.

Rekonstrukcijas laikā visas trīs sabiedriskā transporta pieturvietas šī krustojuma tuvumā tiks izbūvētas «kabatās».

Krustojumā uz ietvēm tiks uzstādītas gājēju drošības barjeras, bet gājēju pārejas tiks aprīkotas ar vājredzīgo gājēju satiksmei paredzētām skaņas iekārtām.

Tāpat šī krustojuma rekonstrukcijas laikā Malienas ielas brauktuves segumā tiks iestrādātas induktīvās cilpas, kas pieslēgtas luksoforu kontrollerim. Tādejādi luksoforu darbība ar induktīvo cilpu palīdzību darbosies atbilstoši satiksmes intensitātei uz Malienas ielas.

Būvdarbus minētajā krustojumā veic SIA SZMA Rīga. Atbilstoši Rīgas domes Satiksmes departamenta prasībām būvdarbu veicējam krustojuma rekonstrukcija jāveic, nepārtraucot transportlīdzekļu satiksmi. Paredzēts, ka šī krustojuma rekonstrukcija noslēgsies novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 19,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 1 736 milj. eiro. Būvniecības produkcijas pieaugumu ietekmēja apjoma kāpums inženierbūvju būvniecībā par 30,6 %. Būvdarbu apjoma pieaugums bija gandrīz visās inženierbūvniecības jomās: autoceļu, ielu, ceļu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecībā – par 28,2 %, ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā - par 51,4 %.

Ievērojams kāpums bija arī maģistrālo cauruļvadu, maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā – par 49,5 %, vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā – par 41,0 % un citu inženierbūvju būvniecībā – par 81,7 %. Ēku būvniecībā produkcijas apjoms pieauga par 11,8 %, ko ietekmēja apjoma kāpums nedzīvojamo ēku būvniecības sektorā par 20,2 %. Savukārt dzīvojamo ēku būvniecībā bija kritums par 11,0 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Būvdarbu veicējus sodīs par sastrēguma izveidošanu

, 11.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome sauks pie atbildības būvdarbu veicējus Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā, kur vakar bija izveidojies milzīgs sastrēgums.

Kanalizācijas rekonstrukcijas darbu veicēji SIA Ostas celtnieks vakar Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā satiksmi nav organizējusi atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai- konstatējis Rīgas domes Satiksmes departaments. Par konstatēto pārkāpumu tiek sastādīts administratīvais akts iesniegšanai Rīgas pašvaldības policijā. Šovakar satiksmes plūsma Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā tiks nodrošināta bez ierobežojumiem.

Atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem būvdarbu veicējs ir atbildīgs par darbu veikšanu un satiksmes organizāciju remontdarbu vietā.

Vakar, apsekojot Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumu, Satiksmes departaments konstatēja, ka remontdarbu vietā satiksme netiek organizēta atbilstoši par satiksmi atbildīgajās institūcijās saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai un Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam. Tāpat konstatēts, ka reālā būvdarbu gaita neatbilst iepriekš plānotajam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rekonstruēts Kurzemes prospekta un Zentenes ielas krustojums

, 01.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 29. augustā, noslēdzās Kurzemes prospekta un Zentenes ielas krustojuma rekonstrukcija, kuras ietvaros šis krustojums aprīkots ar luksoforiem gan gājēju, gan transportlīdzekļu satiksmes drošības paaugstināšanai.

Atbilstoši valsts standarta prasībām krustojumos ar divām braukšanas joslām vienā virzienā nedrīkst saglabāt neregulējamu gājēju pāreju. Rekonstrukcijas rezultātā krustojuma teritorijā ierīkotas vairākas jaunas regulējamas gājēju pārejas vietās, kur gājēju plūsma ir intensīvāka.

Krustojumu modernizējot ar luksoforu objektiem, arī transportlīdzekļu satiksme kļūs drošāka. Luksoforu izbūves rezultātā būs nodrošināta ritmiska satiksmes plūsma no visiem krustojuma virzieniem, samazinot transportlīdzekļu sadursmju iespējamību to vadītāju nesaprašanās dēļ. Tas ir īpaši svarīgi pilsētas sabiedriskajam transportam. Garā sastāva autobusiem iepriekš bija sarežģījumi droši un ērti šķērsot Kurzemes prospekta un Zentenes ielas krustojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot darbus pie jaunās “Lidl” veikala ēkas celtniecības Kalnciema ielā, tiek uzsākta projekta otrā kārta – par “Lidl” līdzekļiem pārbūvēs un modernizēs Melnsila ielas krustojumus ar Kristapa ielu, Kalnciema ielu un Kapseļu ielu.

Tiek plānots, ka krustojumu pārbūve ilgs līdz septembrim.

Projekta gaitā šajos trīs krustojumus tiks uzstādīti viedie luksofori satiksmes plūsmas uzlabošanai, ierīkotas un izgaismotas gājēju pārejas, izbūvēta papildjosla labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru Melnsila un Kapseļu ielu krustojumā. Krustojumu modernizācijas projektu izstrādāja SIA “Tomus”, bet būvdarbus veiks SIA “Aimasa”. Kopējās “Lidl” investīcijas Melnsila ielas krustojumu modernizācijā un satiksmes plūsmas uzlabošanā pārsniegs 400 000 eiro.

Melnsila un Kapseļu ielas krustojumu pilnībā modernizēs, izveidojot papildjoslu labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru. Tiks izveidotas gājējiem drošas pārejas, kuras marķēs ar labi redzamām “zebrām”. Satiksmes plūsmas regulēšanai tiks uzstādīti viedie luksofori. Redzamības uzlabošanai arī uzstādīs jaunus LED gaismekļus. Lietus un sadzīves kanalizācijas vajadzībām pilnīgi no jauna izbūvēs mūsdienīgu noteksistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprā lietus dēļ Rīgā kavējas sabiedriskā transporta kustība, informēja SIA Rīgas satiksme Informācijas centra vadītāja Liene Rumpane.

Apstājusies 6. un 11. tramvaja kustība, jo applūdušas sliedes to galapunktā Radio ielā, kā arī Matīsa un Tērbatas ielu krustojumā. 5. un 9. tramvajs apstājies, jo applūdušas sliedes Pētersalas ielā.

Trolejbusiem apstājusies kustība 19. un 24. maršrutā, jo applūdis Bauskas ielas viadukts. Kustība traucēta 17. un 23. trolejbusa kustība Nīcgales un Dzelzavas ielā. Autobusiem, trolejbusiem un tramvajiem citos maršrutos kavējumi ir aptuveni 40 minūtes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras Hidrometereoloģisko prognožu daļas vadītājs Jānis Vēveris pastāstīja, ka Rīgu sasniegusi atmosfēras fronte ar lieliem gubu mākoņiem un pērkonu, vēja ātrums bija 22 metri sekundē. Īsā laikā galvaspilsētā nolija 33 milimetri nokrišņu, kas ir gandrīz puse no mēneša normas – 88 mm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iegriež vecās kļūdas

Ingrīda Drazdovska, Db, 20.05.2009

«Daudzdzīvokļu māju attīstītāji, kuru projekti tagad stāv neizpārdoti, neticēja vai negribēja ticēt, ka krīze ir nopietna un ieilgs,» uzskata SIA BaltHaus analītikas nodaļas vadītāja Ludmila Zommere. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārprodukcija, apsīkusī naudas plūsma daļai attīstītāju liek izšķirties par maksātnespēju. Pēc kompānijas BaltHaus datiem, Rīgā ir apturēti apmēram 20 dzīvojamie projekti dažādās celtniecības stadijās.

Nule tiesa atzinusi attīstītāja Remarks nekustamie īpašumi maksātnespēju, — liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

SIA Remarks nekustamie īpašumi bija viena no pirmajām uzņēmējsabiedrībām Latvijā, kā arī nekustamā īpašuma jomā, kura bija lūgusi piemērot tiesiskās aizsardzības procesu, ko tiesa arī bija apstiprinājusi pagājušā gada 27. novembrī. Taču tas neglāba uzņēmumu no maksātnespējas. Šis uzņēmums pēdējos gadus galvenokārt pieminēts saistībā ar konfliktu, kas kompānijai izveidojās ar pircējiem par dzīvokļu cenām projektā Podnieki, Ādažos, kur sākotnēji bija paredzēts uzbūvēt 10 dzīvojamās ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidu industriālās maģistrāles būvniecība Valmierā varētu sākties vasarā vai rudens sākumā, atkarībā no iepirkuma procedūras ilguma, informē Valmieras novada pašvaldībā.

Valmieras novada pašvaldība parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu projekta "Valmieras pilsētas Dienvidu industriālā maģistrāle - Linarda Laicena ielas savienojums ar TEN-T tīklu" īstenošanai.

Projektā paredzēts pārbūvēt L. Laicena ielu, paralēli vecajam dzelzceļam posmā no L. Laicena ielas līdz Cēsu ielai izbūvēt jaunu ielas posmu, kā arī rekonstruēt Cēsu ielu posmā no vecā dzelzceļa līdz valsts vietējam autoceļam. Projekts tiks īstenots līdz 2023.gada decembrim.

Valmieras novada pašvaldības ceļu būvinženiere Inese Kokenberga norāda, ak Dienvidu industriālās maģistrāles būvprojektu paredzēts apstiprināt Valmieras novada būvvaldē šī gada maija beigās vai jūnija sākumā. Pēc tam nekavējoties tiks izsludināts būvdarbu iepirkums, lai būvdarbu veicējs varētu paspēt pabeigt maģistrāles izbūvi līdz 2023.gada beigām. Maģistrāles izbūve turpināsies arī ziemā, lai varētu iekļauties noteiktajā termiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Lietus vietumis aizskalojis kanalizācijas aku vākus

Gunta Kursiša, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgās lietus gāzes pirmdien Rīgā radījusi apgrūtinājumus transportlīdzekļu satiksmei, appludinot vairākus krustojumus un ielās, kā arī noskalojot kanalizācijas aku lūkas, brīdina Rīgas domes Satiksmes departaments.

Lietus noskalojis kanalizācijas aku vākus Juglas ielā pie Latvijas Neredzīgo pansionāta, Miera un Tallinas ielu krustojumā un Ilūkstes ielā pie ēkas nr. 14.

Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes vadības centra informāciju, pirmdien plkst. 16 satiksme bija kavēta Aizsaules un Gaujas ielu krustojumā, Katlakalna un Lubānas ielu krustojumā, Gunāra Astras ielā pie Mēbeļu nama, Stokholmas ielā 12, 15. trolejbusa pieturvietā Salaspils iela. Tāpat applūdis ir Dzelzavas un Nīcgales ielu krustojums, jo šajā posmā vēl nav pabeigti lietus ūdens kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas darbi.

Savukārt lielas peļķes izveidojušās – Katlakalna un Lubānas ielu krustojumā, kā arī Maskavas un Lubānas ielu krustojumā. Šajā posmā kavēta sabiedriskā transporta kustība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sadala mērķdotācijas līdzekļus Rīgas ielām

, 16.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja apstiprināja Satiksmes departamenta sagatavoto „Mērķdotāciju pašvaldības autoceļiem un ielām” izlietojuma programmu, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

771 238 lati no šīs programmas nesadalītā līdzekļu atlikuma 2008. gadam tika piešķirti vairākiem objektiem:

1. Ls 34 100 sabiedriskā transporta pieturvietas Skola pārcelšanai Zentenes ielā 26;

2. Ls 20 000 Satekles un Visvalža ielas krustojuma rekonstrukcijai;

3. Ls 47 000 Laimdotas ielas un Tālivalža ielas krustojuma rekonstrukcijai;

4. Ls 68 300 apgriešanās vietas izveidei Mīlgrāvja ielā pie Ostas prospekta;

5. Ls 52 000 ar luksoforu aprīkotas gājēju pārejas izbūvei 11. Novembra krastmalas un Poļu gātes krustojumā;

6. Ls 48 000 jaunu luksoforu izbūvei Kr.Barona un Ērgļu ielas krustojumā;

7. Ls 52 000 jaunu luksoforu izbūvei Gaujas ielā 23;

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Krustojuma pārbūvē iegulda uzņēmuma līdzekļus 600 tūkstošu eiro apmērā

Db.lv, 06.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies Elizabetes ielas un Satekles ielas krustojuma pārbūves darbi pie tirdzniecības centra "Origo" un jaunā biznesa centra "Origo One".

Projekta īstenošanu pilnā apmērā finansēja nekustamo īpašumu attīstītājs un apsaimniekotājs "Linstow Center Management" (LCM), pilsētas infrastruktūras uzlabošanā ieguldot 600 000 eiro.

Pārbūves rezultātā līdz šim neregulētajā krustojumā izveidotas jaunas gājēju pārejas drošai ceļa šķērsošanai, uzstādīta luksoforu sistēma ceļu satiksmes regulēšanai, pagarināta Elizabetes ielas velo josla pāri Satekles ielai, kā arī mainītas apakšzemes inženiertehniskās komunikācijas.

"Pusgadu ilgušie būvdarbi šā gada jūlijā ir veiksmīgi noslēgušies. Šī krustojuma uzlabošanas projekta īstenošana ir bijis ļoti komplicēts process, kas prasīja vairāk nekā astoņus gadus un izgaismoja dažādus sarežģījumus un nepilnības publiskās infrastruktūras īstenošanas procesā par privātajiem līdzekļiem," stāsta "Linstow Center Management" projektu direktors Andis Kublačovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pārdaugavā par 800 000 eiro izbūvēts viedierīcēm aprīkots krustojums

Zane Atlāce - Bistere, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzlabotu satiksmes plūsmu un drošību, izbūvēts Mūkusalas un Dēļu ielu krustojums, aprīkojot to ar modernām satiksmes detekcijas un vadības iekārtām, informē SIA Mūkusalas Biznesa Centrs valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane.

Tādējādi tiks nodrošināta adaptīva transporta un gājēju plūsma, vadoties pēc satiksmes intensitātes dažādos diennakts laikos.

Krustojuma kapacitāti bija nepieciešams palielināt, jo ik dienu Dēļu ielā, kur atrodas Mūkusalas Biznesa Centrs, iegriežas vairāk nekā 1000 automašīnas, un līdzšinējais satiksmes organizācijas risinājums nebija piemērots tik lielai transporta līdzekļu plūsmai. Līdz ar jaunā krustojuma izbūvi palielināta uz un no Dēļu ielas izbraucošo transporta līdzekļu plūsma, nekavējot esošo satiksmi pa Mūkusalas ielu.

Krustojumā iebūvēts taktilais bruģis, lai informētu neredzīgos cilvēkus par gājēju pārejas sākumu un beigām. Izbūvēta jauna lietus un kanalizācijas sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Laikraksts: Ogres iedzīvotāji krustojuma pārbūvi uzskata par nevajadzīgu

Dienas Bizness, 03.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogrē pašlaik notiek lokveida krustojuma izbūve, lai savienotu piecus piebraucamos ceļus, tomēr iedzīvotāji ir neapmierināti par izcirstajiem kokiem un uzskata, ka naudu vajadzēja ieguldīt citu ielu rekonstrukcijai un pārbūvei, vēsta laikraksts Diena.

Lokveida krustojumam jāsavieno Tīnūžu iela, Mālkalnes prospekts, Zilokalnu prospekts, autoceļš Ulbroka-Ogre un Mežezera iela. Ceļu būves un pašvaldības speciālisti uzskata šo par labāko iespējamo risinājumu.

Minētajā krustojumā nav redzētas grandiozas avārijas un nav manīti arī satiksmes sastrēgumi, tādēļ rodas jautājums, vai jaunā krustojuma būve maz nepieciešama, norāda Ogres iedzīvotāja Lāsma, kas dzīvo šajā rajonā. Viņas vērtējumā daudz svarīgāk būtu atjaunot Mālkalnes ielas segumu, kas ir klāts ar bedrēm un ielāpiem. Savukārt cits ogrēnietis Jānis pārliecināts, ka lielāka lietderība būtu Kalna prospekta un Brīvības krustojuma rekonstrukcijai, jo šis krustojums patlaban ir nepārredzams un to tiešām varētu pārveidot par apļa krustojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ noslēdzas Rīgas pašvaldības veiktie pamata būvdarbi Ģ. Radziņa krastmalā, Rīgas autoostas, Centrāltirgus un Centrālās stacijas piegulošajā teritorijā, kas nepieciešami dzelzceļa infrastruktūras “Rail Baltica” integrēšanai pilsētas centra infrastruktūrā.

Pēc būvdarbu aktīvās fāzes tiks uzsākts pēdējais posms - objektu nodošana ekspluatācijā. Vienlaicīgi turpināsies Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras “Rail Baltica” izbūve.

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis: “Ar šo projektu un nākamajiem, kas sekos, lai sekmīgi integrētu “Rail Baltica” pilsētas infrastruktūrā, mēs būvējam Rīgas vizītkarti – šeit radīsies pirmais iespaids par Rīgu tiem, kuri no citām Eiropas valstīm ieradīsies mūsu pilsētā, izmantojot jauno vilciena līniju. Šī pārbūve plašā teritorijā ap Centrālo staciju agrāk nošķirtu Rīgas daļu padara par pilsētas dinamiskā asinsritē pilnvērtīgi integrētu vidi, kur ieguvēji ir visi – krastmala ir ērti pieejama gājējiem, ir jauni veloceļi, sabiedriskais transports kursēs raitāk, sakārtota ir arī infrastruktūra autovadītājiem. Un vēl šis projekts ir apliecinājums Rīgas veiktspējai – no brīža, kad pilsētai kļuva pieejami ES fondu līdzekļi šīs teritorijas pārbūvei, līdz praktiskai vīziju īstenošanai ir pagājuši nepilni trīs gadi un uzbūvēts viss ir ātri un efektīvi nepilna gada laikā.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gadā, salīdzinot ar 2015. gadu, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem samazinājās par 17,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 1,4 miljardi eiro.

Būvniecības produkcijas samazinājumu būtiski ietekmēja apjoma kritums inženierbūvju būvniecībā (40,7 % no kopējā būvniecības apjoma) par 33,3 %. Kritums bija gandrīz visās inženierbūvniecības jomās: ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā samazinājums par 31,3 %, tiltu, estakāžu un tuneļu būvniecībā - par 29,9 %, autoceļu, ielu, ceļu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecībā – par 29,5 %. Ievērojams samazinājums bija arī vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā – par 11,5 %. Savukārt pieaugums bija maģistrālo cauruļvadu, maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā – par 6,2 %.

Ēku būvniecība pagājušajā gadā samazinājās par 2,2 % un to ietekmēja kritums nedzīvojamo ēku būvniecības sektorā par 4,0 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes deputāts Gavars nespēj atrast brīvkrānu

LETA, 08.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes opozīcijas deputāts Valdis Gavars (V) domes frakciju bloka Vienotība vārdā šodien izplatījis paziņojumu presei, ka Mārupītes apkaimes iedzīvotājiem trūkst dzeramā ūdens, jo viens no SIA Rīgas ūdens brīvkrāniem nemaz neesot uzstādīts.

«Rīgas domes frakciju bloka Vienotība deputāti saņēmuši Mārupītes apkārtnes iedzīvotāju sūdzības par dzeramā ūdens trūkumu, jo Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas ūdens solītais nodrošināt iedzīvotājus ar dzeramo ūdeni, uzstādot brīvkrānus, izrādījies tikai solījums - jau divas dienas brīvkrāns Vācieša un Kantora ielas krustojumā nav pieejams,» teikts Gavara paziņojumā.

Gavars pats personīgi esot pārliecinājies, ka viens no diviem brīvkrāniem, ko solīja Rīgas dome, tiešām nav uzstādīts. Par konstatēto faktu Gavars esot informējis arī Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāju Vjačeslavu Stepaņenko (LPP/LC), taču aktīva rīcība nesekoja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā, Uliha un Robežu ielas krustojumā no 21. marta oficiāli sāks darboties ar LMT mašīnredzes risinājumu aprīkotā viedā satiksmes kontroles iekārta. Tas būs pirmais šāda tipa risinājums Latvijā, kas oficiāli iekļauts satiksmes uzraudzības sistēmā.

Fiksēto informāciju par autovadītājiem, kuri šķērsojuši krustojumu pie sarkanās gaismas, tas nodos Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Pašvaldības policijas datubāzēm, lai pārkāpējiem tiktu piemērots administratīvais sods.

Viedais risinājums testa režīmā minētajā krustojumā darbojas jau kopš 2019. gada rudens, taču līdz šim tas tikai fiksējis pārkāpēju statistiku. Tā ir gana iespaidīga – pēdējos 8 mēnešos kopā fiksēts vairāk nekā 600 sarkanās gaismas pārkāpumu. Šopavasar Liepājas pilsēta noslēgusi līgumu ar LMT par risinājuma oficiālu iekļaušanu satiksmes uzraudzības sistēmā, lai uzlabotu satiksmes drošību un novērstu pārkāpumus. Tādējādi Liepāja kļuvusi par pirmo inovatīvu ceļu satiksmes drošības risinājumu lietotāju valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Papildināts ar foto - «Melnais punkts» pie Dominas pārbauda pacietību

Dienas Bizness, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie Rīgas Tehniskās koledžas, SIA Auto Brasla un Rallija kroga, līdzās vietai, kur Purvciema pusē Zemitāna tilts tiekas ar Dzelzavas ielu, izveidojies viens no nejaukākajiem galvaspilsētas krustojumiem - Bērzaunes un Braslas ielas šķērsojums, raksta laikraksts Diena.

«Rīgā pie Zemitāna tilta ir krustojums, nē, drīzāk nobrauktuve uz Braslas ielu, kas panikā dzen jaunos autovadītājus tikai tāpēc, ka šajā krustojumā trūkst ceļa zīmes, kas apzīmē galveno ceļu,» esot novērojis tālbraucējs šoferis Mārtiņš.

Domina ir tikai viens no iemesliem, kādēļ strauji pieauga kustības intensitāte ielās, kas būvētas rajonu iekšējai lietošanai, nevis kā automaģistrāles. Tomēr satiksmes intensitāte Bērzaunes, Braslas, Ieriķu, Ūnijas un vēl citās apkārtējās ielās aizvien pieaug, raksta laikraksts.

Tas norāda, ka vairāk nekā divdesmit gadu ik dienu šajā kravas automobiļiem pieblīvētajā krustojumā vērojamas situācijas, kad no avārijas paglābj vienīgi satiksmes dalībnieku pieredze, intuīcija un meistarība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotāji izvērsuši cīņu par klientu piesaisti; pie lielo korporatīvo klientu durvīm gaida rindā

Pēdējo gadu laikā degvielas tirgotāji nekautrējoties būvē jaunas degvielas uzpildes stacijas (DUS) tiešā konkurentu tuvumā, jo notiek sīva cīņa par katru klientu. Īpaši izteikta tā ir korporatīvo klientu vidū. Lielo klientu menedžeri neatlaidīgi uzņēmumiem piedāvā vilinošas atlaides, mēģinot pārspēt esošā piegādātāja piedāvājumu – neskatoties uz to, Latvijas tirgū atgriezies degvielas mazumtirdzniecības zīmols Shell, savukārt nule kā sevi pieteicis jauniņais Kool Latvija. «Latvija ir pārsātināta ar DUS. Konkurence ir ļoti sīva, katrā krustojumā klientam ir 2–3 izvēles, kur uzpildīties. Šajā segmentā nevarētu sūdzēties par konkurences trūkumu,» atzīst degvielas tirgotāja Virši-A Pārdošanas vadītājs Arnis Andrianovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Tuvākajos gados plānots veikt remontu vairākos Vidzemes šosejas posmos

Dienas Bizness, 20.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajos gados plānots veikt remontdarbus vairākos Vidzemes šosejas (autoceļš Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža (Veclaicene) (A2)) posmos, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Šogad uz šī autoceļa seguma pastiprināšanas darbi notiek abās brauktuvēs no pagrieziena uz Langstiņiem līdz nobrauktuvēm no pārvada pār dzelzceļu Garkalnē (15,4.-25,5. km), un šie darbi tiek veikti ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Tāpat ir noslēgts līgums par seguma atjaunošanas darbiem no pagrieziena uz Tallinu līdz iepriekš minētajam remontdarbu posmam (14,90.-15,40. km), savukārt darbiem posmā Siguldā (52,10.-53,60. km) ir izsludināts iepirkums. Abi minētie posmi tiks remontēti par valsts pamatbudžeta līdzekļiem.

Plānots, ka šogad tiks uzsākti seguma atjaunošanas darbi no krustojuma ar reģionālo autoceļu P32 Augšlīgatnē līdz krustojumam ar vietējo ceļu V315 Ieriķos (63,31.-71,17. km) un no Ieriķiem līdz pagriezienam uz Cēsīm (71,17.-77,86. km).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Altonavas ielā būs jauna papildus josla

, 04.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ uzsākti priekšdarbi Altonavas ielas un Ojāra Vācieša ielas krustojuma rekonstrukcijai. Tās ietvaros Altonavas ielas brauktuve pirms pieslēgšanās Ojāra Vācieša ielai tiks paplašināta ar jaunu papildus braukšanas joslu.

“Lai paaugstinātu satiksmes drošību un uzlabotu satiksmes plūsmu, krustojuma rekonstrukcijas darbu ietvaros Altonavas ielā tiks izbūvēta viena papildus braukšanas josla. Tādejādi esošā braukšanas josla ļaus transportlīdzekļu vadītājiem nogriezties pa kreisi uz Ojāra Vācieša ielu, bet jaunā braukšanas josla – nogriezties pa labi uz Ojāra Vācieša ielu,” skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas pārvaldes priekšnieks Georgijs Sovetovs.

Augstās transportlīdzekļu satiksmes intensitātes dēļ līdz šim pa Altonavas ielu braucošajiem bija ilgi jāgaida piemērots brīdis, lai droši veiktu kreiso pagriezienu uz Ojāra Vācieša ielu. Šādi kreisā pagrieziena manevra veicēji kavēja tos transportlīdzekļus, kas vēlējās šajā krustojumā nogriezties pa labi. Satiksmes plūsmas uzlabošanai šogad minētajā vietā tika aizliegts kreisā pagrieziena manevrs darba dienās no plkst. 7.00 līdz 19.00. Tas bija pagaidu risinājums, jo rekonstrukcijas rezultātā kreisā pagrieziena laika ierobežojumi tiks atcelti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā atkal problēmas ar ūdeni

Atis Rozentāls, Db, 16.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. līdz 24. maijam rekonstrukcijas dēļ būs problēmas ar ūdens padevi Daugavas labajā krastā. Remontdarbi notiek Brīvības ielā, Džutas un Lielvārdes ielu krustojumā.

SIA Rīgas ūdens sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Mucenieks Db norādīja, ka darbu ietvaros notiks ūdensvada pārslēgšana un savienojošo mezglu nomaiņa, kas radīs ūdens plūsmas un spiediena izmaiņas pilsētas ūdensvada tīklā. Līdz ar to šajā laika periodā atsevišķos Rīgas pilsētas labā krasta rajonos paredzami īslaicīgi ūdens piegādes pārtraukumi, bet darbu beigu posmā un līdz pat 25. maijam - ūdens uzduļķošanās.

Minēto rekonstrukcijas darbu laikā Brīvības, Džutas un Lielvārdes ielu krustojumā paredzēti satiksmes ierobežojumi. Virzienā no Juglas uz centru, satiksme tiks organizēta divās joslās, no kurām labā josla paredzēta taisnvirziena kustībai pa Brīvības ielu un pagriezienam uz Džutas ielu, savukārt kreisā josla tikai pagriezienam pa kreisi uz Lielvārdes ielu. Virzienā no centra uz Juglu, pirms Lielvārdes ielas krustojuma darbu zonas apbraukšana tiks organizēta vienā joslā, kas paredzēta tikai taisnvirziena kustībai pa Brīvības ielu, bet pagrieziens pa labi uz Lielvārdes ielu veicams īsi pirms Lielvārdes ielas krustojuma pēc atsevišķas ceļa norādes. No Lielvārdes ielas paredzēts tikai labais pagrieziens izbraukšanai uz Brīvības ielu virzienā uz Juglu, savukārt no Džutas ielas – tikai labais pagrieziens izbraukšanai uz Brīvības ielu virzienā uz centru.

Komentāri

Pievienot komentāru