Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marmelādes darbnīcas radītie apavu aksesuāri ShoeBerry jau gozējas arī ārvalstu veikalu plauktos, bet uzņēmuma īpašnieces prātu nodarbina kāzu aksesuāru radīšana

Marmelādes darbnīcas īpašniece Agata Zariņa patlaban ar satraukumu gaida Ziemassvētku laiku, kad, līdzīgi kā citos gados, mazajā veikaliņā ienāks vairāk klientu.

Pirms trīs gadiem, sākot biznesu, A. Zariņa DB atklāja savas ambīcijas par veikalu ķēžu atvēršanu gan tepat Latvijā, gan kaimiņvalstīs. Par spīti tam, ka ieceres nav īstenojušās, uzņēmēja atzīst, ka pārmaiņas notiek un tās ir tikai uz labu. Tāpat pirmais un vienīgais veikaliņš, kurš sākotnēji bija iecerēts tikai kā Marmelādes darbnīcas ražoto aksesuāru platforma, ieguvis citus vaibstus un tajā var atrast arī citu Latvijas ražotāju dizaina lietas.

Pagājušajā gadā Marmelādes darbnīcas paspārnē izveidojies jauns zīmols ShoeBerry – aksesuāri apaviem. «Man patīk skaisti apavi, un reiz izdomāju matu lentes pievienot klāt kurpēm. Secināju, ka izskatās glīti. Sāku domāt dažādus risinājumus, kā šo aksesuāru padarīt apaviem piemērotāku, proti, lai stiprinājums nespiestu,» stāsta A. Zariņa. Drīz vien apavu aksesuāri iemantoja pircēju mīlestību.

«Sapratu, ka tā varētu būt atsevišķa niša. Divas reizes esmu bijusi starptautiskajā izstādē Diseldorfā, kur par jaunajiem aksesuāriem guvu labas atsauksmes un jau pirmos pasūtījumus, kas bija liela veiksme,» viņa atklāj. ShoeBerry aksesuāri atrodami veikalu plauktos Beļģijā, Nīderlandē un Vācijā, un tieši ar šo valsti A. Zariņa saista nākotnes plānus – notiek sarunas par sadarbību ar kādu izplatītāju, kura paspārnē ir 500 kāzu veikalu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: Pašiem savs laikrādis

Anda Asere, 02.12.2014

Koka trauku un svečturu Muca un koka pulksteņu Watch Me idejas autors Mārtiņš Eiduks

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mucas koka trauku biznesam izaugusi atvase – koka pulksteņu izgatavošana, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

No koka gabaliņiem, kas palikušas pāri, gatavojot Mucas traukus un svečturus, tapuši pirmdienkoka pulksteņi. Mārtiņš Eiduks, koka trauku un svečturu Muca un tagad arī koka pulksteņu Watch Me idejas autors, tad secinājis, ka rezultāts ir labs un varētu šo eksperimentu turpināt.

Pirmie eksperimentālie pulksteņi tapa no mucu dēlīšu pārpalikumiem, ko izmantoja trauku un svečturu gatavošanā, bet tagad tiek lietoti citi materiāli, jo atlikumi nebija piemēroti pulksteņiem. «Ir nianses, kas jāņem vērā, taisot pulksteņus,» teic Mārtiņš. Sākumā pulksteņmeistars, ar ko Mārtiņš un viņa sieva un biznesa partnere Agata Zariņa-Eiduka konsultējās, bija skeptisks – ne jau jūs pirmie nākat ar tādu ideju. Taču laika gaitā ar viņu izveidojās laba sadarbība. Pirmos Watch Me pulksteņus izgatavoja pulksteņmeistars, bet tagad, apgūstot visus smalkumus, Mārtiņš tos izgatavo pats.

Komentāri

Pievienot komentāru