Auto

Ierobežos satiksmi Kārļa Ulmaņa gatvē

Gunta Kursiša, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Sakarā ar satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas darbiem no 3. jūnija līdz šā gada nogalei uz pārvada tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas laikā satiksme tiks organizēta pa trim braukšanas joslām, no kurām vidējā joslā tiks organizēta maiņvirziena satiksme.

Rīta stundās no plkst. sešiem līdz plkst. vienpadsmitiem Rīgas centra virzienā varēs iebraukt pa divām braukšanas joslām, un pa vienu joslu varēs nokļūt pilsētas robežas virzienā, savukārt pēc plkst. vienpadsmitiem līdz plkst. sešiem - satiksme tiks organizēta pa divām joslām pilsētas robežas virzienā un pa vienu joslu - centra virzienā.

Uz pārvada braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 kilometriem stundā. Vidējā braukšanas joslā varēs braukt tikai tie transportlīdzekļi, kuru platums nepārsniedz divus metrus.

Remontdarbu laikā tiks veikta pārvada siju rekonstrukcijas, balstu remonts, hidroizolācijas izbūve, brauktuves seguma izbūve, kā arī gājēju ietvju un prettrokšņu sienu ierīkošana.

Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada pār dzelzceļu rekonstrukcijas izmaksas ir 2,06 Ls, un šos darbus veiks SIA Tilts, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā. Renovācijas autoruzraudzību veiks uzņēmums SIA Rīgas tilti par 10,3 tūkst. Ls.

Savukārt Kārļa Ulmaņa gatves un lidostas Rīga pievadceļa šķērsojuma rekonstrukcija no Lielirbes ielas līdz Šampētera ielai un no Grenču ielas līdz Gramzdas ielai izmaksās vairāk nekā 2,5 Ls, un šo darbu veicēja būs a/s A.C.B.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Paraksta līgumu par par vietējās joslas izbūvi Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai

Žanete Hāka, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vastint Latvia SIA parakstījusi līgumu ar SIA CBF Ļ-KO par vietējās joslas izbūvi Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai, kur drīzumā tiek plānots sākt biroju ēku kompleksa Business Garden Rīga un dzīvojamo ēku Lindenholma – būvniecību, informē kompānijas pārstāvji.

Līgumā paredzēto darbu apjoms ietver vietējās joslas izbūvi un pieslēgšanu Kārļa Ulmaņa gatvei un apbūves teritorijas ielām, kā arī ietves–veloceliņa izveidi. Darbus plānots pabeigt 2015. gada augustā.

Vietējās satiksmes josla Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai nodrošinās piekļuvi Vastint Latvia SIA piederošajai apbūves teritorijai, un tiks īstenoti visi priekšnosacījumi, lai uzņēmums varētu sākt biroju ēku kompleksa Business Garden Rīga un dzīvojamo ēku projekta Lindenholma īstenošanu.

Pašreiz teritorijā norit ārējo tīklu izbūves darbi, kurus plānots pabeigt šā gada vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ uzsāksies ielu seguma atjaunošanas darbi Pārdaugavā, ko plānots pabeigt līdz oktobra beigām, informē Rīgas domes Satiksmes departaments piebilstot, ka autovadītājiem jārēķinās ar papildus ceļā pavadīto laiku.

Ielu seguma atjaunošanas laikā ielas brauktuvei uzklās jaunu asfaltbetona segumu, atjaunos vai uzlabos brauktuves apmales, komunikāciju aku lūkas, uzklās jaunu ceļa horizontālo apzīmējumu, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju.

Būvniekiem esot izvirzīts priekšnoteikums, ka darbi jāveic nepārtraucot satiksmi, kā arī, ja laika apstākļi ir labvēlīgi arī naktīs, netraucējot vietējās apkārtnes iedzīvotāju nakts mieru.

Ielu segums tiks atjaunots Pārdaugavas ielās: Jūrmalas gatvē no Kurzemes prospekta līdz Kurzemes prospektam, Kārļa Ulmaņa gatvē no Bieķengrāvja estakādes līdz satiksmes pārvadam pār dzelzceļu, nobrauktuvei no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Mūkusalas ielai (virzienā uz centru), Rostokas ielā un Jāņa Endzelīna ielā no Rostokas ielas līdz Priedaines ielai, Bauskas ielā no Bukaišu ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei, Kuldīgas ielā no Kliņģeru ielas līdz Vīlipa ielai, Slokas ielā no Baldones ielas līdz Jūrmalas gatvei, Lilijas ielā no Dagmāras ielas līdz Buļļu ielai, Volguntes ielā, Paula Lejiņa ielā brauktuves nepāra numuru pusē un Imantas 13. Līnija, kā arī Mazā Nomeņu ielā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai un Liepājas ielā no Mazās Nometņu ielas līdz Mārupes ielai un Stūres ielā. Arī būtisku uzlabojumu izjutīšot tie autovadītāji, kuri ikdienā kā ikdienas maršrutu izmanto Braslas ielu virzienā no Ieriķu ielas līdz Vestienas ielai un Vestienas ielā no Braslas ielas līdz Stopiņu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teritorijā starp Kārļa Ulmaņa gatvi, Remtes un Jaunmoku ielu Rīgā plānots būvēt tirdzniecības centru, secināms no trešdien pilsētas pagaidu administrācijas sēdē apstiprinātā lēmuma par lokālplānojuma izstrādes sākšanu zemesgabaliem Remtes ielā 21 un 19a un Ulmaņa gatvē.

Lokālplānojuma ierosinātājs ir zemes īpašniece SIA "Rēzeknes gaļas kombināts". Īpašnieks ir piesaistījis investoru, noslēdzot vienošanos par tālākajām darbībām jauna tirdzniecības un pakalpojuma objektu apbūves ieceres īstenošanai.

Plānotās tirdzniecības vietas teritorija atrodas Pleskodāles apkaimē, tirdzniecības centra "Spice" apkārtnē. Teritorija ir apbūvēta, tiek izmantota noliktavām, remontdarbnīcām un citai saimnieciskai darbībai. Apbūvē dominē padomju laika metāla konstrukciju angāri. Teritorija ir saimnieciski izmantota, taču, ņemot vērā būvju un infrastruktūras nolietojumu, teritorijas sadrumstaloto apsaimniekošanu starp dažādiem nomniekiem un citus faktorus, vizuāli vērtējama drīzāk kā Ulmaņa gatves ielas ainavas telpu degradējoša un komerciālas apbūves potenciālam neatbilstoša, uzskata ieceres autori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitalizācija auto izvēlē, elektroauto pārdošanas pieaugums, lietotu auto reputācijas maiņa, jaunas prasības autoservisiem un klientu paradumu transformācija – tā ir autopārdošanas industrija šodien, kur Moller Auto dīleri, tirgojot gan jaunas, gan lietotas automašīnas, navigē vienas pieturas dīleru koncepta virzienā.

Par šodienu, rītdienu un izaicinājumiem Dienas Bizness uzdeva jautājumus Moller Auto uzņēmumu grupas izpilddirektorei Baltijā Izīdai Gerkenai.

2023. gads ir aizvadīts. Audi un Volkswagen ir vienas no iecienītākajām automašīnām pircēju izvēlē – kā veicies ar šo marku pārdošanu?

Kopumā gads aizvadīts veiksmīgāk, nekā plānots. Mūsu biznesa rezultāti par 2023. gadu rāda, ka Baltijā kopumā lietotu auto segmentā tika pārdots par 26% vairāk auto nekā 2022. gadā. Savukārt vislielākā izaugsme piedzīvota elektroauto segmentā, kas Baltijā pērn pieauga par 63%, salīdzinot ar 2022. gadu. Tikmēr jaunu auto segmentā pārdošanas rādītāji bija stabili, saglabājoties 2022. gada līmenī, par spīti satricinājumiem ekonomikā, ko nesuši aizvadītie gadi. Pērnā gada sākumā novērojām jaunu auto tirgus atveseļošanos, un to pamatā ietekmēja iedzīvotāju finansiālās konfidences uzlabošanās, kas, jāatzīst, bija netipiski inflācijas rādītājiem, kā arī vajadzība pēc personīgās mobilitātes, kas aizvien ir daudzu cilvēku prioritāšu augšgalā. Ietekmi jūtam arī šogad. Proti, inflācijas drudzis ir pārvarēts, un cilvēki nākotni sāk vērtēt, balstoties uz prognozējamākiem apstākļiem, kas arī dod iespēju skaidrāk paredzēt personīgās investīciju iespējas. Aizvadītajā gadā būtiski auga pieprasījums pēc lietotiem auto ar nepieredzētu uzrāvienu oktobrī, kad apgrozījums lietoto auto segmentā auga par 87%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas maratona laikā jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem

Zane Atlāce - Bistere, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lattelecom Rīgas maratona norisi nedēļas nogalē pilsētā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi, tostarp jau no 18. maija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala, informē Rīgas domē.

No 18. maija plkst. 20.00 līdz 21. maija plkst. 6.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm un operatīvo transportu). Tostarp apstāties un stāvēt šajā posmā transportlīdzekļiem būs aizliegts jau no 17. maija plkst. 20.00.

19. maijā no plkst. 9.30. līdz plkst. 11.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Ģimeņu skrējiena laikā, kurš notiks pa maršrutu: 11.novembra krastmala–Eksporta iela–Muitas iela–Citadeles iela–Krišjāņa Valdemāra iela–Vanšu tilts–apgriešanās pretī Ķīpsalas ielai–Vanšu tilts–Krišjāņa Valdemāra iela–Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris–Brīvības iela–Brīvības pieminekļa laukums (apgriešanās)–Kaļķu iela–11.novembra krastmala (finišs).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo trīs gadu laikā ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's attīstībā Latvijā investēs ap pieciem miljoniem eiro, intervijā aģentūrai LETA stāsta daudznozaru uzņēmumu grupas Hili Ventures, kuras meitasuzņēmums Premier Capital Baltijas valstīs, Grieķijā un Maltā pārvalda ātrās ēdināšanas ķēdi McDonald's, vadītājs Melo Hili.

Viņš norāda, ka viena no būtiskākajām lietām šogad bija jaunā McDonald's atvēršana Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā.

«Tāpat šogad Latvijā turpinām ķēdes sagatavošanu pašapkalpošanās kiosku ieviešanai. Patlaban šādi kioski atrodas divās no McDonald's ķēdes vietām Latvijā,» atzīmē Hili.

Viņš piebilst, ka šobrīd šis kiosku projekts ir testa režīmā. Taču nākamā gada laikā plānots tos ieviest visās McDonald's vietās Latvijā.

Kā ziņots, McDonald's attīstībā Baltijas reģionā šogad plānots ieguldīt aptuveni 4,6 miljonus eiro.

Hili skaidroja, ka Igaunijā šogad nekādas ievērojamas izmaiņas McDonald's ķēdē nav plānotas, bet Lietuvā šogad ir atvērta viena jauna vieta, kā arī plānots atvērt vēl divas. Tikmēr Latvijā šogad ir atvērta viena jauna McDonald's ēstuve, kas darbojas Kārļa Ulmaņa gatvē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgas izsolīs apbūvējamus zemesgabalus K. Ulmaņa gatvē un Eksporta ielā

Elīna Pankovska, 17.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Īpašuma departaments 14. jūnijā iecerējis rīkot divu pašvaldībai piederošo nekustamo īpašuma izsoles ar augšupejošu soli. Izsolāmie objekti ir neapbūvēti zemes gabali Eksporta ielā 20A 1,38 m2 platībā un Kārļa Ulmaņa gatvē 135, 38,07 m2 platībā.

Departamenta direktors Oļegs Burovs atzīmē: «Ņemot vērā to, ka pašvaldības funkcijas veikšanai abi šie zemes gabali nav nepieciešami, kā arī par tiem tika saņemti vairāki privatizācijas ierosinājumi, pašvaldība pieņēma lēmumu nodot tos privatizācijai ar pārdošanu izsolē.»

Viņš norāda, ka īpaši zemesgabals Kārļa Ulmaņa gatvē 135 varētu būt interesants potenciālajiem attīstītājiem. Tam no komerciālā viedokļa ir laba atrašanās vieta - netālu no Starptautiskās lidostas Rīga pie Jūrmalas šosejas. Zemesgabalam ir ērti piebraucamie ceļi. Līdzās zemesgabala robežai ir elektrības un gāzes pievads.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā iepirkums par Rīgas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbiem 2014. gadā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā tika saņemti pieci piedāvājumi un par uzvarētājiem pasludināta AS Ceļu pārvalde, SIA CBF Binders un SIA Roadeks.

Kopējā līgumcena ir 5,2 miljoni eiro. Konkursā tika izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Kā skaidro Rīgas dome, atjaunošanas darbi šajā gadā uzvarētājiem jāveic 16 objektos, kas sadalīti četros atsevišķos līgumos. Pirmā līguma objekti ir Jūrmalas gatve no Kurzemes prospekta līdz Kurzemes prospektam, Kuldīgas iela no Kliņģeru ielas līdz Vīlipa ielai, Slokas iela no Baldones ielas līdz Jūrmalas gatvei, Mazā Nometņu iela no Ojāra Vācieša ielas līdz Bāriņu ielai un Liepājas iela no Mazās Nometņu ielas līdz Mārupes ielai, Aleksandra Bieziņa iela brauktuves pāra numuru pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā meteorologu šodien prognozētās spēcīgās lietavas galvaspilsētā, Rīgas domes Satiksmes departaments izplatījis aicinājumu transportlīdzekļu vadītājiem izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Par applūstošiem ceļu posmiem Rīgā tiek uzskatīts Vienības gatves posms no Telts ielas līdz Satiksmes ielai, Krasta iela zem Salu tilta, Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada, Čiekurkalna 1.garā līnija zem Vairoga tilta, Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra, Viestura prospekts posmā no Meža prospekta, Traleru ielā 2 Mangaļsalā, kā arī Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu iela Bolderājā.

Šajā būvsezonā, lai uzlabotu lietus ūdens kanalizācijas sistēmu, plānots sākt remontdarbus vairākās vietās pilsētā. Būtiskus uzlabojumus izjutīs autovadītāji, kuri ikdienā pārvietojas pa Krasta ielu, kur tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma, informē Rīgas dome. Savukārt Bolderājā labos Dandāles ielas un Mazās Bolderājas ielas lietus kolektorus. Arī Kārļa Ulmaņa gatvē tiks veikti uzlabojumi un izbūvēts pieslēgums Paula Stradiņa Klīniskās slimnīcas lietus kanalizācijas kolektoram.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Uz Augusta Deglava tilta un Vanšu tilta sola ierīkot velojoslas

LETA, 04.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Augusta Deglava tilta un Vanšu tilta tiks ierīkotas velojoslas, otrdien žurnālistiem norādīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs un Rīgas domes Satiksmes departamenta vadība šodien apsekoja Augusta Deglava tilta pārbūves darbus. Pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic AS «Kauno tiltai». Šoruden uzņēmums apņēmies sakārtot to tilta daļu, kas saistīta ar ietvju un velojoslu izbūvi, bet pavasarī - turpināt braucamās daļas pārbūvi. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, transporta joslas sāks pārbūvēt jau šogad.

Patlaban no veicamo darbu apjoma ir izpildīti aptuveni 25%. Kopumā objektam paredzēts veikt pārvada laidumu un balstu konstrukciju remontu, jaunu deformācijas šuvju izbūvi, jaunu drošības barjeru un ietvju margu konstrukciju izbūvi uz pārvada, vājstrāvas tīklu un apgaismojuma pārbūvi, kā arī braucamās daļas atjaunošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināts - McDonald’s jaunais Rīgas restorāns ekspluatācijā pieņemts tikai šodien

Lelde Petrāne, 02.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs McDonald’s jūnija sākumā informēja, ka ir mainīts jaunā restorāna Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē atklāšanas datums. Kā pārliecinājās Db.lv, vēl vakar - 1. jūlija vakarā - restorāna durvis bija slēgtas. Tikko izplatīts paziņojums liecina, ka tā durvis vērušās apmeklētājiem.

Uz durvīm vakar vakarā vēl bija lasāms uzraksts, ka atklāšana ir pārcelta. Taču pārstāve Linda Anaite biznesa portālam Db.lv šorīt stāstīja, ka restorāna durvis plānots vērt drīzumā - tuvākajās dienās, iespējams, šodien, rītdien, bet oficiāla atklāšana būs vēlāk. Iemeslus, kādēļ atklāšana aizkavējusies, viņa neminēja, vien norādīja, ka restorāns tiks atvērts, kad tas atklāšanai būs pilnībā gatavs.

Taču, sazinoties ar Rīgas pilsētas būvvaldi, iemeslu bija iespējams uzzināt. Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka informēja: «Šodien (02.07.2015) Rīgas pilsētas būvvalde ir sagatavojusi aktu Par objekta McDonald’s ātrās apkalpošanas restorāna jaunbūve, Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 88 (būves kad. Nr. 01000752132008) pieņemšanu ekspluatācijā. Tātad- šodien Jūsu minētā ēka ir pieņemta ekspluatācijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas un alternatīvo enerģijas avotu uzpildes staciju tīkls “Virši” atklājis vēl vienu pilna servisa staciju “Ulmanis”, Kārļa Ulmaņa gatvē Rīgā, tādējādi turpinot ģeogrāfiskā pārklājuma paplašināšanu Rīgas rajonā.

Jaunatklātās stacijas izveidē uzņēmums investējis nepilnus 2 miljonus eiro.

Uzņēmuma turpmāko gadu izaugsmes plāni paredz tālāku ģeogrāfiskā pārklājuma paplašināšanu un investīcijas infrastruktūrā, atverot jaunas un modernizējot esošās degvielas un alternatīvo enerģijas avotu uzpildes stacijas gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Viršiem peļņas un apgrozījuma rekordi 

Vietējās izcelsmes degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotājs “Virši” (AS ‘’Virši-A’’...

Attīstības stratēģijā iekļauta arī būtiska jaunu produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšana klientiem un sadarbības partneriem, īpaši attīstot alternatīvo enerģijas veidu piedāvājumu un veicinot to pieejamību Latvijā.

“Jaunās uzpildes stacijas atklāšana Kārļa Ulmaņa gatvē ir stratēģiski nozīmīgs solis gan “Virši” tīklam, gan mūsu klientiem un sadarbības partneriem. Šī ir pirmā stacija, kuru atklājam 2022. gadā un turpināsim strādāt pie tā, lai arī šogad iepriecinātu klientus ar jaunām stacijām visā Latvijas teritorijā. Pēdējo gadu laikā vidēji atveram 3-5 jaunas stacijas gadā un plānojam šādu dinamiku saglabāt arī šogad, lai spēcinātu uzņēmuma konkurētspēju tirgū un sasniegtu 2024. gada stratēģisko mērķi par vismaz 80 “Virši” stacijām Latvijā,” uzsver Jānis Vība, “Virši” valdes priekšsēdētājs.

Uzņēmuma nerevidētā konsolidētā peļņa 2021. gadā pārsniedza iepriekš sagaidītās prognozes un sasniedza 6,6 milj. EUR, kas ir 58% pieaugums salīdzinājumā ar 2020. gadu. Savukārt, uzņēmuma konsolidētais apgrozījums 2021. gadā ir bijis 221 milj. EUR, uzrādot pieaugumu 29%, salīdzinot ar 2020. gadu.

Arī uzņēmuma EBITDA rādītājs uzrādīja būtisku kāpumu, sasniedzot 9,7 milj. EUR, kas bija 23,6% pieaugums salīdzinājumā ar 2020. gadu, tādējādi pārsniedzot “Virši” vadības 2021. gada vidū sagaidītās prognozes par EBITDA mērķi 2021. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Apstrīd Rīgas ielu seguma atjaunošanas darbu iepirkuma rezultātus

Žanete Hāka, 31.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) saņēmis sūdzību Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā par Rīgas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbiem 2014. gadā, liecina paziņojums IUB.

Sūdzību iesniegusi personu apvienība SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate un SIA Siltums Jums. Pagaidām nav noteikts sūdzības izskatīšanas datums.

Db.lv jau rakstīja, ka noslēdzies Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā iepirkums par Rīgas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbiem 2014. gadā.

Konkursā tika saņemti pieci piedāvājumi un par uzvarētājiem pasludināta AS Ceļu pārvalde, SIA CBF Binders un SIA Roadeks.

Kopējā līgumcena ir 5,2 miljoni eiro. Konkursā tika izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Kā skaidro Rīgas dome, atjaunošanas darbi šajā gadā uzvarētājiem jāveic 16 objektos, kas sadalīti četros atsevišķos līgumos. Pirmā līguma objekti ir Jūrmalas gatve no Kurzemes prospekta līdz Kurzemes prospektam, Kuldīgas iela no Kliņģeru ielas līdz Vīlipa ielai, Slokas iela no Baldones ielas līdz Jūrmalas gatvei, Mazā Nometņu iela no Ojāra Vācieša ielas līdz Bāriņu ielai un Liepājas iela no Mazās Nometņu ielas līdz Mārupes ielai, Aleksandra Bieziņa iela brauktuves pāra numuru pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Kārļa Ulmaņa gatves pārvadā pabeigti demontāžas darbi un uzsākta betonēšana

Gunta Kursiša, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik satiksmes pārvadam pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē ir pabeigti tilta brauktuves, ietvju, hidroizolācijas un bojāto laiduma konstrukciju demontāžas darbi, tāpat arī ir uzsākta laiduma konstrukciju stiegrošana un betonēšana.

Satiksmes pārvadu ekspluatācijā plānots nodot šī gada rudenī, informē Rīgas pašvaldības pārstāvji.

Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada pār dzelzceļu rekonstrukcijas izmaksas ir aptuveni divi miljoni Ls. Savukārt rekonstrukcijas autoruzraudzību veic uzņēmums SIA Rīgas tilti par 10,3 tūkst. Ls. Rekonstrukcijas darbus veic SIA Tilts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ražas novākšanas laikā Rīgā atcels ierobežojumus zemnieku kravas transportam

Db.lv, 27.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražas novākšanas laikā Rīgā arī šogad tiks atcelti pārvietošanās ierobežojumi zemnieku kravas transportam graudaugu un rapšu ražas nogādāšanai Rīgas ostā, informē Rīgas dome.

Kravas transportlīdzekļu kustība tiks atļauta no 1.augusta līdz 16.augusta plkst. 22.00, no 20.augusta līdz 6.septembrim, no 10.septembra līdz 20.septembrim un no 24.septembra līdz 1.oktobrim šādās ielās:

- Akmeņu ielā, posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai;

- Daugavgrīvas ielā, posmā no Raņķa dambja līdz Lidoņu ielai;

- Jelgavas ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei;

- Mūkusalas ielā, posmā no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Akmeņu ielai;

- Raņķa dambī;

- Valguma ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim;

- Vienības gatvē, posmā no Jelgavas ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei;

- 11. novembra krastmalā;

- Eksporta ielā, posmā no Muitas ielas līdz Rīgas pasažieru ostai;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nogādātu novākto graudaugu un rapšu ražu uz Rīgas ostu, no 29.jūlija līdz 1.oktobrim būs atļauta kravas automašīnu kustību vairākās Rīgas centra ielās, kur tas ikdienā ir liegts, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kravas auto satiksme būs atļauta no 29.jūlija līdz 14.augusta plkst.22, no 19.augusta plkst.12 līdz 20.septembra plkst.20, kā arī no 23.septembra plkst.7 līdz 1.oktobrim.

Satiksme tiks atļauta Akmeņu ielā, posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai, Daugavgrīvas ielā, posmā no Raņķa dambja līdz Lidoņu ielai, Jelgavas ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei, Mūkusalas ielā, posmā no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Akmeņu ielai, kā arī Raņķa dambī.

Tāpat Rīgas dome satiksmi ļaus Valguma ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim, Vienības gatvē, posmā no Jelgavas ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei, 11.novembra krastmalā, Eksporta ielā, posmā no Muitas ielas līdz Rīgas pasažieru ostai, Krasta ielā, posmā no Salu tilta līdz 13.janvāra ielai, Uzvaras bulvārī, posmā no Akmens tilta līdz Valguma ielai, kā arī pa Akmens tiltu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 340 000 eiro veidos paralēlas brauktuves K.Ulmaņa gatvei

Dienas Bizness, 02.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien nolēma piešķirt kopumā 340 tūkstošus eiro divu lokālo vietējo joslu izbūvei pie Kārļa Ulmaņa gatves starp Liepājas ielu un Rudbāržu ielu un starp Mežmalas ielu un Gaviezes ielu, informē Rīgas dome.

Lai nokļūtu uz K. Ulmaņa gatvei blakus esošajiem zemes gabaliem starp Liepājas un Rudbāržu ielu nepieciešams izveidot iebrauktuves ar pieslēgumu pašai gatvei. Tā kā K. Ulmaņa gatve ir viena no lielākajām Rīgas ielām ar vienu no lielākajām satiksmes intensitātēm, normatīvie akti nepieļauj tiešu pieslēgumu pie šāda veida ielas. Lai izbūvētu iebrauktuvi atbilstoši normatīviem, nepieciešams veidot paralēlu brauktuvi – vietējo joslu. Ņemot vērā, ka minētajā ielas posmā jau vēsturiski ir sākts būvēt vietējo joslu, ir izstrādāts projekts, kas papildina jau izbūvēto joslu un savieno to ar vietējo joslu, kas izbūvēta pie DUS Neste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Kesko Senukai Latvia" ir pirmais būvmateriālu, dārza un mājsaimniecības preču tirgotājs Latvijā, kas savos veikalos turpina attīstīt pašapkalpošanās kasu sistēmu.

Investējot 140 000 eiro, tās ieviestas veikalos Lucavsalā un Kārļa Ulmaņa gatvē Rīgā, kā arī Loka maģistrālē Jelgavā. Pirkumus varēs apmaksāt ne tikai ar maksājumu karti, bet arī ar digitālajiem maksāšanas līdzekļiem - viedtālruni, viedpulksteni, viedo gredzenu.

2019.gada novembrī pirmā pašapkalpošanās kasu zona tika ieviesta "K Senukai" veikalā "Ozols" un kļuva par veiksmīgu pilotprojektu, lai attīstītu un ieviestu šo jauninājumu arī citos veikalos. Praksē pierādījies, ka pašapkalpošanās kases ir ērts risinājums norēķiniem gan par nelieliem, gan izmēros vai svarā lielākiem pirkumiem, piemēram, cementa maisiem, lamināta iepakojumiem, flīzēm kastēs, jo svītrkodus var nolasīt, nepaceļot iepakojumu, bet gan pietuvinot tam svītrkoda skeneri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldītājs Premier Estates Ltd plāno būvēt jaunu ātrās ēdināšanas restorānu tīkla McDonald's restorānu Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, aģentūrai BNS apstiprināja McDonald's vadītājs Baltijas valstīs Vladimirs Jaņevskis.

«Esam iesnieguši Rīgas pilsētas būvvaldei pieteikumu būvatļaujai jauna McDonald's restorāna būvniecībai Rīgā K.Ulmaņa gatvē 88 un saņēmuši apstiprinājumu. Plašāka informācija par jauno restorānu tiks sniegta vēlāk,» norādīja Jeņevskis, restorāna būvniecībā plānoto investīciju apmēru neatklājot.

2013.gadā Premier Estates Ltd strādāja ar 364,3 tūkstošu eiro apgrozījumu un 281,8 tūkstošu eiro peļņu.

Premier Estates Ltd ir dibināts 2008.gadā un tā pamatkapitāls ir 2,5 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Hili Properties. Pašlaik Latvijā McDonald's ir 11 restorāni - desmit Rīgā un viens Jelgavā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beidzoties autoceļu ziemas uzturēšanas sezonai, kas šogad laika apstākļu dēļ tika pagarināta, būtiski mainīsies ceļu darbu specifika - lielāka uzmanība vispirms tiks pievērsta ceļu seguma defektu remontam, satiksmes organizācijas līdzekļu atjaunošanai, kā arī ceļa joslas sakopšanai.

Kā informēja Latvijas Valsts ceļi (LVC), iestājoties laika apstākļiem, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus pieciem grādiem pēc Celsija, tiks sākti intensīvi asfaltētā seguma bedrīšu remonta darbi. Grants ceļu līdzināšana tiks veikta, tiklīdz ceļa virsma būs pilnībā atkususi un apžuvusi.

Plānots galvenos ceļus saremontēt līdz 18.maijam.

LVC skaidro, ka pavasarī, grunts pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, ceļa segas nestspēja būtiski samazinās. Lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgās sagraušanas šķīdoņa laikā, sākot no aprīļa vidus, uz daudziem valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiek noteikti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējā K-rauta zīmola veikala pārveidē par K Senukai Kārļa Ulmaņa gatvē investēs trīs miljonus eiro, informē AS Kesko Senukai Latvija.

Šis ir jau otrais K-Rauta veikals Latvijā, kurā noris rekonstrukcijas darbi. Esošajās telpās tiks veiktas vērienīgas izmaiņas, trīs mēnešu laikā ir plānots to modernizēt.

«Tīkls K-rauta ir uzkrājis pamatīgu pieredzi Latvijas tirgū, veiksmīgi darbojoties būvniecības segmentā un piedāvājot plašu klāstu gan nozares profesionāļiem, gan arī amatieriem. Mēs nenoliedzami vēlamies saglabāt līdera pozīcijas šajā segmentā, taču redzam lielu potenciālu veikala paplašināšanā arī ar citām mājsaimniecībā noderīgām precēm. Mēs uzskatām, ka jaunais tirdzniecības centra koncepts un plašais produktu klāsts piesaistīs ģimenes,» atzīmē ģenerāldirektors Arvīdas Šapola.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaistot “BluOr Bank” finansējumu 2,14 miljonu eiro apmērā, Rīgā, K.Ulmaņa gatvē uzsākta Eiropā lielākā “Subaru” autocentra būvniecība, kurā automobiļu tirdzniecības un servisa pakalpojumus sniegs autoražotāja “Subaru” oficiālais pārstāvis Latvijā SIA “AD REM Auto”.

Kopējās investīcijas projekta īstenošanā plānotas 2,8 miljonu eiro apmērā.

Autocentra jaunbūve projektēta kā paaugstinātas energoefektivitātes – gandrīz nulles enerģijas ēka.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka šis būs lielākais “Subaru” autocentrs Eiropā un, iespējams, energoefektīvākais autocentrs Latvijā. Uz ēkas jumta plānots uzstādīt 216 saules paneļus ar kopējo sistēmas jaudu 78kW. Aprēķināts, ka gada laikā tie spēs saražot 70 080 kWh zaļās enerģijas, nodrošinot aptuveni 40% no autocentra darbībai nepieciešamā elektroenerģijas apjoma.

Vienlaikus, papildu energoefektivitāti nodrošinās arī pēc kaskādes principa uzstādītie siltumsūkņi, kas gādās par dabai draudzīgu ēkas apkuri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostā attīsta vides aizsardzībai svarīgus infrastruktūras uzlabošanas projektus. Aktuāli kļūst tā dēvētie zaļie lidojumi, pirmdien vēstīja laikraksts Diena.

Pašlaik visā pasaulē par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem tiek uzskatīta oglekļa dioksīda (CO2) izmešu samazināšana. Transports ir atbildīgs apmēram par ceturtdaļu Eiropas Savienības (ES) siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisijām.

Eiropas Komisijas aplēses liecina, ka aviācijas radītais gaisa piesārņojums veido 3% no kopējā ES radītā piesārņojuma. Biedējošs šķiet fakts, ka, piemēram, uz vienu pasažieri reisā no Londonas uz Ņujorku un atpakaļ tiek radīts tik daudz izmešu, cik vienas privātmājas apkure gada laikā. Tomēr aptaujātie Latvijas aviācijas nozares eksperti šādu salīdzinājumu uzskata par nekorektu un norāda, ka pasaulē reģistrēto lidaparātu skaits ir nesalīdzināmi mazāks par privātmāju skaitu, tāpēc gaisakuģu radīto izmešu apjomu, kam jau lidaparātu dzinēju ražošanas procesā noteiktas striktas prasības, nevar salīdzināt ar autotransporta izraisīto gāzu emisiju apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti apstiprinājuši Satiksmes departamenta programmas "Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām" līdzekļu izlietojumu, kur 11,5 miljoni eiro paredzēti Rīgas ielu pārbūvei, informē Rīgas dome.

"Šodien pēc garām diskusijām esam vienojušies par vairāku būtiski svarīgu satiksmes projektu īstenošanu, kas ļaus uzlabot gan iedzīvotāju mobilitāti, gan pilsētas infrastruktūru kopumā. Viena no būtiskākajām lietām ir sabiedriskā transporta un veloinfrastruktūras uzlabojumi, kas paredz novirzīt 500 tūkstošus eiro pagaidu velojoslu izveidei "Covid-19" laikā. Šīs velojoslas veicinās drošu un ērtu pārvietošanos pandēmijas laikā, tāpat arī radīs savienojumus jau ar esošajiem veloceļiem. Pagaidu joslas plānotas Dzirciema, Pulkveža Brieža, Duntes ielā, arī Raņka dambī un citur," sacīja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Uz applūdušajiem ielu posmiem nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas

Lelde Petrāne, 27.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā spēcīgās lietavas Rīgā, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Šobrīd uzsākta lietus ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi. Specializētās tehnikas vienības strādā Silikātu un Gaigalas ielās, Viestura prospektā, Flotes ielā, Lēdurgas ielā. Tāpat departamenta speciālisti veic Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens.

Par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīti: Vienības gatve - posmā no Telts ielas līdz Satiksmes ielai; Krasta iela zem Salu tilta; Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada; Čiekurkalna 1. garā līnija zem Vairoga tilta; Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra; Viestura prospekts posmā no Meža prospekta; Mangaļsala - Traleru ielā 2; Bolderāja - Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu ielas.

Komentāri

Pievienot komentāru