Pārtika

Ierosināts FF Foods tiesiskās aizsardzības process

Lelde Petrāne, 23.01.2015

Jaunākais izdevums

Maksātnespējas datu bāzē atrodamā informācija liecina, ka šā gada 22. janvārī SIA FF Foods ierosināts tiesiskās aizsardzības process, vēsta klientuportfelis.lv.

SIA FF Foods ar 2012. gada 1. jūliju nodrošina pārvaldības sistēmu visiem meitas uzņēmumiem, veicot visas administratīvās funkcijas personāla vadībā, mārketingā, zīmolu vadībā, pārdošanā un loģistikā. Produkciju ar LANGO zīmolu ražo SIA LRD Ražotne un produkciju ar IĻĢUCIEMA MAIZNĪCA KONDITOREJA zīmolu – SIA IMK Ražotne, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

FF Foods ir 2010. gada vasarā dibināts uzņēmums, kura kapitāldaļas patlaban savā starpā dala Ilze Fraimane un Lūcija Meijere. Pirmos divus darbības gadus uzņēmums bijis zināms ar nosaukumu SIA FF Investments.

Pēdējais gada pārskats, ko iesniedzis ēdienu ražotājs, ir par tā darbību 2012. gadā, kad FF Foods neto apgrozījums sasniedza 3,220 milj.EUR un uzņēmums nopelnīja 8,466 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas, kas ir teju 50 reizes vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs 2012. gadā bija 0,82, norāda Lursoft rīcībā esošie dati.

FF Foods ir vienīgais SIA FF Iepirkumi un SIA LRD Ražotne īpašnieks, kā arī vēl trīs citu uzņēmumu kapitāldaļu turētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas uzņēmums SIA FF Foods, kas kopš 2012.gada jūnija pārstāv zīmolus Lango un Iļģuciema maiznīca konditoreja, šodien pieņēmis lēmumu apturēt ražotņu darbību, līdz ar to ar 1.februāri FF Foods pārtrauc visas uzņēmumu grupā ražotās produkcijas piegādi visiem klientiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma vadītājs Andrejs Fraimanis.

«Ekonomiskās situācijas ietekmē sadarbības partneri Krievijā nav norēķinājušies par produkcijas piegādēm. Otrkārt, situāciju pasliktināja bankas pieņemtais lēmums pārdot uzņēmumu aktīvus citai personai, par to pat neinformējot uzņēmumu, kā rezultātā nodarīti būtiski zaudējumi. Un, treškārt, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pieņemtais lēmums veikt laikā nenomaksāto nodokļu piespiedu piedziņu no uzņēmumu bankas kontiem, atsakoties piekrist risinājumu piedāvājumiem, kas tika izteikti no uzņēmuma puses,» sacīja Fraimanis.

Viņš arī norādīja, ka, neraugoties uz 15.janvārī pieņemto tiesas lēmumu par tiesiskā aizsardzības procesa (TAP) sākšanu, VID turpinājis uzņēmuma naudas līdzekļu ieturēšanu no uzņēmuma kontiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kādreizējai Iļģuciema maiznīcai konditorejai pasludināta maksātnespēja

Žanete Hāka, 22.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas process pasludināts SIA Iļģuciema maiznīca konditoreja, kas patlaban gan zināma kā SIA Bakery Delight, liecina Lursoft dati.

Par maksātnespējas procesa administratoru iecelts Juris Ķesteris.

Aizvadītā gada vidū uzņēmumam bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas gan pēc trim mēnešiem jau izbeigts, jo uzņēmums savlaicīgi nebija saskaņojis savu izstrādāto tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu ar visiem saviem kreditoriem. Martā Valsts ieņēmumu dienests uzņēmumam piemērojis arī aizliegumu samazināt pamatkapitālu.

SIA Bakery Delight savu darbību uzsākusi 2010.gadā un pieder vācu Baltic Natural power invest GmbH, kam vienlaicīgi pieder arī SIA Green Mix Wonderland (kādreiz zināms kā SIA Lango Distribution un SIA Lango R & D) un SIA Livland Resort

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Zīmolu Lango un Iļģuciema maiznīca konditoreja īpašnieki vēršas tiesā ar maksātnespējas pieteikumu

LETA, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas uzņēmums SIA FF Foods, kas kopš 2012.gada jūnija pārstāv zīmolus Lango un Iļģuciema maiznīca konditoreja, vērsies Rīgas rajona tiesā ar maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, maksātnespējas procesa lieta rakstveida procesā tiks skatīta 27.augustā.

Jau vēstīts, ka uzņēmums darbību apturēja jau februāra beigās, skaidrojot, ka sadarbības partneri Krievijā nav norēķinājušies par produkcijas piegādēm, banka pārdevusi uzņēmumu aktīvus citai personai, savukārt Valsts ieņēmumu dienests sācis laikus nenomaksāto nodokļu - 145 335 eiro - piespiedu piedziņu no uzņēmumu bankas kontiem, neraugoties uz 15.janvārī pieņemto tiesas lēmumu par tiesiskā aizsardzības procesa (TAP) sākšanu.

Jau 2013.gadā pret Lango R&D un Iļģuciema maiznīcu Rīgas rajona tiesā tika ierosināts TAP. Kā toreiz sacīja uzņēmuma pārstāve Jolanta Gaudieša, maksātnespējas process sākts pēc konsultācijām ar Valsts ieņēmumu dienestu nolūkā sakārtot iepriekšējā īpašnieka darbības laikā radušos parādus. Abu uzņēmumu maksātnespējas process tika izbeigts 2013.gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru