Citas ziņas

Iespējamā spridzekļa dēļ pārtrauktā vilcienu satiksme atjaunota

BNS, 17.10.2011

Jaunākais izdevums

Iespējama spridzekļa dēļ Rīgas centrālā dzelzceļa stacija pirmdienas rītā nepieņem vilcienus, informēja Latvijas Dzelzceļa pārstāvis Andrejs Fiļipovs. Tagad gan vilcienu satiksme atjaunota, novēroja Db.lv.

Vilcieni no Latvijas reģioniem uz Rīgu pienāks līdz Jāņavārtiem, Zemitāniem un Torņakalnam, un šajās stacijās aties arī no Rīgas uz reģioniem. Iespējams, virzienā uz reģioniem būs satiksmes kavējumi.

Aģentūra BNS novērojusi, ka no centrālās stacijas tiek evakuēti cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien Barselonā cilvēki evakuēti no populāras pludmales, pēc tam kad jūrā netālu no krasta pamanīts, pēc visa spriežot, Spānijas pilsoņkara gadu spridzeklis, pavēstīja varasiestādes.

Spridzeklis bijis 1,1 metru garš, un tā diametrs bijis 80 centimetri, vēsta laikraksts «La Vanguardia». Svētdienas rītā spridzekli pamanījis kāds policists, kurš tobrīd nav veicis dienesta pienākumus.

Spridzeklis pamanīts 25 metru attālumā no Barselonas vecpilsētas pludmales «Sant Sebastia», un tas atradies trīs metru dziļumā, teikts pašvaldības paziņojumā.

Spridzekļa neitralizēšanai izsaukti bruņoto spēku speciālisti, pavēstīja Barselonas mēra vietnieks drošības jautājumos.

Speciālisti precīzāk mēģinās noteikt spridzekļa izcelsmi, norādīja vicemērs, piebilstot, ka pagaidām pludmale būs slēgta.

Spānijas pilsoņkarš notika no 1936. līdz 1939.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, atsaucoties uz Krievijas tiesībsargāšanas un veselības aprūpes iestādēm, ziņo mediji.

Iepriekš Sanktpēterburgas gubernatora pārstāvis ziņoja, ka sprādzienā gājuši bojā desmit cilvēki, bet vēl 50 guvuši ievainojumus. Vēlāk Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova pavēstīja, ka cietuši 47 cilvēki, no kuriem seši atrodas smagā stāvoklī.

Sprādziena vietā saskaņā ar svaigākajām ziņām gājuši bojā deviņi cilvēki, bet vēl divi vēlāk miruši slimnīcā.

Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija otrdien saņēmusi ziņu par ievietotu spridzekli t/c Origo, Db.lv apstiprināja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākā speciāliste Daiga Kondrāte. Pulksten 15:50 dzelzceļa stacijas darbība tika atjaunota, tāpat tiek atjaunota t/c Origo darbība, Db.lv informēja LDz pārstāvis Māris Ozols un Nords Porter Novelli pārstāve Evija Ansonska.

Zvans par spridzekli saņemts neilgi pēc pulksten vieniem dienā, un policija veica darbu t/c Origo un Dzelzceļa stacijā, norādīja D. Kondrāte. Kā Db.lv pauda M. Ozols, spridzeklis dzelzceļa stacijā netika atrasts.

Līdz pulksten 15:50 bija slēgta arī centrālā pasažieru stacija, un kā Db.lv norādīja t/c Origo pārstāve Madara Laicāne no tās tika evakuēti cilvēki.

Pēc Latvijas Dzelzceļa pārstāvja Māra Ozola rīcībā esošās informācijas, policija saņēmusi ziņas, ka spridzeklis atradās Dzelzceļa stacijas ēkā pie viena no bankomātiem. Pulksten 15.30 VP medijiem vēl nesniedza ziņas par notikumu attīstības gaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Ēģiptes galvaspilsētā sprādzienā nogalināti policisti un spridzinātājs

LETA--AFP, 19.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā pirmdien eksplodēja spridzeklis, nogalinot divus policistus un spridzinātāju, kuru viņi vajāja, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Policija dzinās pakaļ vīrietim, kurš, kā tika uzskatīts, pagājušajā nedēļā bija novietojis spridzekli pie mošejas.

«Kad drošībnieki aplenca šo vīrieti un grasījās viņu aizturēt un savaldīt, viņam piederošs spridzeklis eksplodēja,» paziņoja Iekšlietu ministrija.

Sprādzienā, kas notika Darbalahmaras rajonā Kairas centrā, arī tika ievainoti trīs policisti.

Iekšlietu ministrija bija meklējusi vainīgo, kurš piektdien novietoja spridzekli pie drošības spēku patruļas, kas bija stacionēta pie mošejas Kairas piepilsētā Gizā. Drošības spēki šo spridzekli neitralizēja.

Ēģipte gadiem ilgi cīnās pret islāmistu nemierniekiem, kuri aktivizējās pēc tam, kad armija 2013.gadā gāza valsts prezidentu islāmistu Mohamedu Mursi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Ēģiptē notikušās Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofas cēlonis, visticamāk, bijis sprādziens, taču nav skaidrs, vai to izraisījusi degviela, dzinēja bojājums vai spridzeklis, trešdien pavēstīja kāds ēģiptiešu avots, kas labi informēts par aviolainera «melno kastu» izpētes gaitu.

«Tiek uzskatīts, ka tā bija eksplozija, taču, kāda rakstura, nav skaidrs. Notiek smilšu izpēte nogāšanās vietā, lai noskaidrotu, vai tas bija spridzeklis,» aģentūrai Reuters pavēstīja avots.

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Atbildību par lidmašīnas notriekšanu uzņēmušies ar teroristisko grupējumu Islāma valsts saistīti kaujinieki, taču šī paziņojuma ticamība izsaukusi skepsi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Mērs: Teroristiem pašnāvniekiem Briseles lidostā spridzekļi bijuši bagāžā

LETA--AFP, 23.03.2016

Novērošanas kameru fiksēts kadrs. Trīs aizdomās turētie, no kuriem divi varētu būt uzspridzinājušies.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teroristiem pašnāvniekiem, kas otrdien Briseles Zaventemas lidostā nogalināja vismaz 14 cilvēkus, spridzekļi bija viņu bagāžā, paziņoja vietējās pašvaldības mērs.

«Viņi ieradās ar taksometru, vedot līdzi ceļasomas, spridzekļi bija viņu somās,» sacīja Zaventemas mērs Fransiss Vermeirens.

«Viņi uzlika savas ceļasomas uz ratiņiem, un pirmās divas bumbas eksplodēja. Arī trešais [terorists] uzlika savējo uz ratiņiem, bet viņš droši vien bija panikā un tā neeksplodēja,» piebilda mērs.

Trešais spridzeklis bija tas, ko vēlāk detonēja spridzekļu eksperti, piebilda Vermeirens.

Runājot par teroraktiem lidostā, mērs sacīja, ka «tā bija kara zona, ko bija šausmīgi redzēt, šausmīgi pārdzīvot», tomēr «spēks un solidaritāte ir uzvarējuši».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vācijā viltus bumbu sūtītājs pieprasa DHL bitkoinus desmit miljonu eiro vērtībā

LETA, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šantažētājs, kura viltus spridzeklis izraisīja satraukumu Potsdamas Ziemsvētku tirdziņā, pieprasījis Vācijas kurjerpasta pakalpojumu sniedzējam DHL bitkoinus desmit miljonu eiro vērtībā, trešdien ziņo Vācijas mediji.

Laikraksts «Bild» ziņo, ka zīmīte vācu valodā bijusi adresēta DHL un nosūtīta kā saite uz divdimensiju svītrkodu ar prasību pēc bitkoiniem.

Potsdamas Ziemsvētku tirdziņa atrastais sainis saturēja naglas, vadus, baterijas, petardes un pulveri, taču šķietamajam spridzeklim nebija detonatora. Atverot saini, no tā nāca šņācoša skaņa, bet tas neeksplodēja.

Aizdomās par šantāžu policija meklē vienu vai vairākus cilvēkus, kas, domājams, atrodas Berlīnē vai Brandenburgā.

Līdzīgs sūtījums, ko piegādāja DHL, pagājušajā mēnesī aizdegās kādā citā Vācijas pilsētā.

Šantažētājs vai šantažētāji draudējuši pirms Ziemassvētkiem nosūtīt vēl citas šādas paciņas, ja DHL nesamaksās prasīto summu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Poļu viesstrādniekiem Ziemeļīrijā neklājas viegli

LETA, 13.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļīrijas policija pēc Entrimā notikuša uzbrukuma mēģinājuma kādam poļu pārim nopratinājusi 30 gadus vecu vīrieti, kurš sevi dēvē par «britu lojālistu», ziņo Polijas Radio, piebilstot, ka šajā apkārtnē pieaudzis rasistiski motivētu noziegumu skaits.

Trešdienas rītā uz poļu pāra apdzīvotā īpašuma palodzes tika atrasts spridzeklis, kuru veiksmīgi izdevies neitralizēt.

Atbildību par spridzekļa novietošanu, telefoniski sazinoties ar britu raidorganizāciju BBC, vēlāk uzņēmies kāds lojālistu grupējums.

Pēc incidenta Entrimā, kas atrodas uz ziemeļiem no Belfāstas, parādījušies arī pret ārvalstniekiem vērstus draudus saturoši grafiti. Viens no uzrakstiem, piemēram, vēstījis: «Uzbrukumi TIKS vērsti pret ārvalstu pilsoņiem».

Notikušais izsaucis satraukumu Entrimas grāfistē dzīvojošo poļu kopienā.

Pēdējā laikā šajā apkārtnē reģistrēti vairāki uzbrukumi ārvalstniekiem, ne tikai poļiem, atzinis municipālās padomes loceklis Adrians Vatsons, kurš pārstāv Olsteras unionistu partiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Ņujorkā pēc cauruļbumbas sprādziena aizturēts viens cilvēks

LETA--DPA/AFP/AP, 11.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas policija pirmdien aizturējusi vienu personu pēc cauruļbumbas sprādziena metro stacijā netālu no Taimskvēra, kurā ievainojumus guvuši četri cilvēki, vēsta ASV mediji.

Papildināts viss teksts

Telekanāli CBS un ABC, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, ziņo, ka Manhetenā metro stacijā netālu no ostas pārvaldes autobusu termināļa sprāgusi cauruļbumba. Aizturēts viens aizdomās turamais, kurš guvis dzīvību neapdraudošus ievainojumus.

Ņujorkas ugunsdzēsības departaments paziņoja, ka ievainoti četri cilvēki, taču viņu dzīvībām briesmas nedraud.

Avots tiesībsargājošās iestādēs paziņoja, ka spridzeklis bijis piestiprināts aizdomās turamā ķermenim, pirms tas sprāga uz metros stacijas platformas.

ASV mediji ziņo, ka aizdomās turamajam, iespējams, bijuši divi spridzekļi - cauruļbumba un veste ar sprāgstvielām. Viens aculiecinieks telekanālam «CBS News» pastāstīja, ka no vestes rēgojušies vadi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Viļņas centrā uzspridzinājies 19 gadus vecs jaunietis

Gunta Kursiša, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas galvaspilsētas Viļņas cenrā uzspridzinājies un gājis bojā kāds gados jauns lietuvietis, vēsta Lietuvas medji.

Sprādziens noticis 5. janvāra vakarā.

Spridzeklis ir bijis paštaisīts, tomēr ļoti jaudīgs, pavēstījis Vienotais palīdzības centrs.

Sprādziena radītais vilnis izsitis logu stiklus tuvumā esošā ēkā, bet sprādziena troksnis bija dzirdams vairākos pilsētas rajonos.

Par spridzekļa jaudīgumu liecina fakts, ka bojā gājušā jaunieša mirstīgās atliekas tika atrastas aptuveni 40 metru attālumā no sprādziena epicentra.

Policija pavēstījusi, ka bojā gājušais ir bijis 19 gadus vecs Kauņas iedzīvotājs. Sprādziena iemesli un apstākļi vēl tiek pētīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pie ASV vēstniecības Ķīnas galvaspilsētā Pekinā nograndis sprādziens, ziņo aculiecinieki.

Tviterī ievietotajos attēlos redzams dūmu mākonis un policijas automašīnas ap plašo diplomātisko kompleksu Pekinas ziemeļaustrumos. Kompleksā atrodas ASV, Indijas un Izraēlas vēstniecības.

Sprādziens noticis plkst.13.30 pēc vietējā laika (plkst.8.30 pēc Latvijas laika) vietā, kur parasti Ķīnas pilsoņi stāv rindā pie ASV vēstniecības, lai nokļūtu uz sarunām par vīzas saņemšanu.

Kā pavēstīja vēstniecības preses pārstāvis, publiskā vietā pie vēstniecības ticis detonēts spridzeklis. Vienīgais cietušais ir sprādzienu sarīkojušais cilvēks.

Kā pavēstīja Ķīnas policija, sprādzienu sarīkojis kāds vīrietis, detonējot nelielu paštaisītu spridzekli. Vīrietis ir no Iekšējās Mongolijas autonomā reģiona, kurš sprādzienā savainojis roku un pēc incidenta tika aizturēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas dienvidaustrumu pilsētu Dņepropetrovsku satricinājusi vairāku sprādzienu sērija, kuros cietuši vismaz 27 cilvēki, liecina Ukrainas varasiestāžu informācija.

Saskaņā ar pagaidām neapstirpinātu informāciju, kopumā pilsētā nogranduši desmit sprādzieni. Ukrainas varasiestādes norāda, ka 25 no cietušajiem cilvēkiem nogādāti slimnīcā. Ukrainas prokuratūra ierosinājusi krimināllietu.

Pirmais sprādziens noticis tramvaja pieturā pie pilsētas Operas teātra un tajā cietuši 13 cilvēki, kā arī sabojāts tramvajs, iznīcināta pietura un apkārt esošajām ēkām izbiruši logi.

Nākošais sprādziens nograndis pie kinoteātra Dzimtene, trešais sprādziens noticis netālu pie Lācara Gobas vārdā nosaukta parka, bet ceturtais spridzeklis eksplodējis pie tās pašas tramvaja pieturas pie kuras uzsprāga pirmais. Pēc tam aculiecinieki ziņojuši vēl par sešiem sprādzieniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie ASV miljardiera Džordža Sorosa mājām ASV Ņujorkas štatā pastkastē atrasts spridzeklis, paziņojušas varasiestādes.

Bedfordas policijas departaments paziņoja, ka tas izsaukts uz mājām Katonas ciemā pirmdienas pēcpusdienā, kad Sorosa rezidences darbinieks atvēris paku.

Darbinieks izsaucis policiju, kas savukārt izsaukusi Federālo Izmeklēšanas biroju (FIB) un Alkohola, Tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu biroju (ATF).

Bedfordas policija paziņoja, ka izmeklēšanu veic FIB grupa cīņai ar terorismu.

FIB pavēstīja, ka tā veic izmeklēšanu un draudi sabiedrības drošībai nepastāv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ tā arī nesāka videokonferences režīmā ar Austriju skatīt bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu. Posttraumatiskā sindroma dēļ Vaškevičs pats nevarot iesaistīties tiesas procesā, paziņoja viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Videokonference ar Austrijas varasiestādēm bija paredzēta plkst.11, taču pēc aptuveni pusstundu ilgas gaidīšanas tiesai neizdevās sazvanīt Austrijas kompetentās iestādes. Tiesas sēde gan notika, bet videokonferenci tiks mēģināts vēlreiz sarīkot 30.novembrī.

Šodienas tiesas sēdē lietas dalībnieki, ņemot vērā pāris žurnālistu klātbūtni, nedaudz pastrīdējās par to, vai procesu skatīt slēgtā sēdē, ņemot vērā, ka tiesas sēdē klātneesošajam lieciniekam, bijušajam Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim piemērota procesuālā aizsardzība. Prokurors Arvis Miglāns iebilda pret procesa skatīšanu atklātā sēdē, bet Vaškeviča advokātei Kvjatkovskai iebildumu nebija. Tiesa savukārt uzskatīja, ka procesu var skatīt atklāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pa telefonu saņemtu spridzināšanas draudu dēļ evakuēts telekompānijas CNN birojs Ņujorkā.

Trauksmes signāli studijā atskanēja ceturtdienas vakarā īsi pēc plkst.22.30 (piektdien plkst.5.30 pēc Latvijas laika) un tika evakuēti studijas darbinieki un pārtraukta programmas «CNN Tonight» raidīšana.

Telekanāls sāka pārraidīt iepriekš ierakstītas programmas un stundu vēlāk sāka raidīt caur «Skype».

CNN Ņujorkas birojs tika evakuēts oktobrī, kad tur tika atrasts pa pastu atsūtīts spridzeklis. Līdz ar CNN vairāk nekā desmit pasta bumbas oktobrī tika piesūtītas prominentiem demokrātiem un ASV prezidenta Donalda Trampa kritiķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar draudiem par spridzekli no t/c Galerija Centrs Vecrīgā pirmdienas pēcpusdienā tika evakuēti cilvēki, Db.lv apstiprināja centra pārstāve Evija Ansonska.

Evakuācija tika uzsākta 12:18 saistībā ar Valsts policijas (VP) rīcībā esošo informāciju par sprādziena draudiem.

Aptuveni plkst. 14.30 Valsts policijas pretterorisma vienība OMEGA pabeigusi tirdzniecības centra pārmeklēšanu, un spridzeklis nav atrasts. Pašlaik Galerijā Centrs atgriežas darbinieki, un tirdzniecības centrs varētu atsākt darbu pusstundas laikā, informēja A. Ansonska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pabriks: pēc sprādzieniem Bostonā, secinājumi jāizdara arī Latvijai

Dienas Bizness, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc sprādzieniem Bostonas maratonā, savi secinājumi par drošību masu pasākumos ir jāizdara arī Latvijai, atzina aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Sarunā ar Latvijas Radio ministrs norādīja, ka secinājumi ir jāizdara noteikti – sabiedrībai jāatceras, ka vienmēr ir iespējami negatīvi pārsteigumi. «Latvijas cilvēkiem ir jāsaprot, ka neviens nekad nav pilnībā pasargāts,» sacīja A. Pabriks.

Ministrs atzina, ka sprādziena mērķis bija ievainot un iebaidīt cilvēkus, par ko liecina tas, ka spridzeklis bija piepildīts ar šrapneļiem, kas sprādziena laikā ievainoja apkārt esošos cilvēkus.

Aizsardzības ministrs pieļāva, ka secinājumi jāizdara arī Krievijai, kas nākamajā gadā rīkos Soču ziemas olimpiskās spēles, jo pilsēta atrodas tuvu nemierīgajam Kaukāza reģionam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas dienvidu pilsētu Volgogradu pirmdien satricinājis jauns sprādziens, kurā dzīvību zaudējuši vismaz 12 cilvēki, bet vairāk nekā 20 ievainoti.

Sprādziens noticis cilvēku pilnā trolejbusā. Eksplozijas rezultātā trolejbuss pilnībā izpostīts, bet tuvējām ēkām izbiruši stikli. Sākta kriminālizmeklēšana aizdomās par terorismu, kā arī nelikumīgu ieroču nēsāšanu.

«Plkst.8.10 (plkst.6.10 pēc Latvijas laika) Volgogradā trolejbusā numur 15A notika sprādziens. Trolejbuss pilnībā izpostīts,» teikts Izmeklēšanas komitejas izplatītajā paziņojumā.

Šis ir jau otrais sprādziens, kas pēdējo divu dienu laikā satricinājis Volgogradu.

Svētdien sprādziens nogranda Volgogradas dzelzceļa stacijā, kur gāja bojā 17 cilvēki.

Nacionālais pretterorisma dienests apstiprināja, ka sprādzienu dzelzceļa stacijā sarīkojusi pašnāvniece.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" šā gada viedtelefonu flagmaņu sērijas "Galaxy S20" dārgākais modelis "Ultra" piesaista uzmanību ar iespaidīgu 108 megapikseļu kameru un 100x tālummaiņu.

Dažus gadus it kā no malas noskatoties, kā "Huawei" «privatizē» viedtelefonu fotokameru lauciņu, "Samsung" šopavasar beidzot sagatavoja skaļu atbildi. Lielākais un dārgākais no jaunās "Galaxy S20" sērijas tālruņiem - "Ultra" – aprīkots ne vien ar uzkrītošu četru aizmugurējo kameru bloku, bet arī 100x tālummaiņu. Tā ir divreiz lielāka nekā "Huawei P30 Pro", kas pērnajā pavasarī tehnoloģiju pasaulē izpelnījās ovācijas un pat tika nodēvēts par «labāko spiegu telefonu».

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Ultra" ir jaunpienācējs "Galaxy S" saimē. Vēl nebijām apraduši ar domu, ka flagmanis sadalīts divos atzaros – parastajā un lielākajā jeb "Plus" versijā, kad sērijai pievienojās trešais brālis "Ultra". Kā var noprast pēc nosaukuma, gradācijas skalā šis ieņem augstāko pakāpienu. Tas ir lielāks par abiem pārējiem, ar 6,9 collu Dynamic AMOLED displeju un ar jau minēto simtkārtīgo tālummaiņu, kāda abiem pārējiem nav tikusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Radošas idejas kliedē industriālu depresiju

Vēsma Lēvalde, 05.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maija Kalniņa ir viens no radošajiem dzinējspēkiem, kas pat ekonomiskas lejupslīdes laikā rada vilkmi Liepājas virzienā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Par Maiju Kalniņu Liepājā saka, – viņa pārtiek no dinamīta, jo ir īsts enerģijas spridzeklis. Atteikusies no algota darba komforta zonas, Maija uzdrošinās virzīt grandiozus projektus, kuru lielākā vērtība ir Liepājas radošā tēla spodrināšana. Taču radošums, kā zināms, arī ekonomisko vilkmi pagriež savā virzienā. Kamēr komunālie dienesti agrāk tik populāro Mūziķu slavas aleju pie nu jau tukšās Rokkafejnīcas nevērīgi atbīdījuši ielas malā, lai tā netraucētu retajam komerctransportam, Maijas dedzīgi virzītais un sākumā pat pašrocīgi koptais grupas Līvi piemiņas projekts Jūrmalas parkā – Spoku koks– pusgada laikā kļuvis par Liepājas tūrisma objektu līderi. Tagad viņa īsteno grandiozu ideju – Liepājas 390.dzimšanas dienas sarīkojumu Es esmu Liepāja, kura budžetā pilsēta piedalās vien ar desmito tiesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Eksperte: Amonija nitrāts ir bīstams tikai noteiktos apstākļos, kas nav tik vienkārši panākami

LETA, 10.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amonija nitrāts ir bīstams tikai noteiktos apstākļos, kas nemaz nav tik vienkārši panākami, stāsta Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes profesore Māra Jure.

Eksperte skaidroja, ka ikdienas lietošanā šī viela nav bīstama. Pēc viņas paustā, šī viela kļūst sprādzienbīstama, ja tiek ilgstoši pārkarsēta, proti, atrodas milzīga karstuma apstākļos. Tad šī pārkaršana iniciējot sprādzienu un detonācija ir ļoti spēcīga.

Jure uzsvēra, ka šī viela var sprāgt, ja tai ir ierosinājums vai sprādziens. "Ja ierosinātājs ir spridzeklis, tad šī viela detonē ar milzīgu spēku. Tāpat ierosinātājs var būt triecienvilnis, ko izraisa izšauta lode," atklāja eksperte.

Vienlaikus viņa pastāstīja, ka šai vielai ir zema kušanas temperatūra, līdz ar to, cenšoties to dedzināt - tā kusīs, bet nekas nenotiks. Taču apstākļos, kad ir sprādziens, ugunsgrēks vai pārkaršana, tad amonija nitrāti un to saturoši minerālmēsli var sprāgt, pauda Jure.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kukuļdošanā apsūdzētā Vaškeviča krimināllietā oktobrī pratinās bijušo VID vadītāju

LETA, 29.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 13.oktobrī turpinās uzklausīt lieciniekus kukuļdošanā apsūdzētā bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietā, pastāstīja Vaškeviča advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Šodien tiesā turpinājās bijušā Muitas pārvaldes direktora Tāļa Kravaļa pratināšana. Viņu turpinās pratināt arī tiesas procesa beigās.

13.oktobrī plānots pratināt divus lieciniekus - bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Nelliju Jezdakovu un bijušo Muitas kriminālpārvaldes direktoru Ediju Ceipi.

Jau ziņots, ka kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu.

KNAB Vaškeviču aizturēja aizdomās par 50 000 eiro kukuļa došanu kādai tā brīža VID amatpersonai. Vaškevičs apsūdzēts par kukuļu došanu VID amatpersonai, lai tādā veidā nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu pret kādu uzņēmumu ierosinātā pārbaudes lietā, kā arī lai netiktu veiktas pārbaudes pret citām konkrētām personām un firmām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EgyptAir mehāniķi tur aizdomās par bumbas ievietošanu Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā

LETA, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par bumbas ievietošanu Sīnāja pussalā Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā aizdomās tiek turēts Ēģiptes nacionālās lidsabiedrības EgyptAir mehāniķis, kura radinieks ir pievienojies džihādistu grupējumam Islāma valsts, pavēstīja ar lietas izmeklēšanu saistīti informācijas avoti.

Līdz šim Ēģiptes varasiestādes publiski paziņojušas, ka nav atrasti pierādījumi, ka lidmašīnas katastrofu būtu izraisījis tajā ievietots spridzeklis.

Augsta ranga EgyptAir drošības dienesta amatpersona noliedza, ka kāds aviokompānijas darbinieks šajā lietā būtu aizturēts vai tiktu turēts aizdomās. Arī Ēģiptes Iekšlietu ministrija ir noliegusi, ka kāds būtu aizturēts.

Tomēr ar lietas izmeklēšanu pazīstami informācijas avoti atklāja, ka aizturēts lidsabiedrības mehāniķis, kā arī divi lidostas policisti un bagāžas iekrāvējs, kas palīdzējuši mehāniķim ievietot bumbu lidmašīnā.

Uzzinot, ka vienam no tās locekļiem ir lidostā strādājošs radinieks, Islāma valsts rokassomā piegādāju bumbu šai personai, sacīja viens informācijas avots, piebilstot, ka aizdomās turētā radinieks džihādistiem ir pievienojies pirms pusotra gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Papildināta - Vaškevičam par korupciju piespriež sešu gadu cietumsodu; spriedumu pārsūdzēs

LETA, 09.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien bijušajam Muitas kriminālpārvaldes vadītājam Vladimiram Vaškevičam par korupcijas noziegumiem piesprieda cietumsodu uz sešiem gadiem, informē tiesā.

V.Vaškevičs pārsūdzēs pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru viņam par korupcijas noziegumiem piespriests cietumsods uz sešiem gadiem, pavēstīja viņa aizstāve Jeļena Kvjatkovska.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu. Vaškevičs pēc tam aizbrauca uz Austriju, no kuras Latvijā vairs nav atgriezies. Neoficiāli izskanējis, ka pašlaik viņš jau varētu mitināties Krievijā.

KNAB Vaškeviču aizturēja aizdomās par 50 000 eiro kukuļa došanu toreizējam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim, lai tādā veidā nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu pret kādu uzņēmumu ierosinātā pārbaudes lietā, kā arī lai netiktu veiktas pārbaudes pret citām konkrētām personām un firmām.

Komentāri

Pievienot komentāru