Apdrošināšana

If sāk apdrošināt privātpersonu veselību

Jānis Lasmanis, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība If apdrošināšana ievieš privātpersonu veselības apdrošināšanu.

If apdrošināšana veselības apdrošināšanas polisi piedāvās iegādāties uz trīs gadiem. Polise stāsies spēkā pēc trīs mēnešu nogaidīšanas perioda, kur pirmajā gadā polises prēmijas apjoms «vidējam latvietim» varētu būt 132 lati (jau esošajiem If klientiem), bet jaunajiem kompānijas klientiem – 144 lati.

Pirms saņemt polisi, klientam vajadzēs aizpildīt veselības deklarāciju, pēc kuras kompānija centīsies noteikt cilvēka veselības stāvokli, kas, savukārt, ietekmēs prēmijas apjomu gadā. Piemēram, lētāka polise nekā vidējā varētu būt jaundzimušajiem, bet divtik dārgāk – senioriem.

Apdrošināšanas polise otrajā gadā varētu maksāt tikpat, ja netiek izmantots kompānijas piedāvātais papildus segums, piemēram, zobārstniecības pakalpojumu apmaksa. Piemēram, ja otrajā gadā tiek paplašināts segums, paņemot arī zobārstniecības pakalpojumus, tad vidējā polises cena būtu 140 lati (If klientiem), bet trešajā gadā 150 lati (If klientiem).

Tā pat jārēķinās, ka gadījumā, ja pirmajā gadā tiks izsmelti visi pieejamie limiti, tad atkarībā no tā, kā tie tērēti, nākamajā gadā polise būs dārgāka.

Par polisi varēs samaksāt vienā reizē vai divās daļās, bet tas jāizdara trīs mēnešu laikā kopš līguma noslēgšanas ar apdrošinātāju.

Db jau rakstīja, ka arī apdrošināšanas sabiedrība Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle izstrādājusi un piedā Latvijas iedzīvotājiem personu veselības apdrošināšanu. Līdz šim faktiski vienīgā apdrošināšanas kompānijas, kas piedāvāja veselības apdrošināšanu fiziskām personām bija RSK Apdrošināšanas AS, kas šobrīd tiek likvidēta. Citas nedzīvības apdrošināšanas kompānijas, kas piedāvā veselības apdrošināšanu uzņēmumu darbiniekiem, par iespēju piedāvāt veselības apdrošināšanu arī fiziskām personām izteikušās piesardzīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru