Tehnoloģijas

Igauņi vilina latviešus studēt startup programmā

Anda Asere, 11.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Uzņēmējdarbības lietišķo zinātņu universitāte izsludina pieteikšanos starptautiskā startup programmā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pagājušajā gadā Igaunijas Uzņēmējdarbības lietišķo zinātņu universitāte (Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences) izveidoja valsts akreditētu pilotprogrammu startup uzņēmējdarbības apgūšanai, kura bija pieejama tikai Igaunijas studentiem. Šajā studiju gadā norisinās šīs programmas pilotprojekts, kas mērķēts uz vietējo tirgu un tiek vērtēts kā veiksmīgs, šobrīd programmā studē astoņi studenti. «Igaunija ir pazīstama ar e-pilsonību, tur ir aktīva startup vide, valdība ir lietas kursā par šo jomu, atsaucīga jaunajai uzņēmējdarbībai. Tā kā šī ir privātā biznesa universitāte, cenšamies būt soli priekšā citām augstskolām un izveidojām šo programmu,» stāsta Alise Lezdiņa, Igaunijas Uzņēmējdarbības lietišķo zinātņu universitātes Startup uzņēmējdarbības programmas vadītāja.

Programmā tiks uzņemti maksimums 30 studenti. Pieteikšanās ir atvērta, tā notiks rindas kārtībā līdz augustam vai arī līdz brīdim, kad visas vietas tiks aizpildītas. Studiju maksa ir gandrīz 3000 eiro gadā. Šī ir pilna laika programma, studijas notiek vienu dienu nedēļā, pārējā laikā studenti strādā individuāli pie sava uzņēmuma izveides.

Visu rakstu Igauņi vilina latviešus studēt startup programmā lasiet 11. maija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru