Citas ziņas

Igaunijā pica iegūs konusveida formu

Elīna Jēkabsone, 27.01.2010

Jaunākais izdevums

Baltijas valstu picu cienītājus gaida pārsteigums – drīzumā pārtikas produktu tirgū parādīsies konusveida picas.

Uzņēmums Uvic, kas Igaunijā pazīstams kā pelmeņu un citu pusfabrikātu produktu ražotājs sadarbībā ar Spānijas kompāniju Coneinn februārī uzsāks jauna produkta – konusveida picas piegādi – Baltijas valstu tirgū.

Uvic izpilddirektore Valentīna Musarova uzsver, ka, neskatoties uz to, ka konusveida picu jau 1983.gadā izveidoja ASV iedzīvotājs Džozefs Iss līdz šim šis produkts nav ticis plaši izplatīts. Vēl jo vairāk, lielāka daļa Baltijas valstu iedzīvotāji, kas nav profesionāli saistīti ar picas ražošanu, par šādu picu nav zinājuši iepriekš. V.Musarova informēja, ka konusveida pica varētu konkurēt ar hamburgeriem un pīrāgiem, jo šādas formas picu būtu iespējams daudz vieglāk notiesāt jebkurā vietā.

Tajā pat laikā jāuzsver, ka konusveida pica nav pilnīgs jaunums Igaunijas tirgū. Uzņēmums Pitsapoisid jau izgatavo šādas picas un, kā atzīst kompānijas pārstāvis Juri Seropjans, šādām picām ir samērā augsts pieprasījums.

Pirmā konusveida picu produkcija Igaunijā tiks realizēta jau februāri, tās kā pusfabrikāti tiks ievesti no Spānijas. To cena būs aptuveni 24 – 25 kronas (1.08 – 1.12lati).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināta - Čili Picas franšīzes turētāja mantai uzlikts arests; picēriju darbu tas neskars

Gunta Kursiša, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs, SIA Pica serviss līdzīpašnieks Aloizs Norkus tiek turēts aizdomās par noziedzīgu nodarījumu. Viņa un SIA Pica serviss otras līdzīpašnieces Montas Magones mantai uzlikts arests, Db.lv apstiprināja SIA Pica serviss mārketinga speciāliste Dita Vasiļjeva.

SIA Pica serviss pieder deviņas picēriju tīkla Čili Pica franšīzes - pa divām picērijām Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, kā arī pa vienai ēstuvei Ogrē un Valmierā.

«Līdzīpašnieku mantas arests nav saistīts ar uzņēmuma saimniecisko darbību un attīstību. Esošajiem 277 uzņēmuma darbiniekiem visas darba vietas tiek saglabātas,» norādīja Pica serviss pārstāve.

Uzņēmuma rīcībā pašlaik nav informācijas, vai tam varētu tikt atņemtas Čili Pica franšīzes tiesības, pauda, D. Vasiļjeva.

Lēmumi arestēt mantu pieņemti kriminālprocesa ietvaros par SIA Pica serviss izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kas radījuši zaudējumus valstij lielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Čilija Pizza nepārtrauks sadarbību ar VID sodīto Liepājas franšīzes uzņēmumu Pica serviss

NOZARE.LV, 16.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola Čili Pica turētāja SIA Čilija Pica turpinās sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sodīto franšīzes ņēmēju Liepājā SIA Pica serviss, apstiprina Čilija Pizza pārstāve Jūlija Sergutina-Leitāne.

Viņa norāda, ka sadarbības turpināšanai ir vairāki iemesli. «Uzņēmums Pica serviss vairāk nekā 11 gadu laikā sevi ir apliecinājis kā stabils un augošs uzņēmums, kas ārpus Rīgas ieņem līderpozīcijas ēdināšanas jomā. Tas pārvalda deviņus restorānus un nodrošina darbavietas 300 Liepājas, Jelgavas, Valmieras un citu reģionu iedzīvotājiem.»

Sergutina-Leitāne arī atzīmē, ka laika periodā no 2012.gada līdz 2014.gada 30.jūnijam Pica serviss ir nomaksājis nodokļos valsts budžetā 6,2 miljonus eiro.

«Šo pēdējo divu gadu laikā Pica serviss ir daudz darījusi, lai novērstu nepilnības uzņēmuma grāmatvedības sistēmās, kā arī ieviesusi papildu mehānismus iekšējai kontrolei, lai nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos,» uzsver Čilija Pizza pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Kā top?: Pica Rīga vistas filejas pica

Dienas Bizness, 16.02.2018

Vistas filejas picas sastāvdaļas ir karija mērce, pizzarella, picas sieru mikss, šampinjoni, sīpoli, marinēta kukurūza, konservēti ananāsi, spināti, marinēta grilēta paprika, vistas fileja.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties, kā picērijā Pica Rīga top vistas filejas pica.

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties, kā picērijā Pica Rīga top vistas filejas pica.

Pica Rīga dibināta 2016.gada janvārī. Sākotnēji uzņēmums pieņēma tikai pasūtījumus, taču tad atvēra arī picēriju Rīgā, Strēlnieku ielā.

Tiesa gan, pasūtījumi aizvien kopējos pārdošanas apjomos dominē, taču piektdienas vakaros un sestdienās arī picērija ir pārpildīta, cilvēki zvana, lai rezervētu vietu, taču viss jau ir pilns, stāsta kompānijas īpašnieks Normunds Bērziņš.

Patlaban Pica Rīga piedāvājumā ir vairāk nekā desmit picas, picu piedāvājums ik pa laikam tiek pārskatīts, taču lielākoties saglabājas stabils. Starp interesantākajām picām uzņēmuma klāstā ir melnā pica ar mīdijām, kā arī pica ar strausa gaļu. Pirms kāda laika no piedāvājuma izņemts viens picas veids, kurā bija iekļauta liellopu gaļa, paipalu olas un citas sastāvdaļas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biķernieku ielā, Rīgā durvis klientiem vērusi jauna "Pica Lulū" picērija. “Pica Lulū” Mežciemā ir uzņēmuma astoņpadsmitā picērija Latvijā, un ar tās atklāšanu, uzņēmums ieskandina savu trīsdesmit gades svinību gadu.

“Pilnīgi neticami, bet šogad “Pica Lulū” svin 30 gadu jubileju. Visai iespaidīgs skaitlis, ko varam atzīmēt ar 18. picēriju! Šo gadu laikā esam izveidojuši picu gaumi Latvijā. Un to mūsu picmīļiem nodrošinām, atbalstot vietējos pašmāju ražotājus, kas rūpējas par izejvielām mūsu picām,” atklāšanā uzsvēra viens no “Pica Lulū” dibinātājiem Elmārs Tannis.

Šī ir sešpadsmitā “Pica Lulū” Rīgā, vēl pa vienai picērijai atrodas Jūrmalā (Lielupē) un Ādažos.

"Pica Lulū" Mežciemā kopumā ieņem 218 kvadrātmetru lielu platību. Picērija varēs uzņemt līdz pat 60 klientiem vienlaikus, vasaras sezonā paredzēts izveidot arī āra terasi. Ģimeņu ērtībām restorāna telpās izvietots arī bērnu stūrītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar SIA Later Ltd (picēriju tīkls Pica Lulū) direktori Sandru Gorbunovu

Lelde Petrāne, 12.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Later LTD direktore Sandra Gorbunova. Pica Lulū ir 100% Latvijas uzņēmums. Tas ir spējis pārdzīvot dažādus laikus un dzīves ciklus 22 gadu garumā.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Mani interesē sarežģītas nozares ar dažādiem mainīgiem procesiem un iespēju nemitīgi pilnveidot un uzlabot. Ražošana un sabiedriskā ēdināšana ir vienas no sarežģītākām nozarēm, kurās darboties. Šīs abas nozares un lauksaimniecība ir valsts mugurkauls. Un tas, kādi cilvēki tajās strādā, liecina par to, kāds ir šis mugurkauls: stingrs un taisns vai šķībs un viegli kustināms. Ja man ir izvēle, es labāk izvēlos smagu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieks SIA Later LTD tuvākajos divos mēnešos plāno atvērt četras jaunas picērijas Rīgā un Ādažos, kas papildinās jau esošo 7 picēriju tīklu, informē uzņēmums.

Jaunās picērijas atradīsies Rīgā Dzelzavas ielā 72 (Mēbeļu Nams telpās), Kārļa Ulmaņa gatvē 114/1 (Vincents telpās), Kurzemes prospektā 21 un Ādažos, Gaujas ielā 8. Četru jauno picēriju izveidē uzņēmums kopumā investēs ap 300 tūkstošiem eiro.

«Pica Lulū ir aizvadījusi stabilu un veiksmīgu 2016.gadu apgrozījumam saglabājoties iepriekšējā gada līmenī, pie nosacījuma, ka gada vidū, beidzoties nomas līgumam, tika aizvērta viena no mūsu astoņām picērijām Šampētera ielā,» stāsta Elmārs Tannis, Pica Lulū līdzīpašnieks.

«Mēs vēlamies turpināt attīstīt Pica Lulū zīmolu. Vēl pērn Pica Lulū pievienojās jauna vadības komanda, ar kuru kopīgi izveidoti šī gada plāni, kuru ietvaros veiksim ievērojamas investīcijas četru jaunu picēriju atvēršanā Rīgā, tādējādi tīklu paplašinot līdz 11 picērijām Rīgā un Pierīgā,» uzsver Elmārs Tannis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Pēkšņi slēgtās Čili pica un Barons Bumbier's atsākušas darbību

Gunta Kursiša, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas iestādes – restorāns Barons Bumbier's un Čili pica otrdien atsākušas savu darbību, portālu Db.lv informēja SIA Pica serviss pārstāve Dita Vasiļjeva. SIA Čilija Pizza mārketinga direktors Artūrs Skadmans norāda, ka tas nekādi neietekmēja un neietekmēs pārējo picēriju darbību Latvijā.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 4, jūnijā, Liepājā dienas vidū pēkšņi tika slēgtas SIA Pica serviss apsaimniekotās sabiedriskās ēdināšanas iestādes restorāns Barons Bumbier's un Čili pica.

Sabiedriskās ēdināšanas iestādes tika slēgtas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) finanšu policijas kriminālprocesuālu darbību dēļ, Db.lv apstiprināja VID Sabiedrisko attiecību daļā. Nedz SIA Pica serviss, nedz VID pārstāvji Db.lv pēkšņās ēdināšanas iestāžu slēgšanas iemeslus nekomentēja. A. Skadmans norādīja, ka patlaban nav plašākas informācijas par veiktās pārvaldes rezultātiem, bet, tiklīdz tā tiks saņemta, par to tiks informēta arī sabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā šonedēļ Finanšu policija veica desmit kratīšanas uzņēmuma Pica serviss struktūrvienībās visā Latvijā, kopumā nopratinot ap 300 cilvēku. Kratīšanas veiktas kriminālprocesa ietvaros, ko Finanšu policija ierosinājusi, pamatojoties uz TV3 raidījuma Nekā Personīga sniegtu informāciju.

Uzmanību iespējamajai krāpniecībai ar nodokļu nomaksu Nekā Personīga pievērsa pēc kāda skatītāja ziņojuma, kurš norādīja uz iespējamām nodokļu mahinācijām vienā no lielākajiem Liepājas ēdināšanas uzņēmumiem. Konkrētā uzņēmumu ķēde pieder Liepājā pazīstamam uzņēmējam Aloizam Norkum, kurš uz franšīzes pamata izmanto Rīgā populāro picēriju Čili Pica vārdu. Zīmols Čili Pica pieder Lietuvā reģistrētam uzņēmumam, kuram ar notikušo nav nekāda sakara.

Lai pārbaudītu skatītāja sniegtās informācijas patiesumu, Nekā Personīga žurnālisti veica eksperimentu. Sākotnēji tika izvēlētas trīs uzņēmumam piederošās picērijas - Čili picērija Rietumu centra lielveikalā ostmalā, Čili picērija Sala XL lielveikalā un pašā Liepājas sirdī – Rožu laukumā esošais restorāns Barons Bumbier’s. Pēc pasūtījumu veikšanas, žurnālisti salīdzināja visās ēstuvēs saņemtos čekus, kas izrādījās atšķirīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada laikā SIA Čilija Pizza plāno paplašināt Čili Pica picēriju tīklu un veikt esošu picēriju rekonstrukciju, kopumā investējot vairāk nekā 300 tūkstošus latu, liecina uzņēmuma paziņojums.

Pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 6,3 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā 2011.gadā.

Apgrozījuma pieaugumu ir veicinājusi picēriju tīkla Čili Pica attīstība Rīgā, atverot divas jaunas picērijas – t/c Rīga Plaza un t/c Origo, kā arī vairāku picēriju rekonstrukcija un interjera uzlabošana, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Šogad jau ir veikta divu Čili Pica picēriju rekonstrukcija - t/c Mols un Raiņa bulvārī 15.

Ņemot vērā veiktās investīcijas gan jaunu picēriju atvēršanā, gan esošo picēriju rekonstrukcijā, pērno gadu uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 11 tūkstošu latu apmērā. Savukārt šā gada pirmajos četros mēnešos SIA Čilija Pizza apgrozījums ir audzis par 10%, un tiek plānots gadu noslēgt ar vairāk nekā 15% apgrozījuma pieaugumu, nodrošinot peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Pica Rīga līdzīpašnieci Evu Brodu – Bērziņu

Lelde Petrāne, 19.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Pica Rīga līdzīpašniece Eva Broda – Bērziņa.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Neskatoties uz to, ka ēdināšanas jomā iepriekš nekad nebiju strādājusi, es vienmēr esmu zinājusi, ko vēlos sagaidīt no laba restorāna - zinošu un prasmīgu personālu, sezonālu ēdienkarti, mājīgu atmosfēru, pārdomātu dzērienu karti un dažādus sīkumus, kas spēj mani pārsteigt un justies īpašai.

-Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Mani iepriecina tas, ka ne tikai Rīgā, bet arī mazpilsētās ir atvērti daudz un dažādi restorāni, kafejnīcas un bāri. Prieks, ka īpašnieki īpaši piedomā pie interjera dizaina un ēdienkartes. Brīvdienās bieži kopā ar vīru aizbraucam pusdienās uz restorāniem, kas atrodas Kuldīgā, Cēsīs vai Tērvetē. Mūsu ikdienu krāsaināku padara dažādas gastronomiskās performances, piemēram, Gundegas Skudriņas rīkotie vakariņu cikli Gadalaiki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū šī gada 1. septembrī Mēbeļu namā, Dzelzavas ielā 72, Purvciemā, atklās savu desmito un līdz šim lielāko picēriju ar vairāk nekā 200m2 plašām telpām, informē SIA Later LTD tirdzniecības direktore Maija Zariņa.

Pica Lulū tīkla īpašnieks SIA Later LTD jaunās picērijas atklāšanā ir ieguldījis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro. Tīkla ekspansija līdzās jaunu produktu ieviešanai, kā arī piegādes servisa nostiprināšanai ir šī gada uzņēmuma prioritātes. Šogad atvērtas jau piecas jaunas picērijas un līdz šī gada beigām uzņēmums plāno atvērt vēl sesto jauno picēriju šogad.

Visu sešu jauno picēriju izveidē uzņēmums kopumā investēs vairāk nekā 400 tūkstošus eiro.

Latvijā pašlaik darbojas 10 Pica Lulū picērijas Rīgā un Pierīgā. Pica Lulū darbojas jau no 1994.gada, kad darbu uzsāka pirmā Pica Lulū Rīgā – K. Valdemāra ielā 145/2. Šobrīd uzņēmumā strādā 300 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū uzsācis solidaritātes akciju, pēc paša vārdiem, rādot piemēru, kā uzņēmēji var iesaistīties vietējo eksportētāju, kurus skārušas Krievijas sankcijas, atbalstīšanā. Pica Lulū noteikusi atlaides picām ar dubulto sieru, tādā veidā veicinot Smiltenes Piens ražotā siera noietu.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, norāda: «Šajā situācijā, kad Krievija ir noteikusi sankcijas, mēs kā uzņēmumi varam iesaistīties savējo atbalstīšanā, ne tikai izvēloties to produktus, bet arī nosakot papildus pārdošanas akcijas un veicinot to produkcijas noietu. Smiltenes Piens ir mūsu sadarbības partneris un piena produktu piegādātājs. Ieviešot speciālas akcijas, ceram, ka spēsim īsā laikā dubultot siera patēriņu, jo aicināsim mūsu pircējus izvēlēties uz picām divreiz vairāk siera. Ja katrs no mums izdomās veidu, kā atbalstīt Krievijas sankciju skartos uzņēmumus, mēs kopīgiem spēkiem varēsim tos spēcināt un ļaut tiem iegūt tik nepieciešamo laiku biznesa pārorientēšanai.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

SIA Čilija Pizza ieceļ jaunu valdi

Gunta Kursiša, 20.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No SIA Čilija Pizza valdes priekšsēdētājas amata atsaukta Vilija Zapalskieni un valdes locekle Iveta Voltnere, liecina Lursoft dati.

Kopš šīs nedēļas vidus uzņēmuma valdē iecelti divi valdes locekļi – Jānis Zablovskis un lietuvietis Dainis Kalina.

J. Zablovskis ir arī SIA ZZ projects kapitāldaļu turētājs un valdes loceklis, kā arī SIA Aksor Legal Group valdes priekšsēdētājs.

2001. gadā reģistrētā SIA Čilija Pizza pērn apgrozīja 6,287 milj. Ls, gadu noslēdzot ar 11,120 tūkst. Ls zaudējumiem. 2012. gadā uzņēmumā tika nodarbināti 405 darbinieki.

Db.lv jau rakstīja, ka 2013. gada laikā SIA Čilija Pizza plāno paplašināt Čili Pica picēriju tīklu un veikt esošu picēriju rekonstrukciju, kopumā investējot vairāk nekā 300 tūkstošus latu. Šogad jau ir veikta divu Čili Pica picēriju rekonstrukcija - t/c Mols un Raiņa bulvārī 15.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Čili Picas vadību daļēji pārceļ uz Lietuvu

Gunta Kursiša, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Čilija Pizza atsevisķas funkcijas pārceļ no Latvijas uz tā mātes uzņēmumu Lietuvā – Čili Holdings UAB, pavēstījuši kompānijas pārstāvji.

Čili Holdings UAB ģenerāldirektors Dariuss Masionis norāda, ka picēriju darbība nemainīsies.

Patlaban Rīgā darbojas jau 16 picērijas Čili Pica. Kopumā uzņēmumā Latvijā nodarbinot 450 cilvēkus. Čili Pica Lietuvā darbojas 15 gadus, un Lietuvā ir 45 picērijas. Abās valstīs kopumā ir arī 23 Čili Picas franšīzes picērijas, no kurām deviņas strādā Latvijā. Čili Pica darbojas Latvijā kopš 2001. gada.

Šogad Latvijā atvērtas divas jaunas Čili Pica picērijas – februārī tika atvērta picērija t/c Origo, bet augustā – Čili Pica t/c Riga Plaza. Tāpat veikta picēriju renovācija t/c Galerija Centrs un t/c Alfa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū (SIA Later LTD) 2018.gadu noslēdzis ar 6,97 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29% vairāk nekā 2017.gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

2018.gadā tika atvērtas 5 jaunas picērijas – trīs picērijas Rīgā un pa vienai Jelgavā un Jūrmalā, gadu noslēdzot ar 16 picēriju tīklu Rīgā un Pierīgā.

Pērn tika iegādāti 10 motorolleri un 35 jaunas automašīnas, automatizēts un uzlabots pasūtījumu pieņemšanas, sagatavošanas un piegādes process, kā arī izveidota jauna mājas lapa.

Starp 2018.gada Pica Lulū prioritātēm bija investīcijas darbaspēkā, notika atalgojuma sistēmas pārskatīšana un darbinieku kompetences paaugstināšana. 2018.gadā Pica Lulū vidēji tika nodarbināti 293 darbinieki.

2019.gadā Pica Lulū atzīmē pastāvēšanas 25 gadus. Šajā gadā Pica Lulū plāno atvērt jaunas picērijas un ieviest jaunus klientu apkalpošanas risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picērija Čili Pica atbalstījusi tirdzniecības centra Galerija Centrs vēsturisko vērtību saglabāšanu, restaurējot telpas pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem raksturīgajā stilā.

Picērija Čili Pica tirdzniecības centrā Galerija Centrs tika atvērta 2006. gada 25. septembrī, bet šā gada 9. aprīlī tika slēgta uz telpu restaurāciju.

Galerija Centrs ir viena no vēsturiski nozīmīgākajām celtnēm Rīgā, kas kā aktīva tirdzniecības vieta veiksmīgi darbojas jau kopš 1938. gada. Laikiem mainoties šī iepirkšanās vieta arvien saglabājusi īpašo Rīgas sabiedriskās dzīves simbola statusu. Galerija Centrs ēka celta laika posmā no 1936. līdz 1940. gadam Armijas ekonomiskā veikala (AEV) vajadzībām.

Šā gada 3. maijā apmeklētājiem durvis vēra restaurētā Čili Pica.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ja pārkāpumi pēc Finanšu policijas pārbaudes franšīzes ņēmēja SIA Pica serviss picērijās tiks konstatēti, pieļaujam iespēju pārskatīt franšīzes līgumu un pieņemt atbilstošus lēmumus,» norāda SIA Čilija Pizza mārketinga direktors Artūrs Skadmans.

«Pašlaik Valsts ieņēmumu dienestam (VID) esam pieprasījuši papildus informāciju par pārbaudi pie franšīzes ņēmēja SIA Pica serviss un gaidām atbildi. Attiecīgi nepieņemsim pārsteidzīgus lēmumus, un mums nav iemesla atzīt kādu par vainīgu tikai uz publisku izskanējušas informācijas pamata bez pierādījumiem un oficiāla slēdziena,» uzsver Čilija Pizza mārketinga direktors.

Jau vēstīts, ka aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā pagājušajā nedēļā Finanšu policija veica desmit kratīšanas uzņēmuma Pica serviss struktūrvienībās visā Latvijā, kopumā nopratinot ap 300 cilvēku. Kratīšanas veiktas kriminālprocesa ietvaros, ko Finanšu policija ierosinājusi, pamatojoties uz TV3 raidījuma Nekā Personīga sniegtu informāciju. Lai pārbaudītu skatītāja sniegtās informācijas patiesumu, žurnālisti veica eksperimentu. Sākotnēji tika izvēlētas trīs uzņēmumam piederošās picērijas - Čili picērija Rietumu centra lielveikalā ostmalā, Čili picērija Sala XL lielveikalā un pašā Liepājas sirdī – Rožu laukumā esošais restorāns Barons Bumbier’s. Pēc pasūtījumu veikšanas, žurnālisti salīdzināja visās ēstuvēs saņemtos čekus, kas izrādījās atšķirīgi. Barons Bumbier's pievienotās vērtības nodoklis (PVN) bija pierēķināts burkānu sulai un kafijai, bet par saldo ēdienu un kafiju ailītes ar šo nodokli nebija. Arī Rietumu centrā par pankūkām un kafiju Ls 1,96 vērtībā čeks bija bez PVN. Čeki ar un bez PVN tika izsniegti arī trešajā eksperimentam izvēlētajā vietā - Salas lielveikalā. Salīdzinājumam žurnālisti veica pirkumu arī Čili picērijās Rīgā, kur visos gadījumos dažādās vietās tika saņemti tikai oficiāli čeki ar PVN. Savukārt Liepājā eksperiments tika veikts atkārtoti un situācija bija tāda pati kā pirmajā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pica Lulū tīkla paplašināšanā ieguldīti 100 000 eiro

Lelde Petrāne, 05.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū turpina attīstību un šodien atver jaunu picēriju Rīgā t/c Jugla, ieguldot kopumā aptuveni 100 tūkstošus eiro lielas investīcijas.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore sacīja: «Picērijas atrašanās vieta ir izvēlēta mērķtiecīgi, lai tādā veidā paplašinātu picēriju piegāžu zonu līdz pat Ādažiem. Šis ir stratēģiski svarīgs solis, ņemot vērā, cik nozīmīgu uzņēmuma darbības daļu veido tieši produktu piegādes.»

Jaunā picērija ir astotā Pica Lulū picērija Latvijā.

Pica Lulū kā vietējais uzņēmums izvēlas izejvielas no pašmāju pārtikas ražotājiem, piemēram, piena produktus no Smiltenes Piens, miltus no Dobeles Dzirnavnieks, sulas no Pure Food.

SIA Later LTD ir picēriju tīkla Pica Lulū izveidotājs un franšīzes turētājs. SIA Later LTD strādā 160 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pica Lulū plāno attīstīt franšīzes tīklu ārvalstīs

Lelde Petrāne, 15.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieks SIA Later LTD nolēmis uzsākt darbību ārvalstīs, nākotnē attīstot picēriju franšīzes tīklu, informēja uzņēmumā.

Kā perspektīvākās vietas franšīzēm uzņēmums min Eiropas un Skandināvijas valstis. Šogad franšīzes koncepta attīstīšanā un ārvalstu izpētē jau ir ieguldīti jau 65 000 eiro. Uzņēmums ir izvirzījis šo kā vienu no prioritārajiem uzdevumiem nākamgad.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Ideja par darbības paplašināšanos ārpus Latvijas radusies jau pirms vairākiem gadiem, bet intensīvi sagatavošanās darbus uzsākām šogad. Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie franšīzes koncepta izstrādes.»

Franšīzes esot labs veids, kā salīdzinoši strauji paplašināt tīklu, neieguldot liela apjoma finansiālos līdzekļus no mātes uzņēmuma puses: «Pica Lulū kā franšīzes devējs pārdod gatavu un ilgtermiņā pārbaudītu sistēmu, kura veiksmīgi darbojas tirgū ar labiem finanšu un peļņas rādītājiem, tāpēc kā franšīzes devējs uz ārvalstu tirgiem ejam ne tikai kā Latvijas uzņēmums, bet arī kā uzņēmums ar profesionālu komandu, skaidri definētiem procesiem, ar peļņas garantijām franšīzes ņēmējam un tam visam klāt ar labu garšu un kvalitāti un skaidru vīzīju par zīmola attīstību.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot koronavīrusa izplatībai un novērojot, ka cilvēki izvairās no uzturēšanās sabiedriskās telpās, par ko liecina arī pieaugošais piegādes apjoms uz mājām un birojiem, Pica Lulū pieņēmusi lēmumu pasūtījumus var veikt tikai caur mājaslapu, uzreiz veicot apmaksu,

"Pieaugot darba apjomam mūsu 17 picērijās un redzot vīrusa "COVID-19" izplatības situācijas nopietnību, pieņēmām lēmumu par pāreju uz bezkontakta norēķinu darījumiem, lai pasūtījumu maksimāli ātri un droši atdotu klientam. Tādējādi, lai pasūtītu picu uz biroju vai mājām, vispirms mājaslapā jāveic priekšapmaksa. Secinājām, ja klientam, saņemot picu mājās vai birojā, jāmaksā skaidrā naudā, vai izmantojot bankas termināli, tas aizņem vairāk laika un lieki paildzina savstarpējo kontaktu ar mūsu darbinieku. Tāpat ir izstrādāta droša bezkontakta pasūtījuma nodošana klientam - pasūtījumu atstājot uz īpaša paliktņa pie namdurvīm, iepriekš informējot klientu par piegādes tuvošanos. Uzņēmums ļoti atbildīgi izturas pret visiem piesardzības ieteikumiem, un rūpes par darbinieku un klientu drošību ir pirmajā vietā," stāsta Pica Lulū direktore Maija Zariņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pica Lulū sasniedz pēdējo piecu gadu laikā labākos finanšu rādītājus

Lelde Petrāne, 03.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieces SIA Later LTD pērnā gada apgrozījums pieaudzis par vairāk nekā 600 tūkstošiem eiro jeb 13%, sasniedzot 5,26 miljonus eiro. Tas ir vismaz pēdējos piecos gados labākais finanšu rādītājs, informē uzņēmumā.

Šogad plānots turpināt izaugsmi un palielināt apgrozījumu līdz 5,63 miljoniem eiro.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Saskaņā ar mūsu uzņēmuma stratēģiju pērnais gads bija vairāk starptautiskās pieredzes un zināšanu uzkrāšanas gads, ņemot vērā mūsu nākotnes plānus par franšīzes atvēršanu ārpus Latvijas. Pica Lulū vienmēr ir svarīgi sekot starptautiskām tendencēm un labāko uzņēmumu piemēram ārpus Latvijas. Taču tikpat nozīmīgi ir saglabāt latvisko identitāti, sadarbību ar Latvijas ražotājiem un audzētājiem.»

Viens no faktoriem, kas ļauj uzņēmumam sasniegt arvien labākus rezultātus, esot picu piegāžu tīkla attīstīšana Latvijā. Pirms pusotra gada ieguldītās investīcijas izejvielu ražotnē sniegušas rezultātu un ļauj uzņēmumam nodrošināt daudz lielāku pagatavošanas kapacitāti un izpildīt daudz vairāk klientu pieprasījumu īsā laika termiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pica serviss strādājis ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums SIA Pica serviss 2014.gadu noslēdzis ar zaudējumiem, kas, kā norāda uzņēmuma vadība, radušies no neparedzētajām soda naudām, liecina Lursoft dati.

Tomēr patlaban SIA Pica serviss vadība situāciju uzņēmumā uzskata par stabilu, norādot, ka optimizēts darbinieku skaits un to algas, samazinātas nomaksas maksas, kā rezultātā pašreiz tiek strādāts ar peļņu, cerot saglabāt šādu tendenci arī turpmāk.

Pagājušajā gadā SIA Pica serviss apgrozījis 5,855 miljonus eiro, gadu noslēdzot ar 445,169 tūkstošu eiro zaudējumiem pretstatā 608,064 tūkstošu eiro peļņai 2013.gadā.

SIA Pica serviss reģistrēts 2003.gadā un pieder Aloizam Norkum un Montai Magonei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn saruka SIA Čilija Pizza apgrozījums un ievērojami pieauga zaudējumi, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmums pērn cieta zaudējumus 466 757 eiro apmērā, bet 2013.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 39 946 eiro. Par 12% pērn saruka uzņēmuma apgrozījums - no 8,91 miljona eiro 2013.gadā līdz 7,82 miljoniem eiro 2014.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā uzņēmums turpināja attīstīt zīmola Čili pica tīklu, veicot rekonstrukcijas un interjera uzlabošanu. Tāpat tika slēgtas divas nerentablas Čili pica ēdināšanas vietas.

Kopumā Čili pica tīkla attīstībā pērn ieguldīts 655 031 eiro.

Pērn ciestie zaudējumi skaidrojami ar tūristu plūsmas samazināšanos saistībā ar politiskajiem notikumiem Eiropā un pasaulē, kā arī ar konkurences palielināšanos ēdināšanas pakalpojumu biznesā, norādīts vadības ziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizdomās par iespējamu kukuļdošanu Lietuvas varasiestādes aizturējušas restorānu tīkla Cili Holdings valdes priekšsēdētāju un kompānijas LTk Capital īpašnieku Tadu Karusu, kā arī grupas finansistu, vēsta Lietuvas plašsaziņas līdzekļi.

Aizturētie esot piedāvājuši maksātnespējas administratoram kukuli vairāk nekā 30 tūkstošu litu (aptuveni seši tūkstoši latu) apmērā, lai administrators pieņemtu lēmumus kompānijas interesēs.

Lietuvas varasiestādes uzsākušas pirmstiesas izmeklēšanu.

Lietuvas uzņēmuma Cili Holdings meitas uzņēmums SIA Čilija Pizza vada 15 picērijas Rīgā, savukārt uz franšīzes līguma darbojas deviņas Čili Pica picērijas Liepājā, Jelgavā, Ogrē, Siguldā, Valmierā un Daugavpilī.

Db.lv jau vēstīja, ka jūnija sākumā Finanšu policija veica desmit kratīšanas uzņēmuma Pica serviss struktūrvienībās visā Latvijā, kopumā nopratinot ap 300 cilvēku. Konkrētā uzņēmumu ķēde pieder Liepājā pazīstamam uzņēmējam Aloizam Norkum, kurš uz franšīzes pamata izmanto Rīgā populāro picēriju Čili Pica vārdu. Zīmols Čili Pica pieder Lietuvā reģistrētam uzņēmumam, kuram ar notikušo nebija nekāda sakara.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju picēriju tīkls Pica Lulū, sekojot uztura paradumu tendencēm Latvijā, radījuši speciālu picu vegāniem. Tās ir picas, kas nesatur dzīvnieku valsts izcelsmes produktus, tādējādi pilnībā atbilstot vegānisma pamatbūtībai. Picas vegāniem esot solis, lai turpinātu pilnveidot ēdienu piedāvājumu, atbilstoši kādas sabiedrības daļas prasībām.

Jaunā pica esot stratēģisks lēmums picērijas tālākā attīstībā, paplašinot piedāvājumu ar nišas produktiem.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Pieaugot vegānisma dzīvesveida popularitātei Latvijā, nolēmām piedāvāt picu vegāniem, kas pilnībā atbilst viņu pamatprasībai – nesaturēt dzīvnieku valsts izcelsmes produktus, kā, piemēram, desu, olas, pienu, u.tml. Arī līdz šim esam produkcijas klāstu papildinājuši ar picām, ņemot vērā kādas sabiedrības daļas intereses – piemēram, uzsākām cept picas no pilngraudu miltiem.»

Picas vegāniem sastāvēs no tofu siera, picas mērces, kas pagatavota no zemesriekstu sviesta un rīsu etiķa, jūras kāposta, sezama sēkliņām un konservētiem ananasiem. Klientiem to būs iespējams pasūtīt uz jebkuru no picas pamatnēm – plāno, pilngaudu vai klasisko.

Komentāri

Pievienot komentāru