Tehnoloģijas

Imprimatur Capital Seed Fund investē IT kompānijā Blue Bridge Technologies

Sanita Igaune, 10.02.2011

Jaunākais izdevums

Riska kapitāla fonds Imprimatur Capital Seed Fund, kas ir finansēts no Eiropas Investīciju Fonda pārvaldītās JEREMIE programmas, ir parakstījis vienošanos ar informācijas tehnoloģiju (IT) kompāniju Blue Bridge Technologies, kas ir izstrādājusi programmatūras risinājumus veselības apdrošināšanas industrijai.

Blue Bridge Technologies attīsta datu apstrādes un apmaiņas risinājumus, kas apvieno medicīnas pakalpojumu sniedzējus, apdrošinātājus un pacientus. Blue Bridge risinājums piedāvā uzlabot izmaksu efektivitāti un automatizēt datu ievadīšanu un atskaišu sagatavošanu.

Sadarbībai ar Imprimatur Capital dos iespēju īstenot pasākumus darbības nodrošināšanai ārvalstu tirgos un uzņēmums cer tuvākajā laikā uzsākt sadarbību ar vairākiem ārvalstu klientiem, norāda Blue Bridge Technologies valdes priekšsēdētājs un dibinātājs Andrejs Strods. Pirmās mērķa valstis ir Spānija un Zviedrija. Uzņēmums ir iecerējis papildināt arī esošās sistēmas funkciju klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas sistēmu izstrādātāju SIA "Blue Bridge Technologies" iegādājusies kompānija "Everfield", kas ietilpst Ņujorkā un Londonā bāzētā uzņēmumu grupā "Aquiline Capital Partners".

Darījuma summa un citas detaļas netiek izpaustas. Darījumu konsultēja BDO, Cobalt un Corum Group.

Kompānijā informē, ka jaunais investors aizstāj riska kapitāla fondus "BaltCap" un "Imprimatur Capital", kā arī iegādājies pārējo dalībnieku daļas. Tādējādi "Everfield" iegūst 100% "Blue Bridge Technologies" kapitāldaļu.

"Blue Bridge Technologies" līdzdibinātājs un izpilddirektors Andrejs Strods atzīmē, ka sadarbības sākšana ar "Everfield" ir loģisks solis uzņēmuma tālākajā attīstībā, jo "Everfield" ilgtermiņa apņemšanās ieviest inovācijas un kvalitāti saskan ar "Blue Bridge Technologies" ceļu.

"Savienība ar "Everfield" ir sākums ilgtermiņa sadarbībai, kas sniegs daudz jaunu iespēju gan mūsu klientiem, gan mūsu komandai. Mums ir pieejamas arī "Everfield" zināšanas, iespējas un investīcijas, lai sniegtu pievienoto vērtību mūsu klientiem un darbiniekiem," viņš min.

Komentāri

Pievienot komentāru
Latvija var!

Latvija var! Izkonkurē mapes

Anna Novicka, 19.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumu trūkumiem ir tas, ka tie nenovērtē savus spēkus un to ambīcijas nesniedzas pāri robežām, spriež IT firmas Blue Bridge Technologies vadītājs Andrejs Strods. Uzdevums pierādīt, ka uzņēmumam, kas līdz šim darbojies tikai vietējā tirgū, ir pa spēkam par sava produkta izcilajām īpašībām pārliecināt arī citu zemju pircējus, tagad būs arī pašam Blue Bridge Technologies - jo eksports, kā atzīst A. Strods, ir vienīgais veids, kā galveno uzņēmuma produktu - veselības apdrošināšanas polišu apstrādes sistēmu - padarīt rentablāku, atzīst kompānijas vadītājs.

Trīs vienā

«Gribējās darīt kaut ko labu, un medicīnas joma šajā ziņā likās pievilcīga,» iemeslus, kāpēc savas zināšanas IT jomā viņš nolēma izmantot tieši šī produkta radīšanā, skaidro A. Strods. Citiem partneriem bijuši kontakti veselības aprūpes iestādēs, vēl citiem savukārt - pieredze veselības apdrošināšanā. «Arī personīgā pieredze liecināja, ka staigāt ar polisi nav diez ko ērti, un bija skaidrs, ka te prasās pēc kāda risinājuma,» pamato uzņēmuma direktors. Rezultātā tika radīta sistēma Smart Medical, kas akumulē datus no apdrošinātājiem un valsts Veselības norēķinu centra un ļauj poliklīnikai, ģimenes ārstu praksei vai citai medicīnas iestādei ātri saņemt datus par to, cik konkrētam pacientam, kam uz rokas ir veselības apdrošināšanas polise, izmaksās konkrētais pakalpojums. «Tā ir vide, kurā starp veselības pakalpojumu sniedzējiem un to saņēmējiem notiek visi darījumi,» precizē A. Strods. Kad pacients ar savu apdrošināšanas polisi ierodas pie veselības centra kases, tās dati tiek ievadīti sistēmā un uzreiz tiek saņemta atbilde, vai polise ir derīga, cik lielā apjomā apdrošinātājs saskaņā ar šo polisi segs noteiktu pakalpojumu, cik savukārt sedz valsts un cik ir jāpiemaksā pašam klientam. «Salīdzinot ar daudzām mapēm, kuras kasierim jāizskata cauri, lai saprastu, cik daudz polise sedz, tas ir liels progress,» uzsver A. Strods. Viņš atzīst, ka arī apdrošināšanas kompānijām mēdz būt līdzīgas sistēmas, taču neesot nevienas citas, kura spētu apvienot vairākus datu avotus. Smart Medical priekšrocība esot arī tas, ka to ir iespējams savienot ar ārstniecības iestādes iekšējo informācijas un iestādes vadības sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Baltcap un Imprimatur Capital investē vienu miljonu Latvijas IT uzņēmumā

Gunta Kursiša, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riska kapitāla investors BaltCap sadarbībā ar riska kapitāla fonda pārvaldītāju Imprimatur Capital noslēdzis investīciju līgumu viena miljona eiro apmērā ar informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu Blue Bridge Tehnologies, kuru dibinājusi Latvijas IT speciālistu un uzņēmēju komanda no Latvijas.

Blue Bridge Technologies izstrādā automatizācijas risinājumus un sniedz IT pakalpojumus veselības aprūpes un veselības apdrošināšanas uzņēmumiem un veselības veicināšanas un sporta iestādēm, palīdzot samazināt administratīvo darbu slogu, paaugstinot produktivitāti un uzlabojot pacientu un klientu apkalpošanas līmeni, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Ieguldītās investīcijas galvenokārt paredzētas eksporta tirgus apgūšanai, taču daļa finanšu resursu tiks ieguldīti arī produktu attīstībā. «Blue Bridge Technologies ir spēcīgs spēlētājs vietējā tirgū, un mēs saskatām arī augstu eksporta potenciālu Amerikas Savienotajās valstīs, Spānijā, Vācijā, Zviedrijā un citās valstīs,» norāda BaltCap investīciju direktors Mārtiņš Jaunarājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Veselības IT uzņēmumi vienojušies par sava veselības portāla Tava eVeselība izveidi

LETA, 20.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumi «Blue Bridge Technologies» un «Meditec» vienojušies sadarboties, lai 2019.gadā sāktu piedāvāt vienotu portālu «Tava eVeselība», kura sistēmas pilnveidē tuvāko trīs gadu laikā plāno investēt teju miljonu eiro, informēja «Tava eVeselība» pārstāvis Kārlis Sils.

Līdz šim «Meditec» ir izveidojis savu pacientu pieraksta portālu «Eveselibaspunkts.lv», savukārt «Blue Bridge Technologies» pacientu pieraksta sistēmu «Piearsta.lv». Abi portāli patlaban vairāk nekā 80 000 lietotāju nodrošinot e-pakalpojumus medicīnas iestādēs. Lai izveidotu digitālu veselības aprūpes sistēmu, kas arī ievērojami samazinātu ambulatorās rindas uz valsts pakalpojumiem, abi uzņēmumi sadarbosies un turpmāk nozares attīstību veidos zem vienota nosaukuma «Tava eVeselība».

«Blue Bridge Technologies» valdes priekšsēdētājs Jānis Rancāns norādīja, ka līdz šim abi uzņēmumi Latvijas e-veselības izstrādē un pilnveidē ir ieguldījuši vairāk nekā piecus miljonus eiro. «Mums ir kopīgs mērķis un viens no veidiem, kā turpināt izaugsmi, ir sadarbība, tādēļ esam dibinājuši «Tava eVeselība». Kamēr valsts e-veselības sistēmā patlaban faktiski darbojas tikai divas funkcijas - e-recepte un e-darba nespējas lapa, privātajā sektorā varam piedāvāt gatavu, cilvēkiem saprotamu un viegli izmantojamu e-veselības sistēmu,» skaidroja Rancāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācija (LVCA) noteikuši nominantus apbalvojumam "Gada investors 2022" par Latvijas nozīmīgākajām investīcijām un konsultācijām iespējkapitāla un biznesa eņģeļu nozarē.

"Gada Investors" ir kopīga Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācijas (LVCA) un Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla (LatBAN) iniciatīva, kas dibināta 2015.gadā. Tās mērķis ir veicināt informācijas un zināšanu izplatīšanos par Latvijas biznesa eņģeļu un privātā un iespējkapitāla fondu industriju, godinot investorus, konsultantus un nozares atbalstītājus, kuri snieguši būtisku ieguldījumu nozares un kopumā Latvijas investīciju vides attīstībā.

Šogad kandidāti "Gada investors" balvai izvirzīti septiņās nominācijās. Īpaši jāatzīmē šī gada jaunumi: "Gada ilgstpējas balva" un "Gada labākā sindicētā investīcija".

Saraksts ar nominantiem ir nodots LVCA un LatBAN biedriem, kuru balsojums noteiks uzvarētājus, kas tiks paziņoti svinīgajā ceremonijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izstrādāts risinājums medicīnas iestādēm, lai nodrošinātu iedzīvotāju identificēšanu un operatīvas attālinātas speciālistu konsultācijas un palīdzību.

No nākamās nedēļas Latvijas iedzīvotājiem tiks ieviesta iespēja attālināti pierakstīties pie ārsta, izmantojot veselības portālu datamed.lv, un saņemt attālinātas ārstu konsultācijas.

Sākotnēji būs iespējams pieteikties pie speciālistiem Rīgas 1. slimnīcā un LOR klīnikā. Ārsti attālināti varēs konsultēt pacientus, noformēt nosūtījumus citiem speciālistiem, norīkot laboratoriskiem izmeklējumiem, saņemt rezultātus, izrakstīt darba nespējas lapas, e-receptes.

Ārkārtas situācijā ārsti ar pacientiem sazinās dažādos tiešsaistes komunikācijas rīkos, tālruņos, e-pastos. Galvenā problēma ir pacienta identifikācija, ko nav iespējams veikt attālināti. Ārstniecības iestādēm jaunais risinājums palīdzēs precīzi identificēt pacientu un uzreiz iepazīties ar pieejamo medicīnas vēsturi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izvēlēti uzņēmumi, kuri piedalīsies SEB bankas 60 tūkstošus eiro vērtajā programmā

Lelde Petrāne, 14.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 75 saņemtajiem pieteikumiem ir izvēlēti 12 Latvijas uzņēmumi, kas piedalīsies SEB bankas īstenotās Uzņēmumu izaugsmes programmas pirmajā ciklā. Tās mērķis ir sagatavot uzņēmumus straujai biznesa izaugsmei caur digitālajām tehnoloģijām un inovācijām.

Izaugsmes programmā piedalīsies uzņēmumi no dažādām nozarēm, dažādiem reģioniem, kā arī ar atšķirīgu mērogu biznesu.

Tukuma uzņēmums Pure Chocolate pārstāv pārtikas ražošanas nozari, Centrālā laboratorija sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, Blue Bridge Technologies darbojas IT risinājumu jomā, bet New Black ir digitālā satura mārketinga aģentūra.

Limbažu novada uzņēmums Krogzeme nodarbojas ar bioloģisko upeņu audzēšanu, kompānija MINT print ražo personalizētus sporta apģērbus, Big Bad Bagels strādā sabiedriskās ēdināšanas jomā, savukārt Woltec ir Valmierā bāzēta būvkompānija, kas veic arī elektromontāžas, telekomunikāciju un citu komunikāciju izbūvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Veselības centra 4 ārstniecības iestāžu darbu piektdien apgrūtina sistēmas traucējumi

LETA, 26.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar SIA «Veselības centrs 4» izmantotās sistēmas traucējumiem piektdien tika apgrūtināta ārstniecības iestāžu darbība, informēja «Veselības centra 4» pārstāve Agnese Bernāne.

Viņa pastāstīja, ka šodien ap plkst.7.30 tika konstatēti traucējumi «Veselības centrs 4» izmantotās sistēmas «SmartMedical» darbībā. Sistēmu uztur veselības aprūpes un apdrošināšanas nozares informācijas sistēmu izstrādātājs SIA «Blue Bridge Technologies», piebilda uzņēmuma pārstāve.

Viņa skaidroja, ka sistēmas traucējumu dēļ bija apgrūtināts darbs, jo «Veselības centrs 4» ārstniecības iestādēs nebija iespējams nodrošināt pacientu pierakstus, radās problēmas ar maksājumu veikšanu, kā arī nebija iespējams pierakstīties uz konsultācijām un procedūrām.

Vienlaikus, pēc Bernānes paustā, slimnīca tikusi galā ar problēmām, izsniedzot klientiem ar roku rakstītas kvītis, kā arī fiksējot cilvēku, kuri vēlējušies pierakstīties pakalpojuma saņemšanai, kontaktinformāciju. Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka centru darbinieki sazināsies ar klientiem un pieraksti tikšot veikti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB banka izsludina pieteikšanos uzņēmumu Izaugsmes programmai

Lelde Petrāne, 21.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākā daļa atbalsta instrumentu uzņēmējdarbībā ir paredzēti jaunajiem uzņēmējiem, savukārt, maziem un vidējiem uzņēmumiem šādu iespēju ir ļoti maz. Līdz ar to AS «SEB banka», turpinot pagājušajā gadā aizsākto Izaugsmes programmu uzņēmumiem, izsludina pieteikumu pieņemšanu programmas ceturtajam ciklam, kas notiks no oktobra līdz janvārim.

Programmas mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem sagatavoties straujākai biznesa izaugsmei caur inovācijām un digitālajām tehnoloģijām. Programmas laikā 12-14 uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska mēroga ekspertu un mentoru vadībā strādās pie inovatīva produkta vai pakalpojuma izveides, lai turpmāk nodrošinātu straujāku sava uzņēmuma izaugsmi, kā arī izstrādās trīs mēnešu rīcības plānu savu izaugsmes mērķu sasniegšanai.

Programmas laikā īpaša uzmanība tiek veltīta biznesa zināšanu un prasmju pilnveidošanai ar uzsvaru uz tādām digitalizācijas laikam raksturīgām prasībām kā digitālo tehnoloģiju pielietojums, inovācijas, izaugsmes domāšana, mārketings un pārdošana, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vakcinācijas loterijas IT risinājumu plānots izstrādāt ViVaT līguma ietvaros

LETA, 02.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) risinājuma izstrāde vakcinācijas pret Covid-19 loterijā plānota vienotā vakcinācijas tīkla "ViVaT" līguma ietvaros, sacīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas konsultante Inga Vasiļjeva.

Valdība šonedēļ lēma nodot izskatīšanai Saeimā Veselības ministrijas (VM) sagatavoto Vakcinācijas loterijas likumprojektu, kas paredz valstī izsludināt vakcinācijas pret Covid-19 loteriju. Kopējās loterijas rīkošanas izmaksas, kas tiks segtas no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", aplēstas 1,218 miljonu eiro apmērā, no kuriem 98 083 eiro paredzēts piešķirt izlozes informācijas tehnoloģiju sistēmas izstrādei.

Vasiļjeva atzīmēja - lai loterijas norise atbilstu visiem normatīviem, drošības un caurspīdības standartiem, tās realizācijai nepieciešami vairāki IT risinājumi. Tajā skaitā nepieciešama datu atlase no "ViVaT" un izlozes loģikas realizācija, kā arī portāla "manavakcina.lv" papildināšana izlozes rezultātu attēlošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services saglabā vadošā Baltijas valstu IT uzņēmuma pozīciju

Sanita Igaune, 07.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Exigen Services 2010.gada pirmajā pusē ir saglabājis vadošā Baltijas valstu IT uzņēmuma pozīciju, liecina Lietuvas investīciju bankas Prime Investment jaunākais pētījums.

Salīdzinājumā ar 2009.gada datiem, Exigen Services IT pakalpojumu ieņēmumu kritums veido 13%.

«Šis kritums ir saistīts ar globālo ekonomikas krīzi, kas Baltijas valstis skāra īpaši smagi, tādējādi ietekmējot IT pasūtījumu apjomu, īpaši valsts sektorā. Grūtāko posmu piedzīvojām 2010.gada sākumā, un jau tagad redzam situācijas uzlabošanos, turklāt šā brīža apgrozījums arī skaidri norāda uz izaugsmi. Esam pārliecināti, ka, turpinot strādāt tikpat intensīvi, šī tendence tikai pastiprināsies,» skaidro Exigen Services Latvia viceprezidents finanšu un administratīvajos jautājumos Uldis Smilts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Modernās tehnoloģijas ienāk arī veselības jomā

Guntars Gūte, 05.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms trim gadiem tika radīta jauna interneta platforma piearsta.lv, kuru šodien izmanto jau aptuveni 5000 unikālo lietotāju

Sistēmas darbības princips ir gana vienkāršs – brīdī, kad rodas nepieciešamība apmeklēt kādu konkrētu ārstniecības speciālistu, cilvēkam nav jātērē laiks, vairākkārt cenšoties sazvanīt informatīvo tālruni ārstniecības iestādes reģistratūrā vai arī pašam doties uz turieni, lai veiktu pierakstu pie speciālista. «Patiesībā ideja radīt aplikāciju piearsta.lv man radās brīdī, kad bija nepieciešamība pierakstīt savu bērnu pie acu ārsta. Es trīs dienas neveiksmīgi centos sazvanīt reģistratūru, lai veiktu pierakstu. Vienu brīdi pat radās doma braukt uz ārstniecības iestādi un pierakstu veikt klātienē. Taču tas nozīmēja gan papildus laika tērēšanu, gan arī finansiālus izdevumus, jo braukt nācās divas reizes – vispirms, lai veiktu pierakstu, bet otru reizi jau pie speciālista. Tad arī izdomāju radīt elektroniska pieraksta sistēmu,» stāsta kompānijas Blue Bridge Technologies IT eksperts Leonīds Paturskis, piebilstot, ka šovasar tika palaista lapas jaunā versija, kas nodrošina gan plašāku pieejamo speciālistu sarakstu, gan arī ir daudz drošāka no lietošanas viedokļa.

Komentāri

Pievienot komentāru