Finanses

Imprimatur Capital Seed Fund piešķīrusi 200 tūkstošus eiro ThermCERT LV

Žanete Hāka, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imprimatur sēklas fonds Imprimatur Capital Seed Fund piešķīris 200 tūkstošu eiro lielu investīciju jaunam uzņēmumam SIA ThermCERT LV, informē Latvijas Garantiju aģentūras pārstāvji.

Tā ir sēklas fonda 15. investīcija kopš fonda darbības uzsākšanas 2010.gadā vidū. ThermCERT izstrādā novatoriskus siltuma audita rīkus, balstoties uz satelītu datiem no kosmosa un pielieto attālinātas izpētes tehnoloģijas, lai identificētu un uzraudzītu siltuma zudumus no ēkām un pilsētu vidē.

Centieni samazināt oglekļa emisijas sniedz spēcīgu potenciālu energoefektivitātes nozarei, jo esošo nekustamo īpašumu un citu objektu energoefektivitātes uzlabošana izmaksu ziņā ir daudz efektīvāka, nekā tīras enerģijas ražošana, lai samazinātu oglekļa emisijas. Nākamo septiņu gadu laikā līdz 2020.gadam ES plāno tērēt 17 miljardus eiro līdzfinansējuma energoefektivitātes tehnoloģijām un saistītajām aktivitātēm. Tomēr pastāv bažas par dažu pašreizējo energoefektivitātes pasākumu lietderību, jo trūkst ticamas mērīšanas sistēmas, kas uzraudzītu un precīzi aprēķinātu šādu investīciju pamatotību. Investīcijas energoefektivitātē ir grūti novērtēt gan pirms, gan sekojošos gados pēc to izdarīšanas, norāda LGA.

Palīdzot risināt šo pieaugošo problēmu, ThermCERT piedāvās uz satelītu datiem bāzētus risinājumus ātrai un precīzai termoefektivitātes novērtēšanai, kas ļauj veikt izmaksu ziņā ļoti pieejamu enerģijas efektivitātes auditu un uzraudzību, palīdzot uzlabot ēku energoefektivitātes kvalitāti, vienlaikus samazinot izmaksas. Lai gan uzņēmums ir agrīnā darbības stadijā, 2013.gada novembrī Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) piešķīra ThermCERT prestižo Galileo Masters balvu un Copernicus Masters balvu.

«Šī investīcija tiek izdarīta svarīgā laikā gan kosmosa nozares, gan oglekļa emisijas nozares kontekstā,» saka ThermCERT dibinātājs Stīvs Lī. «Nākamais solis ir attīstīt ThermCERT tehnoloģijas un produktus, lai lietotāji varētu panākt ievērojamu oglekļa izmešu un siltuma patēriņa samazinājumu ar samērīgām izmaksām pārredzamos termiņos, un ar nemainīgi augstu uzraudzības un aprēķinu kvalitāti. Mēs strādājam, lai pasaulē sasniegtu zemus oglekļa emisiju rādītājus un atrisinātu daudzas problēmas, kas ir traucējušas to panākt pagātnē,» uzsver kompānijas vadītājs.

Imprimatur Capital Seed Fund ir saņēmis finansējumu no Latvijas Garantiju aģentūras pārvaldītā un ES struktūrfondu līdzfinansētā Ieguldījumu fonda.

Komentāri

Pievienot komentāru