Auto

Inchcape MB Auto pērn Latvijā pārdevusi 320 BMW, Mini un Alpina automašīnas

Gunta Kursiša, 30.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Inchcape BM Auto pērn realizēja 320 jaunas automašīnas – tostarp 170 jaunas BMW zīmola automašīnas, 25 Mini zīmola auto, vienu Alpina zīmola automašīnu un citus spēkratus, uzņēmuma pārstāvji norādījuši gada pārskatā.

Kopumā pērn pārdots par diviem jauniem automobiļiem vairāk nekā 2011. gadā. Savukārt lietotu automašīnu pārdošanas apjomi uzņēmumam samazinājušies par 10% - pērn SIA Inchcape MB Auto pārdeva 328 lietotas automašīnas. Uzņēmuma vadība skaidro kritumu šajā segmentā ar automašīnu skaita, kas tiek atgriezts autocentram pēc operatīvā līzinga beigām, samazināšanos. Saistībā ar ekonomisko krīzi operatīvajā līzingā pārdoto spēkratu skaits iepriekšējos gados ir samazinājies, norāda automašīnu tirgotāja pārstāvji.

SIA Inchcape BM Auto 2012. gadā apgrozīja 17,6 milj. Ls, kas ir par 3% vairāk nekā 2011. gadā. Uzņēmuma peļņa palielinājusies no 14,7 tūkst. Ls 2011. gadā līdz 51 tūkst. Ls 2012. gadā.

Kā šā gada galvenās darbības prioritātes tiek minētas jaunu autoservisa pakalpojumu izstrāde, kā arī lietoto automašīnu tirdzniecības attīstība, īpašu vērību pievēršot lietoto automašīnu segmentam.

SIA Inchcape BM Auto dibināta 2005. gadā un sākotnēji darbojās ar nosaukumu BM Auto. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Nīderlandes Inchcape International Group B.V.

Komentāri

Pievienot komentāru