Citas ziņas

«InterContinental Hotels Group» noslēdz 100 attīstības darījumu

Aivars Mackevics [email protected], 19.12.2005

Jaunākais izdevums

InterContinental Hotels Group (IHG), noslēdzot vairāk kā 100 attīstības darījumu Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, paātrinājusi savu paplašināšanos. Tuvākajā laikā uzņēmums paredzējis atvērt: 5 InterContinental viesnīcas Ēģiptē, Kiprā, Vācijā un Jordānijā, 4 Crowne Plaza viesnīcas Somijā, Slovākijā un Lielbritānijā, 26 Holiday Inn viesnīcas Francijā, Vācijā, Krievijā, Kuveitā, Itālijā, Somijā, Lielbritānijā un Apvienotajos Arābu Emirātos un 14 Express by Holiday Inn viesnīcas Čehijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā un Lielbritānijā. Informācija liecina, ka ir parakstīti līgumi par papildus 80 viesnīcu atvēršanu: 8 InterContinental viesnīcas plānots atvērt Ēģiptē, Saūda Arābijā, Spānijā, Nigērijā, Kuveitā, Apvienotajos Arābu Emirātos, kā arī Serbijā un Melnkalnē, 9 Crowne Plaza viesnīcas Itālijā, Spānijā, Jordānijā, Čehijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Lielbritānijā, 28 Holiday Inn viesnīcas Bulgārijā, Ēģiptē, Francijā, Lielbritānijā, Somijā, Vācijā, Itālijā, Kuveitā, Polijā, Spānijā, Krievijā, Nigērijā, Austrijā, Jordānijā, Serbijā un Montenegro, Ukrainā un Azerbaidžānā, 30 Express by Holiday Inn viesnīcas Francijā, Vācijā, Itālijā, Īrijā, Spānijā un Lielbritānijā un 2 Staybridge Suites viesnīcas Lielbritānijā. Šobrīd InterContinental Hotels Group pieder 618 viesnīcas ar vairāk nekā 108 507 istabām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu ķēde Reval Hotels paplašinās darbību ekonomiskās klases viesnīcu segmentā ar nosaukumu Reval Inn, Db.lv informēja viesnīcu pārstāve Evija Segleniece. Plānots, ka līdz 2008. gadam Reval Hotels Baltijas valstīs piederēs 12 īpašumi.

Sākot ar 1. februāri Baltpark Hotels Viļņā un Klaipēdā un Reval Express Hotel Tallinā strādās ar jauno nosaukumu.

Reval Inn viesnīcas pārsvarā atradīsies pie automaģistrālēm un pilsētu teritorijās un būs ar ērtām transporta līdzekļu novietošanas iespējām. Tiem Baltijas valstu viesiem, kuri ceļo ar auto, Reval Inn viesnīcas būšot laba alternatīva augstākās klases pilna servisa Reval Hotels viesnīcām.

"Mēs jau krietnu laiku plānojām sākt strādāt ekonomiskās klases segmentā un ceram, ka spēsim atvērt šīs viesnīcas, kas piedāvā izdevīgus nosacījumus, gan Baltijas valstīs, gan citur Austrumeiropā. Mēs esam cieši pārliecināti, ka mūsu viesiem ir jādod izvēles iespējas atkarībā no viņu vajadzībām, un esam priecīgi, ka varam savu piedāvājumu paplašināt, lai iekļautu arī zemākas cenas alternatīvu," sacījis Reval Hotels prezidents Karls Otto Skoglands (Karl Otto Skogland).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Air Baltic Hotels valdi pametis Urugvajas iedzīvotājs

Gunta Kursiša, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Air Baltic Hotels valdē notikušas izmaņas, to pametot līdzšinējam uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Urugvajas Austrumu Republikas iedzīvotājam Sebastianam Horhem Azaram (Sebastian Jorge Azar).

Informācija laikrākstā Latvijas Vēstnesis liecina, ka Air Baltic Hotels valdē iecelti Jānis Bankovs un Edijs Ziediņš, kas turpmāk pildīs valdes locekļu amata pienākumus ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar citiem valdes locekļiem.

SIA Air Baltic Hotels darbības veids ir konsultēšana komercdarbībā un vadībzinībās, tā dibināta 2010. gada 5. februārī ar juridisko adresi lidostā Rīga, Biroju ielā 10, liecina Lursoft pieejamā informācija par uzņēmuma pamatdatiem.

2010. gadā, kad tika dibināta SIA Air Baltic Hotels, sadarbojoties ar Baltijas valstu lielāko viesnīcu tīklu Reval Hotels, tika ziņots par vienota zīmola Reval Hotels, Member of airBaltic Hotels veidošanu. Zīmola izveidošanas mērķis ir bijis «padarīt labāk atpazīstamus abu kompāniju sniegtos pakalpojumus», pirms diviem gadiem pauda airBaltic pārstāvji. Savukārt Reval Hotels vadītājs Heiki Vanhanens norādija, ka šīs sadarbības rezultātā plānots kopīgi piesaistīt ceļotājus valstīm, kurās darbojas gan Reval Hotels, gan airBaltic. Šī sadarbība Reval Hotels nodrošināšot reklāmu teju trīs miljonu airBaltic pasažieru, savukārt par airBaltic pakalpojumiem tiks informēti aptuveni 600 tūkst. gada laikā apkalpoto Reval Hotels klientu, pirms diviem gadiem informēja uzņēmumu pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzēts, ka pilna izmēra futbola laukums, kuru nepieciešamības gadījumā varēs sadalīt pat sešos mazākos treniņa laukumos, atradīsies uz multifunkcionālās ēkas jumta - to paredz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Kaspara Gorkša parakstītais sadarbības memorands ar AS PN Project padomes priekšsēdētāju Aivaru Abromaviču (Aivaras Abromavičius), informē LFF.

Futbola laukumu paredzēts izveidot biznesa kvartāla projekta attīstīšanas ietvaros. «Viens no mūsu mērķiem ir Latvijā attīstīt Grassroots futbolu, dodot iespēju ikvienam bērnam, jaunietim un pieaugušajam neatkarīgi no viņa vecuma, nodarbošanās un sportiskā līmeņa spēlēt futbolu. Bez piemērotas infrastruktūras tas diemžēl nav iespējams. Tādēļ mums ir prieks būt daļai no šāda projekta un no savas puses darīsim visu, lai tas izdotos un futbols Latvijā kļūtu vēl populārāks. Manuprāt, šis ir piemērs, kā uzņēmēji ar sociāli atbildīgu pieeju palīdz visai sabiedrībai kļūt labākai,» komentē LFF prezidents K.Gorkšs.

«Attīstot savus projektus, mums vienmēr bijis svarīgi tajos iekļaut arī papildu ieguvumus gan sabiedrībai, gan apkārtējai videi. Futbola laukuma izveide, manuprāt, piešķirs papildu sabiedrisko nozīmīgumu un pievienoto vērtību visam Preses nama biznesa kvartālam. Ņemot vērā šādu infrastruktūras objektu sarežģītību gan būvniecības, gan uzturēšanas procesā, esam piesaistījuši augstākā līmeņa arhitektus un arī vienojušies par ilgtermiņa sadarbību ar Latvijas Futbola federāciju,» stāsta AS PN Project padomes priekšsēdētājs A.Abromavičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Neskaidra nākotne ar ABLV Bank saistītā AmberStone Hotels ieceri Liepājā izveidot kūrortviesnīcu

LETA, 22.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd neskaidra nākotne ar «ABLV Bank» saistītā «AmberStone Hotels» iecerei Liepājā izveidot kūrortviesnīcu.

Uzņēmums pašlaik nesniedz komentārus par to, vai bankai noteiktie ierobežojumi varētu ietekmēt kompānijas ieceri par kūrortviesnīcas izveidi Liepājā, aģentūrai LETA sacīja SIA «AmberStone Hotels» valdes loceklis Agris Grīnbergs.

Uzņēmuma pārstāvis pašlaik atturējās no komentāriem arī par to, vai viesnīcas projekta attīstītājs plāno līdz aprīļa beigām Liepājas pašvaldībai prezentēt galīgo ieceri, kā to paredz noslēgtā vienošanās.

Kā skaidroja Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska (Liepājas partija) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs, šai iecerei pašlaik ir «nogaidošs statuss».

Vaicāts, vai «ABLV Banka» noteiktie darbības ierobežojumi neietekmē SPA viesnīcas projekta virzību, Rjabcevs norādīja, ka no «AmberStone Hotels» nav saņemtas nekādas ziņas par kādām izmaiņām uzņēmuma plānos, un «aktuālais statuss šobrīd ir nogaidošs». Joprojām ir spēkā jau iepriekš noslēgtā vienošanās, ka ne vēlāk kā līdz šī gada 30.aprīlim «AmberStone Hotels» jāiesniedz un jāprezentē domes attīstības komitejā galīgā viesnīcas projekta iecere. Pēc tam pozitīva lēmuma gadījumā paredzēts kārtot ar būvatļaujas izsniegšanu saistītus jautājumus, piebilda Rjabcevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«InterContinental Hotels Group» paplašinās Ķīnā

Aivars Mackevics [email protected], 01.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu tīkls InterContinental Hotels Group ir paziņojis par četru līgumu noslēgšanu ar Šanhajas «Greenland Group», kas ir viens no trīs lielākajiem nekustamo īpašumu menedžmenta uzņēmumiem Ķīnā. Darījumu rezultātā viesnīcu tīklam tiks kopā pievienotas vairāk kā 1400 istabas - InterContinental viesnīcai Nankinā, kas būs pasaules garākā viesnīca, vienai no «Holiday Inn» viesnīcām Siaņā un divām Express by Holiday Inn viesnīcām Šanhajā. Divu nedēļu laikā kopš 15. februāra viesnīcu tīkls ir paplašinājies par kopumā 6000 jaunām istabām Ķīnā. InterContinental Hotels Group paplašināšanās Ķīnā ir daļa no uzņēmuma stratēģijas īstenošanas – kļūt par vadošo viesnīcu tīklu Ķīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau vairāk nekā desmit gadus Ķīna ir viena no pirmajām pasaules mēroga sacensībās par debesskrāpju radīšanu, taču tagad valsts ķērusies pie zemesskrāpjiem, ziņo CNN.

Saskaņā ar plāniem augstas klases viesnīca šajā valstī tiks būvēta 100 metrus dziļā, 240 metrus garā un 160 metrus platā bedrē. Turklāt apakšējos 20 metrus aizņem stāvošs lietusūdens, kas tiks saglabāts.

Projekta attīstītājs ir Šanhajas Shimao Property Group, pārvaldītājs - InterContinental Hotels Group. No tā izriet arī viesnīcas nosaukums - InterContinental Shimao Shanghai Wonderland.

Ekskluzīvā viesnīca durvis varētu vērt 2014. gada beigās vai 2015. gada sākumā. Tā atradīsies apmēram 45 kilometrus uz dienvidrietumiem no Šanhajas pilsētas centra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic un lielākais viesnīcu tīkls Baltijas valstīs Reval Hotels apvienojuši spēkus, izveidojot vienotu zīmolu Reval Hotels, Member of airBaltic Hotels, ar mērķi diferencēt un padarīt labāk atpazīstamus abu kompāniju sniegtos pakalpojumus.

Šāda veida apvienošanās zem viena zīmola ir pirmā reģionā un veicinās abu kompāniju uzņēmējdarbības uzlabošanos Baltijas valstīs, Krievijā, Skandināvijā, kā arī Rietumeiropas tirgos, norāda airBaltic pārstāvis Jānis Vanags.

Reval Hotels vadītājs Heiki Vanhanens norāda, ka šīs sadarbības rezultātā abas kompānijas varēs kopīgi piesaistīt ceļotājus valstīm, kurās darbojas gan Reval Hotels, gan airBaltic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ieguldot 14 miljonus eiro, atver SPA Rīgā

Inese Helmane, Db, 10.02.2009

Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā Kari Hiltunens (no kreisās) un ESPA Rīga direktors Johans Helstroms: «Ar ESPA Rīga atvēršanu nostiprinām savas pozīcijas gan viesnīcu biznesā, gan spa pakalpojumos. ESPA būs pirmais internacionālais zīmols, kas ienāks Baltijā, un tas palīdzēs piesaistīt apmeklētājus gan Rīgai, gan visai Latvijai.»

FOTO: VITĀLIJS STĪPNIEKS,DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa sākumā Rīgā paredzēts atvērt 5* sešstāvu SPA, kurā ieguldīti 14 miljoni eiro un kurš strādās zem Lielbritānijas zīmola ESPA vārda.

Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā Kari Hiltunens (no kreisās) un ESPA Rīga direktors Johans Helstroms: «Ar ESPA Rīga atvēršanu nostiprinām savas pozīcijas gan viesnīcu biznesā, gan spa pakalpojumos. ESPA būs pirmais internacionālais zīmols, kas ienāks Baltijā, un tas palīdzēs piesaistīt apmeklētājus gan Rīgai, gan visai Latvijai.»Tas būs pirmais tik vērienīgs 5* SPA komplekss Baltijā un pat Skandināvijas valstīs un pirmais, kas strādās ar zīmola ESPA vārdu, atklāj ESPA Rīga mārketinga vadītāja Evija Segleniece. ESPA Rīga direktors Johans Helstroms (Johan Hellstrom) akcentē, ka tas ir unikāls projekts, jo atrodas sešos stāvos, kur vēsturiskais ir pielāgots mūsdienīgajam. Rīga izvēlēta tāpēc, ka, viņaprāt, Baltijas tirgus vēl ir ļoti neskarts un tam ir iespējas izaugsmei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2019. gada 10. janvāri, Baltijas lielākā viesnīcu operatora SIA «Mogotel» zīmolu saimei pievienojas jaunpienācējs – Rija Hotels.

Ar jauno zīmolu turpmāk strādās četras bijušās Rixwell Hotels viesnīcas – Domus Hotel un Irina Hotel Rīgā, viena viesnīca Bauskā – Bauska Hotel un Old Town Hotel Tallinā. Zīmola Rija Hotels viesnīcas darbosies vidējā trīszvaigžņu cenu kategorijā.

Jaunā zīmola «Rija Hotels» ieviešana ļaus labāk un precīzāk segmentēt viesnīcu piedāvājumu atbilstoši ceļotāju vajadzībām un interesēm.

Mogotel viesnīcu grupas pārdošanas un mārketinga direktore Sanda Roze norāda: «Zīmols Rija Hotels ir radīts, lai efektīvāk piepildītu to klientu vēlmes un vajadzības, kuri pieprasa vidējās klases standarta viesnīcas pakalpojumus – trīszvaigžņu līmeņa komfortu par pieņemamu cenu. Savukārt tiem klientiem, kuri vēlēsies plašāku pakalpojumu klāstu, joprojām būs pieejamas sešas Rixwell Hotels viesnīcas, kas atbilst standarta četru zvaigžņu viesnīcu komforta līmenim, vai kāda no trīs Wellton Hotels viesnīcām ar izcilu un izsmalcinātu paaugstināta komforta klases piedāvājumu, ietverot SPA atpūtas iespējas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules visapmeklētākais viesnīcu rezervēšanas portāls Hotels.com ir izveidojis jaunu mājas lapas vietni arī latviešu valodā.

"Mēs apzināmies, ka ceļojuma plānošana ir daudz ērtāka savā valodā, tāpēc nolēmām izveidot mājas lapas versiju latviešu valodā, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājiem labāko iespējamo Hotels.com lietošanas pieredzi," saka Hotels.com mārketinga direktors Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā Patriks Okvists (Patrik Öqvist).

Hotels.com nodrošinās Latvijas iedzīvotāju pieeju pasaules iemīļotākajam viesnīcu rezervēšanas portālam ar speciāli Latvijai veidotu interneta adresi un mājas lapu latviešu valodā.

Līdz ar vietnes izveidi latviešu valodā, Hotels.com kopējais portālu skaits palielināsies līdz pat 32 portāliem Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas (EMEA) reģionā, kuru skaitā ir arī Lielbritānija, Vācija, Francija, Itālija, Polija, Krievija, Spānija, Skandināvija un Beniluksa valstis. Nesen Hotels.com atklāja savas mājas lapas vietnes arī Igaunijā, Lietuvā, Ukrainā, Slovākijā un Horvātijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā enerģētikas kompānija „Ignitis Group“ šodien publicēja 2023. gada rezultātus, izziņojot apjomīgākās investīcijas uzņēmuma vēsturē, kas paredz vērienīgu atjaunīgās enerģijas projektu attīstīšanu Latvijā un Baltijā kopumā.

Uz atjaunīgajiem energoresursiem orientētā kompānija „Ignitis Group“ Latviju uzskata par vienu no svarīgākajiem atjaunīgās enerģijas attīstīšanas tirgiem Baltijas reģionā, īpaši vēja un saules enerģijas ražošanas jomā.

Saskaņā ar 2023.gada rezultātiem, pērn viss “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis pieauga līdz 7,1 GW, nodrošinot līdz pat 19 TWh elektroenerģijas jaudas ģenerēšanu. Šāds elektroenerģijas apjoms ir pietiekams, lai nodrošinātu Latvijas un Lietuvas kopējo elektroenerģijas vajadzību apmierināšanu. Pašlaik “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis Latvijā sasniedz 1,3 GW un pēc apjoma, tas ir otrs lielākais aiz Lietuvas 4,4 GW.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"AmberStone Hotels" viesnīca "Rija VEF Hotel" aizvadīto gadu noslēgusi ar peļņu, bet apgrozījums pārsniedzis 1,6 miljonus eiro.

Pirmajā darbības gadā viesnīcas "Rija VEF Hotel" noslogojums sasniedzis 83%, kas ir krietni virs vidējā tirgus rādītāja. Saskaņā ar Centrālās Statistikas pārvaldes datiem, pērn vidējais viesnīcu numuru noslogojums Rīgā bijis ap 60%.

Viesnīca "Rija VEF Hotel" atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 199c, vēsturiski nozīmīgajā VEF kvartālā. Iepriekš viesnīca bija pazīstama kā "Days Hotel Riga VEF". Pārņemot viesnīcu savā īpašumā, "AmberStone Hotels" tās attīstībā ieguldīja ap 100 tūkstošus eiro, un pašlaik viesnīca darbojas kā paaugstināta komforta jeb "superior" trīszvaigžņu klases viesnīca.

Tai ir seši stāvi ar 135 labiekārtotiem viesu numuriem un divas bezmaksas autostāvvietas ar vietu skaitu līdz pat 150 automašīnām. Konferencēm, biznesa un atpūtas pasākumiem pieejamas trīs dažādas ietilpības konferenču zāles. Viesu labsajūtai pieejams arī restorāns, bārs un vasaras terase. Viesnīcas operators ir ilggadējs "AmberStone Hotels" sadarbības partneris "Mogotel".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tiešsaistes aizdevumu kompānija "Sun Finance Group" gatavojas aiziešanai no Vjetnamas tirgus, komentējot "Sun Finance Group" pārstāvja Aigara Plivča aizturēšanu Vjetnamā, sacīja "Sun Finance Group" investoru attiecību vadītāja Zanda Apine.

Viņa skaidroja, ka "Sun Finance Group" vienmēr ir darbojusies vietējās likumdošanas ietvaros, tajā skaitā Vjetnamā. Vjetnamas medija "Saigon News" izplatītā informācija par "Sun Finance Group" Vjetnamā piemērotajām gada procentu likmēm neatbilst patiesībai, uzsvēra Apine.

Viņa norādīja, ka "Sun Finance Group" darbības pamatā vienmēr ir bijis atbildīgs un godīgs darbs vietējās likumdošanas ietvaros. Uzņēmumam nav informācijas, ka Plivčs būtu rīkojies pretēji šiem uzņēmuma darbības pamatprincipiem.

Apine atzīmēja, ka "Sun Finance Group" Vjetnamā ir licencēts pakalpojuma sniedzējs.

Līdz 2022.gada izskaņai uzņēmumam un nozarei kopumā bijusi konstruktīva sadarbība ar vietējām uzraugošajām institūcijām. Tās bija iepazinušās ar visiem "Sun Finance Group" procesiem, produkta parametriem un uzņēmējdarbības modeli, kas to ieskatā bija pilnībā atbilstošs likumdošanai, norādīja Apine.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksus viesnīcu ķēdes, kas ir lielākās zaudētājas, pasliktinoties situācijai viesnīcu nozarē, tagad atsakās no iepriekš grūti iegūtajām zvaigznēm, lai taupītu naudu, ziņo Bloomberg.

«Zvaigžņu saglabāšana prasa milzīgas kapitāla investīcijas,» sacījis Stefans Bolenbahs (Stephen Bollenbach), kurš beidza pildīt Hilton vadītāja amata pienākumus, kad Blackstone Group LP 2007.gadā iegādājās kompāniju.

Bloomberg norāda, ka luksus viesnīcām pēdējā laikā ir īpaši smagi jācīnās par klientiem, jo recesija atbaidījusi atpūtniekus un piespiedusi kompānijas «apcirpt» ceļojumu budžetus.

Vidējā dienas numura likme lielākajā daļā luksus viesnīcu visā pasaulē nokritusi par 16% līdz 245.13 ASV dolāriem, liecina Tenesī bāzētas viesnīcu datu kompānijas aplēses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23. augustā izskatīs SIA Swedbank līzings pieteikumu, kurā lūgts atzīt viesnīcu operatores SIA Livland Hotels maksātnespēju.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, Db.lv apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot. Visas trīs viesnīcas iepriekš bija saistītas ar uzņēmēju Andra Griģa un Ivara Kesenfelda ģimenēm, taču Kesenfeldu ģimenei vairs neesot saistības ar Elefant Hotel, norādīja A. Kesenfelds. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja Livland Hotels maksātnespējas procesu. Maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons Db.lv nevarēja sniegt informāciju nedz par parādu apjomu, nedz par to, kas varētu būt parādnieka pārstāvis, jo informāciju viņš vēl apkopojot. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arhitekts par Preses nama attīstības idejām: Tas ir totāls nonsenss

Monta Glumane, 10.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē, kurā tika izskatīts detālplānojums Preses nama teritorijai, Balasta dambī 2, bija dzirdama viedokļu daudzveidība.

Preses namu plānots pārbūvēt par viesnīcu, konferenču centru un daudzfunkcionālu centru, kurā ietilps tirdzniecības, ēdināšanas un atpūtas zonas. Pirmo starptautiskās ķēdes «Holiday Inn» viesnīcu Latvijā plānots atvērt 2022.gada septembrī. Pirmo plānojuma posmu paredzēts īstenot līdz 2021.gada beigām, bet tuvāko desmit gadu laikā teritorijā plānots uzbūvēt vēl vairākas augstceltnes.

Kā norāda Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktors un pilsētas arhitekts Gvido Princis, šis ir pilsētai nozīmīgs projekts. «Par to domāts jau desmit vai pat padsmit gadus. Projekts ir nonācis tik tālu, ka ir reāls pasūtītājs un investors.»

Projekta pasūtītājs ir SIA «PN Project», detālplānojuma autors - SIA «Grupa 93», bet konceptuālās skices autors - SIA «ARHIS arhitekti» ar arhitektu Andri Kronbergu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kolonnai piektā viesnīca

, 05.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolonna Hotels Group, veidojot pirmo pašmāju viesnīcu tīklu visā Latvijā, ir pievienojusi tam jau piekto viesnīcu – Rīgā, Saulkalnes ielā 11, Db.lv informēja Kolonna sabiedrisko attiecību konsultante Dace Brikmane.

Attīstot viesnīcu biznesu galvaspilsētā un paplašinot jaunizveidoto tīklu, Kolonna Hotels Group sev pievieno viesnīcu Brigita Rīgā, kas turpmāk sauksies Kolonna Hotels Brigita.

"Jaunā viesnīca ir saņēmusi sertifikātu par atbilstību 3*** viesnīcas standartam, tā ir ļoti piemērota tieši grupu izvietošanai un vienlaicīgi tajā var izvietot līdz 100 viesiem. Pie viesnīcas ir stāvvieta, kur ērti novietot autotransportu," informē Kolonna Hotels Group ģenerāldirektore Margarita Platace, piebilstot, ka neatrašanos pilsētas centrā ar uzviju kompensē visapkārt viesnīcai esošā zaļā zona un Pārdaugavas rāmums.

Viesnīcas četros stāvos izvietoti 45 vienvietīgi, divvietīgi, kā arī divistabu luksusa numuri. Viesnīcā ir restorāns, bārs un divas semināru zāles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex kreditē bankrotējošu uzņēmumu

Lāsma Vaivare, Db, 09.01.2009

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai.

Foto: Ritvars Skuja, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad valsts iepludina naudu Parex bankā, tā kreditē uzņēmumu, kas teju tūlīt pēc kredītķīlas reģistrēšanas atzīts par maksātnespējīgu. Pērnā gada 18. decembrī Komercķīlu reģistrā reģistrēta ķīla, ko Parex bankai devusi SIA Global Fashion Group, kas plašāk pazīstams kā pērnpavasar lidostas Rīga teritorijā atklātā modes preču tirdzniecības centra City Fashion Outlet un veikalu Palazzo Italia un Ermenegildo Zegna īpašnieks. Dažas dienas vēlāk - 23. decembrī - tiesa šo uzņēmumu atzinusi par maksātnespējīgu.

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai."Nē" jauniem kredītiem

Kopš novembrī atklātībā nonāca ziņas par Parex bankas nopietnajām finansiālajām problēmām, kuru dēļ valdība spēra precedenta soli, pārņemot banku valsts īpašumā, reģistrēts ļoti mazs skaits ķīlu, kur kā ņēmējs vai devējs figurē šīs bankas nosaukums, Db secināja, pētot Komercķīlu reģistra datus. Finansiāli ietilpīgākās ir ķīlas, kuras Parex banka devusi depozītam no Valsts kases - kā Db jau ziņoja (5.01.2009.), līdz šim finanšu iestādes darbības stabilizēšanai valsts jau ir ieguldījusi 674 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar solītajiem palīdzības pasākumiem Latvijas viesnīcām vien nepietiek - ar ārkārtējā stāvokļa ieviešanu to darbība ir paralizēta, lielākajai daļai darbinieku nav darba gandrīz mēnesi, informācija par dīkstāves pabalstiem ir mainīga, viesnīcas viena pēc otras tiek slēgtas un tukšās ēkas jau sāk piesaistīt zagļus, pauž viesnīcu tīkla "Mogotel" izpilddirektore Jeļena Stirna.

"Otrais Covid-19 vilnis Latvijas viesnīcas piemeklēja vēl nežēlīgāk nekā pirmais. Apstaigājiet šodien Vecrīgu un redzēsiet, kā tā pārvēršas par "spoku pilsētu" - slēgtas tādas viesnīcas kā "Avalon hotel & Conferences", "Pullman Riga Old Town", "Semarah Hotel Metropole", "Radisson Blu Rīdzene", "Tallink Hotel Riga", "Park Inn by Radisson Riga Valdemara", "Hotel Bergs", "Opera Hotel", "Hotel Roma", "Justus" un daudzas citas Rīgas viesnīcas. Kopš 2020.gada septembra "Mogotel" ir jāslēdz viena viesnīca ik pēc divām nedēļām. Šobrīd no trīspadsmit martā atvērtajām viesnīcām darbojas tikai piecas", komentē J. Stirna.

"Mūsu klients ir ārzemju tūrists. Tagad viņu vienkārši nav. Mēs nevaram nodrošināt viesmīlības pakalpojumus bez viesiem, lai gan viesnīcu darbība formāli nav aizliegta. Tas ir tāpat kā izvilkt grīdas lupatu no apkopējas rokām un teikt: "Turpini tīrīt grīdu!"" pauž "Mogotel" izpilddirektore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pievieno viesnīcas «Labākas pieejamās cenas» programmai

Aivars Mackevics [email protected], 26.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galileo International paziņojis par vienošanos ar jauniem viesnīcu tīkliem, kas tiks pievienoti „Labākas pieejamās cenas” (Best Available Rate - BAR) programmai. Galileo BAR ir īpaša programma viesiem ceļojumu aģentiem, kas darbojas Galileo rezervēšanas sistēmā. Tā nodrošina, ka uzrādītās cenas ir labākās pieprasījuma brīdī. Viesnīcu tīkli, kas pievienoti Galileo programmai: - Abba Hotels - Great Hotels Organisation - Hotusa Hotels - Keytel - Maritim Hotels - Millennium & Copthorne Hotels - Supranational Hotels Jāpiezīmē, ka viesnīcas, kas ietilpst BAR programmā sistēmā tiek atzīmētas ar izsaukuma zīmi, tādejādi atvieglojot ceļojumu aģentu darbu un nodrošinot, ka viesnīca tiks rezervēta par labāko pieejamo cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Skandināvijas viesnīcu ķēde Choice sāk darbību Baltijā

Ingrīda Drazdovska, 29.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmā Latvijas prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas turpinātāji, sadarbojoties ar lielāko viesnīcu ķēdi Skandināvijā AS Choice Hotels Scandinavia, izveidojuši kopuzņēmumu SIA Choice Hotels Baltics.

Tā mērķis ir Baltijas valstīs izveidot un Choice viesnīcu tīklam pievienot virkni viesnīcu. Jau šobrīd Rīgā un Tallinā darbojas pa vienai Choice ķēdes viesnīcai. Savukārt turpmāko trīs gadu laikā plānots izveidot vēl deviņas Choice ķēdes viesnīcas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Čakstes ģimene Rīgā vada viesnīcu Clarion Collection Hotel Valdemars, kas Choice viesnīcu ķēdei pievienojās 2009. gada sākumā. Pēc viņu iniciatīvas izveidots kopuzņēmums ar lielāko viesnīcu ķēdi Skandināvijā, lai arī Igaunijā, Latvijā un Lietuvā izveidotu virkni Choice viesnīcu.

SIA Choice Hotels Baltics darbības stratēģija ir vērsta uz sadarbības līgumu slēgšanu ar jau esošajām viesnīcām un to pievienošanu Choice viesnīcu ķēdei. Jaunizveidotā uzņēmuma izpilddirektors ir Kārlis Čakste (Karl Mikael Čakste).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AmberStone Group dibina jaunu uzņēmumu – SIA AmberStone Hotels

Žanete Hāka, 02.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānija AS AmberStone Group nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību — SIA AmberStone Hotels, liecina ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

SIA AmberStone Hotels pamatkapitāls ir 2 miljoni eiro. Attiecīgi ABLV Bank ir ieguvusi netiešu būtiska līdzdalība SIA AmberStone Hotels (caur AmberStone Group, AS, kur ABLV Bank pieder 24,64% akciju).

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group ir 103 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank. kurai pieder 24,64% holdingkompānijas akciju. Holdingkompānijai pieder 70% Vaiņode Agro Holding, SIA; 60% Orto klīnika, SIA; 22,66% Grindeks, AS; 100% ASG 1, SIA; 90% ASG 2, SIA; 100% ASG 3, SIA un 100% ASG 4, SIA ; 100% AmberStone Hotels, SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Viesnīcas soda par apvienošanās nepaziņošanu

Elīna Pankovska, 05.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome pieņēmusi lēmumu piemērot naudas sodu 11,28 tūkst. Ls Rezidor Hotels Group, jo uzņēmums nebija paziņojis par apvienošanos, kā arī nebija saņēmis padomes atļauju.

Apvienošanās atļauja nepieciešama, ja izpildās likumā noteiktie kritēriji – šajā gadījumā apvienošanās dalībnieku tirgus daļa pieczvaigžņu viesnīcu pakalpojumu sniegšanas tirgū pārsniedza 40%, DB informēja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova.

Tomēr vienlaikus Konkurences padome atļāvusi Rezidor Hotels Group izmantot Reval Hotels aktīvus, pārņemot savā pārvaldībā viesnīcas Reval Hotel Latvija, Reval Hotel Elizabete un Reval Hotel Rīdzene, jo secināts, ka tas nerada negatīvas sekas konkurencei, un pieņēma lēmumu apvienošanos atļaut.

Starp Rezidor Hotel Group un Reval Hotels (Linstow) noslēgtie pārvaldīšanas līgumi, kas attiecas uz trim minētajām viesnīcām, stājās spēkā 2010.gada 1.jūnijā, un kopš 2010.gada viesnīcas pārdēvētas par Radisson Blu Hotel Latvija, Radisson Blu Hotel Rīdzene un Radisson Blu Hotel Elizabete. Līdz tam Rezidor Hotel Group Latvijā pārvaldīja vienu viesnīcu – Radisson Blu Hotel Daugava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Hotels.com» izvēlas «DoubleClick»

Aivars Mackevics [email protected], 03.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālo reklāmas tehnoloģiju un pakalpojumu nodrošinātājkompānija DoubleClick pēc četrus mēnešus ilguša konkursa ir tikusi izvēlēta par Hotels.com tehnoloģisko risinājumu nodrošinātāju displejiem, apmaksātajai meklēšanai un filiāļu reklāmas nodrošināšanai pārdošanas vietās Eiropā. Pēc visaptverošas vadošo interneta mārketinga tehnoloģiju analīzes Hotels.com izvēlējās izmantot DoubleClick digitālos reklāmas produktus, lai apkalpotu displeju reklāmas internetā un vadītu apmaksātās meklētājprogrammu kampaņas caur dažādām meklētājprogrammām. Hotels.com izmantos DoubleClick produktus, lai izvērtētu meklētājprogrammu un interneta reklāmas kampaņu efektivitāti: interneta reklāmu vadības un interneta kampaņu analīzes sistēmu - DoubleClick DART for Advertisers (DFA), interneta risinājumus, lai centralizēti vadītu un optimizētu meklētājprogrammu reklāmas dažādās meklētājprogrammās - DoubleClick DART Search. DoubleClick piedāvātā tehnoloģiju pakete atbilst Hotels.com daudzkanālu prasībām, darbojas kā atbalsts un papildus resursu nodrošinātājs uzņēmuma komandām Apvienotajā Karalistē, Īrijā, Vācijā, Francijā, Spānijā un Itālijā. Dati liecina, ka online viesnīcu rezervējumu mājas lapa Hotels.com piedāvā saviem klientiem iespējami izdevīgākās cenas no vairāk nekā 25 000 viesnīcu visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst Livland Hotels maksātnespēju

Elīna Pankovska, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu atzinusi SIA Livland Hotels, DB apstiprināja maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja SIA Livland Hotels maksātnespējas procesu. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru