Ekonomika

Internetveikala 2u.lv īpašniekam pasludināts maksātnespējas process

Žanete Hāka, 20.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2016. gada janvāra Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) saistībā ar SIA Baltic Able Traders darbību saņemtas 158 sūdzības, informē PTAC.

Tāpat sniegtas 268 konsultācijas.

PTAC informē, ka saskaņā ar Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Maksātnespējas reģistrā pieejamo informāciju SIA Baltic Able Traders ir pasludināts maksātnespējas process.

Tādēļ patērētāji un komersanti mēneša laikā no maksātnespējas procesa pasludināšanas dienas (13.03.2017.) var vērsties ar Maksātnespējas likuma73.pantā noteiktajā kārtībā sagatavotu kreditora prasījumu.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada nogalē PTAC izdeva pagaidu noregulējumu, uzdodot SIA Baltic Able Traders interneta tirdzniecības vietnē 2u.lv nekavējoties izbeigt komercpraksi, informē PTAC.

Interneta veikalam tika uzdots pārtraukt piedāvāt un pārdot patērētājiem preces, kuru piegādi komersants apsolītajā termiņā nevar nodrošināt, sniegt patiesu informāciju par patērētāju pasūtīto un pasūtāmo preču piegādes termiņiem; sniegt patiesu informāciju par patērētāju samaksātās pirkuma maksas atmaksāšanu gadījumos, kad patērētāja pasūtīto preci komersants nepiegādā; nodrošināt patērētājiem tādus saziņas līdzekļus, kuri izmantojami, lai patērētāji ātri un efektīvi varētu sazināties ar komersantu.

PTAC par SIA Baltic Able Traders pērn ir saņēmis 34 patērētāju sūdzības, kā arī sniedzis gandrīz 160 konsultācijas. Patērētāji izteica pretenzijas, par to, ka nav piegādātas interneta vietnē 2u.lv nopirktās preces, par kurām ir veikta samaksa.

Pēc PTAC iesaistes, komersants ar 2016.gada 9.novembra rakstveida apņemšanos pauda gatavību atmaksāt patērētājiem naudu par nepiegādātajām precēm, kā arī turpmāk nodrošināt pieejamību un pienācīgu komunikāciju ar patērētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru