Jaunākais izdevums

Būvniecības un apdares materiālu vairumtirgotājs SIA EBS paplašina darbību Latgales reģionā, investējot vairāk nekā 100 000 latu būvniecības un apdares materiālu noliktavas izveidē Daugavpilī.

Pēc pērn Ventspilī izveidotās būvniecības un apdares materiālu noliktavas, šobrīd, izveidojot noliktavu arī Latgales reģionā, uzņēmums spējot nodrošināt operatīvas pasūtījumu piegādes visā Latvijas teritorijā.

Dzidris Augustinovičs, SIA EBS valdes priekšsēdētājs, skaidroja: «Būvniecībā, līdzīgi kā citās nozarēs, pasūtītāji arvien biežāk izvēlas sadarboties ar vietējiem, tostarp, reģionālajiem uzņēmējiem. Pērn pēc noliktavas atvēršanas Ventspilī būtiski audzis pasūtījumu apjoms, ko varam nodrošināt Kurzemes reģionā. Mēs esam pārliecinājušies, ka, strādājot uz vietas reģionā, ikdienā tiekoties ar būvniekiem un mazumtirgotājiem klātienē, ir iespēja operatīvi iedziļināties klienta vajadzībās, tādējādi iespējams piedāvāt klientam piemērotāko risinājumu īsā laika posmā. Pateicoties tam, ka noliktavas darbinieki ir vietējie iedzīvotāji, Ventspils reģionā mūs ir pieņēmuši kā savējos, līdzīgi cerības liekam arī uz Latgali.»

Noliktavas izveide Latgales reģionā esot likumsakarīgs solis SIA EBS stratēģiskās attīstības plānā, lai izvērstu uzņēmuma darbību visā Latvijas teritorijā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būvniecības apjomu pieaugums galvenokārt ir vērojams inženiertehniskās, ceļa būves sektorā un privātajā sektorā, savukārt sabiedriskajā sektorā būvniecības apjomi joprojām samazinās, realizēti tiek tikai valsts un pašvaldības projekti ar Eiropas struktūrfondu atbalstu, norāda uzņēmums.

Pēdējo gadu laikā SIA EBS piedalījusies vairāku lielu objektu īstenošanā dažādos Latvijas reģionos, piemēram, Latgales reģionā piegādāti būvniecības un apdares materiāli Rēzeknes koncertzālei GORS, Daugavpils universitātei, realizēta Bērnudārzu un skolu siltināšanas programma Daugavpilī un Krāslavā. Savukārt Rīgā gada sākumā veiktas akustisko griestu paneļu piegādes Latvijas Nacionālās Bibliotēkas celtniecībai.

Būvniecības materiālu vairumtirgotājs dibināts 2000. gada novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Tallinā sāks būvēt mācību un uzņēmējdarbības pilsētiņu

LETA--BNS, 13.07.2023

Augstskolas attīstītajā pilsētiņā tiks uzbūvēta arhitektu biroja "ALA Arhitektid" projektētā 30 stāvu augstceltne.

Avots: ala.fi

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Biznesa skolas (EBS) mācību un uzņēmējdarbības pilsētiņas būvniecība Tallinā sāksies šā gada otrajā pusē.

100 miljonu eiro vērtajam projektam 44 000 kvadrātmetru platībā saņemta būvatļauja. Projektu EBS īsteno kopā ar nekustamā īpašuma kompāniju "Metro Capital". Augstskolas attīstītajā pilsētiņā tiks uzbūvēta arhitektu biroja "ALA Arhitektid" projektētā 30 stāvu augstceltne.

Pilsētiņas koncepcija paredz izveidot uzņēmējdarbības un mācību centru uzņēmējdarbībā un biznesa izglītībā iesaistītajiem. Pašreizējā EBS mācību ēka veidos nozīmīgu pilsētiņas daļu, jo lielākā daļa auditoriju paliks esošajā skolas ēkā. Jaunajā ēkā būs telpas grupu darbiem, klusas mācību zonas, augsto tehnoloģiju mācību telpas, kā arī telpas dažādām norisēm, no kurām lielākajā varēs pulcēties līdz 500 cilvēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Eesti Energia ievēlēts jauns valdes priekšsēdētājs

Lelde Petrāne, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par jauno Igaunijas enerģētikas uzņēmuma Eesti Energia valdes priekšsēdētāju ir ievēlēts bijušais elektroenerģijas biržas Nord Pool Spot Baltijas un Krievijas reģiona vadītājs Hando Suters, kurš jaunajā amatā stāsies 1. decembrī.

Nord Pool Spot Baltijas un Krievijas reģiona darbību Hando Suters ir pārvaldījis pēdējos četrus gadus. Savukārt, līdz tam viņš ieņēma vadošos amatus tādos uzņēmumos kā AS ESS Group (šobrīd G4S), Tolaram Investments, Olympic Entertainment Group un US Invest. H. Suters kā inženieris mehāniķis absolvējis Tallinas Tehnisko universitāti un ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Igaunijas Biznesa augstskolā (EBS).

Pašreizējais valdes priekšsēdētājs Sandors Līve esot veicis nozīmīgu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā, un viņš turpinās vadīt Eesti Energia līdz novembra beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uzņēmējs: Bez ES fondu naudas būvniecības nozarē draud jauns bankrotu vilnis

Dienas Bizness, 16.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd būvniecības nozares pastāvēšana ir apdraudēta, ja steidzami netiks veikts aktīvs darbs pie Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu apgūšanas nākošajam plānošanas periodam 2014.-2020.gadam, uzskata būvniecības un apdares materiālu vairumtirgotāja SIA EBS valdes priekšsēdētājs Dzidris Augustinovičs.

Uzņēmējs norāda, ka šobrīd nozare stagnē un šī gada būvniecības un būvmateriālu tirgotāju apgrozījuma kritums varētu būt vidēji 15-30% apmērā, kas daļai uzņēmumu varētu nozīmēt arī bankrotu. Tādējādi pastāv būtiskas bažas par jaunu būvniecības nozares krīzi, kas varētu negatīvi ietekmēt arī valsts kopējo tautsaimniecības attīstību.

Kopumā Latvijai nākamajam plānošanas periodam 2014.-2020.gadam no Eiropas Savienības fondiem piešķirts 4,4 miljardus eiro liels finansējums. Šobrīd ir noslēgti līgumi tikai par 5,4%, bet par pārējo nav sagatavoti atbilstoši Ministru kabineta noteikumi, kas regulētu šo naudas izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru