Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļa starptautisko investoru ir sākuši pārdot riskantākās obligācijas, raksta Reuters.

Patlaban ASV investīciju kategorijas un augsta ienesīguma korporatīvo obligāciju cenas ir pieaugušas pārāk augstu, padarot ienesīgumu aizvien nepievilcīgāku, ir vienisprātis ieguldījumu kompāniju Loomis Sayles, GAM un Standish eksperti. Tādējādi viņi cenšas iet pa priekšu cenu kritumam, kas būtu nepatīkams tad, kad ASV Federālo Rezervju sistēma sāks pacelt bāzes procentu likmes, kas, visticamāk, notiks nākamgad.

«Novērtējumi sāk kļūt pārāk augsti,» saka GAM investīciju pārvaldnieks Džeks Flaertijs, uzsverot, ka labāk tirgu pamest ātrāk, jo, kad tas mainīsies, tas var būt sāpīgāk nekā gaidīts.

Obligācijas aizvadījušas labu gada pirmo pusi un to raksturojošais Barclays U.S. Aggregate Index pakāpies par 3,8%. Šajā laikā interese no ārvalstu investoriem un pensiju fondiem ir bijusi augsta. Tas ir samazinājis starpību, ko investori vēlas saņemt, iegādājoties šīs obligācijas, nevis ASV valsts parādzīmes. Tādējādi starpība samazinājusies līdz zemākajam līmenim kopš 2007. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds A3E Capital dibināts 2012. gadā Maltā, bet tā pamatlicēji ir latvieši, un fonds līdztekus investīcijām jaunattīstības valstīs investē arī Latvijā.

Kādēļ tieši obligācijas, kāds labums no fonda darbības ir investoriem un kāds ir tā ienesīgums, Dienas Bizness jautāja vienam no fonda dibinātājiem Aldim Reimam.

Kā nolēmāt izveidot savu ieguldījumu fondu? Iepriekš esat vadījis banku, tās arī ir investīcijas, ieguldījumi.

Es darbojos finanšu pasaulē jau vairāk nekā 30 gadus. Pirmos 20 gadus aizvadīju Latvijas banku sektorā. Pats savām rokām izveidoju pašreizējās BluOr Bank priekšteci Baltikums banku un vadīju to 10 gadus līdz 2011. gadam. Tad kopā ar bijušajiem bankas kolēģiem nolēmām izveidot savu investīciju fondu. Galvenā argumentācija bija tāda, ka pat bankas prezidents nav tās īpašnieks, bet ir tikai algots darbinieks, savukārt man bija vēlme izveidot savu biznesu jomā, kuru ļoti labi pārzinu. Banku bizness pēc 2008. gada krīzes kļuva aizvien garlaicīgāks, regulācijas un prasības pieauga. Esmu matemātiķis, beidzu LU Fizikas un matemātikas fakultāti, un tādēļ finanšu tirgi man vienmēr ir likusies ļoti interesanta sfēra. Salīdzinot ar galvenajām banku aktivitātēm, tādām kā, piemēram, klientu piesaiste un kreditēšanas bizness, kas ir zema riska, tomēr garlaicīgs process, investīcijas finanšu tirgos ir daudz aizraujošāka nodarbe. Ideja par fondu mums ar kolēģiem brieda jau ilgstoši, bet pie idejas realizācijas mēs ķērāmies 2011. gadā. Uzskatu, ka finansista karjerā kļūt par investīciju fonda, kaut neliela, īpašnieku noteikti ir solis augšup. Es pats šobrīd esmu profesionāli ļoti apmierināts, jo daru to, kas man patīk, kopā ar kolēģiem, kuri man patīk, un esmu vidē, kas man patīk. Būtiski, ka neesmu ne no viena atkarīgs, un savs fonds ir daudzu finansistu un baņķieru sapnis, ko nereti dzirdu no ārvalstu kolēģiem.

Komentāri

Pievienot komentāru