Ražošana

Izbeidz AS Ruks Cēsu gaļas kombināts maksātnespējas procesu

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēmusi lēmumu par AS Ruks Cēsu gaļas kombināts maksātnespējas procesa izbeigšanu, liecina Lursoft dati.

Process tika pasludināts pagājušā gada decembrī.

Šis nav pirmais maksātnespējas process, kas ierosināts uzņēmumam. Pirmo reizi AS Ruks Cēsu gaļas kombināts maksātnespējas procesa lieta ierosināta pirms pieciem gadiem, 2008.gada jūnijā, bet izbeigta jau tā paša gada jūlijā. 2008.gadā pieteikumu par AS Ruks

Cēsu gaļas kombināta maksātnespēju iesniedzis SIA Baltic Pork.

AS Ruks Cēsu gaļas kombināts reģistrēts 1993.gada 29.jūlijā. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījumu veidojuši 1,354 miljoni latu, savukārt zaudējumi pēc nodokļiem sasniedza 705,31 tūkstošus latu. Pārskatu par 2012.gadu AS Ruks Cēsu gaļas kombināts vēl nav iesniedzis.

Laikraksts Dienas bizness pērn rakstīja, ka SIA Cēsu Miesnieks iegādājies a/s Ruks Cēsu gaļas kombināts kautuvi, lai attīstītu biznesu pēc jauna modeļa.

Ražotnes paplašināšanai tiks izmantots Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) piešķirtais mezanīna aizdevums 700 tūkstošus Ls, kas SIA Cēsu Miesnieks izsniegts kopā ar a/s Norvik Banka finansējumu – tas piešķirts lopu kautuves un gaļas pārstrādes attīstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Likvidē Ruks Cēsu gaļas kombinātu

Gunta Kursiša, 09.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidēta a/s Ruks Cēsu gaļas kombināts, kura darbojās kopš 1993. gada, liecina Lursoft dati.

Uzņēmumam 2008. gada jūnijā tika ierosināts maksātnespējas process, kas tika izbeigts pēc viena mēneša. Otrreiz uzņēmuma maksātnespējas process pasludināts pērn decembrī un izbeigts šā gada 16. augustā.

Augustā uzņēmums tiesā iesniedzis gan pārskatu, gan paziņojumu par savu kreditoru prasījumu segšanas plāna izpildi. Tā kā no kreditoru puses iebildumi netika izteikti, tiesa pieņēma lēmumu izbeigt uzņēmuma maksātnespējas procesu, ziņo Lursoft.

Lursoft ir pieejami uzņēmuma finanšu dati par 2011. gadu, kas liecina, ka aizpērno gadu uzņēmums noslēdza ar 1,35 milj. Ls apgrozījumu un 705 tūkst. Ls zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru