Ražošana

Izbeigta kādreizējā Friteks maksātnespēja

Žanete Hāka, 07.01.2014

Jaunākais izdevums

Izbeigts cauruļvadu, apkures un gaisa kondicionēšanas iekārtu uzstādīšanas jomā strādājošā SIA F11 maksātnespējas process, liecina Lursoft dati.

2011.gada decembrī uzņēmumam tika pasludināts maksātnespējas process, pamatojoties uz Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas pieņemto lēmumu. Līdz maksātnespējas pasludināšanas brīdim uzņēmums strādāja ar nosaukumu SIA Friteks.

Uzņēmumam maksātnespēja tika pasludināta, jo tas nav spējis nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš un kuras pārsniegušas jau uzņēmuma aktīvus par 1,136 miljoniem latu.

1995.gadā reģistrētais SIA F11 pieder Dzintaram Celmam un Ivaram Upmalim, abi savas uzņēmuma daļas ir ieķīlājuši. Aizvadītā gada februārī uzņēmumam ir reģistrēts arī nodrošinājums, kas paredz kapitāldaļu apķīlāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Friteks LV piemēroti jauni nodrošinājumi

Žanete Hāka, 02.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs jauni nodrošinājumi piemēroti 2008. gadā dibinātajam SIA Friteks LV, kas nodarbojas ar inženiersistēmu montāžu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmumam ir piemērots aizliegums reorganizācijai, pamatkapitāla samazināšanai, uzņēmuma veida maiņai un īpašnieku maiņai. Kā arī ir apķīlātas Friteks LV piederošo SIA FriWT un SIA Strolmet kapitāla daļas.

Aplūkojot Friteks LV iesniegto gada pārskatu par uzņēmuma darbību 2013. gadā, redzams, ka tā apgrozījums saruka līdz 7,602 miljoniem eiro, bet montāžas uzņēmuma peļņa pēc nodokļu apmaksas bija 131,29 tūkstoši eiro. Friteks LV 2013. gadā bija darba devējs 70 darbiniekiem.

Lursoft sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness 2008. gadā dibināto Friteks LV iekļāvis straujāk augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Druva Food par 2 miljoniem eiro būvēs saldējuma vafeļu ražošanas cehu

Žanete Hāka, 01.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies saldējumu ražošanas uzņēmuma AS Druva Food izsludinātais konkurss par saldējuma vafeļu ražošanas ceha ar gatavās produkcijas pakošanas un ar saldējuma vafeļu pakošanas materiālu izgatavošanas telpām un saldējuma uzkrāšanas saldētavas būvniecības darbiem.

Kā liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, iepirkumā piedāvājumus iesnieguši uzņēmumi SIA Selva Būve un SIA Friteks. Konkursā uzvarējis uzņēmums SIA Friteks, kurš piedāvājis būvdarbus veikt par 2,099 miljoniem eiro.

Projekts tiek veikts ar Eiropas Savienības fondu atbalstu aktivitātē par lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Tiesa atceļ mantas arestu Rīgas pils ugunsgrēka lietā iesaistītajiem būvuzņēmumiem

LETA, 09.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien apmierināja Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietā iesaistīto uzņēmumu advokātu iesniegtos lūgumus par mantas aresta atcelšanu.

Tiesas lēmums vairs nav pārsūdzams. Tiesnesis Imants Dzenis cita starpā norādīja, ka tiesas rīcībā nav informācijas par to, ka manta tiktu slēpta.

Būvnieku advokāti pirms tiesas lēmuma vēlreiz tiesā sniedza savus argumentus, kāpēc mantas arests būtu atceļams. Piemēram, Friteks LV pārstāvis Gijs Rūsiņš norādīja, ka līdz ar kontu bloķēšanu uzņēmumam ir problēmas samaksāt nodokļus. «Pretējā gadījumā jāiet uz maksātnespēju. Ar valsti norēķināties nevar, ar apakšuzņēmējiem nevar, ar darbiniekiem nevar», viņš uzsvēra.

Re&Re un pilnsabiedrības SBRE aizstāvis advokāts Jānis Muižnieks jau iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka SBRE ir arestēti līdzekļi 715 347 eiro apmērā, savukārt Re&Re - 946 744 eiro apmērā. Advokāts norādīja uz konta pārskatu no 2014.gada 1.janvāra līdz šā gada 13.februārim, kurā redzams, ka darījumu kontā tika iemaksāti 4 857 937 eiro. No iemaksas brīža līdz šodienai SBRE un tās sastāvā iekļautās kompānijas ir veikušas ugunsgrēka seku novēršanas darbus par vairāk nekā diviem miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Zvejnieku saimniecība Irbe par 620 tūkstošiem eiro iegādāsies ražošanas iekārtas

Žanete Hāka, 05.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies trīs SIA Zvejnieku saimniecība Irbe izsludinātie konkursi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības birojā.

Uzņēmums iegādāsies ceptas un sālītas produkcijas pakošanas līniju. Iepirkumā saņemti trīs pretendentu pieteikumi, un par uzvarētāju atzīta SIA Peruza. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 89 tūkstoši eiro.

Tāpat kompānija iegādāsies universiālās kūpināšanas kameras. Konkursā tika saņemti četru pretendentu pieteikumi, bet par uzvarētāju atzīta SIA Bairons LBC. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 249,5 tūkstoši eiro.

Noslēdzies arī iepirkums kūpināšanas ceha iekārtu komplektam. Konkursā saņemti trīs pretendentu pieteikumi. Par uzvarētāju atzīta SIA Friteks, un uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 282 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru