Jaunākais izdevums

Izlaists jauns Jaguar XF, kas ir vecā S-type aizvietotājs. Kā raksta Telegraph, šī mašīna ir šā gada visgaidītākā mašīna.

Pagaidām būs pieejami divu veidu Jaguar XF:

Viens variants būs ar 2,7 litru V6 dīzeļmotoru un 300 zirgaspēkiem - maksās 33 000 GBP (34 287 LVL), savukārt niknāka šī modeļa versija ar 4,2 litru V8 kompresordzinēju maksās 54 900 GBP (57 041 LVL).

Telegraph aptaujātie eksperti uzskata, ka šī automašīna ir atbildes trieciens vācu Mercedes E klasei un BMW piektajais sērijai, pie tam tik labs, ka vācijas autoražotājiem esot pamats uztraukties.

Jaunais Jaguar XF ir līdzīgs Aston Martin, jo abām automašīnām ir viens galvenais dizaineris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indiešu autogigantam Tata piederošais britu Jaguar cer ar jauno XJ modeļa paaudzi sapurināt uzpūtīgos vācu premium zīmolus.

Jaguar Cars izpilddirektors Maiks O Driskols vairākiem britu medijiem ir norādījis par jaunā Jaguar milzīgo potenciālo, ar ko turpmāk varēs daudz agresīvāk cīnīties pret vācu premium zīmoliem, it īpaši pret Mercedes un BMW.

Galvenais trumpis ar ko pievilināt Jaguar fanus, kā arī tos, kuri nekad Jaguar virzienā nav pat mēģinājuši skatīties - ir dizains. Iespējams, ka priekš Jaguar zīmola šis ir visu laiku drosmīgākais un netipiskākais izskats. Godīgi sakot, nav jau arī tā, ka visi Jaguar cienītāji un pazinēji korī aplaudē par dizainera Jana Kaluma netipisko XJ dizainu valodu, kurā ir parādījuši līdz šim ar Jaguar marku nesaistīti elementi. It īpaši tas attiecas uz priekšējo un aizmugurējo lukturu formām. Tiesa, automašīnas koptēls ir patiesi iespaidīgs un nav ne mazākās šaubas, par Jaguar identitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pats mazākais britu Jaguar modelis XE apliecina drivers car jeb braucēja auto talantu un jau pirmajā iznācienā tiecas aizsniegties līdz šī žanra labākajiem paraugiem

Rietumeiropā vidējās klases premium sedani bauda lielu pircēju uzmanību. Nav noslēpums, ka šeit jau vairākus gadu desmitus toni nosaka vācu trijotne Audi, Mercedes un BMW. Atkarībā no modeļa un tā iznākšanas brīža ikviens no nosauktajiem zīmola produktiem ir izbaudījis lielāku vai mazāku pircēju uzmanību. Piemēram, šobrīd slavas saulītē ir iecelts jaunais Mercedes C klases sedans, kurš no vācu trijotnes ir jaunākais izstrādājums, turklāt pēc vairākiem parametriem tas ir uzstādījis jaunus standartus šajā klasē. Britu Jaguar līdz šim ar skaudību ir noraudzījies uz vāciešu dominanci un pārdošanas panākumiem, bet tagad vēlas mainīt ierasto lietu kārtību, arī Jaguar XE vēlas no šī tirgus pīrāga kaut ko nokost sev. Lai to panāktu, Jaguar inženieri ir vaiga sviedros pastrādājuši, lai iemācītu mazajam kaķim labi un azartiski braukt, neaizmirstot par komfortu. Kas attiecas uz pašmāju tirgu, vidējās klases sedani, maigi sakot, nav pieprasīta prece. Līdz ar to nākas secināt, ka arī Jaguar XE ceļš līdz vietējo pircēju sirdīm nebūs rozēm kaisīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Atklāj Jaguar Land Rover autosalonu

Aldis Zelmenis, 07.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš februāra beigām britu luksusauto markas Jaguar un apvidus auto ražotāja Land Rover oficiālais pārstāvis Latvijā BM Auto, izveidojis abiem zīmoliem paredzētu autosalonu.

Gandarījumu par šādu iespēju izteica Inchcape grupas uzņēmumu vadītājs Latvijā Andris Kulbergs: « Šobrīd lielākā daļa uzņēmumu Latvijā domā par darbības sašaurināšanu, veic mazākus ieguldījumus un samazina izmaksas. Mēs, Inchcape uzņēmums, vēlamies izmantot situāciju un, tieši otrādi - ieguldīt līdzekļus, lai turpmāk Jaguar un Land Rover markām un klientiem būtu savas mājas Latvijā.»

Jaguar un Land Rover mājvieta izveidota, pārveidojot automarku izkārtojumu BM Auto autosalonā. Līdz ar to zem viena jumta atrodas BMW, MINI, Alpina, Jaguar, Land Rover un BMW Motorrad ražojumi. «Ar šī salona atklāšanu varam svinīgi paziņot, ka pēc pārstāvēto marku skaita esam kļuvuši par lielāko premium pārstāvi Baltijas valstīs,» uzskata BM Auto valdes loceklis Ivars Norvelis. Turpmāk Jaguar un Land Rover klientiem būs tieši viņiem paredzēts auto salons un apkalpošana, iespēja veikt demonstrācijas braucienus, kā arī profesionāls serviss ar personālu, kam ir pieredze un prasme apkalpot premium markas klientus. Jo īpaši tas attiecas uz virsbūves iecirkni, kur speciālistiem ir milzīga pieredze darbā ar alumīnija virsbūvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indiešu autogigantam Tata piederošais britu Jaguar ar lielu pompu nule kā otrpus okeānam, Detroitas starptautiskajā autoizstādē, ir atrādījis jauno XJ modeļa paaudzi. Britu limuzīns Eiropā, tostarp arī Latvijā parādīšoties martā.

Patiesībā jauno auto jau šobrīb var pasūtīt pie Eiropas, tostarp arī pie Latvijas Jaguar pārstāvjiem. Vienīgais ir jāņem vērā, ka britu aristokrāta cena būs, sākot no 79 981 eiro, bet dārgākajos izpildījumos auto cena krietni pārlēks 100 tūkst. eiro robežu. Intersanti, ka, piemēram, Vācijā bāzes modeļa Jaguar XJ cena būs 76 900 eiro, proti, par 3081 eiro lētāk nekā tiek solīts Latvijā.

Galvenais ierocis ar ko pievilināt Jaguar fanus, kā arī tos, kuri nekad Jaguar virzienā nav pat mēģinājuši skatīties - ir drosmīgais dizains. Nav jau tā, ka visi Jaguar cienītāji aplaudē dizainera Jana Kaluma jaunajai XJ dizaina valodai, kurā ir parādījuši līdz šim ar Jaguar marku nesaistīti elementi. It īpaši tas attiecas uz priekšējo un aizmugurējo lukturu formām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajam britu zīmola krosoveram Jaguar F-Pace, pēc mārketinga speciālistu aplēsēm, drīzumā jākļūst par populārāko Jaguar modeli, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Zinot, cik žēlīgi un bezzobaini noris jaunā Jaguar sedana XE pārdošana, F-Pace noteikti būs daudzkārt populārāks modelis, par ko liecina potenciālo pircēju sakāpinātā interese Eiropā, tostarp Latvijā. Paraugoties uz atlētisko izskatu un tehniskajiem parametriem, tā vien šķiet, ka Jaguar ir pamatotas ambīcijas sabojāt garastāvokli uzpūtīgajiem vācu krosoveriem. Daudzos parametros britu zaļknābim ir, ar ko palielīties, proti, jaudīgi motori, lieliska šasija, un tam lieliski piemeklēts trauksmains vizuālais tēls ar atpazīstamu Jaguar DNA. DB autoapskatnieks paspēja aptaustīt Jaguar jauno censoni, un, kaut gan pirmais randiņš bija gaužām īss, taču arī pēc tā var secināt, ka pirmais džipveidīgais cepiens Jaguar ir iznācis ļoti cienījams. Vienlaikus tam vēl ir daudz jāmācās no saviem tiešajiem konkurentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inchcape Motors Latvia uzsāk jaunā un lielākā Jaguar Land Rover autosalona Baltijā būvniecību.

Paredzēts, ka jaunā autosalona būvniecība tiks pabeigta 2019. gada pirmajā pusē un tas savas durvis vērs 2019. gada maijā.

Jaunais autosalons tiks būvēts saskaņā ar Jaguar Land Rover korporatīvā koncepta «Arch» dizainu, kas tiek pakāpeniski ieviests visur pasaulē. Koncepts izstrādāts tā, lai pēc iespējas interesantākā veidā parādītu mūsdienu arhitektūras inovāciju iespējas. Ēkas dizainu raksturo moderna pelēka fasāde, tīras un vienkāršas līnijas. Jaunā autosalona iekštelpu dizainā tiks izmantoti stikla, riekstkoka un modernā apgaismojuma elementi, kas sniegs telpai svaiguma un greznības sajūtu. Jauno dizainu visos Jaguar Land Rover autosalonos plānots ieviest līdz 2019. gada beigām un šis būs trešais «Arch» koncepta autosalons Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Garantēta greznība: Jaguar Land Rover ievieš piecu gadu garantiju visiem jaunajiem Range Rover, Defender un Discovery modeļiem

Sadarbības materiāls, 01.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

• 1. septembrī ražotāja garantija Range Rover, Defender un Discovery zīmolu automobiļiem tiks pagarināta no trīs līdz pieciem gadiem vai 150 000 kilometru, atkarībā no tā, kas iestājas pirmais

• Garantija aptver visus Range Rover, Defender un Discovery modeļus, ieskaitot to vieglā hibrīda un plug-in elektriskā hibrīda versijas

• Jaunā standarta garantija attiecas uz visiem modeļiem visā Eiropā, un tās mērķis ir uzlabot klientu pieredzi, izlīdzinot zīmolu piedāvātās priekšrocības ar Jaguar

• Automobiļu īpašnieki no 1. septembra saņems arī iespēju piecus gadus izmantot paplašinātās InControl Remote savienojamības funkcijas

Ražotāja piecu gadu garantija visiem jaunajiem Range Rover, Defender un Discovery modeļiem stāsies spēkā 2023. gada 1. septembrī. Šī Jaguar Land Rover (JLR) iniciatīva klientiem sniegs papildu pārliecību un dos sirdsmieru, izvēloties kādu no JLR luksusa zīmoliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jaguar «zaļknābis» rāda klasi

Aldis Zelmenis, 20.04.2018

Jau miera stāvoklī jaunais E-Pace iekārdinās ar savu atlētisko augumu. Būtiski, ka E-Pace arī paātrināsies un vadīsies, kā pienākas trenētam un visos fiziskajos parametros attīstītam atlētam.

Foto: netcarshow.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau pirmajā iznācienā Jaguar E-Pace demonstrē tik nobrieduša un pārliecināta krosovera sniegumu, lai to neminstinoties pievienotu klases labākajiem modeļiem.

Pašlaik mazākais Jaguar krosovers pievienojas BMW X1, Audi Q3 un Mercedes GLA klubiņam. Gandrīz 4,4 metrus garais E-Pace ir būvēts uz tās pašas platformas, kas ir arī «pižoniskajam» Land Rover Range Rover Evoque. Moderna daudzsviru piekare aizmugurē, 2681 milimetru gara riteņu bāze, četrcilindru motori ar jaudu līdz 300 ZS un vācu kompānijas ZF deviņpakāpju automāts ir tikai dažas svarīgākās lietas, ar ko Jaguar ir gatavs nobiedēt savus konkurentus.

Valdzinošs izskats. Īsas pārkares, atlētiska stāja un tehniskais arsenāls izceļ Jaguar E-Pace sportisko orientāciju. Kompaktā auto siluetā nav nekā lieka, tam ir dabas doti talanti, lai sagādātu patīkamas braukšanas emocijas. Arī salonā viss ir pienācīgā līmenī. Patīkami, ka jauno laiku skārienjutīgie ekrāni labi sadzīvo ar klasiskajām pogām un slēdžiem. Starp citu, pogas ir tādā izmērā, lai tās par ērtām atzītu piloti ne tikai ar smalkām rociņām. Par multifunkcionālo stūri var teikt to pašu. Brangas pogas ar skaidri saprotamu nozīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pirmā acu uzmetiena tā šķiet tikai vēl viena lietota luksusa automašīna, kas nonākusi pārdošanā, bet šī Jaguar markas automašīna slēpj sevī dažas īpašas ekstras, vēsta Reuters.

Tas ir tādēļ, ka zaļais Daimler V8 no 2001. līdz 2004.gadam piederējis Lielbritānijas karalienei Elizabetei II.

Karaliskajai ģimenei tas tika piegādāts, kad bija nobraucis 2000 testa jūdzes, un karaliene tām pievienojusi vēl 12 tūkstošus jūdžu.

Šī automašīna esot speciāli būvēta Lielbritānijas karalienei, turklāt tā, lai apmierinātu visas viņas vajadzības.

Automašīna tikusi glabāta Jaguar rūpnīcā līdz to iegādājies piemiņlietu tirgotājs Pēteris Redklifs (Peter Radcliffe). Tagad viņš šo automašīnu piedāvā iegādāties ar interneta vietnes www.hmthequeensdaimler.com palīdzību.

Automašīna esot nevainojamā stāvoklī, un līdz ar to pircējs iegūšot arī fotogrāfijas, kurās redzama karaliene, braucot ar šo automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Rīgā atklāts Baltijā lielākais Jaguar Land Rover autocentrs

Monta Glumane, 29.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaguar Land Rover zīmolu pārstāvis Inchcape Motors Latvia Rīgā atvēris jaunu autocentru, kas uzskatāms par lielāko Jaguar Land Rover autocentru Baltijā, informē autocentra vadība.

«Lepojamies ar Jaguar Land Rover desmit gadus ilgo vēsturi Latvijā. Šajā laikā Inchcape Motors Latvia ievērojami stiprinājusi Jaguar un Land Rover zīmolus šajā valstī, un jaunā autocentra atvēršana šo sadarbību attīstīs vēl tālāk,» pastāstīja Inchcape Ziemeļeiropas un Krievijas reģiona mazumtirdzniecības rīkotājdirektors Sanktpēterburgā un Ziemeļeiropas valstīs Timofejs Gerasjkins.

Autocentra atklāšanā viesiem bija iespēja iepazīties un iegādāties Jaguar Xe Sv Project 8 un atjaunoto Land Rover Discovery Sport.

Jaunais autocentrs atrodas Kārļa Ulmaņa gatvē un tajā tirgo jaunus un mazlietotus automobiļus, piedāvā servisa pakalpojumus, rezerves daļu, kā arī zīmola aksesuāru un dzīvesstila preču tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ženēvas autoizstāde: Elektrifikācijas apmēri strauji aug

Aldis Zelmenis, speciāli Db.lv no Ženēvas, 08.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krītot nežēlastībā dīzeļautomobiļiem, no teju visu autoražotāju puses masveidīgāk un fanātiskāk tiek pielūgti videi draudzīgie puselektriskie vai 100 % elektriskie auto un to jaunākie kolēģi - pašbraucošās «autorikšas», liecina šā gada Ženēvas autoizstāde.

Tā jau tas dzīvē notiek, ka no mīlestības līdz naidam ir tik trausla robeža, attiecīgi nav brīnums, ka pat tādās valstīs kā Vācija vai Francija, kur vēl pirms pāris gadiem dīzeļautomašīnas bija pareizākā un masveidīgākā reliģija, šobrīd tas tiek uzskatīts par nepieņemamu pagānismu. Attiecīgi daudzi ražotāji steidz paziņot, ka no šīs ticības ir gatavi attiekties, bet citi vēl nogaida.

Piemēram, sekojot sava tautieša Toyota piemēram, arī japāņu Honda ir nolēmusi pilnībā atteikties no dīzeļmotoriem. Tāpēc jaunākās paaudzes Honda CR-V, kas Latvijā tirdzniecībā nonāks 2018. gada septembrī, vispirms būs kombinācijā ar benzīnmotoru, savukārt 2019. gada janvārī būs nopērkams arī modernas tehnoloģijas Honda CR-V hibrīds. Atvadas no dīzeļa tiks svinētas kopā ar Honda Civic modeli, kas kā pēdējais saņems 1.6 i-DTEC dīzeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV šīm automašīnas pēdējo piecu gadu laikā ir piedzīvojušas straujāko pārdošanas apjomu kritumu, un, ja tendence turpināsies, ilgi tās vairs ASV tirgū negrozīsies. Žurnāls Forbes apkopojis ASV piecu visstraujāk mirstošo automašīnu zīmolus.

1. Buick

Akumulēto pārdošanas apjomu kritums: 81%

Šī gada janvārī, salīdzinot ar 2008. gada janvāri, visvairāk pārdošanas apjomi krituši modeļiem LaCrosse un Lucerne, attiecīgi par 66% un 43%.

2. Isuzu

Akumulēto pārdošanas apjomu kritums: 144.6%.

Isuzu 2008. gadā jau paziņoja, ka pametīs ASV tirgu. Pašlaik vienīgie divi modeļi, kas vēl pieejami ASV tirgū ir Ascender un i-Series pikapi.

3. Jaguar

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover pasaulē likvidēs 4500 darbvietas, ņemot vērā automašīnu tirdzniecības kritumu Ķīnā un dīzeļautomobiļu pieprasījuma samazināšanos, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Jaguar Land Rover pasaulē nodarbina 44 000 cilvēku, no kuriem 42 500 strādā Lielbritānijā. Plānotā darbvietu likvidēšana ir daļa no izmaksu samazināšanas programmas 2,5 miljardu sterliņu mārciņu (2,75 miljardu eiro) apmērā, ko paredzēts īstenot nākamo 18 mēnešu laikā.

Uzņēmumu negatīvi ietekmējis pārdošanas apjoma kritums Ķīnā, dīzeļautomašīnu tirdzniecības samazināšanās un bažas par Lielbritānijas konkurētspēju pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Jaguar Land Rover norāda, ka uzņēmuma ražoto automašīnu tirdzniecības apjoms Ķīnā pērn samazinājies par 21%.

Vienlaikus gan kompānija ir parūpējusies par to, lai tai būtu rūpnīca ES pēc Lielbritānijas plānotās izstāšanas no bloka 29.martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover Slovākijā atvērusi jaunu 1,6 miljardu dolāru (1,4 miljardu eiro) vērtu rūpnīcu, kas ir pirmā uzņēmuma ražotne kontinentālajā Eiropā, teikts autoražotāja publiskotajā paziņojumā.

Uzņēmums rūpnīcu uzbūvējis netālu no Nitras, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz austrumiem no Bratislavas.

Šīs rūpnīcas sākotnējā gada ražošanas jauda paredzēta 150 000 automobiļu apmērā.

Slovākijas valdība nodrošinājusi Jaguar Land Rover investīciju subsīdijas līdz 130 miljoniem eiro.

Jaguar Land Rover jau jūnijā paziņoja, ka pārvietos automašīnu Land Rover Discovery ražošanu no Birmingemas Anglijā uz Slovākiju, šādu lēmumu skaidrojot ar dīzeļautomašīnu tirdzniecības apjoma samazināšanos un neskaidrību par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors, kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Atklāj Jaguar Land Rover autosalonu

Vēsma Lēvalde, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu luksusauto markas Jaguar un apvidus auto ražotāja Land Rover oficiālais pārstāvis Latvijā BM Auto Rīgā atklājis šo marku specializēto autosalonu.

«Šobrīd lielākā daļa uzņēmumu Latvijā domā par darbības sašaurināšanu, veic mazākus ieguldījumus un samazina izmaksas. Mēs, Inchcape uzņēmums, vēlamies izmantot situāciju un, tieši otrādi, ieguldīt līdzekļus,» uzsver Inchcape grupas uzņēmumu vadītājs Latvijā Andris Kulbergs. Jaguar un Land Rover mājvieta izveidota, pārveidojot automarku izkārtojumu BM Auto autosalonā. Līdz ar to zem viena jumta atrodas BMW, MINI, Alpina, Jaguar, Land Rover un BMW Motorrad ražojumi. «Ar šī salona atklāšanu varam svinīgi paziņot, ka pēc pārstāvēto marku skaita esam kļuvuši par lielāko premium pārstāvi Baltijas valstīs,» atklāšanas ceremonijā teicis BM Auto valdes loceklis Ivars Norvelis. Jaunajā Jaguar un Land Rover autosalonā apskatāmi aktuālie modeļi – Jaguar XF, Range Rover, Land Rover Freelander un Defender. Iespējams veikt izmēģinājumu braucienu ar 2010. modeļu gada Range Rover Vogue, bet drīzumā BM Auto gaida ierodamies jauno Land Rover Discovery 4 un lielās klases luksussedana Jaguar XJ jaunāko modeli. Db rakstīja, ka 2008. gada beigās Lielbritānijas automašīnu dīlera Inchcape, kuram ir filiāle Latvijā, tirgus vērtība samazinājās par 38% pēc tam, kad kompānija paziņoja, ka tās ienākumi 2009. gadā būs ievērojami mazāki nekā prognozēts agrāk. Savukārt 2009. gada sākumā, sarūkot jauno automašīnu pārdošanas apjomiem, Inchcape Latvijā likvidēja vairākas tirdzniecības vietas un atlaida vairākus desmitus darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mumbajā, Indijā, bāzēta kompānija Tata Motors pagājušajā gadā trīskāršojusi savu peļņu. Galvenais panākumu iemesls ir Jaguar automašīnu pārdošanas apjomi, vēsta BBC.

Indijas auto ražotāja kopējā peļņa pēc nodokļu nomaksas par pēdējiem 12 mēnešiem ir 92,7 miljardi rūpiju jeb divi miljardi ASV dolāru, kas ir par 260% vairāk nekā gadu iepriekš. Peļņas apjomīgo pieaugumu Tata Motors nodrošināja ieņēmumu pieaugums par 33%.

Uzņēmuma eksports pieaudzis par 51%, ko nodrošināja Jaguar Land Rover radītie ieņēmumi tādos attīstības tirgos kā Ķīna. Piektdien tiks atklāta pirmā Jaguar Land Rover līnija Indijā.

«Šis rezultāts norāda uz klientu ticību mūsu zīmolam,» stāsta Jaguar Land Rover izpilddirektors Ralfs Spets.

Mumbajā bāzētais uzņēmums Tata Motors iegādājās Jaguar Land Rover no Ford 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu kompānija Jaguar Land Rover ceturtdien paziņoja, ka valstī investēs 600 miljonus sterliņu mārciņu (814 miljonus eiro) ražošanas modernizācijai.

Uzņēmums norāda, ka šīs investīcijas demonstrē kompānijas uzticību Lielbritānijas atdzimstošajai automašīnu ražošanas nozarei. Lielākā daļa no šīm investīcijām paredzēta rūpnīcas modernizēšanai Anglijas Vestmidlendas grāfistē, kurai tiks atvēlēti 320 miljoni mārciņu.

Jaguar Land Rover jau janvārī paziņoja, ka Lielbritānijā radīs 1300 jaunas darbvietas, lai ražotu Jaguar pirmo vieglo apvidus automašīnu (SUV). Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors Ltd., kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor Co..

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

VW Golf R20 slepenības plīvurs kritīšot Frankfurtē

, 20.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prestižākais sestās paaudzes VW Golf ģimenes loceklis, pilnpiedziņas modelis Golf R 20 debitēšot šī gada Frankfurtes autoizstādē.

Vēl gada sākumā kuluāros virmoja baumas, ka Volkswagen vadība apsverot iespēju, ka pēc piektās paudzes VW Golf R32 turpinājums var arī nesekot. Taču gada vidū daudziem autofaniem par prieku VW oficiāli paziņoja, ka pilnpiedziņas modelis būs.

Būtiskākais jaunums ir tas, ka jaunākais paaudzes VW Golf R modelis sešcilindru dzinēja vietā priekšroku ir devis divu litru turbomotoram, kurš saražos 265 ZS lielu jaudu. Šo pašu dinēju izmantos jaunajā VW Scirocco R, kurš atšķirībā no Golf R20 būs priekšpiedziņas auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters pametis amatu

Gunta Kursiša, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negaidīti no amata pienākumu pildīšanas atteicies Indijas automašīnu ražotājs Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters (Carl Peter Foster), vēsta The Telegraph.

K. P. Fosters, kas pirms Tata Motors izpilddirektora amata pienākumu pildīšanas iepriekš vadīja General Motors Eiropā, Indijas kompānijā turpinās darbu uzņēmuma valdē. Uzņēmums Tata Motors paziņojis, ka pēc 18 mēnešu ilga darba kompānijas izpilddirektora amatā, viņš to pametis privātu iemeslu dēļ.

«Uzņēmuma valde respektē K.P. Fostera lēmum. Mēs vēlamies pateikties par viņa ieguldījumu veiksmīgā uzņēmuma attīstībā,» paziņojumā norādījis Tata Motors priekšsēdētājs Ratans Tata (Ratan Tata).

Pēc pievienošanās kompānijai K.P.Fosters veiksmīgi palielinājis Jaguar Land Rover peļņu. Iepriekš Jaguar un Land Rover nodaļa Tata Motors nesa zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Dienas laikā pieci atlīdzību pieteikumi par negadījumiem, kuros iesaistīti ekskluzīvi auto

Lelde Petrāne, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE (BTA) šonedēļ vienā dienā saņēmusi piecus apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par gadījumiem, kuros iesaistītas dažādu marku dārgas automašīnas - Porche, Jaguar, LandRover, Chrysler. BTA apkopotā informācija liecinot, ka «smalko» automašīnu īpašnieki pat vairākkārtīgi kļūst par garnadžu upuriem, kā arī cieš savas vai citu transportlīdzekļu vadītāju neuzmanīgas rīcības dēļ.

Šonedēļ kāds Porche īpašnieks vērsies BTA ar apdrošināšanas atlīdzības pieteikumu par nozagtiem atpakaļskata spoguļiem. Konkrētajai automašīnai garnadži pamanījušies nozagt spoguļus jau trešo reizi. Savukārt kāds Jaguar īpašnieks, novietojot savu automašīnu kādā pagalmā Rīgas centrā, pārāk tuvu piebraucis mājai, kā rezultātā apskrāpējis automašīnas abas kreisās puses durvis.

Kāds cits Jaguar īpašnieks šonedēļ saskāries ar nepatīkamu atgadījumu, kad viņa automašīna cieta automašīnas Ford vadītāja neuzmanīgas rīcības rezultātā, proti, Ford vadītājs kādā autostāvvietā Rīgā uzbrauca uzreiz diviem transportlīdzekļiem - Jaguar un Hyundai. Vēl viens atlīdzības pieteikums saņemts no kāda automašīnas Škoda īpašnieka, kura automašīnai atpakaļgaitā uzbraucis kāds neuzmanīgs Land Rover vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas autovadītāji novērtēja dažādu automašīnu kvalitāti, pēc aptaujāto respondentu domām viskvalitatīvākās automašīnu markas ir Lexus, Porsche, Mercedes Benz un Jaguar, ziņo laikraksts Dienas bizness.

Bez tam kvalitatīvāko auto marku spicē vēl iekļuva Volvo (4,4), BMW un Audi (4,3) kā arī Saab (4,2). Augstu kvalitātes novērtējumu ieguva arī LandRover un Jeep (4,0).

Šajā ziņā pašmāju autobraucēju domas daļēji sakrīt ar Lielbritānijas kolēģiem, kur astoto gadu pēc kārtas J.D Power veiktajā pētījumā japāņu Lexus ir saņēmis augstāko pircēju novērtējumu. Augstu pircēju novērtējumu Britu salās ir nopelnījuši arī Škoda, Honda, Toyota Jaguar, Mercedes Benz, Audi, Mini, Mazda, BMW un Subaru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jaguar un Land Rover sabojā Tata Motors finanšu gada rādītājus

, 26.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas autoražotājs Tata Motors, kam pieder slavenie zīmoli Jaguar un Land Rover publicējis pirmos finanšu gada zaudējumus pēdējo septiņu gadu laikā.

Apvienotās kompānijas finanšu gada zaudējumi sasnieguši 25 miljardus Indijas rūpiju (520 miljonus ASV dolāru).

Jāpiebilst, ka kompānijas zaudējumus veidojuši tieši Jaguar un Land Rover zaudējumi, kuri globālās recesijas ietekmē pārdzīvo straujus pārdošanas apjomu kritumus. Tikmēr pati Tata Motors (bez Jaguar un Land Rover) finanšu gadu ir strādājusi ar gandrīz 210 miljonus USD lielu peļņu.

Tata Motors pārstāvji paziņojuši, ka varētu tikt apsvērts gan darba vietu samazinājums, gan ražošanas apjomu samazinājums tai piederošajos Jaguar un Land Rover.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover plāno palielināt strādājošo skaitu par 5000 cilvēku, lai paplašinātu savas zināšanas autonomajās un elektriskās piedziņas tehnoloģijās.

Vairums šo jauno darbavietu tiks bāzētas Lielbritānijā, bet darbinieku skaita palielināšanu paredzēts īstenot nākamā gada laikā.

Jaguar Land Rover patlaban pasaulē nodarbina vairāk nekā 40 000 cilvēku.

Uzņēmums savu pirmo elektrisko automašīnu I-PACE paredzējis būvēt Austrijā. Taču kompānija norādījusi, ka vēlētos šādus modeļus ražot Lielbritānijā, ja tiktu iegūts valdības atbalsts.

Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors, kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas autobūves kompānijai "Tata Motors" piederošais britu zīmols "Jaguar" no 2025.gada ražos tikai elektriskos automobiļus un restrukturizēs ražotnes ārpus Lielbritānijas, pirmdien paziņoja uzņēmums.

Savukārt Lielbritānijas "Jaguar Land Rover" līdz 2039.gadam iecerējis kļūt par uzņēmumu ar nulli oglekļa dioksīda izmešu.

Vienlaikus "Jaguar Land Rover" jaunā plāna ietvaros investēs 2,5 miljardus sterliņu mārciņu (2,9 miljardus eiro) un 2024.gadā tirgū laidīs pirmo pilnībā elektrisko "Land Rover" modeli.

"Tata Motors" Lielbritānijas autoražotājus "Jaguar" un "Land Rover" par 2,3 miljardiem dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna "Ford Motor".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaguar reklāmas- prettiesiskas

Marta Cerava, 05.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) atzinusi Jaguar oficiālā dīlera Inchape Motors Latvia pērn decembrī izplatīto Jaguar automobiļu reklāmu par maldinošu un salīdzinājumu ar Mercedes-Benz automobiļu cenām par nekorektu, Db.lv informēja Domenikss mārketinga nodaļas vadītāja Inga Melngalve.

Viņa vēstīja, ka Inchape Motors Latvia, salīdzinot Jaguar un Mercedes-Benz automobiļus, norādīja nepareizas un maldinošas šo modeļu cenas, kā arī neprecīzu informāciju par Domenikss piedāvātajiem pakalpojumiem un bonusiem automobiļa iegādes gadījumā.

KP Inchape Motors Latvia piemērojusi sodu, jo konstatējusi Reklāmas likuma pārkāpumus. Tāpat KP piemērojusi uzņēmumam prasību ievietot reklāmas atsaukumu gan laikrakstā Diena, gan Jaguar interneta mājas lapā. Domenikss ir Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru