Pasaulē

Izmeklēs France Telecom vadības atbildību par darbinieku pašnāvībām

Gunta Kursiša, 05.07.2012

Jaunākais izdevums

Tiks izmeklēta Francijas uzņēmuma France Telecom bijušo vadītāju saistība ar daudzajām uzņēmumā notikušajām pašnāvībām, vēsta thelocal.fr.

Bijušais Telecom vadītājs Didjērs Lombārs (Didier Lombard) vadīja kompāniju laikā no 2005. līdz 2010. gadam. Viņš atkāpās no amata pēc 35 pašnāvībām, kas notika laikā no 2008. līdz 2009. gadam.

D. Lombārs pārraudzīja uzņēmuma pārstrukturēšanu, kuras ietvaros laikā no 2006. līdz 2008. gadam bija paredzēts atlaist 22 tūkst. darbinieku, bet aptuveni desmit tūkst. darbinieku nācās mainīt amata pienākumus.

Arodbiedrība SUD, kas iesniedz sūdzību par pašnāvībām 2009. gadā, atzinīgi novērtējusi ziņas par notiekošo izmeklēšanu.

«Tā ir pirmā reize Francijas vēsturē, kad tiek izmeklēta bijušā uzņēmuma vadītāja atbildība morālos un institucionālos pārkāpumos,» paziņojumā norādījusi arodbiedrība.

Pats France Telecom bijušais vadītājs noliedz, ka viņa kompānijas pārstrukturēšanas stils būtu izraisījis daudzās pašnāvības.

2010. gada Darba inspekcijas ziņojums liecina, ka vadība nav rīkojusies morāli atbildīgi, piemēram, pret «balto apkaklīšu darbiniekiem», uzstādot ultimātu – akceptēt pazeminājumu darbā vai pamest kompāniju pavisam. France Telecom vadības metodes «psiholoģiski iedragājusi darbiniekus», apdraudot viņu garīgo un fizisko veselību, norādīts inspekcijas ziņojumā.

France Telecom ir viena no Francijas lielākajām kompānijām. Francijā uzņēmumā strādā 105 tūkst. darbinieku, bet citur pasaulē – 171 tūkst. darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Francijas bēdīgi slavenajā uzņēmumā jaunas pašnāvības

Gunta Kursiša, 18.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas telekomunikāciju uzņēmumā France Telecom pēdējo divu nedēļu laikā notikušas divas pašnāvības – no dzīves šķīrās 30 gadus veca sieviete stāvoklī un 54 gadus vecs vīrietis, vēsta thelocal.fr.

Jau vēstīts, ka laikā no 2008. līdz 2009. gadam pašnāvības uzņēmumā France Telecom veikuši 35 Francijas iedzīvotāji, bet pēdējā gada laikā veiktas vēl četras pašnāvības.

Zināms, ka 54 gadus vecais vīrietis tajā pašā laikā bijis šķiršanās procesā ar savu sievu. Neviens no mirušajiem nav atstājis pēcnāves vēstules.

Patlaban uzņēmums izmeklē notikušā apstākļus.

«Divas pašnāvības divu nedēļu laikā rada bažas. Ilgu laiku nebija ziņu par šādiem traģiskiem notikumiem,» vietējam laikrakstam pauda arodbiedrības pārstāvis, uzsverot, ka «patlaban nav pietiekami daudz informācijas, lai veiktu secinājumus par pašnāvību cēloņiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

France Telecom priekšnieki apsūdzēti darbinieku novešanā līdz pašnāvībām

Lelde Petrāne, 07.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

France Telecom bijušais vadītājs un seši citi bijušie vadošie darbinieki stājušies tiesas priekšā Parīzē. Viņiem izvirzīta apsūdzība morāla spiediena izdarīšanā, kā rezultātā darbinieki izdarījuši pašnāvības, ziņo BBC.

Didjērs Lombārs un viņa kolēģi noliedz, ka striktie pārstrukturēšanas pasākumi būtu vainojami darbinieku novešanā līdz pašnāvībām.

Kompānija, kas tagad pārdēvēta par Orange, tiesājas saistībā ar tādu pašu apsūdzību.

Laika posmā starp 2008. un 2009. gadu dzīvības sev atņēmuši trīsdesmit pieci darbinieki. Daži bija atstājuši pirmsnāves vēstules, savos lēmumos vainojot France Telecom un kompānijas vadītājus.

Tajā laikā tikko privatizētajā kompānijā norisinājās lielas pārmaiņas. D. Lombārs centās likvidēt 22 tūkstošus darbavietu un pārkvalificēt vismaz 10 tūkstošus darbinieku.

«Es viņus dabūšu prom tādā vai citādā veidā, caur logu vai durvīm,» 2007. gadā sacījis D. Lombārs. Viņš piekrīt, ka kompānijas pārstrukturēšana satraukusi darbiniekus, bet noraida, ka tā novedusi darbiniekus līdz pašnāvībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielie teleoperatori grib apvienot Eiropas nacionālos tīklus. Kaut gan savstarpēji neatkarīgos tirgos viscaur Eiropā tiem jau ir savas lauvas tiesas, ES vadošie teleoperatori ir sākuši sarunas ar Eiropas Komisiju par atļauju tiem veidot visu kontinentu aptverošu mobilo tīklu un apvienot dažādo nacionālo valstu tīklus, ziņo Financial Times.

Telekomunikāciju šefi no Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia un Telefonica ir tikušies ar EK konkurences komisāru Hoakinu Almunju, lai apspriestu šo ideju – ka šādā vienotā tirgū uzlabotos iesaistīto spēlētāju konkurences situācija.

Iniciatori uzskata, ka, apvienojot resursus, tiem būs vieglāk pārdzīvot Eiropas pašreizējo nelabvēlīgo finanšu klimatu un pārvarēt citu tehnoloģiju kompāniju konkurenci. FT, atsaucoties uz saviem avotiem, prognozē, ka EK šiem nodomiem visdrīzāk šķēršļus neliks, bet iebildumi gan būs no ES dalībvalstu nacionālajiem konkurences uzraugiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Francijas telekomunikāciju milzī pašnāvības šogad izdarījuši jau 10 darbinieki

Lelde Petrāne, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākts pievērst pastiprinātu uzmanību darba apstākļiem Francijas telekomunikāciju milzī Orange, jo kopš šā gada sākuma pašnāvības izdarījuši jau desmit uzņēmuma darbinieki. Turklāt iemesli esot saistīti ar darbu, vēsta thelocal.fr.

Šā gada aizgājēju skaits esot gandrīz tikpat liels kā visā 2013. gadā kopumā .

Orange nav vienīgais telekomunikāciju uzņēmums Francijā, kas šādā veidā ieguvis nelāgu slavu. Iepriekš ar darbinieku pašnāvību vilni saskārās arī France Telecom. Šī problēma visasāk bija jūtama no 2008. līdz 2009. gadam, kad no dzīves tur šķīrās 35 darbinieki. Tolaik tas raisīja jautājumus gan par stresa līmeni, gan par uzņēmuma vadības stilu.

Orange, kas nodarbina 100 000 cilvēku, vadība atzinusi, ka kopš gada sākuma uzņēmumā izdarītas vairākas pašnāvības. «Katrai no šīm rīcībām... ir dažādi konteksti. Bet šīs situācijas atgādina mums par to, ka jābūt modriem,» pauž kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru