Būvniecība un īpašums

Izsolē piedāvās Sertifikācijas un testēšanas centra valsts kapitāla daļas

Žanete Hāka, 25.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Privatizācijas aģentūra (PA) ir apstiprinājusi VAS Sertifikācijas un testēšanas centrs valsts kapitāla daļu pārdošanas noteikumus, informē PA.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2013.gada 4.decembra rīkojumu un apstiprinātajiem pārdošanas noteikumiem kapitāla daļas tiek pārdotas kvotās. Izsolē tiks pārdota kapitāla daļu pakete, ko veido 188,8 tūkstoši kapitāla daļu jeb 80% no sabiedrības pamatkapitāla. Sabiedrības darbiniekiem un izpildinstitūcijas locekļiem tiks pārdotas 47,2 tūkstoši kapitāla daļu jeb 20% no sabiedrības pamatkapitāla. Vienas kapitāla daļas pārdošanas cena ir noteikta 2,67 eiro.

Izsolē pārdodamās paketes sākumcena ir 504 tūkstoši eiro. Pircējam par kapitāla daļām būs jānorēķinās 5 gadu laikā. Kapitāla daļu paketes pircējam būs jānodrošina, ka piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas tiek saglabāts sabiedrības darbības profils – traktoru un to sastāvdaļu, traktoru piekabju, maināmo velkamo mašīnu un lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu sertifikācija, testēšana un inspicēšana, autoceļiem neparedzētās mobilās tehnikas iekšdedzes motoru sertifikācija, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumu sertifikācija.

Vairāku pretendentu pieteikšanās gadījumā izsole notiks 5.septembrī.

SIA Sertifikācijas un testēšanas centrs galvenais darbības veids ir tehniskās pārbaudes un analīze. Sabiedrība darbojas tādās valsts reglamentētajās sfērās kā atbilstības novērtēšana (dažāda veida tehnikai, darba aprīkojumam darba vietās un bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumiem), testēšana (mašīnām, darba aprīkojumam, darba vides parametriem, motoru izmešiem) un inspicēšana (aukstā un karstā ūdens patēriņa skaitītāju atkārtota verificēšana). Uzņēmumam ir profesionālu un kompetentu ekspertu komanda, kas bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijas pakalpojumus sniedz kopš 2004.gada un šobrīd bioloģiskās lauksamniecības sertifikācijas pakalpojumus nodrošina 1500 klientiem visā Latvijā.

Valstij sabiedrībā pieder 100% pamatkapitāla.

Komentāri

Pievienot komentāru