Jaunākais izdevums

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izstrādājusi bezmaksas mobilo lietojumprogrammu iPhone un Android viedtāltuņiem Latvia.Travel, kas paver ērtākas ceļošanas iespējas.

Izmantojot lietojumprogrammu iespējams iegūt noderīgu informāciju, kura sakārtota piecās kategorijās – apskates vietas, naktsmītnes, ēdināšanas uzņēmumi, tūrisma informācijas centri un notikumu saraksts.

Programmas informatīvo bāzi veido TAVA nacionālais tūrisma portāls latvia.travel, kas nozīmē, ka viedtālrunī būs apskatāma informācija, par portālā iekļautajām naktsmītnēm vai restorāniem. Tāpat pieejamas ziņas par papildus ziņas par naktsmītnes, restorāna (muzeja, teātra u. c.) atrašanās vietu, darba laiku, ievirzi, apkalpošanas valodu un citām niansēm.

Izmantojot viedtālruni iespējams nosūtīt uz lietotāju interesējošās vietas interneta mājaslapu savu e-vēstījumu vai arī piezvanīt uz norādīto kontaktnumuru un, piemēram, pasūtīt galdiņu vai rezervēt gultasvietu.

Tāpat TAVA mobilās lietojumprogrammā iekļautā karte atvieglo meklēšanu un arī attēlo taisnāko ceļu, kā līdz vēlamajai vietai nokļūt. Programma paredz savienojumu ar populārākajiem sociālajiem tīkliem, tādiem kā Facebook, Draugiem.lv, Foursquare u. c. Lietojumprogrammas reklamēšanas nolūkā tūrisma informācijas centros, viesnīcās un citviet būs pieejami QR kodi, kas ļaus tās brīvi lejupielādēt atbilstīgi tālruņa platformai.

Programma pieejama četrās valodās – latviešu, krievu, angļu un vācu valodā. TAVA aplikāciju izveidojusi sadarbībā ar SIA Mobile Rams. Ņemot vērā projekta sarežģītību, ieceres realizācija prasīja apmēram pusgadu ilgu darbu, norāda aģentūra. Lietojumprogrammas izveidošanā ieguldīts 14,1 tūkstotis latu.

TAVA atzīmē, ka neviena viedtālruņu lietojumprogramma nerodas pilnībā gatava uzreiz. Tāpēc tiek gaidīti lietotāju ierosinājumi uz e-pasta adresi: [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Pasaules mobilo tehnoloģiju tirgū ienāk, reģistrējot kompāniju ASV

Anda Asere, 11.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piekļūtu maksas mobilo lietojumprogrammu tirgum, uzņēmumu Tiny Solutions reģistrē ASV.

«Es izstrādāju videonovērošanas programmatūru, ko var lietot mobilajā telefonā. To var izmantot bērnu, dzīvnieku, vecu cilvēku novērošanai,» stāsta Aleksejs Vasiļjevs, Tiny Solutions, LLC līdzīpašnieks. Agrāk viņš strādāja uzņēmumos, kur izstrādāja videonovērošanas sistēmas korporatīvajiem klientiem, bet pirms dažiem gadiem nolēma pievērsties savam biznesam.

Alekseja uzņēmums izstrādājis divas lietojumprogrammas – Baby Monitor for IP Camera, kas paredzēta iPhone telefoniem, un tinyCam Monitor, kas piemērota mobilajiem tālruņiem ar Android operētājsistēmu. Lietojumprogramma Android mobilajiem telefoniem esot populārāka, jo tā izstrādāta agrāk nekā programma iPhone tālruņiem. Tā kā iPhone aplikācija tika izstrādatā vēlāk, tirgus bija vairāk piesātināts, bija grūtāk tajā iespiesties. Taču, neskatoties uz to, ka Android tirgus ir lielāks, cilvēki vairāk pērkot aplikācijas iPhone viedtālruņiem, jo šo telefonu īpašnieki ir maksātspējīgāki. «Vēl labāka maksātspēja ir Blackberry lietotājiem – tie ir cilvēki, kuri īpaši neuztraucas par aplikācijas nopirkšanu par dažiem dolāriem,» viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung aicina Latvijas lietojumprogrammu izstrādātājus cīnīties par 4 miljoniem

Jānis Rancāns, 11.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics Baltics aicina Latvijas mobilo lietojumprogrammu izstrādātājus piedalīties Samsung Smart App Challenge 2012 sacensībās un cīnīties par balvu fondu 4,08 miljonu ASV dolāru apmērā.

Sacensību uzvarētāji tiks vērtēti divās kategorijās. Samsung Apps Super Apps kategorijā labāko lietojumprogrammu izstrādātājus noteiks lietotāji, veidojot populārāko lietojumprogrammu lejupielāžu topu 30 spēļu un 30 cita veida aplikācijām. Savukārt Best S Pen Apps kategorijā uzvarētājus noteiks žūrija, izvēloties 20 lietojumprogrammas, kurās būs īstenotas visinteresantākās S Pen irbuļa pielietojuma idejas.

Samsung Smart App Challenge 2012 sacensību noslēgumā 80 labāko lietojumprogrammu izstrādātāji sadalīs rekordlielu balvu fondu 4,08 miljonu ASV dolāru apmērā, kā arī iegūs iespēju savus izstrādājumus popularizēt Samsung Mobile, Samsung Apps un Samsung Developers platformās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunatvērtais Facebook App Center varētu «uzaudzēt» kompānijas ieņēmumus

Gunta Kursiša, 08.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka jaunatvērtais sociālā tīkla tiešsaites lietojumprogrammu veikals Facebook App Store varētu palielināt nesen biržā nonākušās kompānijas ieņēmumus, jo aptuveni 30% ar Facebook norēķinu sistēmas palīdzību pārdoto lietojumprogrammu maksa pienāksies sociālā tīkla kompānijai, raksta BBC.

Pagājušajā mēnesī Facebook norādīja, ka kompānijas ieņēmumu pieaugums varētu tikt negatīvi ietekmēts, ja kompānija nespēs gūt ieņēmumus no sociālā tīkla lietotājiem, kas to izmanto ar mobilo ierīču palīdzību.

«Vismaz puse no Facebook lietotājiem, tīklu izmanto caur mobilajām ierīcēm, un kompānijai patiešām nepieciešams atrast veidu, kā no šiem «mobilajiem lietotājiem» gūt ienākumus,» BBC norādīja Enders Analytics eksperts Benedikts Evanss (Benedict Evans). «Piemēram, Apple ir fantastiska lietojumprogrammu platforma, tomēr, ja vien kompānija nav ļoti atpazīstama, citiem šajā tirgū varētu būt grūti tikt pamanītiem,» viņš pauda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple atdos miljonus vecākiem, kuru bērni neapdomīgi iepirkušies App Store

Gunta Kursiša, 16.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple atdos kopumā 32,5 miljonus ASV dolāru vecākiem, kuru bērni bez vecāku ziņas iepirkušies kompānijas tiešsaistes lietojumprogrammu veikalā App Store, vēsta BBC.

Šāds solis tiks sperts pēc attiecīgas vienošanās ar ASV Federālo tirdzniecības komisiju (Federal Trade Commission, FTC) un ilgstošām diskusijām par to, vai Apple ir jāatmaksā vecākiem viņu bērnu lietojumprogrammu neapdomīgās iegādes. Tāpat Apple piekritusi veikt izmaiņas norēķinu kārtībā, pirms naudas iekasēšanas vēlreiz prasot pircēja piekrišanu.

«Šī vienošanās ir uzvara tiem pircējiem, kas cietuši no Apple negodīgās norēķinu sistēmas. Tāpat tas ir signāls uzņēmējiem – neatkarīgi no tā, vai tirgojaties mobilajā arēnā vai tirdzniecības centrā, ir jāievēro patērētāju tiesības, pavēstījusi FTC vadītāja Edīte Ramireza (Edith Ramirez).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā lietojumprogrammas kļūst daudz izplatītākas un nozīmīgākas, arvien vairāk mazo uzņēmumu vadītāju uzticas šiem «palīginstrumentiem» sava biznesa veiksmīgākai pārvaldīšanai. Žurnāls Forbes ir apkopojis desmit mobilās un interneta aplikācijas, kas varētu noderēt jauna uzņēmuma attīstībā.

1. Evernote. Šī lietojumprogramma nodoršina to, ka lietotāji «atceras visu». Tās ietvaros lietotāji var uzglabāt un organizēt tekstu, fotogrāfijas un balss atgādinājumus.

2. Google Drive. Kompānijas jaunā Drive aplikācija ļauj pārvietot failus no personālā datora uz planšetdatoriem un viedtālruņiem. Tās pievienotā vērtība ir piecu GB failu apjomīga bezmaksas «noliktava».

3. FormMobi. Šajā lietojumprogrmmā nozares profesionāļi var apkpot datus jebkurā mobilajā ierīcē. FormMobi vienkopus var apkopot, piemeram, fotogrāfijas un audiofailus. Savāktos datus pēc tam var uzglabāt «mākonī».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši, izmantojot Angry Birds popularitāti, izkrāpj tūkstošus

Ritvars Bīders, 24.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādai latviešu firmai piespriests 50 tūkstoš britu mārciņu liels sods pēc tam, kad atklājies šī firma bija izstrādājusi populāru lietojumprogrammu – Angry Birds, Cut The Rope, Assassin’s Creed – viltojumus, ar kuru palīdzību tika izkrāpta nauda no šo viltojumu lietotājiem Lielbritānijā.

Lietojumprogrammu viltojumi bija pieejami Google izstrādātajā Android tirgū (Google Play), kur tie lietotājiem tika pasniegti kā bezmaksas produkti ar atpazīstamiem nosaukumiem, ieskaitot populāro spēli Angry Birds, vēsta BBC.

Kad lietotājs lejupielādē programmatūru un mēģina to palaist, tā šķietami nedarbojas, tajā pat laikā uz konkrētā lietotāja tālruni tiek nosūtītas trīs paaugstinātas maksas īsziņas – katra piecu britu mārciņu apmērā. Šādas īsziņas tiek saņemtas ikreiz, kad lietotājs cenšas atvērt šķietami neejošo lietojumprogrammu. Turklāt īsziņas lietotājs neredz, tāpēc nepatīkamais pārsteigums atklājas vien brīdī, kad tiek saņemts kārtējais rēķins no operatora.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas banka Royal Bank of Scotland saviem klientiem uzsākusi piedāvāt jaunu pakalpojumu – naudas izņemšanu no bankomātiem, neizmantojot bankas kartes. Šādā veidā gan iespējams izņemt tikai ne vairāk par 100 britu mārciņām (aptuveni 85 lati).

To iespējams paveikt, izmantojot bankas izstrādātu viedtālruņu lietojumprogrammu Getcash. Programmas lietotājs izvēlas summu, kuru viņš vēlas izņemt no bankomāta, un saņem sešu ciparu kodu, kas ir derīgs trīs stundas, vēsta britu plašsaziņas līdzekļi.

Royal Bank of Scotland norāda, ka šāda sistēma palīdzēs klientiem, kas savas bankas kartes aizmirsuši mājās, vai arī steidzīgi vēlas nosūtīt naudu saviem ģimenes locekļiem. «Tas ir ļoti vienkāršs un drošs veids, kādā klienti var tikt pie naudas, kad tā viņiem ir nepieciešama,» BBC sacīja Royal Bank of Scotland pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sīrijas programmētājs izstrādājis viedtālruņu lietojumprogrammu, kas brīdina iedzīvotājus, ja viņu dzīvesvietu apdraud izšauta SCUD tipa raķete. Pilsoņu kara plosītajā valstī aplikācija kļuvusi ļoti populāra, un to lejupielādējuši vairāki tūkstoši viedtālruņu īpašnieku.

Lietojumprogrammu izstrādājis programmētājs Dlšads Otmans (Dlshad Othman), kurš Sīriju pametis 2011. gadā un patlaban dzīvo Vašingtonā ASV. Savu radīto lietojumprogrammu viņš demonstrējis Ņujorkā notikušās Google konferences ietvaros.

Programmas darbu nodrošina septiņi brīvprātīgie, kas izvietoti Damaskas apkārtnē esošajos kalnos. Ja raķete tiek pamanīta, brīvprātīgie nosūta brīdinājumu uz interneta vietni aymta.com (arābu valodā vārds aymta nozīmē kad).

Vietnē tiek analizēta raķetes trajektorija un tiek aprēķināts, kurā vietā tā piezemēsies. Šī informācija nonāk lietojumprogrammas lietotāju rīcībā, kuriem tādējādi tiek dots vidēji astoņu līdz 13 minūšu ilgs laiks, lai paspētu pārvietoties uz drošākām vietām. Nav gan zināma šādas lietojumprogrammas datu precizitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ryanair vilinās Android sīkrīku lietotājus

Gunta Kursiša, 26.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemo cenu aviokompānija Ryanair izveidojusi lietojumprogrammu, ar kuras palīdzību biļetes lidojumiem varēs iegādāties, izmantojot Android operētājsistēmas ierīces.

Ar jauno Ryanair Android lietotni pasažieri varēs veikt biļešu rezervācijas, pārbaudīt lidojumu sarakstus, aplūkot jau nopirktās biļetes lidojumiem, pievienot lidojumam papildu pakalpojumus utt.

Android lietojumprogrammu varēs iegādāties Play Store, un tā maksā trīs eiro.

Šā gada septembrī Ryanair jau laida klajā lietojumprogrammu Apple ierīču lietotājiem.

Pašlaik no Rīgas lidostas Ryanair veic lidojumus uz piecpadsmit galamērķiem Vācijā, Īrijā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Itālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Apkopotas 100, iespējams, labākās lietojumprogrammas

Dienas Bizness, 12.09.2013

Frontback ir iPhone paredzēta lietojumprogramma, kas vienā fotogrāfijā apvieno gan ar ierīces aizmugurējo, gan priekšējo kameru uzņemtos attēlus. Pieejama iPhone lietotājiem un ir bez maksas.

Avots: ekrānuzņēmums

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas lielākās viedtālruņu operētājsistēmas – Apple iOs un Google Android – piedāvā lietošanai vairāk nekā vienu miljardu lietojumprogrammu. Pieskaitot vēl tādas, kas paredzētas BlackBerry App Wolrd un Windows Phone – pieejamo lietojumprogrammu skaits ir milzīgs.

Tajā pašā laikā ne visas lietojumprogrammas ir pelnījušas ievērojamu uzmanību. Lai ieviestu zināmu kārtību, medijs Business Insider izveidojis 100 labāko lietojumprogrammu sarakstu. Pilns saraksts aplūkojams klikšķinot šeit, bet Db.lv izlasi no 100 labākajām skaties galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pusaudzis piesaista Mērdoka atbalstu un rada vienu no visvairāk pārdotajām lietojumprogrammām

Gunta Kursiša, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vien divas stundas pēc nonākšanas pārdošanā pusaudža radīta viedtālruņu lietojumprogramma Summly, kas apkopo mediju ziņas, ir kļuvusi par vienu no pašlaik visvairāk lejuplādētājām lietotnēm App Store, vēsta BBC.

Lietojumprogrammu Summly izstrādājis Londonā dzīvojošs septiņpadsmit gadus vecs jaunietis Niks Daliosio (Nick D'Aloidio). Summly izstrādāšanai viņš saņēma vienu miljonu ASV dolārus no investoriem. Viņam izdevās piesaistīt tādu investoru kā Newscorp īpašnieka Rūperta Mērdoka un Tech City izpilddirektores Joannas Šīldas (Joanna Shields) atbalstu.

Neņemot vērā, ka neilgi pēc nonākšanas App Store jaunā lietotne tiek rādīta App Store visaktīvāk lejuplādēto lietojumprogrammu sarakstā, dažās atsauksmēs izskan viedoklis, ka Summly darbība ir «mulsinoša». Piemēram, kāds lietotnes pircējs norāda, ka Summly ir «neskaidra navigācija». Tomēr kopumā lietotāji novērtējuši gados jaunā londonieša veikumu ar piecām zvaigznēm, kas ir maksimālais apjoms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienotās Karalistes ārsti tiks mudināti pacientiem izrakstīt viedtālruņu lietojumprogrammas, kas palīdzēs pacientiem ārstēt dažādas kaites – sākot no diabēta, beidzot ar depresiju, pavēstījusi Lielbritānijas valdība.

Lielbritānijas Veselības departaments jau izveidojis sarakstu ar 500 lietojumprogrammām, kuras ārsti varēs ietekt saviem pacientiem, vēsta The Telegraph.

Pacientiem tiks ietektas bezmaksas vai lētas lietojumprogrammas, kas atvieglos to ikdienas dzīvi un samazinās vizīšu skaitu pie ārstiem. Tā, piemēram, cilvēks, kuram ir alerģija pret noteiktiem pārtikas produktiem, varēs izmantot lietojumprogrammu, kura noskenēs produktu svītrkodus un informēs par to sastāvu.

Cilvēkiem, kas slimo ar diabētu, tiks izrakstīta viedtālruņu aplikācija, kas atgādinās par nepieciešamību pārbaudīt cukura līmeni asinīs un zāļu lietošanu. Slimniekiem tiks piedāvātas arī lietojumprogrammas, kuras mēra asinspiedienu, palīdz tikt galā ar posttraumatisko stresu u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairs aiz kalniem nav Līgo svētki un Jāņu diena. Tuvojoties vasaras saulgriežiem Latvijas uzņēmumi sveic savus klientus un iedzīvotājus. Daļa no tiem izveidojusi arī interaktīvus apsveikumus.

Banka DNB izveidojusi interaktīvu vietni, kurā piedāvā izvēlēties divas tēmas, kuras dominēs lietotāja Līgo svētkos. Pēc tam, kad atlasītas tēmas – kas var būt gan alus un siers, gan Jāņa māte un papardes zieds, vietnē tiek atrasta šīm tēmām piemērotākā tautasdziesma, kuru pēc tam iespējams nosūtīt saviem draugiem.

Sakaru operators Lattelecom Dziesmu svētkiem un Līgo izveidojis speciālu mobilo sadziedāšanās lietojumprogrammu. Ar tās palīdzību iesildīt balsis Dziesmu svētkiem iespējams jau Jāņu naktī. Lietojumprogramma satur dziesmu vārdus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT nozares uzņēmums SIA DPA izstrādājis Android ierīcēm paredzētu laika plānošanas mobilo lietojumprogrammu LocBuzz, kas atgādinās par svarīgu tikšanos un plānoto notikumu.

Atšķirībā no kalendāra lietojumprogrammām LocBuzz, periodiski nosakot lietotāja pašreizējo atrašanās vietu, automātiski aprēķinās laiku, kas nepieciešamas, lai nokļūtu līdz plānotās tikšanās vietai. Brīdī, kad būs pienācis laiks doties ceļā, LocBuzz par to brīdinās.

Lietojumprogramma ļauj aprēķināt laiku, kas nepieciešams, lai nokļūtu galamērķī gan pārvietojoties ar automašīnu, gan dodoties kājām, tādējādi ļaujot izvēlēties atbilstošo pārvietošanās veidu katram no kalendārā reģistrētajiem notikumiem, skaidro uzņēmums.

«Lietojumprogramma ir orientēta uz sociāli aktīviem un tehnoloģijās izglītotiem cilvēkiem, kuri ikdienas gaitu plānošanā izmanto mobilo tehnoloģiju priekšrocības. Tā parūpēsies, lai jūs saņemtu atgādinājumu tik ilgu laika posmu pirms notikuma, cik patiesībā ir nepieciešams, lai nokļūtu līdz noteiktajai tikšanās vietai,» norādīja SIA DPA vadītājs un īpašnieks Juris Vilders.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Infogr.am iegūst galveno balvu tehnoloģiju konferencē The Next Web 2013

Jānis Rancāns, 29.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu datu vizualizācijas uzņēmums Infogr.am ieguvis galveno balvu Amsterdamā notiekošajā divu dienu tehnoloģiju konferencē The Next Web 2013.

Konferenci rīko tāda paša nosaukuma tiešsaistes medijs – thenextweb.com. Šogad konference pulcējusi vairāk nekā divus tūkstošus dalībnieku un runātāju, kas pārstāvējuši jauno tehnoloģiju nozari.

Konkursam bija pieteikušies vairāki simti jauno uzņēmumu, un vairākās atlases kārtās tika izraudzīti 20 finālisti, kas uz skatuves prezentēja savu produktu. Četru cilvēku žūrija, kurā bija pārstāvji no thenextweb.com, Silicon Valley Bank, Connect Ventures un Microsoft atlasīja trīs kategoriju uzvarētājus.

Labākā uzņēmuma titulu ieguva Latvijas Infogr.am, savukārt par labāko mobilo lietojumprogrammu tika atzīta mobilo maksājumu platforma Lielbritānijā tapusī Powered Now, bet par labāko interneta lietojumprogrammu – sanāksmju un tikšanos organizētājs Somijas Meetin.gs. Publikas simpātijas balvu ieguva Spānijas iesācējuzņēmums Tyba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Spānijas telekomunikāciju gigants nāk klajā ar «atbildi Skype»

Jānis Rancāns, 09.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijas telekomunikāciju gigants Telefonica laidis klajā lietojumprogrammu, kurai ar laiku būtu jāsagādā pamatīga konkurence populārajam Skype.

Telefonica lietojumprogramma Tu Me mobilo ierīču lietotājiem ļauj veikt zvanus bez maksas. Pašlaik tā tiek piedāvāta Apple iOS ierīču lietotājiem, BBC pastāstīja Spānijas uzņēmuma pārstāvis Stīvens Šurroks (Stephen Shurrock). Savukārt Android versija paredzēta tuvākajā laikā.

Lietojumprogrammu plānots piedāvāt galvenokārt Spānijas Telefonica O2, Movistar un Vivo tīklu lietotājiem, raksta BBC. Tomēr to izmantot varēs arī citu mobilo operatoru klienti. Lai veiktu zvanus, programmai jābūt uzstādītai gan uz zvanītāja, gan zvana saņēmēja ierīcēm. Tāpat ar programmas palīdzību iespējams nosūtīt datus, piemēram, fotogrāfijas un informāciju par atrašanās vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Kāda būtu iepirkšanās izmantojot Google paplašinātās realitātes brilles?

Jānis Rancāns, 12.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Nebraskas štata Omahas pilsētas pārtikas kompānija ConAgra Foods, sadarbībā ar Google radījusi ieskatu iepirkšanās procesā, izmantojot Google paplašinātās realitātes brilles Google Glass, vēsta Mashable.

Izmantojot Google Glass būs iespējams saņemt informāciju par pārtikas produktu sastāvu, atgādinājumus par to, kas ir jānopērk, kā arī norādījumus, kur meklējama nepieciešamā prece.

Savukārt Teksasā notiekošajā izklaides nozares konferencē SXSW Google iepazīstinājusi ar paplašinātās realitātes briļļu lietojumprogrammām. Kompānija prezentējusi laikraksta New York Times lietojumprogrammu, kas balsī nolasa interesējošo rakstu. Tāpat konferences apmeklētāji iepazīstināti ar populārās piezīmju lietojumprogrammas Evernote Google Glass versiju un prezentējusi ar balsi kontrolējumu Gmail e-pasta lietojumprogrammu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Britu «karaliskā mazuļa» gaidās izstrādāta speciāla lietojumprogramma

Gunta Kursiša, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunumus saistībā ar Lielbritānijas karaļnama jaunāko pārstāvi, kas piedzims kuru katru dienu, piedāvā uzzināt, izmantojot speciālu lietojumprogrammu Royal Baby.

iOS operētājsistēmas ierīcēm paredzēto lietojumprogrammu izstrādājusi kompānija Future, un tajā jaunumi tiks publicēti, sadarbojoties ar Preses Asociāciju (Press Association, PA).

Lietojumprogramma Royal Baby pieejama App Store un darbojas iPad, iPhone un iPod Touch ierīcēs.

Prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Keitas Midltones pirmajam bērnam vajadzējis nākt pasaulē 13. jūlijā, saskaņā ar karaļnamam pietuvinātu personu pausto, vēsta CNN.

Jau rakstīts, ka Kembridžas hercogiene pašreiz atrodas Sentmerijas slimnīcā (St Mary's Hospital), kur kuru katru dienu pasaulē nāks, iespējams, nākamais Lielbritānijas karalis vai karaliene. Tikmēr Londonas ielās par godu notikumam redzamas mīkstās rotaļlietas, bērnu ratiņi, baloni un plakāti ar apsveikumiem princim Viljamam un Kembridžas hercogienei, savukārt pašu slimnīcu «aplenkuši» mediju parstāvji, vēsta pasaules mediji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot moderno tehnoloģiju attīstībai un patērētāju ieradumiem, BTA Insurance Company SE ir izstrādājusi mobilo lietojumprogrammu jeb aplikāciju iPhone un Android viedtālruņiem.

BTA mobilā lietojumprogramma ir izstrādāta kā palīgs ikdienas gaitās, jo piedāvā: rīcības plānu negadījuma brīdim, kad stresa ietekmē cilvēks jūtas apmulsis un nesaprot, kā pareizi rīkoties, sniedz iespēju ar telefonu nofotografēt negadījuma apstākļus un dažādus bojājumus un no lietojumprogrammas nosūtīt fotogrāfijas uz BTA, kas jau reģistrēs negadījumu, un atlīdzības izskatīšana varēs noritēt raitāk.

Tāpat ar lietojumprogrammas starpniecību iespējams izsaukt glābšanas dienestus jebkurā pasaules valstī, un tā ļauj precīzi noteikt atrašanās vietu, lai palīdzība cilvēku varētu sasniegt iespējami operatīvi. Ar lietojumprogrammu iespējams arī iegādāties apdrošināšanu no jebkuras vietas pasaulē un jebkurā laikā, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem saistībā ar apdrošināšanu, informē apdrošinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) 27.jūlijā sākusi padziļinātu izmeklēšanu par ASV datorprogrammatūras giganta "Microsoft" rīcību, iekļaujot biznesa komunikācijas platformu "Teams" lietojumprogrammu komplektā "Office".

Šāda "Microsoft" rīcība rada bažas par konkurences kropļošanu, konstatē EK.

Komisija izmeklēšanā noskaidros, vai tādējādi uzņēmums ļaunprātīgi izmanto un aizsargā savas tirgus pozīcijas.

"Tādi attālinātas saziņas un sadarbības rīki kā "Teams" kļuvuši neaizstājami lielam skaitam uzņēmumu Eiropā. Tāpēc mums jānodrošina, lai šo produktu tirgū saglabājas konkurence, un uzņēmumi spēj brīvi izvēlēties produktus, kas vislabāk atbilst to vajadzībām," norāda Eiropas Savienības konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

"Microsoft" iekļāvusi "Teams" lietojumprogrammu komplektos "Office 365" un "Microsoft 365".

Izmeklēšana sākta saistībā ar sūdzību, ko 2020.gadā iesniedza uzņēmums "Slack Technologies", kas izstrādājis tūlītējās ziņapmaiņas platformu "Slack".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blokķēdes tehnoloģijas plašo ieviešanu un atpazīstamību būtiski ietekmējuši Bitcoin un Ethereum panākumi — divas vadošās kriptovalūtas, kas ir aizrāvušas tehnoloģiju pasaules iztēli un ne tikai. Šīs novatoriskās digitālās valūtas ir ne tikai izveidojušas pamatu blokķēdes revolūcijai, bet arī izcēlušas šīs tehnoloģijas milzīgo potenciālu.

Bitcoin: pirmā decentralizētā kriptovalūta

Bitkoin parādījās kā pirmā decentralizētā kriptovalūta 2009. gadā, iezīmējot blokķēdes tehnoloģijas rašanās sākumu. To izveidoja anonīma persona vai grupa, kas pazīstama kā Satoshi Nakamoto. Bitkoin pamatā esošā tehnoloģija — blokķēde — piedāvāja drošu, pārredzamu un decentralizētu platformu vienādranga darījumiem, ko nekontrolē valdības vai finanšu iestādes.

Bitkoin straujajam popularitātes un vērtības pieaugumam ir bijusi nozīmīga loma blokķēdes tehnoloģijas izvirzīšanā sabiedrības apziņas priekšplānā. Tā kā digitālā valūta turpina pieaugt, tā vienlaikus uzsver blokķēdes potenciālu, lai pārveidotu finanšu ainavu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple kārtējā prāvā nepaveicas ar skeptisku tiesnesi

Jānis Rancāns, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijai Apple sarežģījies uzvaras gājiens pa pasaules tiesas zālēm, kurās tā aizstāv savas tiesības uz patentiem un preču zīmēm. Jaunākajā strīdā Apple sanācis «uzrauties» uz skeptiskas tiesneses.

Kopš aizvadītā gada Apple cenšas pierādīt, ka tās tiešsaistes veikala App Store nosaukums ir ar autortiesībām aizsargājama frāze un citām kompānijām jāpārtrauc izmantot līdzīgi nosaukumi. Aizvadītā gada martā Apple tiesā iesūdzēja kompāniju Amazon, kura neilgi pirms tam bija atvērusi Android operētājsistēmas tiešsaistes veikalu Amazon Appstore.

Kalifornijas tiesā Apple sanācis saskarties ar visai skeptisku tiesnesi Filisu Hamiltoni (Phyllis Hamilton), kura paudusi šaubas, ka Apple vispār izdosies pierādīt, ka Amazon ar savu tiešsaistes veikalu var maldināt patērētājus, raksta Ars Technica. Tiesnesi neesot pārliecinājuši Apple izvēlētie argumenti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ryanair metas konkurences cīņā ar mobilo sakaru operatoriem

Jānis Rancāns, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu kompānija Ryanair nākusi klajā ar lietojumprogrammu RyanairTalk, kas ļauj lidsabiedrības pasažieriem ārvalstīs izvairīties no augstajiem viesabonēšanas tarifiem un veikt zvanus par nelielu samaksu.

RyanairTalk ļauj veikt zvanus, izmantojot viedtālruni ar Wi-Fi vai mobilā interneta pieslēgumu, uz jebkuru mobilo vai fiksēto sakaru tīklu, gan atrodoties ārvalstīs, gan mājās. Viesabonēšanas izmaksas Eiropas Savienībā (ES) sasniedz 0,35 eiro minūtē, savukārt zvanu veikšana izmantojot aviokompānijas lietojumprogrammu, izmaksā sākot no 0,03 eiro uz fiksētajām līnijām līdz 0,13 eiro uz mobilajiem telefoniem.

Pati lidsabiedrība uzsver, ka tas ir lētāk nekā piedāvā Eiropas lielākās telekomunikāciju kompānijas un Skype.

Lidsabiedrība uzsver, ka tas ļauj ietaupīt līdz pat 65% no zvanīšanas izmaksām. Lietojumprogramma pieejama bez maksas un eksistē Android un Apple ierīcēm paredzētos veidos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pētījums: 8% Android lietojumprogrammu pakļautas datu noplūšanas riskam

Gunta Kursiša, 22.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv iespējamība, ka no miljoniem cilvēku, kas lieto Android operētājsistēmas lietojumprogrammas, varētu būt «izvilināti» viņu privātie dati, liecina BBC informācija.

Pētnieki pārbaudījuši 13,5 tūkstošus Android lietojumprogrammu, un atklājies, ka teju 8% no tām nav spējušas aizsargāt bankas kontu un sociālo tīklu autorizācijas informāciju - šīs lietotnes nav spējušas īstenot standarta šifrēšanas sistēmas, liecina pētījums.

Google patlaban vēl nav komentējusi veikto pētījumu un tajā paustos secinājumus.

Izveidojot viltus Wi-Fi tīklu un izmantojot speciālu spiegošanas rīku, pētnieki spēja uzzināt lietotāja autorizācijas informāciju bankas kontiem, e-pasta pakalpojumiem, sociālo un korporatīvo tīklu lapām. Tāpat pētnieki spēja atslēgt drošības programmas u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru