Tehnoloģijas

Jaunais Hewlett-Packard sācis pelnīt

Juris Kaža [email protected], 22.11.2002

Jaunākais izdevums

Jaunais Hewlett- Packard (HP) informācijas tehnoloģiju koncerns, kurā iekļauts bijušais Compaq, sava finansu gada pēdējo certurksni noslēdzis ar peļņu. HP ziņoja, ka tā neto peļņa ceturksnī, kas beidzas 31. oktobrī bija 390 miljoni $, bet iepriekšējā ceturksnī bija zaudējumi 505 miljonu $ apmērā. HP direktore Karlija Fiorīna (Carly Fiorina) teica, ka šie rezultāti liecinot par to, ka sāk piepildīties tas, ko sagaidīja no apvienošanās. Tas noticis neskatoties uz grūtiem tirgus apstākļiem visā IT nozarē. Kopš maija mēneša, HP koncernam pievienots bijušais Compaq, kādreiz lielākais personālo datoru ražotās pasaulē. Ari ASV birža pozītīvi reaģēja uz HP rezultātiem, pārvarot bažas, ko radīja HP augstā vadītāja un bijušā Compaq direktora Maikla Kapelasa (Michael Capellas) pēkšnā amatu maiņa, pieņemot piedāvājumu no bankrota atveseļot un vadīt skandalozo telekomunikāciju koncernu WorldCom. Jaunā HP koncerna apgrozījums finansu gada pēdējā ceturksnī bija 18.04 miljardi $, 9 % vairāk, nekā iepriekšējā ceturksnī. Labākie pārdošanas rezultāti bijuši Eiropā, kur apgrozījums pieaudzis par 14 % vietējās valutās, bet par 10 % izlīdzinot šo valūtu svārstības pret dolāru, teica K. Fiorīna. Prognozējot jaunā darbības gada pirmā ceturkšņa rezultātus, HP paziņojumā teikts, ka apgrozījums nedaudz pieaugs līdz 18.4 miljardiem $, bet peļņa, ko ASV parasti ziņo izdalitu uz vienu akciju, uzkāps uz 0.27 $ no 0.13 $ pagājušā darbības gada pēdējā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hewlett-Packard bijušā bosa skandālam jauns pavērsiens - tiesas prāva

Lelde Petrāne, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard iesūdzējusi tiesā savu bijušo bosu Marku Hurdu (Mark Hurd) saistībā ar viņa jauno amatu konkurējošajā kompānijā Oracle, kas šo sūdzību savukārt nodēvējusi par «atriebīgu». Tā rezultātā attiecības starp abām kompānijām pašlaik ir zem jautājuma zīmes, vēsta MarketWatch.

Hewlett-Packard Co. M. Hurdu tiesā iesūdzējusi tūlīt pēc tam, kad tika paziņots, ka tehnoloģiju giganta bijušais vadītājs pievienojies Oracle Corp. kā jaunais prezidents.

Hewlett-Packard uzskata, ka M. Hurds, sākot strādāt konkurējošā kompānijā, apdraud kompānijas komercnoslēpumus.

Oracle par M. Hurda pieņemšanu darbā prezidenta amatā paziņoja tikai mēnesi pēc tam, kad viņš pērkšņi pameta Hewlett-Packard. Viņa aiziešana no kompānijas bija saistīta ar apsūdzību par seksuālu uzmākšanos, kuru izmeklējot, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Hewlett-Packard viceprezidents Atuls Malhotrs (Atul Malhotra) tiesā atzinis sevi par vainīgu konfidenciālas informācijas zādzībā, laikā, kad viņš strādāja IBM.

A. Malhotrs ieņēma komercdirektora amatu IBM Global Services līdz 2006. gada aprīlim. 2006. gada martā viņš pieprasīja informāciju par IBM izdevumiem un citas konfidenciālas ziņas. Jūnijā, divus mēnešus vēlāk, kad viņš ieņēma viceprezidenta amatu Hewlett-Packard,

A. Malhotrs konfidenciālo IBM informāciju nodeva diviem HP viceprezidentiem nosūtot pa epastu ar piezīmi „Tikai Jums - konfidenciāli”. Tā ar interneta starpniecību A. Malhotrs dalījās ar informāciju, kas HP palīdzētu „labāk izprast konkurentu nolūkus”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

HP ceturkšņa peļņa pieaugusi par 7%

, 17.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard (HP) šā biznesa gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās 31. oktobrī, strādāja ar ienākumiem 24.6 miljardu ASV dolāru apmērā, un tas ir par 7% vairāk nekā iepriekšējā biznesa gada attiecīgajā ceturksnī. Peļņa no darbības pirms nodokļu nomaksas bija 1.9 miljardi ASV dolāru, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Mēs esam noslēguši gadu ar ievērojamu ienākumu pieaugumu un mūsu galveno biznesa virzienu paplašināšanu," sacīja Marks Hērds (Mark Hurd), Hewlett-Packard valdes priekšsēdētājs un vadītājs. "Mēs veiksmīgi turpinām arvien vairāk celt HP konkurētspēju, lai arī turpmāk radītu kompānijas vērtību tās akcionāriem."

Amerikas Savienotajās valstīs ceturtā ceturkšņa laikā, salīdzinot ar iepriekšējā gada ceturto ceturksni, Hewlett-Packard ienākumi auguši par 8% un bija 10.8 miljardi ASV dolāru. Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā ienākumi palielinājās par 7% un bija 9.7 miljardu ASV dolāru. Savukārt Āzijas Klusā okeāna reģiona ienākumi bija 4.0 miljardi ASV dolāru, kas ir par 6% vairāk nekā attiecīgajā ceturksnī gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hewlett-Packard paziņo 2007. finanšu gada pirmā ceturkšņa rezultātus

, 21.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard (HP) 2007. biznesa gada pirmajā ceturksnī (2006. gada novembris, decembris un 2007. gada janvāris), kas noslēdzās 31. janvārī, strādāja ar tīriem ieņēmumiem 25,1 miljardu ASV dolāru (13,5 miljardu latu) apmērā, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā biznesa gada attiecīgajā ceturksnī. HP tīrā peļņa (pēc nodokļu nomaksas) pirmajā ceturksnī palielinājās par 26% līdz 1,5 miljardiem ASV dolāru (0,8 miljoniem latu) salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

Kompānijas peļņa uz vienu akciju, neieskaitot vienreizējos ieņēmumus, sasniedza 0,65 ASV dolārus (0,35 latus).

"HP noslēdz veiksmīgu pirmo ceturksni ar lielākām naudas rezervēm un ievērojamiem tīriem ieņēmumiem," sacīja Marks Hērds (Mark Hurd), HP valdes priekšsēdētājs un vadītājs. "Mūs sagaida lielas izaugsmes iespējas nākotnē un potenciāls HP konkurētspējas celšanai, tāpēc paredzam veiksmīgu gadu kopumā."

HP ieņēmumi Amerikā pirmā ceturkšņa laikā, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, auguši par 6% un bija 10,4 miljardi (5,6 miljardi latu) ASV dolāru. Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā ieņēmumi palielinājās par 14% un bija 10,7 miljardu ASV dolāru (5,7 miljardu latu). Savukārt Āzijas Klusā okeāna reģiona ieņēmumi bija 4,0 miljardi ASV dolāru (2,1 miljards latu), kas ir par 15% vairāk nekā attiecīgajā ceturksnī gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viegli lietojamas daudzfunkcionālās iekārtas "Deskjet" nodrošina pilnvērtīgu darbu mājās un mazos uzņēmumos

, 28.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Hewlett-Packard" (HP) piedāvā kompaktas, viegli lietojamas un uzticamas daudzfunkcionālās iekārtas "HP Deskjet F4180" un "HP Deskjet F2180" gan mājas lietotājiem, gan maziem uzņēmumiem.

Turklāt "HP Deskjet 4180" ir jauns dizains.

""HP Deskjet F4180" ir piemērota mājas lietotājiem un maziem uzņēmumiem, kuriem ir nepieciešama uzticama un viegli lietojama daudzfunkcionāla iekārta par pieņemamu cenu. Savukārt "HP Deskjet F2180" ir paredzēta mājas lietotājiem, kuri vēlas iegūt pamata funkcijas un viegli lietojamu daudzfunkcionālu iekārtu, kas ir pieejama par zemu cenu, kas tajā pat laikā nodrošina vairākas ikdienas darbā nepieciešamās funkcijas - printēšanu, kopēšanu, skenēšanu - vienā iekārtā," saka Vita Štopa, HP Attēlveidošanas un drukas grupas vadītāja Baltijas valstīs.

Daudzfunkcionālā iekārta "HP Deskjet F4180" piedāvā ātri un ērti izdrukāt, ieskenēt un nokopēt ar drukāšanas/kopēšanas ātrumu līdz 20 lappusēm minūtē (lpp/min) melnbaltā drukā un līdz 14 lpp minūtē krāsu drukā. Lepojoties ar augstu izturīgumu un veiktspēju, nelielā viss-vienā par pieņemamu cenu labi noder ikdienā drukājot, kopējot un skenējot dokumentus, mājas lapas un fotoattēlus. Augstas ietilpības maināmā melnās tintes kasetne nodrošina ekonomisku drukāšanu, bet, izvēloties 6 tintes krāsas,1 varēs iegūt plašāku krāsu spektru labākai fotoattēlu kvalitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Hewlett-Packard peļņa sarukusi 6,4 reizes

Žanete Hāka, 05.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hewlett-Packard apgrozījums laika periodā no 2013. gada 1. novembra līdz 2014. gada 31. oktobrim sasniedzis 2,048 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, ir 2,4 reizes mazāk, liecina Lursoft dati.

Turpretim uzņēmuma peļņa samazinājās aptuveni 6,5 reizes, tam nopelnot vien 164,734 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas. Jāatzīmē, ka saruka arī uzņēmuma rentabilitāte, kas pārskata gadā bija 3,63.

Hewlett-Packard arī iepriekšējā pārskata periodā turpināja gūt stabilus ienākumus saskaņā ar noslēgtajiem pakalpojumu servisa līgumiem gan ar valsti, gan komercuzņēmumiem, liecina uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā atrodamā informācija. Jānorāda, ka uzņēmums turpināja sniegt arī informāciju tehnoloģijas ārpakalpojumus Hewlett-Packard grupas globālo klientu pārstāvjiem Latvijā.

Hewlett-Packard ir 1999. gada vasarā dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar informācijas tehnoloģiju atbalsta un profesionālo pakalpojumu sniegšanu, mārketingu un tirdzniecības koordināciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru kompānija HP Inc paziņojusi, ka nākamo trīs gadu laikā tās nodrošināto darba vietu skaits samazināsies par trīs līdz četriem tūkstošiem, ziņo BBC.

Tiek cerēts, ka tas ik gadu kompānijai ietaupīs no 200 līdz 300 miljoniem ASV dolāru.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Hewlett-Packard sadalījās divos uzņēmumos: HP Inc, kas darbojas printeru un datoru biznesā, un Hewlett Packard Enterprise, kas pārdeva programmatūras biznesu, lai koncentrētos uz datu glabāšanu.

Darbavietu samazināšana kompānijā notiek laikā, kad personālo datoru pārdošanas apjomi visā pasaulē turpina kristies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard (HP) paziņojusi, ka tā ir nolēmusi samazināt darbaspēku par 7.5%. Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā bez darba paliks 24 600 cilvēku, ziņo Forbes.

HP paziņoja, ka puse no darbiniekiem, kuri tiks, atlaisti atrodas ASV. Kompānijas mērķis ir nākamo trīs gadu laikā pusi no atlaistajiem darbiniekiem aizvietot ar jauniem.

HP nesen iegādājās IT uzņēmumu Electronic Data Systems Corporation (EDS). Darījuma summa bija 13.9 miljardi ASV dolāru un HP vadība šādu soli spēra, lai uzņēmums sekmīgāk varētu konkurēt ar tā galveno konkurentu IBM tehnisko pakalpojumu tirgū.

Šobrīd abu kompāniju labā strādā 320 000 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai cik apmierināti mēs būtu ar savu darbu un atalgojumu, tas allaž varētu būt labāks, augstāks, un mēs paši - veiksmīgāki. Tomēr, šķiet, ka daļai naudas trūkums ir hroniska problēma, cilvēki alkst pēc stabilitātes, ko tā piedāvā, tomēr nav pārliecināti par to, kā to nodrošināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tukumā notiks darba drošības kampaņa "Drošas darbavietas iniciatīva"

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

90% cilvēku noteiktā dzīves posmā cieš no balsta un kustību sistēmas darbības, kā arī ar darbu saistītiem kakla un augšējo ekstremitāšu traucējumiem un slimībām. Šie traucējumi ir plaši izplatīta problēma darbavietās, un īpaši neaizsargāti pret balsta un kustību sistēmas darbības saslimstībām ir nodarbinātie mazos un vidējos uzņēmumos (MVU), jo ne visos MVU strādā darba drošības speciālists, kurš konsultē un uzrauga ergonomisku darba vietu ierīkošanu.

Lai pievērstu uzņēmēju un nodarbināto uzmanību balsta un kustību sistēmas darbības saslimšanām darbavietās, to izraisošajiem faktoriem un ergonomisku darbavietu ierīkošanas nepieciešamībai, 18.septembrī ledus un atpūtas centra "Tuko" telpās Tukumā, Stadiona ielā 3 notiks seminārs "Drošas darbavietas iniciatīva - labāka darba vieta visiem", ko organizē Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra, Valsts darba inspekcija (VDI) un Eiropas informācijas centrs.

Kampaņas mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju ergonomisku darba vietu ierīkošanai, tādējādi nepakļaujot darbiniekus balsta un kustību sistēmas darbības traucējumu (BKSDT) riskam, kā arī dalīties ar "labās prakses" piemēriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsāk darba drošības kampaņu "Drošas darbavietas iniciatīva"

, 12.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija medijiem.

2007.gada 12.septembrī.

90% cilvēku noteiktā dzīves posmā cieš no balsta un kustību sistēmas darbības, kā arī ar darbu saistītiem kakla un augšējo ekstremitāšu traucējumiem un slimībām. Šie traucējumi ir plaši izplatīta problēma darbavietās, un īpaši neaizsargāti no balsts un kustību sistēmas darbības saslimstībām ir nodarbinātie mazos un vidējos uzņēmumos (MVU), jo ne visos MVU strādā darba drošības speciālists, kurš konsultē un uzrauga ergonomisku darba vietu ierīkošanu.

Lai pievērstu uzņēmēju un nodarbināto uzmanību balsta un kustību sistēmas darbības saslimšanām darbavietās, to izraisošajiem faktoriem un ergonomisku darbavietu ierīkošanas nepieciešamībai, 12.septembrī uzņēmuma "Grīvas mēbeles" telpās Rīgā, Daugavgrīvas ielā 31, 3. korpusā ar preses konferenci un semināru "Drošas darbavietas iniciatīva - labāka darba vieta visiem" Latvijā uzsākta Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras, Valsts darba inspekcijas (VDI) un Eiropas informācijas centra kopīgi rīkotā kampaņa mazajiem un vidējiem uzņēmumiem "Drošas darbavietas iniciatīva".

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

HP pērk Samsung printeru biznesu

Lelde Petrāne, 12.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru gigants HP pārņems Samsung vairāk nekā 1 miljardu ASV dolāru vērto printeru biznesu, ziņo BBC.

Saskaņā ar HP paziņojumu šis solis palīdzēs atdzimt segmentam, kas sen neesot pieredzējis inovācijas.

Darījums noticis neilgi pēc tam, kad HP meitas uzņēmums savu programmatūras biznesu pārdeva Micro Focus. Pagājušajā gadā

Hewlett-Packard sadalījās divās daļās: HP Inc, kas fokusējas uz printeriem un datoriem, un Hewlett Packard Enterprise, kas pārdeva savu programmatūras biznesu, lai fokusētos uz datu uzglabāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pirms Hurda aiziešanas augusi HP peļņa

Lelde Petrāne, 20.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā ceturksnī, kad nu jau bijušais Hewlett-Packard vadītājs Marks Hurds (Mark Hurd) visus trīs mēnešus vēl bija «pie kompānijas stūres», tās tīrā peļņa pieaugusi par 6% un ieņēmumi - par 11%, ziņo boston.com.

Kalifornijā bāzētā tehnoloģiju giganta tīrā peļņa fiskālajā trešajā ceturksnī, kas noslēgsies oktobrī, bijusi 1,77 miljardi ASV dolāru jeb 75 centi uz akciju.

Tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā Hewlett-Packard strādāja ar 1,67 miljardu ASV dolāru peļņu.

Ieņēmumi trešajā ceturksnī bijuši 30,7 miljardi ASV dolāru. Tajā pašā periodā iepriekšējā gadā tie bija 27,6 miljardi ASV dolāru.

Piecu gadu laikā M. Hurds agresīvi samazināja darbavietu skaitu un citas izmaksas, tādējādi padarot kompāniju konkurētspējīgāku.

Kā vēstīts, 53 gadus vecais M. Hurds no kompānijas prezidenta un vadītāja amatiem atkāpās šā gada 6. augustā pēc tam, kad Hewlett-Packard viņu apsūdzēja nepareizu izdevumu pārskatu iesniegšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pēc seksuālas uzmākšanās skandāla no HP aizgājušais vadītājs tēmē uz vadošu amatu Oracle

Lelde Petrāne, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marks Hurds (Mark Hurd), kurš pagājušajā mēnesī bija spiests atkāpties no kompānijas Hewlett-Packard vadītāja amata, jo, izmeklējot apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm, patlaban runā ar kompāniju Oracle par iespēju tajā ieņemt vadošu amatu, atsaucoties uz kādas personas sniegtu informāciju, vēsta nytimes.com.

M. Hurds, kuram ir labas attiecības ar Lorensu J. Elisonu (Lawrence J. Elisona), Oracle dibinātāju un vadītāju, visticamāk, neaizstās viņu amatā, bet sīkāka informācija par to, uz kuru amatu M. Hurds tēmē, pagaidām nav zināma.

M. Hurds un Oracle jau esot tuvu tam, lai panāktu vienošanos, stāstījis informācijas avots.

Ne kompānija Oracle, ne M. Hurda pārstāvis pagaidām nekādus komentārus šajā sakarā nav snieguši.

Zīmīgi, ka neilgi pēc tam, kad M. Hurds pameta Hewlett-Packard, L. Elisons viņu negaidīti un kaislīgi aizstāvēja. Viņš Hewlett-Packard rīcību nodēvēja par sliktāko lēmumu «kopš ideoti Apple valdē atlaida Stīvu Džobsu (Steve Jobs) pirms daudziem gadiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hewlett Packard darbības rezultāti radījuši vilšanos

Lelde Petrāne, 23.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Hewlett Packard paziņojis par sliktākiem pirmā ceturkšņa darbības rezultātiem, nekā gaidīts, kā rezultātā samazinājusies tā akciju vērtība, ziņo BBC.

Tīrie ieņēmumi pieauguši par 4% līdz 32,3 miljardiem ASV dolāru no 31,18 miljardiem ASV dolāru pirms gada. Taču šis rādītājs bijis mazāks, nekā gaidīja analītiķi (33 miljardi ASV dolāru).

Kompānija norādījusi, ka darbības rezultātus negatīvi ietekmējis vājāks patērētāju pieprasījums pēc personālajiem datoriem.

Hewlett Packard arī paziņojusi par peļņu 2,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Atbilstošajā laika posmā iepriekšējā gadā tā guva 2,2 miljardu ASV dolāru peļņu.

Hewlett Packard personālo datoru divīzijas ieņēmumi sarukuši par 1%, bet IT pakalpojumu divīzijas - par 2%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Hewlett – Packard (HP) jaunā vadība tomēr izlēmusi paturēt datoru ražošanas struktūrvienību Personal Systems Group, vēsta Fox News.

«HP ir objektīvi pārskatījusi stratēģiskās, finanšu un operacionālas sekas tam, ja atteiktos no datoru ražošanas,» norāda jaunā HP vadītāja Mega Vitmena.

Kompānijas lēmums paturēt datoru ražošanas struktūru saistīts arī ar to, ka tas būtu «pareizi mūsu klientiem un partneriem, pareizi akciju turētājiem un pareizi darbiniekiem,» uzsver M. Vitmena.

Db.lv jau vēstīja, ka augustā HP paziņoja, ka pārtrauks personālo datoru, planšetdatoru un tālruņu ražošanu. Kompānija plānoja mainīt savu darbības virzienu no datortehnikas ražošanas uz programmatūru izstrādi. HP plānoja iegādāties Lielbritānijas programmatūras uzņēmumu Autonomy.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hewlett Packard atlaidīs 30 tūkstošus darbinieku

Žanete Hāka, 16.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Hewlett Packard patlaban gatavojas atlaist 30 tūkstošus darbinieku, turpinot īstenot izmaksu samazināšanas programmu, raksta CBS News.

Uzņēmums otrdien paziņoja, ka darbinieki tiks atlaisti jaunizveidotā Hewlett Packard Enterprise ietvaros – tas būs uzņēmums, kura tehnoloģiju nodaļas darbs būs vērsts uz programmatūras, konsultēšanas un datu analīzi, atdalot no uzņēmuma personālo datoru un drukas pakalpojumu sniegšanas daļas.

Darbinieku samazināšanu plānots pabeigt līdz nākamā mēneša beigām, atlaižot 25-30 tūkstošus darbinieku. Tas nozīmē 10-12% no 252 tūkstošiem.

Patlaban uzņēmums cenšas samazināt izdevumus par 2 miljardiem dolāru gadā.

Pēdējo pāris gadu laikā HP jau atlaidis 55 tūkstošus darbinieku.

Neskatoties uz šo faktu, Hewlett Packard aizvien ir viena no pasaules lielākajām tehnoloģiju kompānijām. Uzņēmums prognozē, ka tā ieņēmumi gadā sasniegs 50 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Ļoti gribot, arī pie plika staba piesieties nav problēmu

Dienas Bizness, 26.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(371).jpg

Cilvēkiem iestāstīt jau var visādas pasakas, tomēr to fantastikas līmenim ir jābūt ar mēru. Šo vispār zināmo tēzi šoreiz vistiešākajā mērā var attiecināt uz metodēm, kādas tradicionāli izmanto Latvijas valsts aparāts, veicot iepirkumu.

Proti, reiz Valsts kase (VK) izsludināja konkursu diezgan specifisku IT iekārtu iegādei. Kā jau allaž, beidzoties konkursam, bija uzvarētājs un bija arī pāris zaudētāju, kuri bija diezgan neapmierināti ar iznākumu.

Teju vai varētu šo stāstu nepieminēt, jo šādas situācijas valstī kopumā notiek burtiski nepārtraukti. Tomēr šoreiz pārsteidzoša ir atbildīgo VK darbinieku Rutka (tālr. 67094256) un Zariņa (tālr. 67094223) sagatavotā un vēl atbildīgāka darbinieka K. Āboliņa parakstītā argumentācija, kāpēc vienam no pretendentiem uzvarēt konkursā principā nav bijis iespējams - vienkārši sakot, attiecīgais uzņēmums nav norādījis, ka tā pamatnodarbošanās Latvijā būtu nepieciešamo iekārtu ražošana. Nu, varbūt arī uz šo varētu pievērt acis, ja vien… Minētā argumentācija bija adresēta uzņēmumam, kas Latvijā izplata starptautiskā koncerna IBM produkciju, bet uzvarēja firma, kas apsolījās piegādāt Hewlett-Packard iekārtas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datortehnikas ražotājs Hewlett-Packard (HP) sācis savas Latvijas filiāles likvidāciju, liecina Firmas.lv informācija.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, pārskatot uzņēmuma stratēģiju Latvijā, nolemts atdot preču izplatīšanu un apkalpošanu HP partneriem, uzņēmumam tieši nepiedaloties Latvijas tirgū. Uzņēmuma produkcija un apkalpošana klientiem arī turpmāk tiks nodrošināta iepriekšējā līmenī.

Pērn HP Latvijas filiāle SIA Hewlett-Packard apgrozījusi 2,04 miljonus eiro, kas ir par 58% mazāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 4,9 miljoni eiro.

Savukārt peļņa pērn bijusi 164 734 eiro, kas ir apmēram piecas reizes mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 1,07 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakot ardievas 2010.gadam, žurnāls Fortune apkopojis sliktākos izgājienus ASV biznesa vidē 2010.gadā.

Pirmajā vietā ierindotas bijušā kompānijas BP vadītāja Tonija Heivarda (Tony Hayward) likstas, par kurām daudz rakstīts arī db.lv. Naftas platformas eksplozija un nogrimšana kļuva par pasaulslavenu katastrofu, kuru plaši atspoguļo plašsaziņas līdzekļi. Kompānija šajā sakarā saņēmusi apjomīgu kritiku. Izdevums atgādina, ka tā vēl ilgi turpināja apgalvot, ka katastrofas ietekme būs pieticīga.

Otrajā vietā ierindotas ASV mazumtirgotāja Gap nedienas ar jauno logo. Tikai vienu nedēļu pēc tā ieviešanas tirgotājs jauno logo atmeta kā nederīgu. Logo, kas tika izmantots vairāk nekā 20 gadus, redzams zils lodziņš ar baltu uzrakstu GAP. Jaunajā logo bija redzams melns uzraksts Gap, kas novietots uz gaiša fona, un p burta augšpusē - neliels zils četrstūris. Taču sociālajos tīklos un tiešsaistes forumos mazumtirgotāja jaunais logo tika «nolīdzināts līdz ar zemi». Galu galā kompānijas pārstāvis Marks Hansens norādīja, ka kompānija ir sekojusi līdzi negatīvajiem komentāriem internetā, kas atkal un atkal lūdz atjaunot veco logo. «Tāpēc mēs esam pieņēmuši lēmumu darīt tieši to,» viņš apliecināja, piebilstot - ir skaidrs, ka mazumtirgotājs šajā ziņā nav gājis pareizajā virzienā un palaidis garām iespēju par šo jautājumu apspriesties ar klientiem tiešsaistē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotājs "Xerox Corp." paziņojis, ka paaugstina datoru un printeru ražotājam "HP Inc." izteiktu pārņemšanas piedāvājumu līdz aptuveni 36 miljardiem dolāru (32,8 miljardiem eiro).

Jaunais piedāvājums ir par aptuveni 10% lielāks par to, kas tika izteikts pērn un ko iepriekš "HP" direktoru padome bija noraidījusi.

"HP" iepriekš "Xerox" piedāvājumu nodēvēja par pārāk zemu un pagājušajā mēnesī apgalvoja, ka pārņemšanas centienus vada investors Karls Ikans, kuram pieder kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotāja akcijas.

"Ņemot vērā Ikanam piederošo akciju daļu, viņš būtu ieguvējs, ja "Xerox" iegādātos "HP" par cenu, kas "HP" novērtē par zemu," janvārī norādīja HP.

Kā ziņots, "HP Inc." izveidojās, kad 2015.gada novembrī datortehnoloģiju milzis "Hewlett-Packard" tika sadalīts divās firmās – korporatīvā aprīkojuma un pakalpojumu uzņēmumā "Hewlett-Packard Enterprise" un personālo datoru un printeru kompānijā "HP Inc.".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru un printeru ražotājs «HP Inc.» paziņojis, ka pasaulē likvidēs 10% darbavietu, lai vienkāršotu uzņēmuma darbību un samazinātu izdevumus.

Kompānija norāda, ka nākamo trīs gadu laikā likvidēs līdz 9000 darbavietu. HP pasaulē kopumā nodarbina aptuveni 55 000 cilvēku.

«Mēs pieņemam drosmīgus un apņēmīgus lēmumus, mums sākot nākamo nodaļu,» sacīja HP topošais vadītājs Enrike Loress, kurš pie uzņēmuma vadības grožiem stāsies novembrī.

Loress skaidro, ka šāda rīcība nepieciešama, lai reaģētu uz patērētāju ieradumu izmaiņām.

Kā ziņots, «HP Inc.» izveidojās, kad 2015.gada novembrī datortehnoloģiju milzis «Hewlett-Packard» tika sadalīts divās firmās – korporatīvā aprīkojuma un pakalpojumu uzņēmumā «Hewlett-Packard Enterprise» un personālo datoru un printeru kompānijā «HP Inc.».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft kopā ar HP piedāvās mākoņskaitļošanas risinājumus

Sanita Igaune, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT nozares spēlētāji Microsoft un Hewlett–Packard (HP) paziņojuši par jaunu sadarbības projektu virtualizācijas un mākoņskaitļošanas risinājumu jomā.

Trīs gadu laikā abas kompānijas pasaulē investēs 250 miljonus ASV dolāru jaunos risinājumos. Tie klientiem atvieglos pāreju uz mākoņskaitļošanu, integrējot tehnoloģiju platformas, plašus virtualizācijas risinājumus un IT pārvaldības risinājumus.

Tādējādi klienti varēs samazināt kopējās IT lietošanas izmaksas, uzsver Microsoft Baltijas reģiona vadītājs un Microsoft Latvia vadītājs p.i. Mindaugas Glodas.

Serveru virtualizācija ļauj samazināt izmaksas, jo viena servera resursus var izmantot vairāku IT sistēmu apkalpošanai, paskaidro IT pētījumu kompānijas IDC Centrālās un Austrumeiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona izpētes direktors Tomass Vavra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hewlett-Packard (HP) otrdien rīkotajā preses konferencē sniedza datus par informāciju tehnoloģiju pakalpojumu tirgu Baltijas valstīs.

Hewlett-Packard ir aprēķinājis HP produktu sadalījumu Latvijā, kur stabilu pirmo vietu ieņem piezīmjdatori (34%), tālāk seko drukas un attēlu veidošanas iekārtas (27%), pēc tam personālie datori un grafiskās darba stacijas (16%) un industrijas standarta serveri (11%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

HP maksās 1,5 miljardus par kiberdrošības firmu

Lelde Petrāne, 13.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigants Hewlett-Packard Co, kas ir pasaulē vadošais personālo datoru ražotājs, paziņojis, ka tas piekritis iegādāties kiberdrošības firmu ArcSight Inc, ziņo Reuters.

Darījuma summa ir 1,5 miljardi ASV dolāru skaidrā naudā, kas nozīmē, ka par vienu ArcSight akciju Hewlett-Packard maksās 43,50 ASV dolārus.

ArcSight pārņemšanu paredzēts noslēgt līdz kalendārā gada beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru