Finanses

Jaunattīstības valstu akcijām un valūtām straujš lēciens

Žanete Hāka, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pēc ASV Federālo Rezervju sistēmas lēmuma nemainīt monetārās stimulēšanas programmas apjomu vērojams straujš pieaugums jaunattīstības tirgu akciju indeksiem un valūtām.

Malaizijas ringits, Taizemes bahts un Indijas rūpijas vērtība pret dolāru pieauga par vairāk nekā 2%, savukārt Krievijas rubļa kurss sasniedza trīs mēnešu augstāko līmeni.

Jaunattīstības tirgu raksturojošais MSCI Emerging Markets indekss pieauga par 2,3% līdz augstākajam līmenim kopš 28. maija.

Jaunattīstības tirgi ir ievērojami cietuši kopš maija, kad FRS vadītājs Bens Bernanke pirmo reizi deva mājienus par kvantitatīvās mīkstināšanas programmas samazināšanu. MSCI indekss, kurš aptver vairāk nekā 800 uzņēmumu akcijas, laika periodā no maija līdz augusta beigām ir sarucis par 11%, raksta Businessweek.

Tomēr tagad, kad samazināšana ir atlikta, atkal aug pieprasījums pēc šo valstu akcijām un valūtām.

«Riskantāki aktīvi pēc FRS negaidītā lēmuma tādās valstīs kā Malaizija, Taizeme, Filipīnas un Dienvidkoreja nākamajos mēnešos varētu uzrādīt labu atdevi,» prognozē Citigroup Āzijas stratēģis Džons Vuds.

Malaizijas ringits ceturtdien piedzīvoja straujāko kāpumu kopš 1998. gada. Indijas rūpija pieauga par 2,6% līdz mēneša augstākajai atzīmei, bet bahts pakāpās par 2,3%.

Filipīnu un Taizemes akciju tirgus indekss pieauga par vairāk nekā 2,8%, savukārt Jakarta Composite indekss palecās par 4,7%.

Komentāri

Pievienot komentāru