Jaunākais izdevums

Latvijas radio.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nežēlīga slepkavība veikalā Āgenskalnā, policija aizturējusi 50 gadus vecu vīrieti

Lelde Petrāne, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdienas naktī Āgenskalnā kādā veikalā iegājis vīrietis un ar pieciem šāvieniem nogalinājis apsargu un smagi ievainojis veikala pārdevēju, vēlāk vīrietis veicis apšaudi citā veikalā, kur ticis aizturēts, informē policija.

Sestdien, 8.martā pulksten 1.20 naktī policija saņēmusi izsaukumu uz kādu veikalu Āgenskalnā, kur noticis uzbrukums veikala apsargam un pārdevējai. Policisti mobilizēja policijas ekipāžas un devās uz notikuma vietu, kur atrada nogalinātu 50 gadus vecu veikala apsargu un smagi ievainotu pārdevēju – 49 gadus vecu sievieti.

Policisti uzsāka personas meklēšanu un pēc kāda laika saņēma informāciju par apšaudi citā veikalā – Dzirciema ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturēja iespējamo uzbrucēju, kuru bija neitralizējis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija aptuveni divu promiļu reibumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks, apstiprināja Valsts policijā.

Valsts policijā atklāja, ka advokāts šonakt ir atrasts nogalināts. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniegs.

Arī Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija (VP) turpina meklēt laupītājus, kuri pagājušās nedēļas nogalē Mārupes novadā nošāva advokātu un bijušo tiesnesi Uldi Bērziņu.

Patlaban notiek aktīva kriminālprocesa izmeklēšana un aizbēgušo personu meklēšana. Operatīvajos un meklēšanas pasākumos ir iesaistīta «virkne kriminālpolicijas darbinieku no dažādām nozarēm», pastāstīja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Kriminālprocesu izmeklē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļa, kas tieši specializējas slepkavību atklāšanā un kurā strādā pieredzējuši un profesionāli darbinieki.

«Ņemot vērā izmeklēšanas noslēpumu, to informāciju un tādā apjomā, kādu šobrīd esam tiesīgi paust sabiedrībai, esam pateikuši. Vēršam uzmanību, ka policija aktīvi strādā, lai atklātu šo noziegumu, un mūsu rīcībā ir pavedieni. Ja radīsies nepieciešamība iesaistīt plašāku sabiedrību konkrētu uzdevumu veikšanai, palīdzība tiks lūgta, kā tas ir bijis iepriekš,» norādīja Jurēvica.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzbrukumā ar nazi mēbeļu un mājsaimniecības preču kompānijas Ikea veikalā Vesterosā, Zviedrijā, pirmdien nogalināti divi cilvēki, paziņojusi policija.

Nogalināts vīrietis un sieviete, vēl viens cilvēks smagi ievainots.

Policijas preses pārstāve atteicās sniegt sīkāku informāciju, viena atklāja, ka arestēts viens vīrietis.

Vietējais laikraksts VLT citēja kādu veikala darbinieku, sakot, ka trīs sadurtie cilvēki acīmredzot bijuši regulārie klienti.

VLT un citi vietējie mediji ziņoja, ka veikals evakuēts un policija pārbauda autovadītājus, kas pamet veikala autostāvvietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mārupē nogalināto advokātu raksturo kā augstas klases profesionāli

LETA, 22.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska Mārupē nogalināto advokātu Uldi Bērziņu raksturo kā augstas klases profesionāli, par kura darbību nekādas sūdzības nav saņemtas.

Kaminska teica, ka padomei par Bērziņa slepkavību ir pieejama tikai publiska informācija.

«Tas ir vienkārši briesmīgi, jo no savas puses varu pateikt, ka kolēģis ir ārkārtīgi augstas klases profesionālis. Viņš augsti turēja savu advokāta un jurista vārdu. Kopš viņa pievienošanās advokatūrai 2008.gadā par viņu nekādi iebildumi no tiesu varas, tiesībsargājošām iestādēm, privātpersonām un kolēģiem nav saņemti,» uzsvēra Kaminska.

Padomei nav informācijas, ar kādām lietām Bērziņš strādājis. Iespējams, ka viņš vairāk darbojies administratīvajās, komerclietās un civillietās.

Patlaban padome sēdi nevarot sasaukt, jo daudzi padomes locekļi ir atvaļinājumos, tāpēc iztrūkst kvoruma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Patlaban neizskata versiju, ka advokāts Bērziņš nogalināts profesionālās darbības dēļ

LETA, 22.07.2019

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins

Foto: Ieva Makare/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš nogalināts savas profesionālās darbības dēļ, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Viņš apstiprināja, ka sestdien vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš ticis sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris. Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un laupījuši māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča izdarījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās. Policija patlaban neatklāj, kādas mantas laupītāji aiznesuši sev līdzi. «Ir pavedieni, mēs strādājam,» norādīja Grišins. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta, proti, saistībā ar slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija aiztur ar ieroča maketu bruņojušos stopotāju

Lelde Petrāne, 17.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, Cēsu iecirkņa darbinieki aizturējuši kādu 25 gadus vecu vīrieti, kurš, izmantojot automāta maketu, mēģināja ar stopiem nokļūt līdz Rīgai. Taču, pateicoties iedzīvotāju modrībai un policijas ātrai reaģēšanai, vīrietis nepilnas pusstundas laikā tika aizturēts Siguldā, informē Valsts policija.

Vakar no rīta Cēsu iecirknī tika saņemta informācija no kādas autovadītājas, ka uz ceļa Rīga - Veclaicene - Igaunijas robeža, ceļa posmā no Bērzkroga līdz Ieriķiem kāds vīrietis, turot rokās šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, pārvietojas pa ceļa nomali un cenšas apturēt kādu no garāmbraucošajiem transportlīdzekļiem. Pēc informācijas saņemšanas uz norādīto ceļa posmu nekavējoties devās policijas ekipāža. Īsi pēc pirmā zvana policijā tika saņemta jauna informācija, ka, iespējams, tas pats vīrietis ir iekāpis sabiedriskajā transportlīdzeklī - autobusā, kas devās no Cēsīm uz Rīgu, un draudējis vadītājam ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Kā vēlāk policija noskaidroja, vīrietis bija piedraudējis autobusa vadītājam un prasījis viņu nogādāt Rīgā, taču autobusa vadītājs atteicās pakļauties, kā rezultātā starp abiem izcēlās strīds un autobusa vadītājs guva galvas traumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskā transporta padome 6.augustā atbalstīja bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanu atsevišķos reģionālajos maršrutos vai tikai konkrētos reisos.

Plānots, ka tas tiks ieviests šā gada oktobrī. Bezmaksas sabiedriskais transports būs kopumā 15 maršrutos Mārkalnes, Līdumnieku, Šķaunes, Sunākstes, Nirzas, Istras, Rugāju, Ipiķu, Jaunauces, Plāņu, Jērcēnu, Vecumu, Sausnējas, Leimaņu un Valkas pagastā.

Kritēriji bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanai: apdzīvotība ir mazāka par četriem iedzīvotāji uz vienu kvadrātkilometru; valsts dotāciju īpatsvars maršruta / reisa uzturēšanai ir lielāks par 85%; reisu skaits maršrutā nepārsniedz sešus reisus dienā; ieņēmumi no pārdotajām biļetēm, ieskaitot pasažierus, kuru braucienus daļēji vai pilnībā apmaksā valsts, nepārsniedz 15%.

Bezmaksas sabiedriskais transports visos vai tikai atsevišķos reisos tiks ieviests šādos maršrutos: Nr.6711 Alūksne-Dēliņkalns-Korneti-Alūksne, Nr.5265 Ludza-Cibla-Krivanda-Cibla-Ludza, Nr.5634 Ludza-Felicianova-Zilupe-Šķaune, Nr.5497 Jēkabpils-Sunākste, Nr.6579 Ludza-Seiļi-Rundēni-Lauderi-Ludza, Nr.6552 Ludza-Zilupe-Konecpole-Ludza, Nr.6454 Balvi-Upetnieki-Rugāji, Nr.6608 Rūjiena-Ipiķu skola-Rūjiena, Nr.6746 Saldus-Jaunauce, Nr.6686 Smiltene-Trikāta-Strenči-Smiltene, Nr.6597 Smiltene-Strenči-Smiltene, Nr.6444 Viļaka-Vecumi-Lavošnieki, Nr.6517 Ērgļi-Liepkalne-Sausnēja, Nr.6986 Jēkabpils-Mežgale un Nr.3034 Autoosta-Lugažu stacija-Autoosta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas atvērtais darba tirgus vairo ģimeņu intīmās dzīves dilemmas, lai gan tādas pastāv, arī nekur nebraucot. Psihoterapeits Arturs Šulcs šādiem pāriem iesaka kā senākus, tā modernākus literatūras un dzīves stāstus un kustības svaigā gaisā

Tiekamies, protams, svaigā gaisā – Bastejkalnā. Sākumā ir fotosesija, un es saku, ka mūsdienu kultūra ir ļoti vizuāla. «Simboliska,» papildina A. Šulcs. «Cilvēki ir sapratuši, ka ir vajadzīgi simboli, jo caur tiešu intelektuālu pieredzi ne viss ir saprotams. Intelektuāli cilvēks uztver tikai kādus 15% no informācijas, pārējo – jau kā tēlus, sajūtas un emocijas. Tehnoloģijas tā arī tiek lietotas – tēlu radīšanai.»

Mēs visi pelnām ar to, ka risinām citu problēmas. Kā jūs palīdzat cilvēkiem?

Es palīdzu cilvēkam citādi paskatīties uz viņa situāciju, nomainīt skata punktu. Viņš atnāk pie manis, likstas salauzts, un nes līdzi kaut kādu mantojumu. Tas ir līdzīgi kā pie īpašuma vērtētāja, kas var novērtēt, cik īsti maksā tavs nams, savukārt arhitekts var pateikt, ko no tā var uztaisīt. Man ir šķūnis, bet es gribu trīsstāvu māju. Vai tas ir iespējams? Varbūt ir.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Sievietes vada 7% uzņēmumus Eiropā un 4% pasaulē

Anda Asere, 06.07.2017

Deloitte Baltijas partnere un Lietuvas Biznesa sieviešu asociācijas Lydere dibinātāja un biedre Kristīne Jarve

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē joprojām ir mazs sieviešu īpatsvars uzņēmumu augstākajos amatos; ja kompānijas vadītāja amatā ir sieviete, tad arī valdē un vadībā būs lielāks skaits sieviešu, nekā uzņēmumos, kuros vadītāja lomu pilda vīrietis .

Tā liecina jaunākais profesionālās pakalpojumu firmas Deloitte globālais pētījums Sieviete uzņēmuma vadībā, kurā apskatīts, kā 64 pasaules valstīs tiek veicināta sieviešu iesaiste uzņēmumu augstākā un vidējā līmeņa vadībā, cik šobrīd ir liels sieviešu īpatsvars uzņēmumu valdēs un vai pastāv kopsakarības starp valdes priekšsēdētāja dzimumu un dzimumu diversifikāciju uzņēmuma valdes sastāvā.

Šobrīd pasaulē vidēji 15% no uzņēmuma valdes locekļiem ir sievietes. Kaut arī tas ir par 3% vairāk, nekā 2014. gadā, to var uzskatīt par mazu rādītāju, jo pēdējos gados daudzās valstīs jau ir ieviestas regulas, normas un kvotas, kas paredz dzimumu līdzsvarošanu uzņēmumu vadībā. Ja analizē tikai Eiropas valstis, rādītājs ir augstāks – šobrīd vidēji 23% no uzņēmuma valdes locekļiem ir sievietes. Taču tikai vidēji 7% Eiropā un 4% pasaulē sievietes ieņem valdes priekšsēdētāja vai augstākā vadītāja amatu. Tomēr, salīdzinājumā ar 2014. gadu, sieviešu īpatsvars augstākajos amatos gan pasaulē (2014. gadā 2%), gan Eiropā (2014. gadā 3%) ir vairāk nekā dubultojies. Taču, ņemot vērā faktu, ka dzimumu līdztiesība ir viena no Eiropas Komisijas pamatvērtībām, un tā jau kopš 2010. gada izstrādā stratēģijas un pasākumu plānus, lai veicinātu un nodrošinātu vienlīdzīgas tiesības vīriešiem un sievietēm uzņēmējdarbībā, rādītāji joprojām uzskatāmi par zemiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aptur nelegālu preču realizācijas tīklu un «privāta benzīntanka» darbību; iesaistīts arī policijas darbinieks

Dienas Bizness, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki Madonā un tās apkārtnē vairākās adresēs izņēmusi lielu daudzumu akcīzes preču, to skaitā 13 tūkst. litru dīzeļdegvielas, 205 litri alkoholisko dzērienu un 925,2 tūkst. cigarešu. Šo preču kopējā vērtība ir vairāk nekā 56 tūkstoši latu.

Kā informē Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore Inga Randare, 13. martā Sauleskalnā autoceļa Madona-Pļaviņas desmitajā kilometrā apturēta automašīna Volkswagen Transporter. Automašīnas apskates laikā konstatēts, ka tajā nelikumīgi tiek pārvadātas cigaretes (paciņas nav marķētas ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām), kā arī automašīnā atradies nelikumīgs alkohols. Automašīnas pārmeklēšanas un tiesas sankcionētas kratīšanas laikā, kas veikta divu aizturēto Madonas iedzīvotāju (1966. un 1963. gadā dzimuši vīrieši) dzīvesvietās, kopā atrastas un izņemtas 40 640 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām un 29 litri alkohola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lidostā vīrietis izdarījis pašnāvību, nolecot no kāpnēm

Dienas Bizness, 25.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušo piektdien, 21. martā, lidostas Rīga darbiniekiem un apmeklētājiem pamatīgu šoku sagādāja kāds 52 gadus vecs vīrietis, kurš gāja bojā, visu acu priekšā nolecot no aptuveni piecus sešus metrus augstām kāpnēm.

To, kā tas noticis, iespējams, varēs precīzāk pateikt, izskatot videonovērošanas ierīcēs fiksēto, norāda laikraksts Neatkarīgā. Kāds aculiecinieks, kas nav vēlējies izpaust savu vārdu, laikrakstam pastāstījis, ka vīrietis no ēkas trešā stāva devies lejup pa kāpnēm, apstājies, nolicis uz grīdas plecu somu un bez kādas svārstīšanās piegājis pie margām un, gluži kā pārvarot augstlēkšanas šķērsli, iekliegdamies iesāniski pārlēcis tām pāri, un nokritis uz betona grīdas, piezemējoties uz galvas.

Lidostas mediķi bijuši klāt burtiski pēc pāris minūtēm un mēģinājuši atdzīvināt bezsamaņā esošo vīrieti, apliecinājis lidostas apmeklētājs. Iespējams, kritienu vēl smagāku darījis tas, ka vīrietis bija masīvas miesasbūves. Aculiecinieks arī piefiksējis, ka bojāgājušais bija ģērbies visai novalkātā treniņtērpā un sporta apavos un viņam līdzi bijušas divas sporta somas. Viņaprāt, tā bijusi pašnāvība un neviens vīrieti no kāpnēm nav nogrūdis. Šķietot, ka no visiem vislielāko šoku piedzīvojusi pirmā stāva kioska darbiniece, kurai tieši priekšā vīrietis piezemējies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija aizdomās par krāpšanām saistībā ar auto riepu piegādi un pirkšanu aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis pārdošanas pakalpojumus piedāvājis mājaslapā ksriepas.lv, bet kā pircējs uzdevies par Lietuvas uzņēmuma UAB Sentauras pārstāvi. Policija aicina atsaukties cietušos.

Šī gada 6. aprīlī Rīgas reģiona Kriminālpolicija aizdomās par krāpšanu aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais vīrietis bija izveidojis mājas lapu ksriepas.lv, kurā piedāvāja klientiem iegādāties auto riepas. Pērkot auto riepas, no klientiem pieprasīta priekšapmaksa, kas bija jāpārskaita uz fiktīva uzņēmuma SIA Autopartners kontu. Pēc priekšapmaksas saņemšanas vairākos gadījumos klientiem solītā prece netika piegādāta, kā arī netika atgriezta samaksātā nauda.

Tāpat policijai zināms, ka vīrietis apmeklējis auto tirdzniecības vietas Latvijā, kur norādījis, ka pārstāv Lietuvas uzņēmumu UAB Sentauras. Izmantojot viltotu uzņēmuma zīmogu, vīrietis iegādājās riepas, kurām netika piemērots pievienotās vērtības nodoklis. Arī te vairākos gadījumos vīrietis apmaksu par riepām neveica, kā arī Latvijas uzņēmumiem nācās pievienotās vērtības nodokli samaksāt viņa vietā, jo riepas netika izvestas ārpus Latvijas Republikas, bet tika realizētas Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) šoruden veiktā Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptauja par dzimumu līdztiesības situāciju Latvijā un tās dinamiku pēdējo 13 gadu laikā apliecina, ka stereotipu maiņa par dzimumu līdzvērtību praksē notiek lēni. Lai arī vairāk kā puse (65%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju prasības darbavietās pret sievietēm un vīriešiem atzīst kā līdzvērtīgas, joprojām būtiska sabiedrības daļa uzskata, ka darba tirgū vīrietim ir izdevīgākas pozīcijas un lielākas iespējas nekā sievietei. Stereotipi, ar kuriem visvairāk tiek sasaistīta nevienlīdzīga attieksme, ir atalgojuma samērs par vienāda apjoma un satura darbu, kā arī sociālo lomu un pienākumu sadale ģimenē.

Vienlaikus interesanti – salīdzinot ar 2001. gada aptauju, gandrīz divkārt pieaudzis to respondentu skaits, kuri uzskata, ka ar lielākiem tiesību ierobežojumiem vairāk saskaras vīrieši – no 3,6% 2001. gadā līdz 6,5% šā gada aptaujā. Turklāt šādu uzskatu pauduši gan aptaujātie vīrieši, gan arī sievietes. Savā ziņā tas varētu būt labs signāls tam, ka dzimumu līdztiesības jomā Latvijā, lai arī ļoti lēni, tomēr sāk samazināties atšķirība starp vīriešu un sieviešu tiesībām. Vienlaikus – tas vairāk varētu liecināt par to, ka sabiedrība īsti negrib pieņemt situāciju, kad sieviešu loma darba tirgū un sadzīvē kopumā kļūst līdzvērtīga vīriešu lomai, jo pārējie aptaujas dati diezgan krasi iezīmē atšķirību starp vīriešu un sieviešu iespējām mūsu sabiedrībā – vēl joprojām par sliktu sievietēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesai nodota lieta par krāpšanas izdarīšanu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras

Dienas Bizness, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 28.aprīlī Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par krāpšanas izdarīšanu lielā apmērā no Valsts aģentūras Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), liecina Latvijas Republikas Prokuratūras sniegtā informācija.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai LIAA un kāda firma, kuras valdes loceklis bija apsūdzētais vīrietis, noslēdza līgumu par kāda projekta īstenošanu. Projekta ietvaros tika paredzēts izveidot gaisa sporta sertificēšanas centru. Šajā nolūkā bija jāuzbūvē ēka un jāiegādājas nepieciešamās iekārtas. Par nepieciešamo iekārtu piegādi tika parakstīts pirkuma līgums ar ārzemju kompāniju, kuras pārstāvja paraksts uz līguma bija viltots. Apsūdzētais parakstot līgumu, apzinājās, ka darījums reāli nenotiks un ka nepieciešamo iekārtu ražošanu un piegādāšanu veiks cits uzņēmums. Turklāt apsūdzētais vīrietis krāpšanas nolūkā pasūtīja šim uzņēmumam nepieciešamās iekārtas prototipu, apzinoties, ka ar šādu iekārtu nebūs iespējams realizēt projektu, informē Latvijas Republikas Prokuratūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā (LPKS) "Latraps" gājis bojā vīrietis, iekrītot graudu elevatorā, informēja LPKS "Latraps" pārstāve.

Vakar, 30.jūnijā, Elejā 1976.gadā dzimis vīrietis, pildot darba pienākumus, iekrita graudu elevatorā, kura dziļums ir pieci metri.

Negadījumā vīrietis guva smagas traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē, tomēr šodien ziņots, ka vīrietis miris.

Šāda situācija uzņēmumā bijusi pirmo reizi. Neoficiāli ziņots, ka tas ir bijis nelaimes gadījums darbā. Pagaidām secināts, ka ir bijusi atvērta vaļā lūka, vīrietis nav bijis nekur uzkāpis augstumā. Veicot savus darba pienākumus, darbiniekus apsekojis šo lūku un, cik zināms, pats atvēris to.

Uzņēmums "Latraps" šobrīd sadarbojas ar visām iestādēm, ka arī tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai noskaidrotu, kas tieši precīzi notika. Oficiāla slēdziena vēl nav ne no policijas, ne darba inspekcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Kauguru mikrorajonā notiek nelikumīga alkohola tirdzniecība. Likumsargi uzsāka izmeklēšanu, kuras laikā aizturēja trīs personas. Tāpat tika atklāta nelikumīga alkohola ražotne, kopumā atsavināti 1823 litri nelegāli izgatavota alkohola, kā arī atklāta marihuānas audzētava ar trīs marihuānas stādiem, informē policijā.

Pirms kāda laika Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicija saņēma informāciju par iespējamu nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu realizāciju Jūrmalā, Kauguru mikrorajonā. Policijā tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšana. Pārbaudot operatīvo informāciju, likumsargiem izdevās noskaidrot, ka ar šo nelegālo rūpalu nodarbojas organizēta grupa trīs cilvēku sastāvā.

Otrdien, 26.jūlijā tika aizturēts grupas organizētājs - 1967.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot vīrieša automašīnu, tajā tika atrasti un atsavināti 240 litri nelegāli izgatavota alkohola. Pēcāk aizturēts arī nelegālā alkohola tirgotājs,1983.gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti un atsavināti 14 litri nelegālā alkohola.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija (VP) šoruden Teikas apkaimē aizturējusi kādu aptuveni 30 gadus vecu Rīgas iedzīvotāju, kurš bija plānojis nolaupīt un nogalināt divus cilvēkus, izspiežot no tiem kriptovalūtu aptuveni pusmiljona eiro vērtībā, informē VP.

Septembrī VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.nodaļas darbinieki operatīvās darbības rezultātā pārtvēra informāciju par to, ka 1989.gadā dzimis Rīgas pilsētas iedzīvotājs plāno kādas personas nolaupīšanu. Noziedznieka mērķis bija prettiesiski iegūt cietušajam piederošos maksāšanas līdzekļus - kriptovalūtu, pārskaitot to uz citiem kriptovalūtas makiem. Pēc tam viņš plānoja nolaupīto personu nogalināt. Sava nodoma realizēšanai viņš aktīvi kriminogēnā vidē ārzemēs meklēja personas, kuras izdarīs šo noziegumu.

Par minēto faktu nekavējoties tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15.panta trešās daļas un Krimināllikuma 153.panta pirmās daļas - par sagatavošanos personas nolaupīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka attēlā redzamais vīrietis varētu būt saistīts ar dažāda veida krāpšanas gadījumiem.

Par krāpšanas gadījumu Rīgā, Aleksandra Čaka ielā kādā bankas filiālē policisti aizturēja attēlā redzamo vīrieti. Vīrietis bankas filiālē vēlējās samainīt 500 eiro banknoti smalkākās naudas vienībās, taču, kad bankas darbiniece izdeva samainīto naudu, vīrietis pēcāk gribēja samainīt eiro banknotes uz citu valūtu. Maiņas rezultātā, viņš bankas darbiniecei iedeva mazāk nekā 500 eiro, daļu paturot sev – tādā veidā mēģinot apkrāpt.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, attēlā redzamais vīrietis varētu būt saistīts ar dažāda veida krāpšanām - valūtas maiņas punktos, banku filiālēs vai vienkārši uz ielas, tādēļ Rīgas Centra iecirkņa policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka šis vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus krāpšanas gadījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traģiskais negadījums Bolderājā, Gaigalas ielā, noticis, laupītājiem mēģinot uzspridzināt bankomātu, informēja Valsts policijā.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins šodien žurnālistiem pastāstīja, ka ap plkst.4 blakus dzelzceļa sliedēm nograndis sprādziens, kurā viens vīrietis gāja bojā, bet vēl viens smagi ievainots. 30 gadus vecais vīrietis šobrīd atrodas slimnīcā, kur viņam tika veikta operācija. Mirušā vīrieša identitāte vēl tiek noskaidrota.

Ņemot vērā saasināto situāciju saistībā ar terorisma draudiem Eiropā, policija šī notikuma iemeslu noskaidrošanā iesaistīja plašus spēkus, tostarp pretterorisma vienību Omega. Jau aptuveni pusotru stundu pēc sprādziena bija skaidrs, ka nav noticis terorakts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, Sanpaulu, Brazīlijā pilnībā sabruka 22 stāvus augsta pamesta biroju ēka, kurā mitinājās vairāki simti tā saukto skvoteru.

Ugunsgrēka iemesls nav zināms. Vismaz viens cilvēks ir miris un trīs ir pazuduši.

Televīzijas tiešraidē bija redzams vīrietis, kurš bija pieķēries pie ugunsdzēsēja glābšanas virves, cenšoties glābties no degošās ēkas augšējās daļas. Taču pēkšņi konstrukcija sabruka, kā rezultātā šis vīrietis nepaspēja izglābties.

Sanpaulu štata gubernators Marcio Franca atzina, ka šāda veida traģēdija bija gaidāma. «Šajā ēkā cilvēki nevar dzīvot, tie, kuri tur dzīvo, tie jau ir izmisuma stāvoklī. Šo traģēdiju jau varēja prognozēt iepriekš,» sacīja M.Franca.

Ugunsdzēsēji turpina meklēt upurus, kuri varētu atrasties zem betona gabaliem un metāla caurulēm.

Aizdegusies arī blakus esošā ēka, bet no tās cilvēki tika evakuēti un neviens netika ievainots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks rosina Langstiņos uzlabot videonovērošanas sistēmas

LETA, 30.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Langstiņu ciemā, kur notikušas vairākas zādzības un advokāta Pāvela Rebenoka slepkavība, nepieciešams uzlabot videonovērošanas sistēmu kapacitāti, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē izteicās Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

Ruks skaidroja, ka pēdējā laikā nav novērojams mājokļu apzagšanas gadījumu skaita pieaugums, taču tās joprojām ir aktuālas. Zagļi uzdarbojas, piemēram, Rīgas apkārtnē, tostarp, Langstiņos.

Vietas Rīgas apkārtnē, kur visvairāk uzdarbojas privātmāju apzadzēji 

Šā gada novembrī, salīdzinot ar šā gada iepriekšējiem mēnešiem, ir vērojams zādzību...

Langstiņos, kur nesen notika advokāta Rebenoka aplaupīšana un slepkavība, ir vairāki piebraucamie ceļi. Ruks nekomentēja, kurās vietās izvietotas videonovērošanas kameras, bet vērtēja, ka videonovērošanu šajā ciematā varētu uzlabot. Viņš atgādināja, ka videonovērošana nebija ierīkota arī paša upura mājā.

Ruks uzskata, ka policijai jābūt ātrākai piekļuvei videonovērošanas sistēmām, lai efektīvāk varētu apstrādāt videonovērošanas ierakstus. Policija plāno iegādāties speciālu programmatūru, lai efektīvāk analizētu videonovērošanas materiālus.

"Videonovērošanas trūkums krīt ļaundariem acīs. Ir jāsaprot, ka par īpašumu ir jārūpējas. Privātajam sektoram kopā ar valsts iestādēm jārūpējas, lai noziegumu padarītu sarežģītāk izdarāmu, jo visas videonovērošanas kameras un sistēmas iedarbojas preventīvi," izteicās Ruks.

Jau ziņots, ka naktī uz 20.septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins ievainots.

Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija vēl skaidros, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Lai arī policija izvirzījusi un strādā pie divām galvenajām versijām, proti, noziegums paveikts laupīšanas nolūkā vai arī saistībā ar Rebenoka profesionālo darbību, policija norādījusi, ka patlaban noziegums neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ēģipte krīzi steidz risināt ar paātrinātām vēlēšanām; Musulmaņu brālība gatavojas demonstrācijām otrdien

Gunta Kursiša, 09.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot asiņainām demonstrācijām, kurās nogalināts 51 cilvēks, Ēģipte paziņojusi par vēlēšanu rīkošanu. Tikmēr partija Musulmaņu brālība, kurai piederīgs arī militārā apvērsumā gāztais prezidents Muhameds Mursi, aicina tās atbalstītājus arī otrdien pulcēties ielās, ziņo Reuters.

Izjūtot spiedienu ātrāk atjaunot demokrātiju, Ēģiptes pašreizējā pagaidu valdība ar Adli Mansuru (Adli Mansour) vadībā paziņojusi par vēlēšanu rīkošanu ātrāk nekā tās tika paredzētas. Parlamenta vēlēšanas gaidāmas pēc sešiem mēnešiem, un tām sekos arī prezidenta vēlēšanas.

Otrdienas rītā Kairas ielas bijušas mierīgas, tomēr vēlāk atkal gaidāmas gāztā prezidenta atbalstītāju protesta akcijas, ziņo Reuters.

Jau ziņots, ka Ēģiptē kopš prezidenta M. Mursi gāšanas plosās nemieri, un, saskaņā ar aculiecinieku pausto, armija uzbrukusi demonstrētājiem. «Tie izsmidzināja uz mums asaru gāzi, gumijas lodes – visu. Tad viņi izmantoja īstas lodes,» stāstīja Abdelazizs Abdels Šakua (Abdelaziz Abdel Shakua), 30 gadus vecs protestētājs, kurš pēc demonstrācijām ievainots kājā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kairā notikušajos grautiņos naktī uz otrdienu miruši septiņi cilvēki, bet 261 ir ievainots. Saistībā ar nemieriem Ēģiptes policija arestējusi 401 cilvēku, ziņo pasaules mediji. Ievainoto vidū ir arī divi policisti.

Militārā apvērsumā gāztā Ēģiptes prezidenta Muhameda Mursi atbalstītāji centušies nobloķēt svarīgu ceļu, kas šķērso galvaspilsētu Kairu, ziņo RT.com. Policijas virzienā protestētāji raidīja akmeņus un «Molotova kokteiļus». Savukārt policija mēģināja pūli izklīdināt ar asaru gāzi, un saskaņā ar dažu ēģiptiešu pausto policija izmantoja arī skrotis.

Mazākas M. Mursi atbalstītāju demonstrācijas notikušas arī Aleksandrijā, Luksorā, Damanhūrā un Suecā.

Jau rakstīts, ka par Ēģiptes pagaidu ministru prezidentu jūlija sākumā iecelts ekonomists un bijušais finanšu ministrs Hazems Al Beblavi (Hazem Al Beblawi). Ēģiptes pagaidu līderis Adli Mansurs (Adli Mansour) par prezidenta vietnieku un atbildīgo par ārlietām iecēlis Muhammadu Al Barādaī (Mohamed ElBaradei), diplomātu, bijušo Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (International Atomic Energy Agency, IAEA) vadītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzelzceļa stacijā Vācijā otrdien vīrietis ar nazi sadūris četrus cilvēkus, no kuriem viens no gūtajiem ievainojumiem miris.

Uzbrucējs ir arestēts. Policija pieļauj, ka uzbrukums bijis «politiski motivēts», ziņoja mediji.

«Divi cilvēki ir smagi ievainoti, viens atrodas kritiskā stāvoklī,» pēc uzbrukuma Grafingā paziņoja Bavārijas zemes policijas preses pārstāvis. Vietējais laikraksts Merkur ziņo, ka viens uzbrukumā ievainotais miris. Sadurti 43, 55 un 58 gadus veci vīrieši, bet 50 gadus vecs vīrietis no ievainojumiem miris.

Vietējie mediji, atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņoja, ka vīrietis uzbrukuma laikā kliedzis Allahu akbar (Dievs ir dižens), bet varasiestādes to vēl nav apstiprinājušas, vien atzīstot, ka viņš izkliedzis «politiskus paziņojumus».

Komentāri

Pievienot komentāru