Citas ziņas

Jauniešu mēnesis turpinās: 9.septembrī Grīziņkalnā "Ekstrēmās tūres '07 Rīga" pasākums

, 09.09.2007

Jaunākais izdevums

2007.gada 8.septembrī

9. septembrī Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, Rīgas domes rīkotā Jauniešu mēneša ietvaros notiks Latvijas galvaspilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Tā ietvaros īpašā ringā norisināsies Break dance V.I.P. Battle sacensības, varēs vērot Baltijas valstu čempionātu rollingā, ekstrēmajos sporta veidos un piedalīties veloturnīrā, kā arī bez maksas apgūt dažādas radošas iemaņas grafiti un foto/video darbnīcā.

Sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju 9.septembrī rīko vienas dienas ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālu jauniešiem "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Grīziņkalna skeitparkā uz noslēguma pasākumu ieradīsies labākie ekstrēmās tūres darbnīcu dalībnieki no vairākām Latvijas pilsētām, lai cīnītos par uzvarētāja titulu un vērtīgām balvām.

"Jauniešu mēneša ietvaros esam centušies parādīt dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem. Festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga" ir trešais pasākums, kas notiek jauniešu mēneša ietvaros, un savā ziņā ir uzskatāms par kulmināciju," atzīst RD Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Bērnu un jaunatnes pārvaldes galvenā speciāliste Baiba Vārna.

Ikvienam jaunietim skeitparkā būs arī iespēja bez maksas apgūt iemaņas grafiti radošajā darbnīcā "Open Graffiti Studio", kas ir veidota sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu "Open". Grafiti darbnīcas nodarbības vadīs Austrumeiropas grafiti leģenda Krys. Šī būs fantastiska iespēja gan grafiti profesionāļiem, gan iesācējiem veidot jaunus darbus, unikālus trafaretus, kā arī laimēt ikviena grafiti mākslinieka cienīgas balvas. Labākie grafiti darbi, kuri tapuši ekstrēmās tūres ietvaros dažādos Latvijas reģionos, tiks izmantoti kā dizaina elements, noformējot klades, un tuvākajā laikā tās varēs iegādāties visās Baltijas valstīs.

Festivāla ietvaros norisināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības - "Flybikes" BMX, "Ripo" inline un "Dakine" skeitborda "park" disciplīnās, kā arī tiks izcīnītas balvas "Red Bull best trick" konkursā. Finālsacensību uzvarētāji BMX, inline disciplīnās un skeitbordā iegūs vērtīgas balvas no Dakine, Flybikes un veikala "Ripo".

Bez tam 9. septembrī varēs vērot arī kaujas starp "Beatbox" meistariem. Katram dalībniekam tiks dots laiks, lai pierādītu, ka ringā viņš ir vislabākais. Šo sacensību dalībnieki pārstāvēs visus Latvijas reģionus un viņu veikumu vērtēs šīs jomas ilggadēji profesionāli.

Pasākumā notiks arī Break dance V.I.P. Battle sacensības, kurās piedalīsies astoņi labākie Latvijas B-Boys. "Arī pašiem break dance sacensību dalībniekiem tas būs liels izaicinājums, jo šī ir viena no retajām reizēm, kad viņi uz vienas skatuves mērosies savā meistarībā," uzsver jauniešu organizācijas "Avantis" pārstāvis Anatolijs Soldatenko. Jāpiebilst, ka šajās spraigajās dejās uzvarētājs būs tikai viens, kuru noteikts kompetentā žūrija no Itālijas, Igaunijas un Lietuvas.

Turklāt jāpiemin, ka Grīziņkalna skeitparkā norisināsies arī Baltijas valstu čempionāts rollingā, bet blakusesošajā parka teritorijā visiem interesentiem tiks rīkots veloturnīrs.

Foto un video darbnīcās sadarbībā ar "Converse" norisināsies ekstrēmo sporta veidu filmēšanas un fotografēšanas aktivitātes.

Festivāla laikā skanēs pozitīva mūzika no DJ AG&Raitis un "Red Bull", bet "Hooper" piedāvās interesantus konkursus visiem pasākuma apmeklētājiem. Savukārt tiem, kam patīk labas mūzikas un ritma apvienojums, ekstrēmās tūres fināla sacensību laikā būs iespējams baudīt koncertu, kurā uzstāsies R-viss, Picasso un DJ Monstrs.

Tā kā festivāls norisinās jau otro gadu, pasākuma organizatori secina, ka šogad ir ievērojami palielinājusies tūres popularitāte jauniešu vidū. "Arī nākamgad esam ieplānojuši turpināt ekstrēmās tūres viesošanos Latvijas lielākajās pilsētās. Droši vien, ka ar laiku radīsies jaunas ierosmes, kā šo jauniešu pasākumu mēs varētu pilnveidot," saka jauniešu organizācijas "Avantis" pārstāve Sanda Brūna.

Lai arī festivāla galvenā mērķauditorija ir jaunieši, festivāla organizatori aicina ekstrēmajās un mākslinieciskajās aktivitātēs iesaistīties visus interesentus. Uz šo aicinājumu atsaukušies festivāla atbalstītāji, kas svētdien Grīziņkalnā piedalīsies kopīgā basketbola turnīrā, tādā veidā paužot atbalstu veselīgam un aktīvam dzīvesveidam.

Pasākumu atbalsta: Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departaments, Latvijas Sporta pārvalde, Hansabankas jauniešu programma "Open", "Converse", "Hooper", "Red Bull", veikals "Ripo", veikals "Burusports", "Čili Pica".

Informatīvais atbalsts: žurnāli Sports, Sīrups, Kas Jauns, Draugiem.lv, radio NABA, MTV, Pirmais Baltijas Kanāls, JCDecaux.

Papildu informācijai:

"Avantis": Kristaps Pagrabs (mob. 26476489), Sanda Brūna (mob. 29837235), Mikus Ojers (mob. 28331256).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepazīties ar tā saucamās Ārrīgas strādnieku sadzīvi, koka ēku arhitektūras un būvniecības elementiem jau šoruden varēs Grīziņkalnā, Rīgā.

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu Rīgā ir sākts projekts, kura oficiālais nosaukums ir Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana. Tā mērķis ir attīstīt Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturisko kompleksu kā starptautiski atzītu nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu.

Pašlaik ir sākta vēsturiskās koka ēkas atjaunošana Krāsotāju un Lienes ielas stūrī. Taču projekts paredz ne tikai sakārtot vēsturisku īpašumu, bet izveidot tur Grīziņkalna tūrisma informācijas biroju, kā arī veidot koka arhitektūras centru.

Divstāvu koka ēka Krāsotāju ielā 12 ir viena no vecākajām koka celtnēm Grīziņkalna apkaimē, tai ir 135 gadi. To ir paredzēts atjaunot, otrajā stāvā veidojot ekspozīciju Rīgas priekšpilsētas – katrs no tur esošajiem četriem dzīvokļiem atainos noteiktu laiku, katrs tiks iekārtots atšķirīgi, izvēlētajam laikam atbilstoši – sākot no 1876. gada līdz 1991. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Balttour 2011 apmeklētājus vilinās arī uz Grīziņkalnu

Ingrīda Drazdovska, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour 2011 šogad piedalīsies arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ar ERAF līdzfinansētu projektu Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana.

Projekta mērķis ir attīstīt Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturisko kompleksu kā starptautiski atzītu nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu.

Projekta izstādes ekspozīcijā Koka Rīga interesentiem būs iespēja iepazīties ar Grīziņkalna, Maskavas priekšpilsētas apkaimes vēsturi un to vērtību – koka arhitektūru, tostarp, piemēram, ēku Krāsotāju ielā 12, kuras restaurācija, rekonstrukcija un labiekārtošana tiek veikta projekta ietvaros.

Izstādē tiks prezentēta projektā rezultātā izveidotā tīmekļa vietne un virtuālie tūrisma maršruti. Ekspozīcijas apmeklētājiem būs iespēja piedalīties konkursā, pārbaudot savas zināšanas par notikumiem un vērtību bagātajā Grīziņkalna apkaimē, kā arī satikt jau par apkaimes un Mūrnieku ielas simbolu kļuvušo skursteņslauķi, tāpat tiks organizētas īpašas aktivitātes bērniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar EY (Ernst & Young) veiktajiem aprēķiniem VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions apjomīgais atjaunošanas projekts laikā līdz 2037.gadam nodrošinās aptuveni 63 miljonu eiro atdevi Latvijas ekonomikai, informē centra stratēģiskās plānošanas un attīstības dienesta vadītājs Edgars Pudzis.

Šo summu veidos ieguvumi no veiktajiem ieguldījumiem kultūras attīstībā, ieguvumi no iedzīvotāju veselības stāvokļa un dzīves kvalitātes uzlabošanās sporta infrastruktūras pieejamības ietekmē, kā arī ieguvumi no jaunu darba vietu nodrošināšanas un iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Šī ekonomiskā ieguvuma aplēse neietver pašu būvniecības izmaksu jeb aptuveni 47 miljonu eiro radīto pozitīvo efektu uz ekonomiku. Aprēķini veikti saskaņā ar Eiropas Komisijas vadlīnijām, veicot padziļinātu Grīziņkalna un tam piegulošo teritoriju un to apdzīvotības rādītāju izpēti, kā arī stadiona dažādo objektu noslodzes datiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas Komisija vēlas labāk iesaistīt sabiedrībā jaunatni

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā Eiropas sabiedrība noveco aizvien straujāk un gados jaunu darbinieku skaits samazinās, ES būs arvien vairāk jāpaļaujas uz jauno paaudzi. Saskaņā ar Komisijas veikto analīzi, ar kuru tā šodien nāca klajā, jaunieši bieži nav gatavi uzņemties šādu atbildību. Sestā daļa jauno eiropiešu joprojām nepabeidz skolu, un 4,6 miljoni iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 24 gadiem ir bezdarbnieki. Dokumentā uzsvērta nepieciešamība ES un valstu līmenī vairāk un savlaicīgāk ieguldīt jauniešu izglītībā un veselībā, kā arī uzlabot pāreju no izglītības vides darba vidē. Tajā arī norādīts, cik svarīgi ir iesaistīt jauniešus sabiedriskajā dzīvē un sabiedrībā kopumā.

"Miljoniem jauno eiropiešu pašlaik atgriežas skolās jaunā mācību gada sakumā, un mums ir jāpastiprina centieni radīt labākus apstākļus, lai jaunieši varētu pilnveidot savas iemaņas un aktīvāk iesaistīties sabiedrības dzīvē. Jauniešiem ir jājūt, ka viņi ir nozīmīga sabiedrības daļa," teica Jans Figels, ES izglītības, apmācības, kultūras un jaunatnes lietu komisārs.

Nodarbinātības, sociālo lietu un vienādu iespēju komisārs Vladimirs Špidla atzina: "Mums jārisina paradoksālā situācija, kad ES ir vērojams darbaroku trūkums, bet tajā pašā laikā pārāk daudz jauniešu ir bez darba - to skaits divkārt pārsniedz ES kopējo bezdarba līmeni." "Mums vairāk uzmanības jāpievērš tam, lai veidotu iekļaujošu sabiedrību, kurā neviens bērns un jaunietis nejūtas izstumts", viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Aizliedz 1,56 miljonus latu tērēt Grīziņkalna un Ziedoņdārza atjaunošanai

LETA, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Rīgas domei slēgt 1,56 miljonus latu vērtus līgumus par Grīziņkalna un Ziedoņdārza teritoriju atjaunošanu.

Rīgas dome bija paredzējusi slēgt 926 440 latus vērtu līgumu par Grīziņkalna parka teritorijas un 638 294 latus vērtu līgumu par Ziedoņdārza teritorijas revitalizāciju jeb atjaunošanu un labiekārtošanu. Abos iepirkumos par uzvarētāju bija atzīta SIA Livland Būve un SIA Livland veidotā pretendentu apvienība.

IUB sūdzības par šiem Rīgas domes lēmumiem iesniedza SIA RBSSKALS Būvvadība. Uzņēmums norādīja, ka pasūtītāja lēmums atzīt par uzvarētājiem Livland Būve un Livland ir nepamatots un ir pretrunā konkursa nolikuma prasībām un Publisko iepirkumu likuma nosacījumiem, teiks IUB interneta mājaslapā publicētajā lēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Miljoni sakoptākiem, skaistākiem parkiem

Ingrīda Drazdovska, 03.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šā gada 7. maijam turpinās sabiedriskā apspriešana par paredzēto koku ciršanu Grīziņkalna parkā un Ziedoņdārzā Rīgā.

Ar ES fondu līdzfinansējumu Rīgā šogad sāks Grīziņkalna, Ziedoņdārza atjaunošanu, kā arī Spīķeru kvartālā labiekārtošanu. Vistuvāk realizācija no pieminētajiem trim lielajiem projektiem ir Spīķeru t.s. revitalizācijas projekts. Pašlaik notiek iepirkums par būvdarbu veikšanu (pieteikumu iesniegšana ir līdz 15. maijam) un, ja konkursa rezultāts netiks apstrīdēts, jau tuvākajos pāris mēnešos varētu sākties rosība.

Arī parkos jau šogad varētu gaidīt pārmaiņas. Pašlaik notiek Ziedoņdārza un Grīziņkalna parka teritorijas atjaunošanas tehniskā projekta izstrāde (projekta izstrādes un rekonstrukcijas konkursā uzvarēja apvienība Livland un Livland Būve), paralēli notiek sabiedriskā apspriešana par vairāku koku ciršanu tajos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza atjaunošanā plāno ieguldīt 2,2 miljonus latu

LETA, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis iepirkuma konkursu par Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza revitalizācijas tehnisko projektu izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem, paredzot, ka līgumcena varētu sasniegt 2,2 miljonus latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Līguma izpildes termiņš paredzēts ne ilgāk kā līdz 2015.gada 31.martam. Projektiem paredzēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Pamatojoties uz Rīgas pilsētas attīstības plānu, iepirkuma vispārējais mērķis ir sakopt vidi Rīgas pilsētā, labiekārtojot Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu, radot atraktīvu un komfortablu vidi atpūtai un izklaidei, saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu.

Sagatavotajā iepirkuma nolikumā norādīts, ka parki apmierina tuvāko kvartālu iedzīvotāju prasības pēc rekreācijas, taču vienlaikus tiek norādīts, ka gadu gaitā gan Ziedoņdārzs, gan Grīziņkalns zaudējis savu apkārtnes sabiedrisko nozīmi, jo izskatās pamests un nepievilcīgs - pāraugušie augi, novecojušās mazās arhitektūras formas nerada vēlmi ilgstoši uzturēties šajās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu sakārtos Livland grupas uzņēmumi

Ingrīda Drazdovska, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības rīkotajā konkursā par Ziedoņdārza un Grīziņkalna parka teritorijas revitalizāciju uzvarējuši un līgumi noslēgti ar pretendentu grupu SIA Livland Būve un SIA Livland.

Noslēgtie līgumi paredz Ziedoņdārza un Grīziņkalna parka teritorijas revitalizācijas tehniskā projekta izstrādi, autoruzraudzību un būvniecības darbus - gājēju seguma atjaunošanu, veloceliņu ierīkošanu, atbalsta sienu un kāpņu atjaunošanu, nožogojuma uzstādīšanu, tūrisma norāžu, arhitektūras mazo formu un ietvju apgaismojuma uzstādīšanu, bērnu atpūtas laukuma atjaunošanu, sabiedrisko tualešu, dārznieka mājas izbūvi un teritorijas apzaļumošanu.

Uzvarētājam tehniskos projektu jāizstrādā līdz 2012. gada maijam, bet būvdarbi jāpabeidz līdz 2013. gada janvārim.

Ziedoņdārzam tehniskā projekta izstrāde, ekspertīze, autoruzraudzība un būvdarbi tiks veikti par 778, 7 tūkst. latu, savukārt Grīziņkalna parkam šo darbu izmaksas ir 1,13 miljoni latu. Projekta Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija kopējās attiecināmās izmaksas ir turpat 5,27 miljoni latu, no tām ERAF finansējums ir 85%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Grīziņkalna un Ziedoņdārza atjaunošana izmaksās 4,6 miljonus eiro

Žanete Hāka, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinātajā iepirkuma konkursā par Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza revitalizācijas tehnisko projektu izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem uzvarējusi SIA Tilts, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā piedalījās četri dalībnieki. Pretendents iesniedzis piedāvājumu par 4,59 miljoniem eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka līguma izpildes termiņš paredzēts ne ilgāk kā līdz 2015.gada 31.martam. Projektiem paredzēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Pamatojoties uz Rīgas pilsētas attīstības plānu, iepirkuma vispārējais mērķis ir sakopt vidi Rīgas pilsētā, labiekārtojot Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu, radot atraktīvu un komfortablu vidi atpūtai un izklaidei, saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu.

Sagatavotajā iepirkuma nolikumā norādīts, ka parki apmierina tuvāko kvartālu iedzīvotāju prasības pēc rekreācijas, taču vienlaikus tiek norādīts, ka gadu gaitā gan Ziedoņdārzs, gan Grīziņkalns zaudējis savu apkārtnes sabiedrisko nozīmi, jo izskatās pamests un nepievilcīgs - pāraugušie augi, novecojušās mazās arhitektūras formas nerada vēlmi ilgstoši uzturēties šajās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grīziņkalna apkaimē rekonstruēs vairāku ielu apgaismojumu

Dienas Bizness, 03.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, realizējot projektu Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija, šoruden sāks Grīziņkalna apkaimē esošo ielu un ielu apgaismojuma rekonstrukciju, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Darbu laikā tiks veikta ielas seguma bruģēšana un apmaļu uzlikšana, apakšzemes inženierkomunikāciju nomaiņa, zāliena veidošana, apgaismojuma atjaunošana, ceļa zīmju uzstādīšana Pļavas ielā, Zaķu ielā, Sparģeļu ielā un Lienes ielā. Rekonstruējot ielu apgaismojumu, tiks veikta kabeļu, trošu, gaismas ķermeņa demontāža, jaunu komunikāciju un apgaismes objektu uzstādīšana, koku zarošana, ietvju un zaļās zonas atjaunošana.

Būvdarbus Grīziņkalna apkaimes ielās plānots sākt novembrī, tādējādi iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Pļavas ielā, Zaķu ielā, Sparģeļu ielā un Lienes ielā, kur tiks veikta ielu rekonstrukcija, kā arī Terēzes ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, Vārnu ielā, Lauku ielā, Zvaigžņu ielā, Augšielā, J.Asara ielā un Krāsotāju ielā, kur tiks veikta ielu apgaismojuma rekonstrukcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

9.septembrī Grīziņkalnā - Ekstrēmā tūre '07 Rīga

, 30.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. septembrī Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā notiks Latvijas lielās pilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Tā ietvaros īpašā ringā norisināsies Break dance V.I.P. Battle sacensības, varēs vērot Baltijas valstu čempionātu rollingā, ekstrēmajos sporta veidos un piedalīties veloturnīrā, kā arī bez maksas apgūt dažādas radošas iemaņas grafiti un foto/video darbnīcā.

Sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju 9.septembrī rīko vienas dienas ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālu jauniešiem "Ekstrēmā tūre '07 Rīga".

9. septembrī Grīziņkalna skeitparkā tiksies labākie tūres darbnīcu dalībnieki, lai cīnītos par vērtīgām balvām un piedalītos pasākumā. Ikvienam jaunietim skeitparkā būs arī iespēja bez maksas apgūt iemaņas grafiti radošajā darbnīcā "Open Graffiti Studio", kas ir veidota sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu "Open". Grafiti darbnīcas nodarbības vadīs Austrumeiropas grafiti leģenda Krys. Šī būs fantastiska iespēja gan grafiti profesionāļiem, gan iesācējiem veidot jaunus darbus, unikālus trafaretus, kā arī laimēt ikviena grafiti mākslinieka cienīgas balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kultūras pasākumi Jūrmalā no 10. līdz 23. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras pasākumi Jūrmalā

no 10. līdz 23. septembrim

Dzejas dienas Jūrmalā

11. septembrī

plkst. 13.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā - muzejā (Pliekšāna ielā 5/7) Jaunatnes studijas "Kaiva" uzvedums "Saulīte slimnīcā" (Majoru pamatskolas audzēkņi).

plkst. 14:00 Jūrmalas pilsētas dome aicina. "Dzejas stunda pie Raiņa priedēm" - autoru Amandas Aizpurietes, Eduarda Aivara Eipura un Agitas Dragunas dzejas lasījumi. Tikšanās ar jubilāri, dzejnieci Liju Brīdaku un Jūrmalas teātra aktieriem (Pumpuros, Amatas ielas galā).

plkst. 15:00 Dzejas dienā O.Vācieša pēcpusdiena Kauguru kultūras namā (Raiņa ielā 110).

plkst. 15:00 "Panāc pretī!" Dzejas dienai veltīts pasākums Bulduru kultūras namā (Muižas ielā 6) Piedalās Jūrmalas teātra aktrise Ingūna Radziņa un flautiste Kristīne Keiča

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Desmit gadu laikā jauniešu skaits Latvijā sarucis gandrīz divas reizes

Žanete Hāka, 09.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gada sākumā Latvijā dzīvoja 122 tūkstoši jauniešu 18–24 gadu vecumā. Tas ir gandrīz divreiz mazāk nekā 2009. gadā, kad Latvijā bija 238 tūkstoši jauniešu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati.

«Jauniešu skaits Latvijā samazinās straujāk nekā iedzīvotāju skaits, tāpēc būtiski sarūk viņu īpatsvars iedzīvotāju kopskaitā. Ja 2009. gadā jauniešu bija 11 %, tad 2019. gadā vairs tikai 6,4 % no visiem Latvijas iedzīvotājiem, un tas ir otrais zemākais rādītājs Eiropas Savienībā,» komentē CSP Sociālās statistikas departamenta direktores vietniece Baiba Zukula.

Jauniešu īpatsvars reģionos atšķiras – nedaudz lielāks nekā vidēji Latvijā tas ir Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē (attiecīgi – 7,2 %, 7,1 %, 6,7 % un 6,6 %). Pierīgā un Rīgā tas ir mazāks (attiecīgi – 6,0 % un 5,8 %) nekā vidēji valstī (6,4 %). No republikas pilsētām vislielākais jauniešu īpatsvars ir Liepājā (6,9 %), vismazākais – Jūrmalā (5,3 %). Savukārt novados vislielākā jauniešu proporcija ir Jaunpiebalgas (9 %), Rugāju (8,9 %), Riebiņu (8,7 %), Vārkavas (8,7 %), Brocēnu (8,3 %) un Naukšēnu (8,3 %) novados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn bezdarba līmenis Latvijā bija 8,7 %, kas ir par 0,9 procentpunktiem zemāks nekā 2016. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma rezultāti.

Dati atklāj, ka 2017. gadā 85,4 tūkstoši iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija bezdarbnieki. Salīdzinot ar 2016. gadu, bezdarbnieku skaits ir sarucis par 9,9 tūkstošiem jeb 10,4 %. Sievietēm bezdarba līmenis joprojām saglabājas zemāks nekā vīriešiem (attiecīgi 7,7 % un 9,8 %).

2017. gada 4. ceturksnī, salīdzinājumā ar 3. ceturksni, bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,4 procentpunktiem un bija 8,1 %. 4. ceturksnī 79,7 tūkstoši iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija bezdarbnieki, kas ir par 4,4 tūkstošiem jeb 5,2 % mazāk nekā 3. ceturksnī.

CSP dati atklāj, ka kopš 2008. gada 3. ceturkšņa bezdarba līmenis Latvijā pārsniedz Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidējo rādītāju (izņemot 2015. gada 1. ceturksni, kad tas bija vienāds ar ES vidējo rādītāju). 2017. gada 3. ceturksnī bezdarba līmenis Latvijā (8,5 %) par 1,2 procentpunktiem pārsniedza vidējo rādītāju ES (7,3 %). 2017. gada 4. ceturksnī Latvijā joprojām saglabājas augstākais bezdarba līmenis Baltijas valstīs – Igaunijā bezdarba līmenis bija 5,3 %, bet Lietuvā – 6,7 %.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamgad īpašuma nodokļa slogs varētu skart jaunaudzes, elektropārvades līnijas,HES, lauksaimniecības ražošanas ēkas.

Šādas idejas izskanējušas premjera izveidotajā darba grupā, kas izveidota nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) pilnveidošanai, ir satraukušas privātmežu īpašniekus, lauksaimniekus utt. Ir ideja par nodokļu maksātāju loka paplašināšanu, par to, ka pašvaldībām varētu tikt dotas NĪN nodokļa likmes noteikšanas tiesības kādā diapazonā, piemēram, no 1% līdz 3% vai pat normatīvi pieņemtu maksājumu, piemēram, 150 Ls apmērā. Tāpat tiek piedāvāts pilnveidot kadastrālās vērtības noteikšanu. Tiek piedāvāts arī šī nodokļa sloga izmaiņas saistīt ar izmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Ideju par tiesību piešķiršanu vietējām pašvaldībām noteikt savu NĪN noteiktā koridorā, daļa uzņēmēju vērtē pozitīvi, citi visai piesardzīgi, jo, nonākot karojošā situācijā, pašvaldība varētu vienkārši dramatiski palielināt NĪN.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēkā Rīgā, Krāsotāju ielā 12 projekta Grīziņkalna koka arhitektūras kompleksa restaurācija ietvaros norisinās kompleksa atjaunošanas 2. kārtas darbi.

Grīziņkalna rajons ar savu unikālo koka apbūvi ir valsts nozīmes kultūrvēsturiskais piemineklis, kas iekļauts UNESCO Pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma sarakstā. Lai veiksmīgāk izmantotu Grīziņkalna tūrisma potenciālu, kā arī veicinātu koka arhitektūras saglabāšanu Rīgā, pašvaldība nolēma veikt investīcijas vēsturisko koka ēku renovācijā, kā arī rajona infrastruktūras sakārtošanā.

Ēkas Krāsotāju ielā 12 pirmā stāva vienā daļā plānots izvietot tūrisma uzziņas centru, kurā tiks sniegta informācija par Grīziņkalna apkaimes tūrisma piedāvājumiem: apskates objektiem, izstaigājamiem maršrutiem un apkaimes vēsturi. Uzziņas centrs pildīs arī papildus funkciju - darbosies kā kompetences centrs, kas uzkrās informāciju par koka ēku renovāciju un tās metodēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kultūras pasākumi Jūrmalā no 3. līdz 12. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzintaru koncertzāle

Turaidas iela 1

Tālrunis 7762086

" 5.septembrī plkst.19.00 Ēriks Babičevs.

" 6.septembrī plkst. 20.00 Raimonds Pauls "Dzīve ir skaista"

" 7.septembrī plkst.20.00 A.Rozenbaums.

" 8.septembrī plkst. 19.00 Normunds Rutulis un Rīgas orķestris "Magones zieds"

" 9.septembrī plkst.17.00 Vasaras sezonas noslēguma koncerts.

" 10.septembrī plkst.19.00 Indijas kultūras svētki Latvijā.

" 15.septembrī plkst.18.00 Rīgas, Zemgales un Kurzemes novadu pūtēju orķestru svētki.

Jūrmalas teātris

Muižas iela 7

Tālrunis 7751089

" 8.septembrī plkst.13.00 "Albertam Kronbenbergam -120. Sprunguļmuižās gadatirgus Bulduros"

" 8.septembrī plkst.17.00 - Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa monoizrāde A.Kronenberga "Jērādiņa" .

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot pusmiljonu eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "Rent MGMT" novembrī pabeidzis vēsturiskas koka ēkas atjaunošanas darbus Rīgā. Atjaunotā ēka ir arhitekta Konstantīna Pēkšēna projektēts divstāvu dzīvojamais īres nams, kas atrodas Grīziņkalna apkaimē – Valmieras ielā, informē projekta attīstītājs.

"Tika ieguldīts patiesi liels darbs, lai šai ēkai - Ģrīziņkalna apkaimei raksturīgajai koka arhitektūras mantojuma pārstāvei - tiktu atgriezts tās sākotnējais koka apdares veidols. Pirms ēkas atjaunošanas reti kurš varēja to atpazīt kā koka ēku. To slēpa pagājušā gadsimta 30.-tajos gados izveidotais fasādes apmetums un citi dažādu laiku materiālie uzslāņojumi. Pēc atjaunošanas ēkai izveidots fasādes koka apšuvums ar klasicisma koka arhitektūrai atbilstošiem dekoratīvajiem elementiem, kas atgriež ēkai tās autora iecerēto sākotnējo vizuālo tēlu. Atdzimst Grīziņkalna apkaimes šarms," skaidro projekta arhitekte, SIA "12 līnijas" dibinātāja Agnese Lāce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir izstrādājusi Daugavas stadiona teritorijas attīstības stratēģiju, kas paredz līdz 2022.gadam stadiona teritorijas uzlabošanai atvēlēt 47 miljonus eiro. Sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām sagatavotā stratēģija un informatīvais ziņojums par iespējamiem risinājumiem šā gada jūlijā tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā, informē IZM.

IZM ieteiktais risinājums paredz rietumu tribīnes pārbūvi, izveidojot papildu pagarinājumus ar 2150 skatītāju sēdvietām katrā pusē, kā rezultātā pēc rekonstrukcijas tribīnēs kopā tiks paredzētas sēdvietas 10 000 skatītājiem. Tāpat paredzēta vieglatlētikas manēžas, multifunkcionālās halles, ledus halles un bobsleja starta estakādes būvniecība, vieglatlētikas treniņlaukuma rekonstrukcija, kā arī esošās teritorijas labiekārtošana un inženierkomunikāciju sakārtošana.

Stadiona teritorijas uzlabošana plānota ar Eiropas Savienības fondu finansējumu, kas paredzēts Rīgas pilsētvides sakārtošanai Grīziņkalna apkaimē. Eiropas Komisijas programmas paredz atbalstu maza mēroga sabiedrisku, kultūras, un sporta objektu izveidei un rekonstrukcijai, nodrošinot kvalitatīvu un daudzveidīgu pakalpojumu piedāvājumu. Grīziņkalna apkaimes uzlabošana paredz attīstīt mūsdienīgu un sabiedrībai pieejamu multifunkcionālu kultūras un sporta kvartālu esošajā Daugavas stadiona teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksu (DESI) Latvijas iedzīvotājiem ir ievērojami sliktākas digitālās prasmes nekā pārējā Eiropā. Šokējoši ir tas, ka tas attiecas arī uz jauniešiem vecuma grupā no 16 līdz 24 gadiem.

Digitālo prasmju indekss Latvijas jauniešiem (75%) ir nepieņemami zems salīdzinājumā ar Eiropas vidējo rādītāju – 80%. Nomācoši kļūst arī, palūkojoties uz mūsu Baltijas kaimiņvalstīm – Igauniju un Lietuvu –, kur šis rādītājs ir 93%.

Ja esam vienisprātis, ka digitālās prasmes, vismaz pamata līmenī, kļūst tikpat svarīgas kā lasītprasme un rēķināšanas prasme, tad Latviju sagaida sarežģīti laiki, kur ceturtdaļai jauniešu trūkst šo būtisko prasmju. Nākotnē šiem jaunajiem cilvēkiem būs teju neiespējami konkurēt darba tirgū un pilnībā realizēt savu potenciālu. Kā mēs nokļuvām šajā situācijā? Lai atrisinātu problēmu, vispirms jāizprot tās pamatcēloņi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piešķir 16500 latus bērnu un jauniešu projektiem

, 31.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AB.LV Sabiedriskā labuma fonds ir atbalstījis sešus bērnu un jauniešu projektus Rīgā un Aizkrauklē, piešķirot kopā to īstenošanai 16500 latus. Šie ir pirmie fonda atbalstītie projekti šajās grantu programmās, liecina tā sniegtā informācija medijiem.

Grantu programmas Bērniem un ģimenēm draudzīgi projekti ietvaros Kokneses pagasta padome līdz 2008. gada vasarai ierīkos skeitparku pagasta jauniešiem (fonda piešķīrums LVL 7500,-). Aizkraukles bibliotēkas bērnu nodaļa gada garumā rīkos nodarbības bērniem ar īpašām vajadzībām un pilnveidos bibliotēkas darbu (fonda piešķīrums LVL 1134,02). Savukārt biedrība Grāmatas bērniem sagatavos un izdos grāmatu Люди, которые не рисовались, kura tiks dāvinātas Rīgas bibliotēkām un mazākumtautību skolu bibliotēkām; notiks grāmatas atvēršanas svētki un 10 nodarbības bērniem Rīgas skolās (fonda piešķīrums – LVL 3000,-).

Šīs grantu programmas mērķis ir veicināt bērnu un ģimenes stāvokļa uzlabošanos Latvijā, atbalstot aktivitātes un pasākumus, kas palīdz rast risinājumus aktuālām problēmām un mazina to cēloņus. Pieejamais finansējums 2007. un 2008. gadā ir LVL 90 000. Viena granta apjoms var sasniegt LVL 7500. Pieteikumus var iesniegt biedrības un nodibinājumi, pašvaldības un to iestādes, kuru darbība ir vērsta uz atbalstu bērniem un ģimenēm Rīgā, Jūrmalā, Rīgas rajonā un Aizkraukles rajonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Visasiespejas.lv" šogad plāno portālu attīstīt Anglijā un Ziemeļmaķedonijā, kā arī uzsākt rekrutēšanas pakalpojumus.

"Katru mēnesi mūs apmeklē aptuveni desmit tūkstoši jauniešu, kā arī reģistrējušās 85% no Latvijas jauniešu organizācijām. Šobrīd portālā pieejamas ap 240 iespējas jauniešiem - 140 jauniešu iespējas un 100 darba iespējas," saka Gustavs Mārtiņš Upmanis, "Visas iespējas" dibinātājs.

Radīta jauna interneta platforma, kas sniegs iespējas 

Tiek dots starts interneta platformai «Visas iespējas», kas apkopo dažādas iespējas jauniešiem...

Līdz šim jauniešu interese ir bijusi līdzīga gan par darba, gan citām dalības iespējām, īpaši ārzemju apmaiņas programmām, "Erasmus" programmām un stipendijām. "Covid-19 laikā var just, ka jauniešu prātu ir pārņēmuši darba meklējumi un šobrīd tie veido stipri lielāko mūsu mājaslapas izmantojumu," saka G. M. Upmanis.

Iepriekš viņam bija sajūta, ka ir jāpalīdz parādīties darba iespējām, kā arī ir jāmēģina izcelt darba devējus vairāk, lai jaunieši piesakās to vakancēm, bet tagad ir notikusi liela izmaiņa - jaunieši ļoti meklē darbu un piedāvājums ir krities. "Šobrīd cenšamies no "pažobelēm" atrast interesantākos darbus jauniešiem un mēģinām piedāvāt viņiem ko jaunu. Veidojot lielāku fokusu uz tieši jauniešu nodarbinātību, arī esam izveidojuši Jauniešu darbu datubāzi, kurai piedāvājam aktuālās vakances," stāsta G. M. Upmanis.

"Visasiespejas.lv" ir sācis veidot jauniešu darba t.s. "speed-dating" pasākumus, kur kompānijas satiek 20 jauniešus, lai potenciāli piedāvātu darbu. Paralēli portāls cieši sadarbojas ar dažādām kompānijām, piemēram, "Circle-K" un SEB, lai piesaistītu jauniešus tieši šiem uzņēmumiem.

"Visas iespējas" ir reģistrēts Labklājības ministrijas sociālo uzņēmumu reģistrā. G. M. Upmanis stāsta, ka jau no paša sākuma organizācija veidota kā sociālais uzņēmums un kopš reģistrācijas īpašu izmaiņu nav bijis. "Primāri tas mums ir devis iespēju izmantot brīvprātīgos un pieteikties "Altum" grantam. Tomēr jāņem vērā, ka nedrīkstēšana dalīt dividendes mazliet apgrūtina darbību, īpaši investoru piesaistē," viņš norāda.

Uzņēmums divas reizes piesaistījis "Altum" sociālās uzņēmējdarbības grantu. Pirmo grantu - 20 tūkstošus eiro - "Visas iespējas" saņēma, uzsākot darbību, bet otro grantu 47 tūkstošu eiro apmērā saņēma tik tikko, lai paplašinātu darbību tieši rekrutēšanas virzienā.

"Visasiespejas.lv" ir "māsa" – "kurp.es".

Atklāj platformu, kurā meklēt pasākumus vienuviet 

Tiek atklāta jauna platforma, kurā atrast visus pasākumus vienuviet - Kurp.es...

Abi portāli uzauguši vienā tehniskā risinājumā. G. M. Upmanis stāsta, ka "kurp.es" atspoguļo kultūras norises un citus aktuālus notikumus, bet "visasiespejas.lv" fokusējas uz dažādām dalības iespējām, no kurām lielākā daļa neietilpst pasākuma formātā. "No biznesa puses atšķirības ir milzīgas – "kurp.es" lietotāju mērķauditorija ir sievietes vecumā virs 25 gadiem, parasti ar bērniem, bet "visasiespejas.lv" tie ir jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem. Arī maksājošo klientu ziņā "kurp.es" vairāk sadarbojas ar Izglītības un zinātnes ministriju, pašvaldībām un citām institūcijām, piedāvājot tieši IT risinājumu, savukārt "visasiespejas.lv" aktīvi uzrunā lielas kompānijas, piedāvājot integrētus pakalpojumus jauniešu uzrunāšanai. Attiecīgi kompāniju identitātes ir pilnīgi atšķirīgas - viena ir kulturālāka un pieaugušāka, kamēr otra ir jauneklīgāka un atvērtāka. Arī pārdošana un biznesa modeļu definēšana ir ļoti izaicinoša," viņš atklāj.

G. M. Upmanis ir iesaistījies arī biedrībā "Paliec mājās", ko pirms diviem mēnešiem izveidoja domubiedru grupa hakatonā "HackForce". "Pa šo laiku kustība ir ļoti izaugusi. Protams, ārkārtas situācijas laikā atsaucība ir ļoti liela – dienā bija aptuveni 40 palīdzības lūgumu, tātad kopā esam palīdzējuši ap 1000 cilvēkiem. Arī brīvprātīgo atsaucība ir fenomenāla un šobrīd varam lepoties jau ar aptuveni 800 brīvprātīgo tīklu visā Latvijā. Liels prieks arī par lielo atsaucību no kompānijām un sadarbības partneriem, jo sevišķi "Swedbank", "Rimi" un "Moller Baltic Import". Šobrīd gan pārņem interesants un mazliet paradoksāls prieks par to, ka situācija uzlabojas un lūgumi pēc palīdzības sāk samazināties. Tas mums dod mirkli laika, lai fokusētu spēkus un vasarā spētu nākt klajā ar jaunām aktivitātēm," saka G. M. Upmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš šī gada sākuma bezdarbnieku vecumā no 15 līdz 29 gadiem skaits Latvijā ir samazinājies par 13%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) statistikas dati.

Lielākais bezdarba samazinājums novērojams Kurzemē (21%) un Vidzemē (19%), nedaudz mazāks samazinājums ir arī Zemgalē (14%), Rīgā (11%) un Latgalē (8%).

Atzīmēts, ka jauniešu nodarbinātības veicināšanā lielu ieguldījumu sniedz gan NVA filiāles, gan darba devēji un nevalstiskās organizācijas, gan pašvaldības un jauniešu centri, kas piedāvā dažādas nodarbinātības iespējas un daudzpusīgas konkurences paaugstināšanas aktivitātes jauniešiem Latvijas novados.

Ventspils Jauniešu mājas vadītājs Kristians Jacevičs norāda, ka pēdējo gadu laikā redzams, ka pašvaldība arvien vairāk strādā pie tā, lai jauniešiem būtu darbavietas dzimtajā pilsētā un jauniešu bezdarbs samazinātos.

Komentāri

Pievienot komentāru