Pakalpojumi

Jelgavas krekli piektdien sāks devīto sezonu

Gunta Kursiša, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Jelgavā pamazām atgriežoties studentiem, piektdien mūzikas klubs Jelgavas krekli atsāks jauno sezonu 2012/2013. Vasaras laiku mūzikas klubs izmantojis remontdarbu veikšanai.

«Šovasar mūzikas klubam renovētas trepes un kluba foajē,» informē Jelgavas kreklu ģenerālmenedžeris Mārtiņš Namnieks. Savukārt Jelgavas kreklu īpašnieks Ainārs Tamisārs norāda, ka repertuārs un mūzikas formāts Jelgavas kreklos nemainīsies.

Šī būs devītā Jelgavas kreklu sezona.

Jelgavas krekli ir viens no Kreklu grupas uzņēmumiem. Kreklu grupā ietilpst Rīgā strādājošie Četri balti krekli, Abba bārs, kā arī Jelgavas krekli un kafejnīca Tami Tami Jelgavā. Jelgavas kreklu pamatkapitāls ir 40 tūkst. Ls.

Kreklu grupa dibināta 2005. gada janvārī Jelgavā, savukārt mūzikas klubs Rīgā Četri balti krekli reģistrēts 2000. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Četri balti krekli plāno attīstīt franšīzes konceptu

Kristīne Stepiņa, 03.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden Rīgas klubs Četri balti krekli uzsāks sešpadsmito sezonu, bet Jelgavas krekli – trīspadsmito –, uzņēmums plāno attīstīt franšīzes konceptu

SIA Četri balti krekli 2000. gada pavasarī izveidoja četri biznesa partneri – Ainārs Tamisārs, Normunds Jakušonoks, Anrijs Tamisārs un Oskars Tutiņš. 2003. gadā Jelgavā tika atvērti Jelgavas krekli (SIA Pilsētas klubs). Šobrīd SIA Četri balti krekli īpašnieki ir A. Tamisārs un N. Jakušonoks. SIA Pilsētas klubs pieder Aināram Tamisāram.

Katru gadu Četri balti krekli dodas uz pasaules čempionātiem hokejā, attiecīgajā valstī ierīkojot fanu krodziņu. «Sākām ar Kanādas čempionātu, kas 2008. gadā notika Halifaksā. Šogad bija Maskavas baltie krekli, nākamajā gadā organizēsim Ķelnes baltos kreklus. Mūsu krodziņā pulcējas vairāki tūkstoši Latvijas hokeja izlases fanu, kas ir atbraukuši atbalstīt komandu. Jebkurā gadījumā – vai nu komanda ir uzvarējusi, vai zaudējusi – ir iemesls, ko atzīmēt,» uzsver A. Tamisārs. Viņš stāsta, ka ir bijusi iecere atvērt klubus arī citās Latvijas studentu pilsētās, piemēram, Valmierā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī. «Šobrīd tādu pavisam konkrētu plānu nav, gaidām īsto mirkli. Ir doma izstrādāt franšīzi un tādā veidā izplesties. Pašlaik tiek gatavoti nepieciešamie dokumenti, kas nav lēts prieks. Franšīzes devēja dokumentu komplekts izmaksā 10-20 tūkstošus eiro,» norāda A. Tamisārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Četru baltu kreklu latviskais mūzikas formāts tiks nedaudz «atšķaidīts»

Lelde Petrāne, 15.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Literāri muzikālais klubs Četri balti krekli šogad pirmo reizi izlēmis strādāt vasaras režīmā, šādi piemērojoties ārvalstu tūristu plūsmai Vecrīgā, liecina tā izplatītā informācija.

Četru baltu kreklu līdzīpašnieks Normunds Jakušonoks informē, ka trešdienās un ceturtdienās ierasti latviskais mūzikas formāts tiks nedaudz «atšķaidīts» ar dzīvespriecīgām un tautā iemīļotām ārzemju dziesmām.

N. Jakušonoks piebilst, ka pārmaiņas vasarā būs arī literāri muzikālā kluba Četri balti krekli darba laikā, un muzikālā ikvakara programma turpmāk sāksies nevis 22:00, bet 23:00,

Līdz jaunās sezonas sākumam ieeja uz visiem pasākumiem būšot bez maksas.

«Lai gan vasaras laiks un Vecrīgas atmosfēra mudina uz visādām vaļībām apģērbā, taču 15 darba gados iedzīvināto «dresskodu» gan mēs turpināsim saglabāt. Nekādu sporta apģērbu! Un nekādu sporta apavu!» precizē N. Jakušonoks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Četri balti krekli līdzīpašnieks kļuvis par pirmo radošo direktoru Latvijas futbola klubu vēsturē

Dienas Bizness, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola kluba (FK) «Jelgava» valde apstiprinājusi Aināru Tamisāru par kluba radošo direktoru. A.Tamisārs «Jelgavu» vadīja no 2009. līdz 2013. gadam, kad par kluba prezidentu viņa vietā kļuva Māris Peilāns, kurš uzņēmēju vidē vairāk pazīstams kā SIA «Ceļu būvniecības sabiedrība «Igate»» valdes priekšsēdētājs, vēsta reģionālais laikraksts Zemgales Ziņas.

A.Tamisārs FK «Jelgava» valdes priekšsēdētāja amatu atstāja labprātīgi, neredzot iespēju, kā ar stipri samazinātu budžetu būtu iespējams nodrošināt kluba ilgtspējīgu darbību. Cēlonis – 2013. gada sezonas sākumā saņemtā oficiālā atteikuma vēstule no kāda potenciālā «Jelgavas» atbalstītāja, kurš iepriekš ticis neoficiāli prezentēts kā «aizrunāts», vien esot jāiziet parastā birokrātiskā procedūra.

«Futbola klubiem Latvijā ir pieci iespējamie ieņēmumu avoti: pašvaldības tiešais atbalsts, vietējo uzņēmēju atbalsts, kuram arī nepieciešams pašvaldības «ieteikums», pašvaldības «salobēto» Latvijas mēroga lielorganizāciju atbalsts, ieņēmumi no paša futbola kluba saimnieciskās darbības un veiksmes gadījumā – arī dotācijas no varenajām futbola organizācijām par piedalīšanos kausos,» priekškaru uz situāciju Latvijas futbolā, kas pamatā nav mainījusies, toreiz mazliet pavēra A.Tamisārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sociālās uzņēmējdarbības konkursā uzvar Correcty un Universum

Anda Asere, 25.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālās uzņēmējdarbības ideju un projektu konkursā "Tam labam būs augt" uzvar T-krekli stājas uzlabošanai "Correcty" un alternatīvās izglītības iestāde Krapes skola "Universum" Ogres novadā.

Balvu 1200 eiro apmērā no "British Council" pārstāvniecības Latvijā saņēma "Correcty", bet skatītāju balsojumā uzvarēja un tādu pašu finansiālo balvu no SEB bankas saņēma alternatīvās izglītības iestāde Krapes skola "Universum" Ogres novadā.

"Šādi sociālās uzņēmējdarbības prezentāciju konkursu organizējam trešo reizi un var redzēt, ka sociālie uzņēmēji ir auguši gan savā biznesa attīstībā, gan spējā skaidri izstāstīt savu ideju un ko vēlas sasniegt. Šādi pasākumi ir ļoti svarīgi sociālās uzņēmēdjarbības videi, jo tie ietver gan apmācību elementu, gan popularizē jomu un daudz cilvēki uzzina par sociālo uzņēmējdarbību. Tāpat šādi notikumi ir svarīgi kopienai - finālisti iegūt jaunus kontaktus un veido sadarbību, kas noderēs nākotnē," norāda Madara Ūlande, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Projekti, kas iekļuvuši sociālās uzņēmējdarbības ideju konkursa finālā

Anda Asere, 21.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālās uzņēmējdarbības ideju un projektu konkursa "Tam labam būs augt" finālā iekļuvuši desmit projekti.

To vidū ir "Correctly" T-krekli stājas uzlabošanai, Ievas Putniņas projekts "Eve Birdy Headwrap", izglītības un attīstības centra "Universum" alternatīvās izglītības iestāde "Krapes skola" Ogres novadā, kultūras un mākslas centrs "Nātre" Jelgavā, veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums "CheeksUp", muzejs tumsā "Skaties ar sirdi", SIA "Mans peldkostīms", SIA "Ruckas mākslas un izglītības centrs" Cēsu novadā, ideja par vilnas izstrādājumiem, kas izgatavoti no vietējo Gulbenes aitu vilnas "Living Wool", un "Glūdas (māj)skola" Jelgavas novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīcijas teju miljona eiro apjomā ļāva skolēniem no Latgales un Zemgales izstrādāt desmit inovatīvas biznesa idejas.

Projektā “Creazone”, kas izstrādāts cīņai ar bezdarbu Latgalē un Zemgalē un ir vērsts uz uzņēmējdarbības attīstību jauniešu vidū, mentoringa un pieredzes apmaiņas programmā tika investēti 952 853,57 eiro, no tiem ES finansējums bija 90% (857 568,21 eiro). Rezultātā skolēni no Latgales un Zemgales prezentēja desmit inovatīvas biznesa idejas.

“Statistika rāda, ka jau ļoti daudzus gadus jauniešu skaits reģionos strauji samazinās, vienlaikus bezdarbs saglabājas iepriekšējā līmenī. Tādēļ tika pieņemts lēmums izstrādāt projektu, kas veicinātu reģionu attīstību, sniedzot jauniešiem iespēju īstenot savas ambiciozās biznesa idejas pieredzējušu mentoru vadībā. Projektā “Creazone” piedalījās vairāk kā 100 dalībnieku no Latvijas, taču nebūt ne visi izturēja līdz galam un prezentēja žūrija savas biznesa attīstības idejas. Līdz galam izturēja tikai vislabākie un motivētākie,” stāsta ES projektu daļas projektu koordinators Jurijs Dubatovka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs nekustamo īpašumu izsolēs Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ieguvusi 349 500 eiro, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere.

Veikala telpas Helmaņa ielā 1 iegādājusies AS «LPB» no Liepājas par 130 000 eiro, kas ir par 5000 eiro vairāk nekā īpašuma sākumcena.

10 000 eiro vairāk par 200 000 eiro sākumcenu par ēku Lielajā ielā 19a nosolīja SIA «Kreklu grupa». «Firmas.lv» informācija liecina, ka uzņēmums pieder Aināram Tamisāram, kura naktsklubs «Jelgavas krekli» un kafejnīca «Kreklukrogs» pašlaik darbojas ēkā.

Savukārt īpašums «Medniekmāja» Lielaucē nosolīts par 9500 eiro. To savā īpašumā iegūs biedrība «Lauksaimniecības universitātes mednieku klubs», kas līdz šim telpas no LLU nomāja. Objekta sākumcena bija 9000 eiro.

Katrā no izsolēm piedalījās viens pretendents.

Pašlaik par visiem objektiem ir noslēgti pirkuma līgumi un tiek formētas īpašumtiesības Zemesgrāmatā, skaidroja Janmere.

Komentāri

Pievienot komentāru