Jaunākais izdevums

Sākot un attīstot biznesu ārpus Latvijas, nepieciešams padomāt, kā to darīt ar toleranci un sapratni pret attiecīgo kultūru. Sniegt roku vai apskaut? Pieredzē par multikulturālajām atšķirībām DB organizētajā konferencē dalījās Skrivanek Group ārzemju nodaļas vadītāja Aiga Veckalne un Skrivanek Baltic svešvalodu pasniedzējs Hassans Khaits. Ja esi valstī, par kuru neko daudz nezini, lai cik banāli izklausītos – noderēs smaids, jo tas ir starptautisks. Patīkamu iespaidu atstāj arī sasveicināšanās vietējā valodā, jūsu centieni tiks novērtēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lai veiksmīgi tīklotu, jāatmet latviskā kautrība

Anda Asere, 13.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tīklošanās ir kontaktu pārvēršana naudā. Tā ir iespēja iegūt jaunus kontaktus, zināšanas, iespējas,» definē Aiga Veckalne, tīklošanas organizācijas Business Network International (BNI) vadītāja Latvijā.

Viņas kolēģis Gatis Zamurs min piemēru – viņam LinkedIn ir vairāk nekā 500 kontaktu, Facebook – vēl vairāk. «Kāda no tā jēga? Tos, ar kuriem es varu strādāt, ar tiem arī darbojos, bet tie ir kādi 10%. Tīklošana ir veids, kā šos atlikušos 90% monetizēt, palīdzot citiem, kuri tādā pašā veidā monetizē savus kontaktus. Es gadiem ilgi cīnos pret stereotipu, ka latvieši nemāk sadarboties, un esmu pārliecināts, ka Latvija ir gatava šāda veida tīklošanai, jo visiem ir viens mērķis – attīstīt biznesu,» saka G. Zamurs. Raksturojot to, kā tīklojas kautrīgie latvieši, A. Veckalne ilustrē – ieraugot kādu pazīstamu seju, cilvēki apstājas blakus un visu pasākuma laiku nopļāpā. Ja neviena pazīstama nav, latvietis visbiežāk stāv stūrī un pārējos vēro, mulsi smaidot. Ja kāds pienāk klāt, viņš ir priecīgs iepazīties, bet, ja ne – paliek stāvot vienatnē. «BNI koncepts nodrošina, ka neviens nepaliek stūrī, klusi smaidot, jo organizācijā ir kāds, kurš parūpējas par visiem viesiem, iepazīstina un saved kopā ar potenciāli noderīgiem cilvēkiem,» viņa stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiksmes gadījumā ASV uzņēmējus vilina ar iespējami lieliem biznesa apjomiem, taču nonākt tirgū ir sarežģīti

2013. gadā Latvijas kopējais preču un pakalpojumu tirdzniecības apgrozījums ar ASV bija 333,6 milj. eiro, kas ierindoja ASV 18.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā, liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sniegtā informācija. Kopējais preču un pakalpojumu eksports uz ASV bija 188,2 milj. eiro, kas veido 1,4% no Latvijas kopējā eksporta, savukārt preču un pakalpojumu imports – 145,4 milj. eiro, kas veido 1% no Latvijas importa. Salīdzinot ar 2012. gadu, eksports ir palielinājies par 5%, bet imports ir samazinājies par 16%. 2013. gadā ASV bija Latvijas 15.nozīmīgākais eksporta un 19.nozīmīgākais importa partneris. Tirdzniecības bilance ar ASV bija pozitīva (42,8 milj. eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Skrivanek Grupa atver filiāli Brazīlijā

Lelde Petrāne, 19.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē 35. lielākais valodu pakalpojumu piegādātājs un Latvijas uzņēmuma Skrivanek Baltic mātesuzņēmums Skrivanek Grupa atklāj pirmo filiāli Dienvidamerikā – Brazīlijas pilsētā Sanpaulu.

Brazīlija ir 17. valsts, kurā atvērta Skrivanek Grupa filiāle. Uzņēmums izvēlējies Brazīliju, jo tā ir ļoti strauji augoša ekonomika.

«Brazīlija ir mums saistoša vairāku apsvērumu dēļ,» uzņēmuma izaugsmi komentē Skrivanek Grupa ārvalstu filiāļu (tostarp Brazīlijas) reģionālā vadītāja un Skrivanek Baltic direktore Aiga Veckalne. «Šīs Dienvidamerikas valsts ekonomika šobrīd strauji attīstās, nodrošinot plašas uzņēmējdarbības iespējas, līdz ar to pieaug arī pieprasījums pēc kvalitatīviem valodu pakalpojumiem. Turklāt tulkošanas nozarē kopumā ir vērojams pieprasījuma pieaugums pēc portugāļu valodas un tās reģionālo formu tulkojumiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Skrivanek Batic palielina peļņu un apgrozījumu

Gunta Kursiša, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tulkošanas pakalpojumu nozares uzņēmums SIA Skrivanek Baltic pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājis apgrozījumu par 21,11%. Tādējādi 2012. gadā Skrivanek Baltic apgrozīja 1,7 milj. Ls, bet uzņēmuma peļņa veidoja 72,2 tūkst. Ls, liecina informācija Lursoft.

Pašreiz uzņēmums ir sasniedzis savu optimālo lielumu un spēj apkalpot visus klientus, kā arī realizēt lielus un sarežģītus projektus, norāda uzņēmuma vadība, piebilstot, ka 2013. gadā Skrivanek Baltic lielākās investīcijas šogad saistītas ar telpu rekonstrukciju un labiekārtošanu un datoraparatūras atjaunināšanu.

SIA Skrivanek Baltic reģistrēta 2003. gadā un pieder čehu Skrivanek s.r.o. Uzņēmuma pamatkapitāls ir četri tūkst. Ls, un kompānijā strādā ap 30 darbinieki. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Aiga Veckalne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielbritānijas Tirdzniecības kamerai Latvijā apstiprinātā valde

Gunta Kursiša, 20.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā (British Chamber of Commerce in Latvia) jaunievēlētie valdes locekļi ir SPI Group Baltijas reģiona vadītājs Sīmūrs Fereira (Seymour Ferreira), a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup) un Skrivanek Baltic Baltijas reģiona vadītāja Aiga Veckalne, informē kameras pārstāvji.

Tāpat valdē turpina darbu līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Kamerons Grīvzs (Cameron Greaves), SIA VCG valdes loceklis, priekšsēdētāja vietnieks Filips Alards (Philip Allard), Citadele Banka valdes loceklis, kā arī valdes locekļi Stīvs Ostviks (Steve Austwick), KPMG Baltic & Belarus partneris, Lī Čoklī (Lee Chalkly), Rīgas Starptautiskās skolas direktors, Jekaterīna Kosmačeva, Regus vadītāja. Šie valdes locekļi turpina pildīt savus valdes locekļu pienākumus termiņa otro gadu.

Organizācijas 2014./2015. gada valdē ir arī tās goda priekšsēdētāja, Lielbritānijas vēstniece Latvijā Sāra Koulī (Sarah Cowley), kā arī Lielbritānijas Vēstniecības Latvijā deleģētā pārstāve Sanita Bankava, Vēstniecības Tirdzniecības departamenta vadītāja un Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā izpilddirektore Ivi Anna Buce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstāžu tradicionālais uzdevums – parādīt savu produktu un pakalpojumu – iet rokrokā ar tīklošanu un jaunu kontaktu veidošanu.

«Izstāde ir lielisks formāts tīklošanai, jo gan apmeklētāji, gan dalībnieki ir ieradušies, lai veidotu jaunus kontaktus, un ir labvēlīgi noskaņoti un ieinteresēti aprunāties, sniegt informāciju un atbildēt uz jautājumiem. Turklāt izstādē parasti ir tīklošanai piemērota vide – neviens nesēž, visi nepārtraukti pārvietojas, ir daudz uzskates materiālu, par kuriem ir iespēja uzdot jautājumus vai tos izmēģināt, notiek dažādi pasākumi un konkursi,» raksturo Aiga Veckalne, SIA Personīgās zīmolvedības akadēmija līdzīpašniece. Viņa uzsver, ka tīklošana ir ilgtermiņa stratēģija, tā nav pārdošana, bet pēc iespējas lielāka cilvēku daudzuma uzrunāšana pasākumā, lai iedotu savu vizītkarti un reklamētu uzņēmumu, produktu vai pakalpojumu. Tā ir attiecību veidošana, tādēļ uzmanīgi jāklausās un jāuzdod jautājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Skrivanek Baltic vadītāju Aigu Veckalni

Lelde Petrāne, 23.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild valodu pakalpojumu uzņēmuma Skrivanek Baltic vadītāja Aiga Veckalne.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Valodas ir mana sirdslieta jau no studiju laikiem. Studējot baltu filoloģiju, patika tekstu rakstīšana un rediģēšana, un jau tad sāku aktīvi tulkot. Likteņa nejaušības dēļ satiku korporācijas Skrivanek Grupa īpašnieku, kurš tālajā 2002. gadā piedāvāja veidot pirmo uzņēmuma pārstāvniecību Baltijā. Šādi hobijs kļuva par biznesu, ļaujot iegūt daudz jaunu zināšanu un prasmju un attīstīties profesionāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas Tev jāzina 23. maijā

Dienas Bizness, 23.05.2014

Pasaulē.

Fotonedēļa: 17. maijs - 23. maijs

Db.lv turpina aizsākto tradīciju, piedāvājot rubriku Fotonedēļa - fotostāstu par aizvadītajā nedēļā notikušo pasaulē. Lasīt tālāk...

Foto: AP

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien biznesa portālā db.lv var lasīt divas interesantas intervijas. Viena no tām - laikrakstā Dienas bizness publicētā intervija ar būvuzņēmēju Aināru Pauniņu. Tajā viņš atklāj, ka lēmums par to, ka aiziet no uzņēmuma operatīvās vadības, ir pieņemts - tas notiks tuvākā gada laikā.

Otra ir Dienas Biznesa redaktora Didža Meļķa intervija ar Cemex valdes priekšsēdētāju Enriki Garsiju. Intervijā uzņēmuma boss brīdina, ka investoriem ir kārdinājums pamest Latvijas tirgu.

Portālā aplūkojama arī fotoreportāža no Dobeles dzirnavnieka spageti ražotnes, kas izvietota vertikāli, četros stāvos.

Savukārt, rubrikā Piektdienas intervija savas atbildes mums šoreiz sagatavojusi valodu pakalpojumu uzņēmuma Skrivanek Baltic vadītāja Aiga Veckalne.

Pārējie šīsdienas jaunumi, kā arī informācija par aktuālākajiem rakstiem laikrakstā Dienas Bizness - raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Tirdzniecības Kamera Latvijā, kas atbalsta tirdzniecības un investīciju attīstību starp Latviju un Lielbritāniju, ievēlējusi piecus jaunus valdes locekļus laikam posmam no 2015. līdz 2017.gadam.

Valdē ievēlēti KPMG partneris, nodokļu un juridisko pakalpojumu vadītājs Baltijas valstīs un Baltkrievijā Stīvs Austviks, Norvik banka valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels, vadošā partnere advokātu birojā Ieva Broka & Partneri Ieva Broka, PricewaterhouseCoopers partnere, valdes locekle Ilandra Lejiņa un Sun International Recycling Group biznesa attīstības direktors Kreigs Tompsons.

Darbu valdē turpinās līdzšinējais valdes priekšsēdētājs, Amber Beverage Group valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira un valdes locekļi AS Ventspils nafta valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups, Skrivanek Group valdes loceklie Aiga Veckalne, UK Trade and Investment tirdzniecības komandas vadītāja Sanita Bankava un BritCham izpilddirektore Ivi Anna Buce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Skrivanek Baltic valdi pametusi Aiga Veckalne

Žanete Hāka, 26.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas SIA Skrivanek Baltic valdē, liecina Lursoft dati.

SIA Skrivanek Baltic valdes locekles amatu atstājusi Aiga Veckalne, kura amatus valdē ieņēmusi jau kopš uzņēmuma reģistrācijas brīža. Viņas vietā valdes locekļa amatu turpmāk pildīs Skrivanek dibinātājs, čehs Pāvels Skrživāneks. Līdz ar izmaiņām SIA Skrivanek Baltic valdē, reģistrēta arī uzņēmuma pirmā prokūra, kas paredz tiesības Vasilijam Ragačevičam atsevišķi pārstāvēt uzņēmumu.

SIA Skrivanek Baltic reģistrēta 2003.gadā. 2013.gadā uzņēmums apgrozījis 2,411 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 145,718 tūkstošu eiro peļņu. Gada pārskatā esošā informācija liecina, ka aizpagājušajā gadā uzņēmumā strādājis 31 darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru