Foto & Video

Kā top?: 4G interneta tīkls kompānijā Tele2

Žanete Hāka, 20.11.2015

Kompānijas torņu augstums atšķiras, un uzņēmumam pieder līdz pat 100 metriem augsti torņi. Tas cik augsts tornis tiek veidots, ir atkarīgs no tīklu plānojuma – kāds ir reljefs, kādu pārklājumu uzņēmums vēlas izveidot un citiem faktoriem, stāsta Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties, kā tiek veidots 4G tīkls mobilo sakaru kompānijā Tele2.

Tele2 šogad deviņos mēnešos strādāja ar apgrozījumu 74 miljonu eiro apmērā, kas ir gandrīz tik pat, cik pērn tajā pašā laikā periodā. Kompānijā strādā 230 darbinieku.

Kā liecina Tele2 dati, no katriem desmit pārdotajiem telefoniem seši ir 4G atbalstoši telefoni. Šogad Tele2 ir investējis 7,7 miljonus eiro 4G tīklā, pusgada laikā uzbūvējot plašāko 4G tīklu Latvijā.

4G tehnoloģijas teorētiskais ātrums ir līdz 150 megabitiem sekundē (Mbps), savukārt 4G+ var sasniegt pat 300Mbps. Šādi ātrumi ir iespējami laboratorijas apstākļos. Reālos apstākļos interneta ātrumu ietekmē dažādi faktori – lietotāju skaits, kas vienlaicīgi izmanto internetu vienā bāzes stacijā, lietotāja attālums līdz bāzes stacijai un dažādi ārējās vides faktori (reljefs, ēkas, laika apstākļi, un citi faktori.).

Galerijā augstāk piedāvājam ieskatīties 4G tīkla veidošanas procesos!

Komentāri

Pievienot komentāru