Foto & Video

Kā top?: Cāļa gaļas nagetes uzņēmumā Lielzeltiņi

Žanete Hāka,07.11.2014

Uzņēmumā sākotnēji tiek pieņemtas izejvielas, kas tiek vestas no Bauskas ražotnes. Tās pēc saņemšanas tiek glabātas divās noliktavās mīnus 18 grādu temperatūrā. Nagetes tiek ražotas no iekšējās filejas, stāsta uzņēmuma kvalitātes kontroles vadītāja Irina Zolina.

Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties broileru gaļas nagešu ražošanā uzņēmumā Lielzeltiņi.

Kompānijas pārstāvji stāsta, ka aizvien Latvijā lielāko īpatsvaru vistas gaļas pieprasījumā veido svaigā gaļa, taču, mainoties iedzīvotāju paradumiem, aizvien lielāks ir pusfabrikātu patēriņš, un nākotnē, visticamāk, šī tendence turpināsies.

Nagetes tiek ražotas 5 gadus un pēdējos 3 gados jūtams pieaugums.

Ja 2012 gadā Lielzeltiņi pārdeva desmitos skaitāmas tonnas, tad 2013 gadā, salīdzinot ar 2012 gadu, apjoms pieauga 4,5 reizes un šajā gadā atkal kāpums ir par 20%.

Kā top vistas gaļas nagetes, skaties galerijā augstāk!