Ražošana

Kā top? Kokogles

Māris Ķirsons, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar kokogļu ražošanu Rēzeknes uzņēmums Baibiņa nodarbojas jau vairāk nekā piecus gadus.

Visvairāk produkcijas tiek realizēts Francijā. Pašlaik vidēji mēnesī var saražot aptuveni 55 - 60 t kokogļu, tādējādi gadā saražotais apjoms sasniedz ap 660 – 700 t, bet šogad tiek veiktas investīcijas, lai palielinātu šī produkta pārdošanas un līdz ar to arī ražošanas apjomus.

SIA Baibiņa izpilddirektore Baiba Katkovska norāda, ka uzņēmums attīsta kokogļu pārdošanas nodaļu. Tajā ir pārdošanas aģenti, kas strādā ar ārzemju klientiem un aģenti, kas strādā ar vietējiem klientiem. Tas ir vēl viens priekšnoteikums, lai varētu kāpināt pārdošanas un līdz ar to palielināt arī kokogļu ražošanas apjomus, un arī ienākumus.

«Pašlaik kokogles eksportējam uz Franciju, Nīderlandi, Beļģiju, Vāciju, nedaudz arī Itāliju, bet tās jau nebūt nav vienīgās valstis, kur piedāvāt savu produkciju,» norāda B. Katkovska. Viņa atzīst, ka pērn kokogles ģenerējušas aptuveni 15-20% no uzņēmuma gada neto apgrozījuma, bet šogad šis īpatsvars varētu būt lielāks. «Pašlaik cītīgi strādājam ar potenciāliem kokogļu pircējiem tepat Latvijā, kā arī klientiem no Norvēģijas un Šveices, bet par šiem darba rezultātiem vēl ir pāragri spriest,» skaidro B. Katkovska.

Viņa piemetina, ka kokogļu eksporta potenciāls ir milzīgs. Vienlaikus uzņēmuma ražotajām bērza kokoglēm ir savas priekšrocības salīdzinājumā ar citas koksnes kokoglēm. Lai nebūtu tā, ka Latvijā par šo uzņēmuma ražojumu zina tikai retais, šogad uzsvars tiks likts arī uz pašmāju tirgu līdztekus jaunu ārzemju tirgu apguvei.

Komentāri

Pievienot komentāru