Ražošana

Kanādas autodetaļu ražotājs Magna meklē partnerus Baltijas valstīs

LETA, 06.06.2018

Jaunākais izdevums

Kanādas autodetaļu ražotājs «Magna» Baltijas valstīs meklē automašīnu komponentu ražotājus, raksta Lietuvas biznesa ziņu avīze «Verslo žinios».

«Eiropā vieglo un kravas automobiļu pārdošanas apjomi pieaug. Rietumeiropā jaudu sāk pietrūkt, un skatieni pievēršas Polijai, Čehijai, Slovākijai un Ungārijai. Taču arī šajās valstīs nozares pārstāvji sāk teikt, ka resursu vairs nepietiek - trūkst darbinieku, darbaspēks kļūst dārgāks, vērojama liela darbinieku mainība. Pasūtījumi iekavējas, ražotāji neslēpj bažas. Tādēļ piegādātāju redzeslokā nonākušas Baltijas valstis, un jau pāris gadus notiek intensīvas tikšanās,» pastāstījis Lietuvas inženiernozaru asociācijas «Linpra» direktors, Baltijas autodetaļu klastera vadītājs Darjus Lasjonis.

Pagājušajā nedēļā «Magna» pārstāji tikās ar 32 Baltijas valstu ražotājiem, no kuriem 22 pārstāvēja Lietuvu, un pēc šīs tikšanās Kanādas kompānija atzina, ka puse no visiem uzņēmumiem varētu tai piegādāt produkciju, norādījis laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Magna International, ieguldot 146 miljonus eiro, atvērusi rūpnīcu Slovēnijā

Žanete Hāka, 11.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas autodetaļu ražotājs Magna International šonedēļ Slovēnijā oficiāli atklājusi jaunu krāsošanas rūpnīcu, paziņojušas Slovēnijas amatpersonas.

Valsts premjerministrs Marjans Sarecs sacījis, ka jaunā ražotne ir tikai sākums Magna investīcijām valstī. Kopējais investīciju apjoms sasniedz 146,5 miljonus eiro. Jaunā ražotne nodarbina 200 darbinieku, un testa ražošanu tā sāka jau martā. Tiek prognozēts, ka nākamo trīs gadu laikā ražotnē tiks pieņemti darbā vēl 200 cilvēki, taču tuvāko gadu laikā kopējais darbinieku skaits sasniegs vismaz 1000.

Magna šo ražotni sāka būvēt 2017.gada oktobrī, skaidrojot, ka projekts papildinās Magna Steyr ražotni, kas atrodas 75 kilometru attālumā un nespēj izpildīt visus pasūtījumus.

Magna International kopumā strādā 28 valstīs, un piegādā detaļas autobūves uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īsā laikā Baltkrievija no mūsu sadarbības partnera kļuvusi par krīzes un draudu avotu Latvijai, raksta laikraksts Diena. Rakstu sērijā tas ļaus ieskatīties, kā Baltkrievijas biznesa, kriminālā un politiskā vide mijiedarbojas un ietekmē nevien norises Baltkrievijas iekšienē, bet arī Latviju un citas Austrumeiropas un Centrāleiropas valstis.

Baltkrievijas Republikā saražotās tabakas produkcijas apjoms, pēc virknes ekspertu vērtējuma, vismaz divas reizes pārsniedz tās iekšējo patēriņu. Tas rada ideālus priekšnoteikumus gan oficiālajam tabakas izstrādājumu eksportam, gan arī to nelegālai izvešanai pāri robežai.

Raksts krievu valodā lasāms šeit: /uploads/manual/2022/01/20220117-0718-baltkrievijas-kontrabandas-vesture3-rus.pdf

XXI gadsimta pirmās desmitgades sākumā kļuva skaidri ieraugāms faktors, kas sekmēja līdz tam īpašu starptautisku ievērību neguvušu tabakas ražotāju, kā arī tabakas izstrādājumu kontrabandas strauju izaugsmi: lai kā par savu garšu tiktu nievātas zemākās kategorijas cigaretes, izrādījies, ka tieši tās pēdējās desmitgades laikā kļuvušas par īstu zelta āderi. Jo zemāka cena un akcīze nekā citās valstīs, jo tās izdevīgāk vest pāri robežām. Kontrabandas cigaretes no Baltkrievijas turpina plūst Rietumu virzienā. Eiropā ienākumi no nelegālās produkcijas ir ļoti augsti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Līderu atgriešanās: No viena smagsvara pie cita

Linda Zalāne, 24.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim Jānis Kauliņš gan Latvijā, gan ārvalstīs izvēlējies karjeru veidot auditorkompāniju «lielā četrinieka» ietvaros

Pēc studijām ASV un darba pieredzes Luksemburgā viņš ir nobāzējies vienā no biznesa konsultāciju smagsvariem Deloitte Latvia, kur kopš šā gada ieņem Baltijas finanšu konsultāciju departamenta direktora amatu.

«Domāju, ka ilgstošai ārvalstu pieredzei esmu pielicis punktu. Lai gan mums ar sievu piedzīvojuma gars vēl nav zudis, Latvijā mums ļoti patīk. Varētu apsvērt darba piedāvājumu kādā konkrētā valstī un uz ierobežotu laiku. Taču kopumā esam uz palikšanu,» tā par nākotnes iecerēm teic J. Kauliņš.

Pērc un lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru