Ražošana

Kāpina dzesēšanas paneļu eksportu

Kristīne Stepiņa, 12.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē Latvijā ražotās tehnoloģijas dzesēšanas iekārtu enerģijas un izmaksu ekonomijai kļūst pieprasītākas, iespējams, ka tieši globālās sasilšanas rezultātā, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijā konstruēto un Ogrē ražoto adiabātisko ECO paneļu Smart Cooling, kas palielina gaisa kondicionēšanas un saldēšanas iekārtu efektivitāti un dzesēšanas iekārtu jaudas, ļaujot samazināt enerģijas izmaksas līdz pat 30%, eksportu šogad plānots palielināt 2,5 reizes, sasniedzot apgrozījumu 500 tūkstošu eiro apjomā.

Adiabātiskie ECO paneļi Smart Cooling ir konstruēti un izgatavoti Latvijā. Blue Energy International (BEI) vadītājs Armands Mucenieks ir viens no paneļu izstrādātājiem. «Lai arī man nav nekādas speciālās tehniskās izglītības, esmu studējis ekonomiku, aizbraucot uz ASV un iepazīstoties ar līdzīgām tehnoloģijām, sapratu, ka mēs varam radīt labāku produktu, ko arī izdarījām. Šobrīd droši varu teikt, ka mūsu ECO paneļi ir kvalitatīvāki nekā, piemēram, tajā pašā ASV. Produkts ir dārgāks, tas ir pamatā balstīts uz kvalitāti, efektivitāti un ilgmūžību, savukārt konkurentiem, – uz salīdzinoši ātru un lētu risinājumu. Mūsu klientu vidū, kas to ir novērtējuši, ir tādi uzņēmumi, kā, piemēram, cigarešu ražotājs Philip Morris, IKEA hipermārketi, BEKO sadzīves tehnikas ražotājs, Orange mobilo sakaru operators u.c.,» par paveikto stāsta A. Mucenieks.

Visu rakstu Kāpina dzesēšanas paneļu eksportu lasiet 12. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru