Citas ziņas

Karostas cietums iekļūst pasaules dīvaināko vietu desmitniekā

Vēsma Lēvalde, 13.06.2011

Jaunākais izdevums

Viena no desmit pasaulē īpatnējākajām un iespaidīgākajām vietām ir Karostas cietums Liepājā. Šādu vērtējumu un topu sastādījusi CNN ceļojumu šova vadītāja Džūlija Daimona, ziņo anglobalticnews.com, atsaucoties uz CNN Global Experience.

Ceļojumu šova ietvaros Džūlija Daimona apbraukājusi 80 valstis septiņos kontinentos. Viņa kāpusi Ugandas kalnos kopā ar gorillām, lēkusi ar gumijām Ķīnā, gulējusi teltī starp lauvām Sarangeti un ēdusi kazas smadzenes Marokā. Tomēr Latvija pamanījās iekļūt viņas topa desmitniekā.

Džūlija raksta: «Ne visai tālu no Latvijas galvaspilsētas tūristi var samaksāt, lai pret viņiem izturas kā pret cietumniekiem bijušajā Karostas cietumā. Es pavadīju visu nakti šajā cietumā, kas agrāk reāli darbojās (to slēdza tikai 1997.gadā). Tur mani izsmēja, pratināja, uz mani kliedza, grūstīja, piespieda tīrīt netīru tualeti ar zobu birsti un lika stāvēt neērtās pozās. Beigu beigās es pavadīju visu nakti, guļot uz koka dēļa vienā no cietuma kamerām. Protams, sargi tikai tēloja, bet šī autentiskā vide piedeva sajūtu, ka viss notiek pa īstam. Man šķiet es patiešām sajutu to, kā jutās aizturētie. Tā bija šaušalīga pieredze bez ērtībām... un man patika katra minūte.»

Citu neparastāko piedzīvojumu sarakstā Džūlija ierindojusi:

9.vieta – brauciens ar kajaku pa Antarktikas ūdeņiem

8.vieta – iesvētīšana, ko veica sātana pielūdzējs Meksikā

7.vieta – Černobiļas apskate

6.vieta – viskija, kurā ir marinēts cilvēka kājas īkšķis, dzeršana Kanādā

5.vieta – pievienošanās dzērāju klubam ar skriešanu Pekinā

4.vieta – kukaiņu ēšana Pekinā

3.vieta – tārpa izvilkšana, kurš iedzīvojies viņai zem ādas – to šova vadītāja nejauši dabūjusi pasakainajā Belizē

2. vieta – sasirgšana ar malāriju Tanzānijā

1.vieta – lēkšana ar gumiju Zambijā

Džūlijas piedzīvojumi un pieredze, apceļojot pasauli, apkopota 40 epizožu TV dokumentālajā seriālā. To pašlaik demonstrē National Geographic Adventure un Travel Channel.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums, kurš iekļuvis arī vairākos ērmīgos starptautiskos topos, piemēram, pasaulē vismazāk romantisko viesnīcu sarakstā, atklās šā gada tūrisma sezonu.

Tūrisma sezonas atklāšana notiks 17. maijā ar izrādi «Aiz restēm». Pēc tam gaidāmi arī citi pasākumi, piemēram, velosipēdu ekskursija pa Karostas teritoriju. Savukārt naktī no 17. uz 18. maiju, kad arī citviet pasaulē bez maksas savas durvis ver vaļā muzeji, Karostā varēs apmeklēt «Sarkanā Dzintara» cietumu. Nākamajā dienā gaidāmi dažādi kino pasākumi.

Db.lv jau vēstīja, ka Karostas cietums iekļuvis tādos topos kā «Desmit savdabīgākās vietas, kur pavadīt nakti», «Pasaulē vismazāk romantisko viesnīcu tops», «Pasaulē neparastāko viesnīcu tops», «10 labākās cietumu viesnīcas pasaulē», un, iespējams, arī citos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karostas cietumā filmēs indiešu filmu

Vēsma Lēvalde, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Studija Ego Media sadarbībā ar AGS Entertainment Ltd. (Indija) Karostas cietumā uzņems skatu no mākslas filmas Maatraan. Epizodēs aicināti piedalīties arī Karostas iedzīvotāji.

Filmas režisors Anandans Karimanals Venkatesans ir Indijā atzīts mākslinieks. Paredzēts, ka kopā ar viņu Latvijā ieradīsies filmēšanas grupa – aktieri, režisora asistenti, operators, operatora asistenti, grima, kostīmu mākslinieki un citi profesionāļi. Filmēšanas procesu Latvijā organizē studija Ego Media. Filmēšana Karostas cietumā notiks 5. oktobrī. Tiks filmēta epizode, kur militārpersonas iesloga apsūdzēto kamerā. Karostas cietumā ieradīsies filmēšanas grupa aptuveni 60 cilvēku sastāvā un aktieri, paredzēti arī nelieli masu skati, kuros piedalīsies vietējie iedzīvotāji.

Db.lv jau rakstīja, ka Karostas cietums ir viena no astoņām Latvijas vietām, kas iekļautas starptautiskā ceļvedī «Aukstā kara pēdas». Bet interneta balsojumā par pasaules dīvainākajām viesnīcām Karostas cietums Liepājā ilgu laiku noturējās līderos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums iekļuvis portāla www.hotel.info izveidotajā pasaules pārsteidzošāko viesnīcu sarakstā 101 Amazing Hotels.

Sociālā tīkla Facebook lietotāji tagad var balsot par sev vistīkamāko viesnīcu. Viesnīca, kas saņems visvairāk balsojumu, tiks kronēta par Pasaules pārsteidzošāko viesnīcu un saņems aptaujas organizētāju balvas, titulu un godināšanu.

Pārsteidzošāko viesnīcu TOP 101 iekļautas neparastākās viesnīcas no visām pasaules malām – viesnīcas, kas atrodas kokos, ledus alās, kalnu virsotnēs, uz mākslīgas salas vai Amazones džungļos, viesnīcas, kas ierīkotas lidmašīnās, laivās, vilcienā, vējdzirnavās, ūdenstornī, radio tornī, pasaku pilīs, bijušajā atombunkurā un pat ceļamkrānā, viesnīcas, ko veidojuši pasaules slavenākie arhitekti un dizaineri, viesnīcas, kas ierīkotas primitīvās meža būdās, kā arī viesnīca, kuras sienas veidotas no sāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Karostas cietuma «kolēģis» – par tūrisma objektu pārvērstais Filadelfijas cietums ASV

Gunta Kursiša, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ilgu laiku Filadelfijas cietumā (Philadelphia’s Eastern State Penitentiary) vairs nenīkuļo īsti cietumnieki, un tagad tas kļuvis par tūrisma objektu. Ik gadu šeit tiekas bijušie cietumnieki, apsargi un bijušais apkalpojošais personāls, lai interesentiem stāstītu savas atmiņas par cietumā pavadīto laiku.

Cietums pēc 142 gadu ilga darba durvis slēdza 1971. gadā. Atmiņu stāstos par pavadīto laiku cietumā bijušie tā iemītnieki pauduši gan dziļu nožēlu par zaudētajiem dzīves gadiem, kas pavadīti, nīkstot cietumā, gan stāstījuši, ka šajā soda izciešanas iestādē satikti nākamie «kriminālie partneri».

Kopumā sodu šeit izcietuši 75 tūkstoši cietumnieku.

Iespaidīgā Filadelfijas cietuma līdzinieks Latvijā ir Karostas cietums Liepājā, kurš izpelnījies starptautisku uzmanību kā interesants un ērmīgs tūrisma objekts. Atšķirībā no sava amerikāņu kolēģa, Karostas cietumā tūristi var pārlaist arī nakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Karostas cietums iekļūst neparasto naktsmītņu TOP10

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums iekļuvis Premier Traveler Magazine veidotajā 10 pasaules neparastāko naktsmītņu izlasē, informē Karostas cietuma valdes locekle Monta Krafte.

Karostas cietums iekļuvis Premier Traveler Magazine (Ņujorka, ASV) decembra / janvāra izdevumā kā viena no 10 pasaules neparastākajām naktsmītnēm.

Sarakstā iekļautas naktsmītnes, kas ir savdabīgas gan novietojuma, gan dizaina un izskata ziņā, piemēram, ledus alas un lietus mežs Kanādā, veca lidmašīna Kostarikā, lieli koki, kuros iekārtas teltis, un alas Austrālijā.

No visiem Karostas cietuma apmeklētājiem, apmēram 30% gadā ir ārzemju tūristi.

Visu 10 neparastāko nakšņošanas vietu sarakstu var apskatīt, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums ir viens no Liepājas tūrisma līderiem. Pērn to apmeklēja vairāk nekā 18 tūkstoši tūristu, tostarp tālu zemju un populāru organizāciju pārstāvji.

Muzeja naktī apmeklētāju rinda drūzmējās tālu aiz vārtiem. Biedrības KGB (Karostas glābšanas biedrība) vadītāja Monta Krafte pieļauj - ja sākumā viņa ar šo ideju vērstos pašvaldībā, lūdzot finansēt cietuma renovāciju tūrisma vajadzībām, viņu nosauktu par traku. Lai gan arī tagad nekādu lielo atbalstu viņa negaida. Karosta vietējiem vispār šķiet nedaudz biedējoša, tāda kā nolādēta.

Tai pat laikā iebraucējus tā fascinē ar mežonīgo jūras krastu, fortiem, sarkano ķieģeļu arhitektūru un ķēmīgu blokmāju ieskautu, zeltītu Pareizticīgo katedrāli. Spilgtākus kontrastus pat Indijā neatradīsi, reiz sacījis kāds ārzemju tūrists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karostas cietums tiek pie otrās Lielā Jēkaba balvas

Vēsma Lēvalde, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Tūrisma asociācija pasniegusi labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem savu augstāko gada tūrisma apbalvojumu – balvu Lielais Jēkabs.

Lielā Jēkaba balvu Dižā ekspozīcija Kurzemē 2011 šogad saņēma Karostas cietums. Balvu saņemt uz Talsiem, kur šogad notika balvas pasniegšanas ceremonija, bija devušies arī paši ekspozīciju autori Juris Raķis un Alvis Eņģelis. Karostas cietumam šī bija jau otrā Lielā Jēkaba balva. Pirmoreiz šo apbalvojumu cietums saņēma 2004. gadā par veiksmīgāko vissezonas tūrisma piedāvājumu Kurzemē.

Balva Tūrisma dižā mājas lapa Kurzemē 2011 arī šogad tika liepājniekiem. To saņēma Šēferu ģimenes uzņēmums Sofijas laivas, kura pamatnodarbošanās ir kanoe laivu noma Kurzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas domes sēdes notiks Karostas cietumā

Uldis Sabulis, 01.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No aprīļa tūrisma sezonu atsāk Karostas cietums. Lai atsvaidzinātu tūrisma produkta piedāvājumu, Liepājas pašvaldība nolēmusi domes sēdes turpmāk rīkot Karostas cietuma Sarkanajā stūrītī.

Deputātus pārlieku izlutinājuši komfortablie apstākļi domes ēkā, un viņiem grūti izprast vienkāršo Liepājas iedzīvotāju vajadzības, skaidro Liepājas mēra padomniece Ieva Puka. Tāpēc meklēti apstākļi, kas būtu nedaudz skarbāki. Turklāt Sarkanā stūrīša ideoloģiskā atmosfēra pamazām kļūst arvien aktuālāka, viņa uzsvēra. Padomniece noliedza, ka domes sēžu norises vietas maiņa būtu saistīta ar deputātu iebiedēšanu, liekot viņiem apzināties savu lēmumu iespējamās sekas.

Karostas cietums piedāvā tūristiem vairākas iespējas - vienkāršu eksursiju cietumā, ekskursiju ar šova elementiem, piemēram, Pieņem lēmumu kopā ar domnieku! vai Dokumentu parakstīšana zem stobra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaulē vismazāk romantisko viesnīcu topā parādās arī Latvija

Vēsma Lēvalde, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums Liepājā izpelnījies otro vietu pasaules vismazāk romantisko viesnīcu topā.

Portāls travel.cnn.com. piešķīris Karostas cietumam 2.vietu to viesnīcu sarakstā, kur patverties var cilvēki, kuriem riebjas Valentīna dienas sarkani spīdīgās apsveikuma kartītes un šokolādes sirsniņas.

«Šajā Padomju laika cietumā viesi būs aizņemti, cenšoties izdzīvot, paciešot apsargu inkvizīciju un vingrošanas nodarbības pagalmā. Viņiem nebūs laika uztraukties par to, ka viņus pametis mīļotais,» vēsta Karostas cietuma apraksts portālā. Reklamēta arī nakšņošana aiz restēm par 15 ASV dolāriem.

Vismazāk romantisko viesnīcu tops:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Interneta balsojumā Karostas cietums iekļūst pasaules līderos

Vēsma Lēvalde, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta balsojumā par pasaules dīvainākajām viesnīcām Karostas cietums Liepājā pagaidām izvirzījies līderos.

www.hotel.info rīkotajā aptaujā startē 101 pasaules viesnīca, par kurām var nobalsot mājaslapā http://www.hotel.info/en/blog/101-amazing-hotels/. Liepājas Reģiona tūrisma informācijas birojs lūdz Latvijas iedzīvotājus piedalīties balsojumā, jo līdz ar to visa valsts tūrisma nozare iegūtu nozīmīgu publicitāti.

Db.lv jau rakstīja, ka viesnīca, kas saņems visvairāk balsojumu, tiks kronēta par Pasaules pārsteidzošāko viesnīcu un saņems aptaujas organizētāju balvas, titulu un godināšanu. Līdz šim Karostas cietums jau iekļauts CNN ceļojumu šova vadītājas Džūlijas Daimonas veidotajā pasaules pārsteidzošāko vietu desmitniekā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Karostas cietums gūst pasaulē neparastākās viesnīcas titulu, apsteidzot ledus un «zābaku» viesnīcas

Gunta Kursiša, 16.12.2011

10. vieta – Hotel Silken Puerta America Madridē, Spānijā. Futūristiska stila pieczvaigžņu viesnīca. Katra viesnīcas istaba ir citāda.

Foto: hoteles-silken.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas karostas cietums ir ieguvis pasaulē pārsteidzošākās un neparastākās viesnīcas titulu hotel.info, viena no pasaules populārākajiem naktsmītņu rezervēšanas portāla, aptaujā.

Db.lv jau vēstīja, ka vairāku mēnešu garumā portāla apmeklētāji varēja balsot par kādu no topa «101 pārsteidzošākā viesnīca» (101 Amazing Hotels) esošajām viesnīcām.

Aptaujas rezultātā noskaidrojies, ka Karostas cietums saņēmis visvairāk vērtētāju balsu. Liepājas viesnīca apsteigusi un pirmajā desmitniekā atstājusi viesnīcas Taizemē, Kanādā, ASV, Jaunzēlandē, Austrālijā, Zviedrijā, Franicjā, Polijā un Spānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas portāls Aol.co.uk ceļojumu sadaļā izveidojis sarakstu 10 labākās cietumu viesnīcas pasaulē.

Arī Karostas cietums iekļuvis šajā viesnīcu izlasē blakus tādām luksusa viesnīcām kā, piemēram, Libery Hotel Bostonā, Four Seasons Hotel Stambulā un bijušajai pilij Malmaison Oksfordā, kas arī visas iekārtotas agrākajos cietumos.

Karostas cietumā šogad no maija līdz oktobrim pārnakšņojuši 284 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bijuši ārzemnieki. Nakšņotāji šogad cietumā bijuši arī no tādām tālām zemēm kā ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Ķīna, Japāna un Indija.

Raksturīgi, ka Latvijas iedzīvotāji parasti izvēlas «ekstrēmo nakti» – nakšņošanu ar iejušanos cietumnieka lomā visas nakts garumā, kuras laikā «arestantiem» jāievēro sargu noteiktā cietuma disciplīna un jāguļ uz lāviņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV telekanāls CNN ceturtdien ziņoja, ka ir atlaidis trīs darbiniekus par to, ka viņi pārkāpuši kompānijas politiku, ierodoties darbā bez vakcinācijas pret Covid-19.

CNN vadītājs Džefs Zakers par šo atlaišanu paziņoja memorandā personālam, atgādinot, ka vakcinēšanās ir obligāta, ja darbinieki ierodas birojā vai strādā ārpus biroja vietās, kur viņi nonāk kontaktā ar citiem darbiniekiem.

"Lai būtu skaidrs - mums ir nulles iecietības politika šajā jautājumā," rakstīja Zakers, kurš ir arī mediju konglomerāta "Warner Media" ziņu un sporta nozares vadītājs.

Ziņu aģentūra "Associated Press" (AP) iepazinās ar šo memorandu pēc tam, kad tā saturu tviterī ievietoja CNN ziņu reportieris Olivers Dārsijs. CNN nesniedza sīkākas ziņas par atlaistajiem un viņu bāzēšanās vietu.

Lielākā daļa CNN biroju jau ir atkal atvērti uz brīvprātības pamata, un Zakers pavēstīja, ka tajos ir atgriezušies vairāk nekā trešdaļa no ziņu personāla. Vakcinācijas pierādījuma uzrādīšana vēl netiek prasīta, paļaujoties uz darbinieka godīgumu, bet tuvākajās nedēļās tas var mainīties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas specdienesti atraduši dokumentus ar starptautiskā teroristu tīkla al Qaeda uzbrukumu plāniem, kas bijuši paslēpti pornogrāfiska satura videofailos. Dokumenti nonākuši CNN un Vācijas laikraksta Die Zeit rīcībā.

Dokumenti atrasti, kādam Austrijas iedzīvotājam, kas tika aizturēts aizdomās par teroristu atbalstīšanu, piederošā datu nesējā. Teroristu tīkla dokumenti bija iekodēti pornofilmās ar nosaukumiem Sexy Tanja un Kick Ass. Vācijas specdienestu uzmanību piesaistīja tas, ka faili aizņēma pārāk daudz vietas.

Kopumā Vācijas dienestiem izdevies iegūt vairāk nekā 100 dokumentu, kuros pārspriesti plāni nolaupīt kruīza kuģi un veikt uzbrukumu lielai viesnīcai, kā arī apmācību rokasgrāmata dažādās valodās.

Al Qaeda pārstāvji plānojuši nolaupīt kruīza kuģi, lai izdarītu spiedienu uz sabiedrību, vēsta Vācijas laikraksts Die Zeit. Kuģa pasažierus bijis paredzēts ietērpt oranžos kostīmos, kas simbolizētu Gvantanamo ieslodzītos, un sistemātiski nogalināt, bet nogalināšanas procesu filmēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja tu neesi draudzīgā pulciņā ar politiķiem, naudu sportam piesaistīt nav iespējams, atzīst kādreiz slavenais sportists, viens no basketbola kluba VEF Rīga dibinātājiem un īpašniekiem Valdis Valters. Šobrīd saistībā ar sportu viņš esot vairs tikai menedžeris savai mazmeitai, kura jau 10 gadus trenējās tenisā.

«Es aizeju tad, kad vairs neredzu, ko es konkrētajā vietā vēl varu izdarīt,» iemeslus skaidro Latvijas basketbola leģenda. Sarunā ar LD viņš skaidri pasaka – Latvijā sports nav bizness. «Vienīgā vieta, kur ar sportu var nopelnīt, ir Amerika. Tur viss ir sakārtots ar dažām līgām, translācijas tiesībām televīzijām un atribūtikas pārdošanu tā, ka var pelnīt. Protams, tagad krīzes laikā arī tur ir problēmas, un viņiem uz tām ir jāreaģē, samazinot izdevumus, bet vienalga – tas ir bizness.»

Valstsvīri cer, ka Latvija iekļūs uzņēmējdarbībai labvēlīgāko valstu divdesmitniekā, taču biznesam ar to nepietiek: uzņēmēji vēlas strādāt pirmā desmitnieka valstī. Latvijai jāveicina eksports un jāpiesaista investīcijas, jāatbalsta eksportējošie uzņēmumi un lielos investorus jāvilina ar atlaižu un īpašo nosacījumu ēsmu. To, vai jau ieviestie stimulējošie pasākumi ir pietiekami, rādīs tikai laiks. Bet situāciju krasi uzlabot var arī pavisam vienkāršas izmaiņas – birokrātijas samazināšana un procedūru paātrināšana, kur kaimiņvalstis nereti mums ir soli priekšā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk tūristu Liepājā pērn bijuši no Lietuvas - 25,3%, otrajā vietā ir Vācija ar 22%, trešajā - Krievija ar 13,8% no kopējā pilsētas viesu skaita.

Salīdzinoši daudz tūristu bijis arī no Polijas, Spānijas, Francijas, Somijas un Igaunijas, liecina Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja (LRTIB) apkopotie dati.

34 Liepājas naktsmītnes izmantojuši vairāk nekā 66 tūkstoši pilsētas viesu, kas ir lielākais nakšņojošo tūristu skaits pēdējo četru gadu laikā. Salīdzinoši - pirms krīzes, 2007. un 2008.gadā nakšņojošo tūristu skaits pārsniedza 70 tūkstošus. Vairāk nekā puse nakšņojošo tūristu bijuši vietējie - Latvijas iedzīvotāji. Gan vietējie, gan ārzemnieki vidēji pavadījuši Liepājā aptuveni pusotru diennakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaules Top 10: savdabīgākās vietas, kur pavadīt nakti (tai skaitā Karostas cietums)

Lelde Petrāne, 13.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviobiļešu rezervēšanas portāls cheapflights.com aicina ceļotājus iepazīties ar neparastām nakšņošanas vietām no visas pasaules. Kopā ar deviņām citām savdabīgām naktsmītnēm Top 10 iekļuvis arī Karostas cietums.

Sarakstā iekļautas nakšņošanas vietas no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Anglijas, Grieķijas, Kanādas, Austrālijas, Kalifornijas, Sjerra Leones un Jaunzēlandes. Nakšņošanas vietas ierīkotas visneiedomājamākās vietās – vecā lidaparātā, putna ligzdai līdzīgā veidojumā, kokos iekārtās lielās bumbās, divstāvu autobusā, agrākajās sudraba raktuvēs, modernā zoo dārzā un cietumā.

Tops aplūkojams raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas Tev jāzina 15. maijā (atjaunota plkst. 17:46)

Dienas Bizness, 15.05.2014

Latvijā.

Konstatē būtiskus trūkumus BITE Latvija sniegtajos pakalpojumos

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) izskatījusi strīdu starp komersantiem ITH Group un BITE Latvija par noslēgtā elektronisko sakaru pakalpojuma līguma nosacījuma nepildīšanu un sniegtā elektronisko sakaru pakalpojuma būtiskiem trūkumiem. Strīda cēlonis – ārzemēs nozagts mobilais telefons, kurš izmantots krāpniecības nolūkos, kā rezultātā telefona īpašniekam ITH Group jāsamaksā krāpnieku radītais rēķins 2550 eiro apmērā. Lasīt tālāk...

Foto: SXC

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Karostas cietums uzsāk tūrisma sezonu. Rīgas kuģu būvētavas jaunais stūrmanis maina kursu. Grib gāzt Loginovu Rīgas brīvostā. «Ekonomiski depresīvajā» Liepājā atver jaunu būvmateriālu un interjera salonu.

Šīs un citas šodien aktuālākās un svarīgākās ziņas skatiet galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latviju iekļauj Aukstā kara objektu ceļvedī

Vēsma Lēvalde, 13.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņas Latvijas vietas iekļautas starptautiskā ceļvedī «Aukstā kara pēdas». Šie tūrisma objekti iesaistījušies starptautiskā projektā «Aukstā kara periods» (The Cold War Period), kuru vada organizācija The Baltic Initiative and Network.

Ceļvedī minēts deportēto vagons Skrundā, Irbenes lokators, Meža kapi un Latvijas Tautas frontes muzejs Rīgā, Karostas cietums, Karosta kā bijusī slēgtā pilsēta un Liepājas muzeja filiāle Liepāja okupācijas režīmos.

Organizācija The Baltic Initiative and Network darbojas valstīs, kas atrodas ap Baltijas jūru un šobrīd izdevusi ceļvedi Travel Guide. Traces of the Cold War Period un izveidojusi mājas lapu http://coldwarsites.net. Mājas lapa ietver aprakstus par vēsturiskām vietām un muzejiem, kas saistīti ar Auksto karu, videosižetus ar aculiecinieku stāstījumiem par Aukstā kara laika norisēm dažādās vietās, informāciju par ceļojošām izstādēm, ko muzeji var izmantot eksponēšanai savās telpās, Aukstā kara liecinieku lekciju piedāvājumus interesentiem. Mājas lapas izveidi finansējusi Dānijas Izglītības ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pa telefonu saņemtu spridzināšanas draudu dēļ evakuēts telekompānijas CNN birojs Ņujorkā.

Trauksmes signāli studijā atskanēja ceturtdienas vakarā īsi pēc plkst.22.30 (piektdien plkst.5.30 pēc Latvijas laika) un tika evakuēti studijas darbinieki un pārtraukta programmas «CNN Tonight» raidīšana.

Telekanāls sāka pārraidīt iepriekš ierakstītas programmas un stundu vēlāk sāka raidīt caur «Skype».

CNN Ņujorkas birojs tika evakuēts oktobrī, kad tur tika atrasts pa pastu atsūtīts spridzeklis. Līdz ar CNN vairāk nekā desmit pasta bumbas oktobrī tika piesūtītas prominentiem demokrātiem un ASV prezidenta Donalda Trampa kritiķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijas premjers CNN: igauņi nesaprot, kādēļ viņiem ir jāmaksā bagātajiem grieķiem

Gunta Kursiša, 30.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Nabadzīgajiem» igauņiem bija grūti saprast, kādēļ viņiem ir jāmaksā «bagātajiem» grieķiem, kas dzer ouzo un dejo sirtaki, intervijā amerikāņu televīzijai CNN pauda Igaunijas ministru prezidents Andruss Ansips (Andrus Ansip).

Patiesībā Grieķijā dzīvo ļoti strādīgi cilvēki, bet igauņiem ir grūti samierināties, ka viņiem kā eirozonas valstij ir jāpiedalās daudz lielākas un bagātākas valsts glābšanā, CNN piebilda A. Ansips.

Viņš norādīja, ka Grieķijai novirzītie līdzekļi bija «aizdevums», nevis «glābšana» - grieķiem parāds būs jāatdod, tāpat būs jāsamaksā arī procentu likme.

Tas, ka valstij jāsniedz ieguldījums Eiropas Fiansiālās Stabilitātes Fondā, Igaunijā bija «ļoti nepopulāri», stāsta A. Ansips. «Cilvēki vēlētos saņemt augstākas algas tūlīt pat – nekavējoties, un igauņi nesaprot, kādēļ «mums viss šis ir vajadzīgs»,» Igaunijas premjers skaidro noskaņojumu pašu mājās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Google par nelegālu aptieku atbalstīšanu var nākties maksāt ASV vēsturē lielāko soda naudu

Jānis Rancāns, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigantam Google var nākties maksāt 500 miljonu ASV dolāru lielu soda naudu, par to, ka kompānijas meklētājā izvietota nelegālu tiešsaistes farmaceitu uzņēmumu reklāma, vēsta CNN.

Kompānija, iespējams, ir pieņēmusi naudu par reklāmas pakalpojumiem zinot to, ka reklamētās interneta vietnes pārdod atkarību izraisošas zāles bez likumīgām receptēm.

Izmeklētāji gan CNN nevēlējās apstiprināt vai noliegt to, ka pret Google tiekot veikta izmeklēšana. Arī pati kompānija atteicās sniegt komentārus.

Tomēr jau maijā, Google paziņoja, ka ir rezervējusi 500 miljonus ASV dolāru, lai atrisinātu tiesvedību par «Google reklāmservisa izmantošanu», atgādina CNN. Ja Google tiks piespriesta soda nauda 500 miljonu ASV dolāru apmērā, tā būs lielākā soda nauda ASV vēsturē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu medijs CNN aprakstītījis jaunu tendenci aviobiznesā – dažu lidsabiedrību centienus uzlabot lidojumu laikā pasniegto ēdienu kvalitāti, piesaistot augstas klases šefpavārus. Tostarp CNN rakstā aviokompāniju pasniegto maltīšu speciālists Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic lidojumu laikā pasniegtos ēdienus biznesa klasei minējis kā kvalitātes piemēru.

«airBaltic biznesa klasē piedāvā slow food, kas tapis sadarbojoties ar šefpavāru Mārtiņu Rītiņu. Šis ir specifisks piemērs, kad lidojumu laikā pasniegtās maltītes ir arī kvalitatīvas,» citējot Nīderlandē bāzētā portālā Airlinermeals.net dibinātāju un redaktoru, raksta CNN. Airlinermeals.net raksta galvenokārt par ēdināšanu lidojumu laikā.

Tāpat rakstā minēts, ka pārsvarā, neņemot vērā lidsabiedrību centienus, ēdiena kvalitāte pārlidojumu laikā nav sevišķi augsta, tomēr pēdējā laikā aviokompānijas cenšas uzlabot ēdināšanas reputāciju, sadarbojoties ar labi atpazīstamiem šefpavāriem. Tā, piemēram, slavenus pavārus jau piesaistījušas tādas lidsabiedrības kā British Airways, American Airlines, Delta Air Lines, Quantas un United Airlines. Pati aviokompānija airBaltic norāda, ka tā uzsāka sadarbību ar M. Rītiņu jau 2009. gadā, bet patlaban šāda veida sadarbība ir kļuvusi par tendenci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļošana ar privātajām reaktīvajām lidmašīnām, kas globālās finanšu krīzes laikā bija pieklususi, no jauna kļūst par populāru nodarbi, liecinot, ka pasaules bagātākie cilvēki atsāk brīvāk tērēt savu naudu, ziņo CNN.

Pēc Eurocontrol, Eiropas gaisa satiksmes kontroliera, un Argos International – aviācijas tirgus izpētes kompānijas datiem, lidojumu skaits ar privātajām reaktīvajām lidmašīnām ir piedzīvojis 5,5 procentu pieaugumu pagājušajā gadā, vēsta CNN. Šis pieaugums ir novērots gan Eiropas, gan ASV gaisa telpās.

Lai arī privāto reaktīvo lidmašīnu lidojumu skaits vēl nav atgriezies 2007. gada līmenī, tomēr 9% pieaugums šī gada janvārī, salīdzinot ar 2010. gada janvāri, liecina, ka luksusa lidojumi atkal sāk kļūt populāri, norāda CNN.

Privāto lidmašīnu izmantošana bija ļoti populāra pirmskrīzes laikā, kad miljonāri un citi ietekmīgi cilvēki nevēlējās pakļauties mainīgiem lidojumu grafikiem un dažādiem drošības ierobežojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

UNESCO Pasaules mantojuma sarakstu papildina ar 29 kultūras un dabas mantojuma vietām

Ilze Žaime, 12.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienoto Nāciju kultūras organizācija tiekas reizē gadā, lai apstiprinātu nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu vietu pievienošanu saglabāšanas sarakstam, kurā šobrīd iekļautas 1121 «izcilas universālas nozīmes» vietas, ziņo CNN.

Šogad 29 iekļauto vietu vidū bija arī viena jaukta tipa mantojuma vieta - Paratija un Ilja Grande Brazīlijā.

Minētajām vietām ir jāiekļaujas vismaz vienā vai vairākos no desmit kritērijiem, tai skaitā «demonstrējot cilvēku radošuma meistarību» vai «ārkārtēju dabas skaistumu», vai jābūt izcilam tradicionālai agrīno cilvēku apmetnes piemēram.

Dažkārt valstis pavada gadus attīstot mantojuma vietas, kuru iekļaušana sarakstā nākotnē veicina tūrismu, tādējādi dodot iespēju turpmāku restaurācijas un aizsardzības darbu veikšanai.

2019.gadā iekļautās kultūras un dabas mantojuma vietas:

Amerikas Savienotās Valstis: Frenka Loida Raita 20.gs. arhitektūra

Apvienotā Karaliste: Džodrela Benka observatorija

Komentāri

Pievienot komentāru