Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražošanas gigantu Coca – Cola un Intel darbība ir apdraudēta iespējamo ūdens resursu izsīkšanas dēļ. Viņiem nāksies cīnīties ar Indijas iedzīvotājiem, kam ūdens nepieciešams lauksaimniecībā.

Indijas iedzīvotāji sākuši cīnīties pret ūdens piesārņošanu, kas nākotnē var radīt dzeramā ūdens deficītu, raksta k2kapital.

«Ūdens nozīmē kontroli pār procesiem, turklāt ne tikai Indijā un Ķīnā, bet visā pasaulē,» uzskata Pekinas ūdenssaimniecības uzņēmuma vadītājs Lī Haifins, norādīdams, ka pasaulei draud kari iespējamā ūdens trūkuma dēļ nākotnē. Aptuveni 2,4 miljardi cilvēku dzīvo «ūdens stresa» apstākļos.

Piemēram, Ķīna, saskaņā ar Kalifornijas Klusā okeāna institūta pētījumu, izjūt vēl nebijušu ūdens resursu deficītu saistībā ar piesārņojumu. Šis apstāklis var samazināt Ķīnas IKP par 2,3%. Pieprasījums pēc dzeramā ūdens tuvāko divdesmit gadu laikā Indijā dubultosies, pieaugot līdz 1500 miljardiem kubikmetru gadā, bet Ķīnā – līdz 818 miljardiem kubikmetru jeb par 32% vairāk. Galvenokārt tas notiks uz Coca – Cola un Intel ražotņu rēķina, taču ūdens deficīts visvairāk skars valsts pamatiedzīvotājus, kas var izsaukt sociālos nemierus.

Komentāri

Pievienot komentāru