Jaunākais izdevums

Līdz 2020.gadam Ķemeru attīstībai plānots piesaistīt finansējumu 14,5 miljonu eiro apmērā, žurnālistiem šodien sacīja Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Edgars Stobovs.

Jūrmalas domes līdzfinansējums būšot trīs līdz četru miljonu eiro apmērā.

Stobovs norādīja, ka šos līdzekļus paredzēts ieguldīt Ķemeru teritorijas un infrastruktūras sakārtošanā, lai veicinātu kūrortnozares un ekotūrisma attīstību. Tāpat paredzēts izveidot Ķemeru tūrisma informācijas centru.

Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītājs atzīmēja, ka saskaņā ar pilsētas attīstības vīziju Ķemeru teritorijas sakārtošana sekmēs tūristu piesaisti. Tādā veidā paredzēts mazināt Jūrmalas sezonalitātes ietekmi, pilsētai piesaistot apmeklētājus visa gada garumā, nevis galvenokārt vasarā.

Līdz 2017.gada vidum paredzēti projektēšanas darbi, bet būvdarbi un sakārtošanas darbi sāksies nākamā gada rudenī.

Tikmēr iecerētās pieczvaigžņu viesnīcas Park Hotel Ķemeri galvenais arhitekts Mārtiņš Hermansons teica, ka viesnīcu paredzēts atklāt 2018.gada vidū. Patlaban vēl notiek projektēšanas darbi.

Cik lielas investīcijas paredzētas viesnīcas un wellness jeb labsajūtas klīnikas izveidē, viņš nezināja teikt. Viņš informēja, ka viesnīcā plānoti 129 numuri, kā arī to, ka bijušās Ķemeru sanatorijas ēkā nav paredzēts mainīt plānojumu, bet nedaudz pielāgot SPA daļai, kas paredzēta viesnīcā. Patlaban ēkā ir pieslēgta elektrība un ierīkota drenāžas sistēma. Ēka tiek tīrīta.

Savukārt Park Hotel Ķemeri wellness eksperte Alla Sokolova sacīja, ka Park Hotel Ķemeri attīstības koncepcija paredz bijušās Ķemeru sanatorijas pārveidi par starptautisku wellness centru, kuru apmeklēs viesi no pasaules lielākajām metropolēm, piemēram, Ņujorkas, Berlīnes, Londonas. Lai nodrošinātu pieczvaigžņu viesnīcas līmeņa servisu, Park Hotel Ķemeri veidos starptautisku komandu.

Saskaņā ar Sokolovas rīcībā esošu informāciju patlaban visu tūrisma veidu tirgū wellness segments ieņemot 14%. Turklāt tam ir tendence pieaugt. Līdz ar to viņa prognozēja, ka šāds viesnīcas un labsajūtas klīnikas komplekss būs pieprasīts.

Kā vēstīts, vēsturiskajā sanatorijas kompleksā Ķemeri plānots veidot pieczvaigžņu viesnīcu Park Hotel Ķemeri un wellness jeb labsajūtas klīniku.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Park Hotel Ķemeri dibināta 2014.gada 16.septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Park Hotel Ķemeri pilnībā pieder Kiprā reģistrētajai kompānijai Ravenclaw Limited.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 24.februārī, Jūrmalas pilsētas dome parakstījusi nodomu protokolu ar Ķemeru sanatorijas īpašniekiem SIA Park Hotel Ķemeri, kas apliecina pašvaldības un uzņēmuma nodomus par Ķemeru degradētās teritorijas sakārtošanu un infrastruktūras attīstību, informē domes pārstāvji.

Nodomu protokols paredz, ka Park Hotel Ķemeri plāno atjaunot Ķemeru sanatorijas kompleksu un uzsākt tajā viesnīcas un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu līdz 2019.gada 1.oktobrim, radot vismaz 195 jaunas darba vietas. Savukārt pašvaldība ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu apliecina nodomu sakārtot pieguļošo infrastruktūru – atjaunot vēsturisko Ķemeru parku, izveidot interaktīvu dabas tūrisma objektu, sakārtot ceļus un autostāvvietas.

«Ķemeru sanatorijas investoru nodomu apliecinājums ir būtisks nosacījums, lai pašvaldība piesaistītu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus Ķemeru degradētās teritorijas sakārtošanai. Tikai partnerībā iespējams runāt par pilnvērtīgu, ekonomiski pamatotu un reālu attīstības scenāriju, lai tuvāko piecu gadu laikā Ķemeri atdzīvotos un atgūtu savu kādreizējo spozmi,» norāda Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu Park Hotel Ķemeri tika plānots atklāt jau šā gada pavasarī, taču balstoties uz biznesa attīstības plāna izmaiņām, tās atklāšana tiek pārcelta uz 2020. gada vasaras sezonu, informē viesnīcas pārstāvji.

Park Hotel Ķemeri plāno kļūt par starptautiska atpazīstama viesnīcu tīkla partneri. Šobrīd pārrunu ceļā tiek analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. Šīs vasaras sākumā tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem.

Līdz šim viesnīcas ēkā pabeigti remontdarbi un ar mēbelēm labiekārtoti viesnīcas pilotnumuri. Kā mēbeļu piegādātājus un sadarbības partnerus esam izvēlējušies vietējos Latvijas uzņēmumus - Nakts Mēbeles, SIA TICIANS, SIA AM Studio, SIA La Forme Home un SIA Novembri.

Viesnīca uzsākusi arī parka inženiersistēmu rekonstrukciju un noslēguši jaunu šīs vasaras darbu grafiku, kas tiks realizēts līdz šī gada rudenim. Darba plānā ietilpst pieslēgšanās gāzes piegādes tīklam, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo un ārējo tīklu rekonstrukcija, ko realizēs kompānija Mesako. Tam sekos kultūrvēsturiskā Ķemeru parka atjaunošana, interaktīvā dabas tūrisma centra izveide, piegulošo ceļu un stāvvietas sakārtošana, ūdens torņa restaurācija un bērnu laukumiņa izbūve, ko savukārt realizēs Jūrmalas dome ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pullman Riga ir kļuvis par labāko arhitektūras projektu Rīgā

Pullman Riga Old Town, 06.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien noslēdzās konkurss Gada Balva Rīgas arhitektūrā 2017, un šo titulu ieguva Pullman Riga Old Town, kas ir starptautiskā zīmola Accor Hotels sastāvdaļa. Tostarp, šī viesnīca nesen tika atzīta par labāko 2017. gada projektu Baltijā viesnīcu darbības jomā, un tā saņēma visaugstāko apbalvojumu attīstības un izaugsmes sakarā, un tagad ir ieguvusi arī arhitektūras apbalvojumu.

Pullman Riga Old Town Hotel atrodas Vecrīgā, iepretim Jēkaba skvēram, aizņemot 1789. gadā celto ēku, kura apvienota ar vēl senāku ēku fragmentiem, proti zviedru laika ēku no 17. gs. un pilnīgi modernu būvi. Tā atrodas tieši Vecrīgā blakus Doma laukumam, Saeimai, Nacionālajam teātrim. Restorāns un bārs Equus, Pullman Tea Deli, Cigar Lounge, Lumberjack frizētava, SPA un fitnesa centrs ar 19 m garu peldbaseinu, 6 daudzfunkcionālas un pilnīgi aprīkotas konferenču telpas - mūsdienīgais dizains ir negaidīts pretstats ēkas eklektiskajai fasādei.

Sākotnēji ēka būvēta pēc J.H. Krāmera un K. Hāberlanda arhitektūras projekta un bijusi Barona fon Minhauzena īpašums ar plašiem zirgu staļļiem pagalmā. Vēlāk ēku iegādājas Transsibīrijas dzelzceļa inženieris Semjons Rozovskis no Pēterburgas, kurš par dzīvesvietu izvēlas Rīgu pēc laulībām ar Kurzemes baltvācieti Minnu Kan. Likumsakarīgi, ka 2016.g. atklātās Pullman viesnīcas zīmola izveides pamatā ir Džordža Pullmana radīto dzelzceļa luksusa vagonu vēsturiskais mantojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada rudenī varētu sākties Ķemeru parka rekonstrukcijas darbi.

Pagājušajā gadā tika parakstīts nodomu protokols starp Jūrmalas domi un Ķemeru sanatorijas attīstītāju Park Hotel Ķemeri, kas paredz sanatorijas kompleksa atjaunošanu, viesnīcas un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana jāsāk līdz 2019. gada oktobrim, jārada vismaz 195 jaunas darbvietas.

Savukārt Jūrmalas dome plāno arī savest kārtībā apkārtni, proti, piesaistot Eiropas struktūrfondu līdzekļus 14,5 milj. apmērā, tiks rekonstruēta Ķemeru parka teritorija, uzlabota ceļu infrastruktūra, atjaunots ūdens tornis, izveidojot tūrisma informācijas centru. To plānots izdarīt līdz 2020. gadam. Ir paredzēts arī Jūrmalas domes līdzfinansējums, kas kopumā varētu būt aptuveni trīs līdz četri miljoni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jūrmalas viesnīcas steidz atgūt savu spozmi

Elīna Pankovska, 19.07.2017

Pagājušajā gadā pēc rekonstrukcijas durvis vēra viesnīca «Daina», tomēr vēl notiek atsevišķu viesnīcas daļu remontdarbi.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar tūristu pieplūdumu viesnīcas Jūrmalā steidz atgūt savu spozmi un glanci

Puse no Jūrmalas naktsmītnēs nakšņojošajiem tūristiem šā gada pirmajā ceturksnī bijuši no Latvijas, otra puse - viesi no ārvalstīm. Tūristu skaits pilsētā pieaudzis par 31,3%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. No kopējā valstī uzņemto ārvalstu tūristu skaita Jūrmalu par savu galamērķi izvēlējušies 6,6%, līdz ar to pilsēta ir otrs populārākais ārvalstu tūristu galamērķis pēc Rīgas. Galvenie iemesli tūristu izvēlei par labu Jūrmalai ir veselības uzlabošanas iespējas, kūrortārstniecības un SPA pakalpojumi, kā arī konferenču rīkošanas iespējas. Līdz ar to viena no svarīgākajām Jūrmalas biznesa jomām ir saistīta tieši ar viesnīcām un to attīstību. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka vidēji valstī tūristi naktsmītnēs pavada divas naktis, bet Jūrmalā - trīs.

Komentāri

Pievienot komentāru