Jaunākais izdevums

Internetveikalus “Senukai” un “1A” pārvaldošais uzņēmums “Kesko Senukai Digital” ir atklājis jaunu loģistikas centru Latvijā, loģistikas parkā “Rumbulā”, kas ļaus ātrāk piegādāt internetā iegādātās preces klientiem gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā.

Visu diennakti strādājošajā jaunajā noliktavā Latvijā pašlaik strādā ap 100 darbinieku.

“Pandēmija ir ne tikai palielinājusi pieprasījumu pēc tiešsaistes tirdzniecības, bet arī mainījusi klientu vēlmes. Mūsdienās, pasūtot pirkumu internetā, klientiem ir svarīga ik minūte. Tāpēc esam atvēruši jaunu Baltijas valstu tirgus apkalpošanai paredzētu loģistikas centru Latvijā un investējuši risinājumos, kas ļaus intensīvāk organizēt pirkumu komplektēšanu un nodošanu sūtījumu piegādes dienestiem,” stāsta “Kesko Senukai Digital” loģistikas vadītājs Ķestutis Statulevičs.

Jaunā loģistikas centra vieta Latvijā ir izvēlēta, jo tā ir ģeogrāfiski ērta visu trīs Baltijas valstu apkalpošanai. Noliktava 5 700 kvadrātmetru platībā tiek nomāta Rīgas loģistikas parkā “Rumbula”.

“Par augstu prioritāti esam noteikuši sortimenta paplašināšanu, un pašlaik varam uzglabāt jau ap 50 000 dažādu nosaukumu preču. Jaunajā noliktavā ir divreiz lielāka uzglabāšanas platība un pat piecreiz vairāk vietas plauktos, nekā esam izmantojuši līdz šim. Tas ļauj uzglabāt plašāku preču sortimentu un uzkrāt pietiekami lielas rezerves, lai pircējiem nekā nepietrūktu,” atzīmē Ķ. Statulevičs.

Jaunajā loģistikas centrā “Kesko Senukai Digital” tiek mainīts arī pasūtījumu komplektēšanas modelis. “Līdz šim mēs nolīgām ārējos piegādātājus, kuri veica pasūtījumu komplektēšanas pakalpojumus, taču pēc vairākām neveiksmīgām izvēlēm nolēmām šīs operācijas pārņemt savās rokās. Šāds risinājums ļaus mums ātrāk reaģēt uz neparedzētiem apstākļiem, nebūt atkarīgiem no trešo pušu resursiem un darba principiem, kā arī nodrošināt klientiem pilnu un efektīvu piegādes ķēdi,” uzsver loģistikas vadītājs.

Lai samazinātu kavēto pasūtījumu skaitu, pārcelšanās uz jauno noliktavu īstenota dažu mēnešu laikā. Šajā laika posmā jaunajā noliktavā strādājošo cilvēku komanda ir izveidota praktiski “no nulles”. Ķ. Statulevičs neslēpj, ka konkurence attiecībā uz loģistikas centra darbiniekiem ir ļoti sīva. Tuvojoties gada lielākajiem svētkiem, tiek plānots uz laiku pieņemt arī papildu darbiniekus.

“Patērētāju vajadzības un tirgus virzās uz aizvien īsākiem un konkrētākiem piegādes termiņiem, tāpēc meklējam arī automatizācijas risinājumus, kas ļautu pasūtījumus sagatavot pēc iespējas ātrāk un lielākā apjomā,” nākotnes plānus ieskicē Ķ. Statulevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot e-komercijas attīstību un, lai nodrošinātu klientiem plašākas maksājumu iespējas, Kesko Senukai grupas interneta veikalos Baltijā tagad ir pieejams bankas Citadele izstrādātais aizdevumu platformas risinājums Klix Pay Later jeb pirkumu iegāde pēc principa “pērc tagad, maksā vēlāk”.

Ar Klix Pay Later pircēji var izvēlēties, kādā veidā apmaksāt savu pirkumu – maksāt tūlīt vai sadalīt pirkuma summu, veicot pilnu aizdevuma atmaksu sev ērtā laika periodā.

“Ieviešot Klix Pay later un paplašinot maksājumu iespējas tiešsaistes veikalos, mūsu mērķis ir uzlabot klientu iepirkšanās pieredzi. Spējam klientiem nodrošināt vēl ērtāku maksājuma veida izvēli un piedāvāt labākus nosacījumus dalītajiem maksājumiem, vienlaikus veicinot pakalpojumu pieejamību, kā arī paātrinot apkalpošanas ātrumu. Turklāt tagad iespēja sadalīt pirkuma summu ir pieejama visos sešos Kesko Senukai Digital piederošajos e-veikalos Baltijas valstīs: Senukai.lt, ksenukai.lv, k-rauta.ee, 1a.lt, 1a.lv, 1a.ee,” norāda Jovita Daškevičiene, Kesko Senukai grupas izpilddirektore Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālo nekustamo īpašumu attīstītājs UAB “Sirin Development” ir parakstījis līgumu par 12 000 kvadrātmetru lielas noliktavas nomu ar UAB “Kesko Senukai”.

Uzņēmums no “Sirin Development” nomās noliktavas ar kopējo platību 20 000 m2 loģistikas parkā “Rumbula”, Maskavas ielā, Rīgā.

“Atrašanās vieta, tuvumā esošā lidosta un osta, kā arī pilsētas centrs tikai palielina pieprasījumu pēc šī loģistikas parka. Tuvākajā nākotnē plānojam vēl vienu šī parka attīstības posmu un jau nākamgad varēsim piedāvāt tirgū modernas A+ klases noliktavas 28 000 kvadrātmetru platībā,” saka “Sirin Development” izpilddirektors Laurins Kuzavas

Kā stāsta “Kesko Senukai Digital” operāciju vadītājs Ķēstutis Statulevičs (Kęstutis Statulevičius), šis loģistikas centrs tika izraudzīts, jo tas atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, lai apkalpotu visas trīs Baltijas valstis. Jaunā atrašanās vieta ļauj uzņēmumam apstrādāt gandrīz divreiz vairāk pasūtījumu nekā iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru