Tirdzniecība un pakalpojumi

Ķīnas uzņēmums Leeco kļūst par lielāko Coolpad Group akcionāru

Dienas Bizness, 28.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LeEco, kas līdz šim bija pazīstams ar nosaukumu LeTV, ir kļuvis par lielāko Coolpad Group akcionāru. Ķīnas interneta konglomerāts ir iegādājies papildu 11% telekomunikāciju iekārtu ražotāja Coolpad akciju no līdzšinējā lielākā Coolpad akcionāra Data Dreamland par 135 miljoniem ASV dolāru.

Pēc šī darījuma LeEco īpašumā ir 28,9 procenti Coolpad akciju, un tādējādi tas ir kļuvis par lielāko Ķīnas ceturtā lielākā pašmāju mobilā zīmola akcionāru.

LeEco.com ir lielākais satura sniedzējs Ķīnā ar tirgus vērtību, kas lielāka par 13 miljardiem ASV dolāru. Tas ir strauji augošs uzņēmums, kas darbojas arī Indijā, Krievijā un drīzumā arī ASV. LeEco kopā ar Coolpad šogad plāno pārdot 60 miljonus viedtālruņu un 100 miljonus 2017. gadā, padarot to par 4.lielāko viedtālruņu pārdevēju Ķīnā un 6.lielāko pasaulē.

Paredzams, ka Coolpad produktos būs pieejama LeEco ekosistēma – saturs un lietotnes. Tas nozīmē, ka LeEco ekosistēma būs pieejama gandrīz simts miljoniem Coolpad lietotāju ļoti īsā laikā, palīdzot uzņēmumam palielināt pārdošanas apjomus Ziemeļamerikā, Eiropā, Āzijā un Āfrikā.

LeEco kā Coolpad lielākais akcionārs iegūs pieeju padziļinātai produktu izpētei, patentiem, mārketinga un pēcpārdošanas servisam, kā arī ļaus abiem uzņēmumiem stiprinātu savu zīmolu atpazīstamību un kļūt par nozīmīgu pasaules viedtālruņu nozares dalībnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plašu popularitāti pasaulē guvis elektroautomašīnu ražotājs Tesla Motors. Tagad sevī tirgū pieteicis jauns spēlētājs - Faraday Future, kas auto tirdzniecību uzsākšot 2018. gadā, vēsta Deutsche Welle.

(Rakstam pievienots video)

Faraday Future (FF) tehnoloģiju attīstības vadītājs Niks Sampsons jau prezentējis kompānijas pirmo automašīnu FF91, informējot, ka tās ražošana tiks uzsākta nākamgad.

Automašīnas tiks ražotas ASV.

FF pilnīgi skaidri sevi pozicionē kā Tesla konkurentu. Prezentācijas pasākumā Lasvegasā FF91 prototips sacenties ar Tesla Model S, lai parādītu kura no automašīnām ātrāk paātrinās. Protams, uzvarējusi FF91, kura 100 kilometru stundā ātrumu sasniegusi par 0,01 sekundi straujāk.

Arī FF gatavojas pašbraucošajām automašīnām - tāpat kā Tesla.

Komentāri

Pievienot komentāru